Mystiq.org - forum: Minecraft 1.8 se blíží - Mystiq.org - forum

Jump to content

  • 3 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Minecraft 1.8 se blíží co bude a nebude

#1 User is offline   Asura 

  • Hlavní Minecraft Admin
  • Group: Minecraft
  • Posts: 513
  • Joined: 23-May 08

Posted 18 September 2011 - 06:04 PM

V několika posledních dnech mi přišlo několik připomínek k server s tak jsem se rozhodl dát dohromady informace o tom čem by server vlastně měl být.

--------------------------------------
Původní myšlenka serveru
--------------------------------------
Server má být brán jako převážně PVE server s volitelným PVP. Hlavní myšlenkou je poskytnout hráčům prostor kde si můžou v klidu vychutnávat základní podobu minecraftu, bez toho aby se museli bát, že je někdo zabije, okrade, nebo jim začne stavbu ničit. Velkým prvkem serveru je komunita, která se vytváří s pomocí jednoduchých otázek, které by nám měli určit zda hráč dokáže pochopit co se od něj očekává a lze s ním bez větších problémů komunikovat. Samozřejmě tento systém zdaleka není dokonalý a tak je podpořen funkcemi jako zamykání truhliček a pozemků, které jsou k dispozici hráčům a poté sledovacím systémem, který dokáže najít sabotéra a opravit škody. Záškodníkovi je poté odebrán přístup na server a je mu dána možnost vysvětlit svoje chování.

Tento způsob ochrany je vybrán proto, aby se nijak vážně neomezovaly možnosti, jakým způsobem hráči přetvářejí svět serveru. Můžou si zabrat svůj pozemek, a můžou samozřejmě stavět i mimo něj, jen by neměli nijak omezovat ostatní hráče. Chceme aby hráči měli učitý pocit volnosti na serveru, aby nebyli omezování nějakou pomyslnou hranicí.

-------------------------
Kdy už bude 1.8 ?
-------------------------
Toto je otázka na kterou bohužel nedokážu odpovědět. Jestli někdo sleduje vývoj serverů, tak ví že se to nedá uspěchat. Někdo může říct že už spousta serverů podporuje 1.8, ale už jsem narazil i na případ kde se někdo dožadoval návratu na 1.7.3, kvůli některým problémům s novou verzí(jako příklad uvedu lagy způsobené velkým množství expů, těch zelených kuliček co padají z mobů, které nikdo nesbírá). Takže u nás bude 1.8 až vyjde stabilní verze, kterou pak bude čekat ještě několik dní testování dokud se neodladí všechno potřebné, pro bezproblémové hraní.
Pokud po mě budete chtít nějaký odhad, tak ani tady vám nemůžu pomoct. Sleduju pravidelně twitter craftbukkitu, kam jsou přesměrovávány informace o vývoji serverů a vždycky když něco opraví, tak najdou několik dalších problémů. Prostě to chce trpělivost,.... vydržte.

-----------------------------
Jaké budou změny ?
-----------------------------
Začnem ekonomikou, peníze jako takový zůstanou, ale bude trošku změněný jejich význam. Práce (jobs) budou zrušený úplně a prodávání pomocí příkazu /sell bude omezeno pouze na základní(neupravený) stavební materiál. To by mělo omezit stavbu obrovských farem, které již nebudou mít význam. Za finance bude možno pořídit pouze základní železné vybavení, většinou věci které hráč ztratí když si zaplave v lávě. Nákup nebude již probíhat přez příkaz /kit, ale v obchůdku, který bude zařízen na spawnu, kde si hráč bude moct vybrat přímo to co potřebuje. Peníze půjde tedy získávat zatím pouze prodejem základního materiálu (hlína, kameny, písek,...) a budou jako odměny v určitých lokacích, jako Temple of Killjoy II. Pořád ale zůstane možnost si vytvářet vlastní truhly na prodávání a výkup.
Místo prací zkusíme zprovoznit určité RPG funkce, pomocí kterých by hráči meli možnost si expit svoje schopnosti. Díky tomu by měli například rychleji težit, s určitou šancí že jim z jednoho bloku vypadne dvojnásob materiálu, nebo třeba že se sníží obdržené zranění při pádu z výšky.

Budeme víc dbát na vzhled nového světa! Neboli za opičárny jako levitující listí, věže a díry velké 1 blok a různé další nesmysli budou viníci vrženi do želáře na dobu 1 týdne. Vězení jsme kvůli tomu značně rozšířili.

