Update server 6 Revize 1000
Posted 23 July 2011 - 06:51 PM
Co se týče změn, na první pohled byste neměli poznat rozdíl. Zase vám zvýšim level prací,.... omezim ochočení vlků na 1 na hráče (s tim že si každý hráč bude moct svého vlka příkazem přivolat),.... a nakonec ten pískový důl. Ten mi dal hodně zabrat a bohužel jsem nenašel nic co by fungovalo vyložene bezchybně tak jak bych potřeboval, takže současně bude vytvořena lokace, kde se bude moct volně težit písek, a jednou za čas celou tu část obnovim ručně,...snad časem dám dohromady nějaké lepší řešení. Na místo bude vytvořen portál z pod-spawnu,....
Kdy revizi nahodim sám přesně ještě netušim,.... doufám že na začátku dalšího týdne. Jelikož se kompletně změnil systém oprávnění a hodností, tak musim ještě spoustu věcí, které na tom závisí vyzkoušet.
Posted 24 July 2011 - 11:52 AM
Posted 24 July 2011 - 12:08 PM
edit: Ok Englore, tak to jsem te špatně pochopil, myslel jsem právě žes to testoval na nové verzi. Nicméně výsledek je stejný, viz. Asurova odpověď :)
This post has been edited by Psojed: 24 July 2011 - 02:24 PM
Posted 24 July 2011 - 12:33 PM
Jinak jestli na to Asuro máš nějakej testovací server, tak ti klidně pomůžu otestovat jak to fachčí, stačí říct.
Posted 24 July 2011 - 01:09 PM
Je jedno co se buguje,.... teoreticky by mi tak nevadilo to, že si někdo množí předměty, ale je problém v tom že tím někdo může zahltit a shodit server kdyby to nechal běžet dlouho...
V nejhorším případě by to teoreticky mohlo úplně odstavit herní svět, že už by ho server nenačetl, a kdyby jo a zkusili byste se přihlásit, tak Vám klient začne načítat ty namnožený
bloky, dokud se vám nezahltí paměť a pak by vám to stejně spadlo.
Takže na otázku, zda budou pistony povolené pro všechny, je odpověď bohužel NE.
Posted 25 July 2011 - 01:57 PM
Posted 25 July 2011 - 04:14 PM
Pistony už BUDOU povolený pro všechny, jen při položení toho lepivýho
"sticky piston" se objeví varování, aby se nezneužívaly a zaznamená se
do logu, kdo ho, kde položil,...
Tak budu mít jednoduchý způsob jak to kontrolovat a hráči aspoň zase budou mít co dělat ....
Posted 25 July 2011 - 07:46 PM
Posted 25 July 2011 - 09:06 PM
taady jsou přímo dveře které Notch měl v premierovém videu na pistouny :D jinak stačí zadat na youtubu minecraft pistouny a tam je návodů na nápady :)
Posted 26 July 2011 - 06:26 PM
Posted 26 July 2011 - 06:52 PM
4:40
Ty hausovo dveře (z minecraftboxu) jsou asi nejlíp technicky vyřešený.
Posted 26 July 2011 - 07:46 PM
Technicky vyřešený? Ale co tam řeší :) Táhne 4 různý dráty, takže nic speciálního, nepoužívá tam žádný složitý mechanismus, a vyřešit tohle rozestavění repeaterů dokáže každý kdo si zjistí jak fungují pistony nebo kdo se podívá na video cos linknul. Repeater se musí použít každopádně, v tom videu i vysvětluje proč, takže zase nic převratného, a zase ty repeatery jsou vidět i v tom tvém videu, takže každý ví, že tam jsou.
S tím desginem mám dva problémy.
1) je jen ten, že nechci aby byly vidět pistony. Pokud jsi uprostřed tunelu, řady knihoven nebo něčeho podobného tak není co řešit, ale oni tady staví vnitřní vchod kde zasouvají i schody, a tam by mě kompletní řešení opravdu zajímalo. Zasunout schody, zasunout dveře a aby nekoukal žádný piston a vypadalo to přirozeně.
2) Ve hře máme klasické dveře. Proč dělat pistonové dveře? -> Maskování.
Ok, když to jsou dveře, které maskuješ za klasickou zeď, proč tam strkáš schody? Aby každého trklo, že tam něco je? :D To mi prostě hlava nebere.
Tady jsou ty jednoduché dveře o kterých jsem psal v 1). Totéž lze udělat z druhé strany a spojit pro dvojté dveře, a totéž lze použít i pro posouvání nahoru a dolu.
A tady je řešení bez schodů umístěné "uprostřed" tunelu.
Až nám povolí Asura pistony, rád se pustím do tvorby řešení pro dveře v jedné linii se zdí.
Posted 26 July 2011 - 08:36 PM
Posted 27 July 2011 - 03:59 PM
končim s postavou "Admin23" a už budu ve hře JENOM za "Asura23",....jsem zjistil že dost minecraftu si užiju při tom testování, že už většinou nemám náladu se jen tak připojit si zahrát....
Každopádně původní domeček postavy "Asura23" byl recyklován a stánek na trhu uvolněn,.....
Hlavní důvod proč o tom píšu je, abyste už nepsali ve hře maily na postavu "admin23"....