Budou nové možnosti pro PVP. Pokud nový server dovolí tak bude v provozu aréna na "Team Deathmath", neboli místo kam hráči přídou, uloží se jim obsah inventáře, vyberou si povolání (lučištník, voják, sekerník) podle kterého dostanou určitou výbavu a budou rozděleni do dvou týmů. Poté proběhne boj na život na smrt. A po boji se jim obnoví obsah jejich inventáře.

Hranice světa budou posunuty na kruhový rádius 4.000 bloků a limit hráčů bude zvýšen na 50. Ze spawnu zmizí metro a bude nahrazeno sítí portálů, které by měli umožnit snadnější cestování po světě. Ale byli bychom rádi, kdyby nám hráči neutíkali až k hranicím světa, pryč od ostatních. S tímto bude i zrušen plugin na rozšířené funkce pro vozíky (jako stanice, truhly pro vozíky, atd...), hráči si budou muset vystačit pouze se základními funkcemi minecraftu (powered rail, atd...)

Další změnou, která trošku vybočuje z našeho konceptu je zrušení explozí creeperů. Neboli že pokud vybouchnou, nebudou ničit okolí jen způsobovat zranění. S tím přichází trošku divná situace, kdy se může stát že uslyšíte jen zasyčení a najedou umřete s hláškou že vás zabil creeper, protože bude pravděpodobně chybět zvuk výbuchu.


Pokud máte ještě nějaké nápady co by se mělo změnit tak sem s nima. Uvažuju ještě o nějakém způsobu omezení příkazů na porty /home a /spawn, protože když jsem si teď po dlouhý době zkusil singl 1.8, uvědomil jsem si, že mě bavila právě ta výzva vyrazit do podzemí na suroviny. Že jsem si musel značit cestčiku kudy se dostat zpátky a dávat si pozor, abych měl dost života na to abych se vyhrabal na povrch. V multiplayeru je všechno tohle "vzrůšo" pryč, jen se napíše příkaz a jsme doma....
0

#2 User is offline   Mirtian 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 40
  • Joined: 24-July 08

Posted 18 September 2011 - 06:37 PM

Souhlasim skoro se všim co bude na novem serveru, jen mě trochu znepopokujou ty funkce pro voziky, protože jsem měl něco v planu na novy sevrer a ted si nejsem jist jestli mi to vše pujde udělat i bez určitych pluginu.

Přikazy /home a /spawn bych nechal, tak jak jsou. Vzhledem k tomu že se budou hůře vydělávat ecka, tak /home nebude tak často použivany prikaz. Když někdo bude mit chuť si s vykutanyma surovinama zas v klidu dojit domu, tak at si jde pěšky ;)
0

#3 User is offline   Irendie Imangan 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 191
  • Joined: 30-August 10

Posted 18 September 2011 - 06:54 PM

Souhlasím s Mirtian - /home a /spawn bych nechal neommezený, peníze půjde hůř vydělávat a každý si hned rozmyslí jestli se portne domů nebo ne - zase když bude u sebe mít 3 natěžený diamanty a pode domů, vtom na něj někdo v reálu zavolá a on s nimi spadne do lávy tak to pak může řešit tak že nepude domů pěšo ale přes /home (to co jsem popsal se mi stává dost často :D)
0

#4 User is offline   Psojed 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 1,037
  • Joined: 16-October 09

Posted 18 September 2011 - 06:59 PM

Já souhlasím s Asurou, možnost home a spawn kazí dobré i špatné zážitky ze hry - kdo je rychlej, těsně před smrtí si hodil /home a portnul se do bezpečí kde neumřel, nebo kde si mohl v klidu sebrat věci.
0

#5 User is offline   Asura 

  • Hlavní Minecraft Admin
  • Group: Minecraft
  • Posts: 513
  • Joined: 23-May 08

Posted 18 September 2011 - 07:36 PM

Co se týče vozíků, změny budou proto, že v současným světě se podzemí prošpikováno metrem :) všude jsou koleje, které stejně málokdo využívá.
A stejně i bez toho pluginu určitý styl metra bude fungovat, na začátek tratě se dá "powered rail", napojený na tlačítko a jen si každý bude muset přinést vlastní vozík. Potom pokud jde o tratě na větší vzdálenost, tak stačí jendnou za čas na trať přidat další "powered rail" která je napájený pomocí "redstone torch", což vozejk popošťouchne zas o kus dál,...

A pokud jde o ekonomiku, já bych byl rád aby ty peníze byli spíš jen taková "záchrana v nouzi", aby se prostě nehrálo na to kdo má víc nahrabáno,....
Minecraft neni o penězích,.... ale zase se to hodí, když chtějí hráči obchodovat mezi sebou,....
0

#6 User is offline   Ušák 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 46
  • Joined: 30-December 10

Posted 18 September 2011 - 08:54 PM

Co se týče mě, tak bych byl rád, kdyby se zachovalo /spawn. /home bych klidně zrušil, nebo nějak časově omezil. Ale přeci jenom, když se někde ztratíte nebo zaseknete, je příkaz /spawn na místě.

Potom bych se chtěl zeptat, když se budou rušit takové "poloautomatizované" metra, bude možnost si nějak vytvořit portál ?
0

#7 User is offline   Asura 

  • Hlavní Minecraft Admin
  • Group: Minecraft
  • Posts: 513
  • Joined: 23-May 08

Posted 18 September 2011 - 09:09 PM

Budou veřejný portály rozestavěný po světě,.... soukromý portály ještě nevim,...
uvažuju že takovou možnost poskytnu pro VIP,... pokud se mi to podaří rozchodit, bez větších potíží,..
0

#8 User is offline   Mirtian 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 40
  • Joined: 24-July 08

Posted 18 September 2011 - 09:15 PM

Klidně bych ten home nějak časově omezil, treba cca pul hodky cd. A když jsme u těch portalu, šlo by uvažovat o udělání portálu k nějakemu projektu na kterem by pracovalo vice lidi, pac mam neco takoveho v planu na novem serveru...
0

#9 User is offline   Thermopyl 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 16
  • Joined: 13-August 11

Posted 19 September 2011 - 09:54 AM

Se vším bych souhlasil, až na ty creepery... Viděl jsem to na několika serverech a musím říct, že pak už creepeři nemají žádný význam. Kdyby to nějak extra zatěžovalo server tak bych neřekl. To že někomu občas odbourají kousek baráku prostě patří ke hře, která by měla být co nejvíce podobná svému originálu.
0

#10 User is offline   Redinin 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 9
  • Joined: 19-July 08

Posted 19 September 2011 - 10:52 AM

Zrušení explozí creeperů ? Že jak vybouchnou, nebudou ničit okolí jen způsobovat zranění. To pravě na nich bylo to nejlepší :( . Hlavně v podzemí někde poblíž lávy potkat creepra, to byl ten pravý adrenalin :). Že občas někde něco zničí patří kním :D . Z 70% se daj škody po nich opravit namístě . Z 25% že si člověk skočí pro materiál a dodělato. Jediné co se nedá opravit jsou nějaké složitější konstrukce, ale je to vše o komunikaci :)

This post has been edited by Redinin: 19 September 2011 - 10:53 AM

0

#11 User is offline   Janyt 

  • Group: VIP
  • Posts: 2,550
  • Joined: 01-July 08

Posted 19 September 2011 - 01:17 PM

/home a /spawn bych nechal, vzhledem k zmenene ekonomice. Rad bych si ale taky vybral misto, kde chci budovat, tak jak byla driv mapa k nahledu. + pridal bych blokaci nejake lokace, pristupny treba pro VIP hrace. Pokud bude svet o prumeru 4000 kostek, tak se tam nejak vejdeme.

Hodlam udelat zas neco velkyho a potrebuju misto pro mrakodrapy atd. tzn. rad si s nekym neco postavim, tak jako bubaak u mne stavel empire state bld. Proste neni dobry mit moderni budovy a vedle hrad, toho se chci vyvarovat :)
0

#12 User is offline   WalrusII 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 5
  • Joined: 19-September 11

Posted 19 September 2011 - 05:19 PM

te exploze creepru je skoda ale co uz jinak si myslim ze je to fajn :)
ovsem mam problem
nemuzu se lognout na 1.7 omylem jsem updatnul a nejde mi stahnout 1.7 proste kdyz stahnu 1.7 a nahradim minecraft v appdata tak se mi to spusti ale automaticky zacne updatovat :( pls pomuzte at si muzu dat veci do odletove haly
diky moc
0

#13 User is offline   Irendie Imangan 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 191
  • Joined: 30-August 10

Posted 19 September 2011 - 05:59 PM

Stahni si minecraft mystiqu - jednoduše složku .minecraft ve který to všechno je hodíš do C\Users\TVŮJ ÚČET\Appdata\Roaming (ve Windows 7); C\Doccuments and setting\Data aplikací (ve Windows XP) a přepíšeš s ní tu co tam máš.

Odkaz na download

This post has been edited by Irendie Imangan: 19 September 2011 - 05:59 PM

0

#14 User is offline   Belgon 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 16
  • Joined: 29-July 11

Posted 19 September 2011 - 06:03 PM

Hele asi se to sem nehodi ale mam mensi problem,stahnul sem si minecraft 1.8 s tim ze budu hrat singl jenomze kdyz se mi loadne mapa tak je tam cerna obrazovka nevite co s tim?
0

#15 User is offline   WalrusII 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 5
  • Joined: 19-September 11

Posted 19 September 2011 - 06:46 PM

dik už mi to jede :)
0

#16 User is offline   Irendie Imangan 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 191
  • Joined: 30-August 10

Posted 19 September 2011 - 06:50 PM

nz
0

#17 User is offline   WalrusII 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 5
  • Joined: 19-September 11

Posted 19 September 2011 - 07:18 PM

chapu to dobře že budou peníze vynulovany a pujdou vydelavat jen pres /sell zakladnich matrosu, jop?
0

#18 User is offline   Mirtian 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 40
  • Joined: 24-July 08

Posted 19 September 2011 - 07:20 PM

View PostJanyt, on 19 September 2011 - 01:17 PM, said:

Hodlam udelat zas neco velkyho a potrebuju misto pro mrakodrapy atd. tzn. rad si s nekym neco postavim, tak jako bubaak u mne stavel empire state bld. Proste neni dobry mit moderni budovy a vedle hrad, toho se chci vyvarovat :)


Muzem zalozit topic(az se bude poustet 1.8), kde co stavet, aby na tom novem serveru nebyl "bordel." Ja a par kamosu tady mame něco v planu - mala čtvrť vil + kousek vedle toho zabavny park s aquaparkem... dalsi věci nebudu prozrazovat :P.
2

#19 User is offline   Asura 

  • Hlavní Minecraft Admin
  • Group: Minecraft
  • Posts: 513
  • Joined: 23-May 08

Posted 19 September 2011 - 08:43 PM

View PostRedinin, on 19 September 2011 - 10:52 AM, said:

Zrušení explozí creeperů ?

Na 1.8 bude nový systém sledování hráčů a potenciálních grieferů,...jestli půjde dobře funkce sledování, kdo kde creepera odpálil, tak bych ty výbuchy mohl nechat a když někdo neopraví poškozenou část cizího pozemku, kde creepa odpálil, nebo tam alespoň nedá cedulku že to dá dohromady jakmile to bude možné,...tak to taky budu brát jako "znečišťování serveru" a dotyčný by si prohlídnul žaláž zevnitř,....
Ještě uvidíme jak se to vyvrbí,....

View PostJanyt, on 19 September 2011 - 01:17 PM, said:

Pokud bude svet o prumeru 4000 kostek, tak se tam nejak vejdeme...

Server nebude mít průměr 4k kostek,.... bude od -4000 do +4000,...což je průměr 8k kostek ,... :)

View PostWalrusII, on 19 September 2011 - 07:18 PM, said:

chapu to dobře že budou peníze vynulovany a pujdou vydelavat jen pres /sell zakladnich matrosu, jop?

Ano, finance se vynulujou a bude značně omezené jejich zíkávání... protože v současným světě si spousta hráčů udělala farmu, nahrabali si spoustu eur a pak tam ty farmy nechali a ty jen zabíraj místo,...
A jestli se na serveru bude vyvíjet stejná situace jako předtím, že hráči vymejšlej blbosti, jak co nejrychleji nahrabat co nejvíc peněz, tak pravděpodobně v další revizi peníze zrušim,... protože bych chtěl aby, jen usnadňovali hráčům situace kdy v lávě ztratí veškerou výbavu,....aby si mohli zákadní železný nástroje koupit.... Potom taky jako snadnější možnost jak mezi sebou můžou hráči obchodovat,...
Ale ještě jednou opakuju,....minecraft NENI o penězích,....
0

#20 User is offline   Janyt 

  • Group: VIP
  • Posts: 2,550
  • Joined: 01-July 08

Posted 20 September 2011 - 08:11 AM

8k kostek jo? tak to chci plac 500x500 :D to by mi mohlo pro zacatek stacit, proste jsem uchyl na vysoky moderni baraky a tak bych jich chtel tak 20+ pohromade, to by mohlo vypadat fajn
0

  • 3 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users


TOPlist