Mystiq.org - forum: Upgrade notebooku - Mystiq.org - forum

Jump to content

• 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Upgrade notebooku

#1 User is offline   Necro 

• Group: VIP

Posted 02 September 2010 - 09:21 PM

předem upozorňuju, že jsem počítačově trochu negramot, takže za případný nesmysly se omlouvám.

Můj problém není ani tak problém, jako spíše otázka. Jedná se o můj notebook Acer TravelMate 7730, konfigurace ani není tak podstatná, až na jednu věc - grafická karta Intel 4500MHD. Už když jsem počítač 2 roky nazpět koupil, tak jsem se dočetl, že tato grafika ač neni zrovna nejhorší, tak ani není nic moc. Což mě ani tak netrápilo, nový hry mě stejně nebaví a dle slov prodejce byla vhodná na CAD aplikace, se kterýma pracuji.
No jenže jak čas plynul, tak občas i rostla chuť vyzkoušet něco z toho, co na staršim stolnim pc moc neběhalo. To že jsem nerozběhal Mafia 2 - to jsem ještě bral, že už je asi na tento stroj trochu moc, jenže pak se ukázalo, že i u starších titulů budou problémy. Začalo to Oblivionem, u kterého jsem čekal, že bude aspoň trochu hratelný. Bohužel šok na sebe nenechal dlouho čekat - hra běžela téměř stejně mizerně jak na staré GF FX 5700 LE s podstatně horším zbytkem HW (detaily samozřejmě na minimu.. no hrůza na to koukat). Pak ještě pár dalších pokusů a na konci byl původní Splinter cell, u kterého bylo nutno srazit jisté detaily, jinak se hra nesmírně sekala (ta hra, která jela na starém pc na full).

Ač možná neprávem, trochu mě zklamalo, že 6 let sraré PC neustále tak nějak soupeří s 2 roky starýn ntb. A tak mě napadlo - byl by možný upgrade? Chápu, že grafické karty do ntb jsou v podstatě integrovány do základní desky, tzn výměna je poněkud nemožná, ale stejně - byla by možnost (za patřičný obnos samozřejmě) koupit do stávajícího ntb jinou základní desku s lepším grafickým čipem? Případně - kolik by taková koupě stála za předpokladu, že bych chtěl přinejmenšim grafiku lepší, než tu stávající?

Děkuji za ochotu
0

#2 User is offline   Howkey 

• Group: Registrovaný člen

Posted 02 September 2010 - 09:24 PM

Základní problém je že Notebook je pevně sestavená sestava která má ten plast vylisovaný přesně pro nějakou desku a její uspořádání ... proto je to prakticky nemožné. Sehnal bys maximálně desku o půl roku novější s malinko lepším čipem dokud se ta verze krytu notebooku ještě vyráběla, ale protože výrobci dělají stále nové a nové tvary tak asi nic nenajdeš co bys tam napasoval.
0

#3 User is offline   Necro 

Posted 02 September 2010 - 10:13 PM

no sakra, tak to škoda.. ale co, aspoň bude čas na učení. A příště koupim už pořádnej stroj
0

#4 User is offline   Kuboss 

Posted 03 September 2010 - 01:00 AM

kdyz uz tu je ten topic, tak se taky zeptam: dneska jsem nainstaloval mafii 2 a je to naprosto nehratelny.. nasel jsem si minimalni pozadavky a muj ntb je dalece presahuje ve vsech ohledech, ale hra jde proste strasne pomalu, seka se to a je to proste hnus.. nevi nekdo co s tim?
nekdo mi rikal, ze to muze byt tim, ze mam zaplneny disk a ramka si tak nemuze odkladat data (prej) a ze by to vyresilo promazani a defragmentace..
ma nekdo naky dobry programek na defragmentaci? (ten windowsovsky je pry na nic)
btw. mam visty 32 bit
0

#5 User is offline   Mijo 

Posted 03 September 2010 - 02:00 AM

mafia 2 je delana na nvidii, pokud mas ati or jinou grafiku, je treba na to stahnout ovladace
0

#6 User is offline   Maník 

• Vyhozen z komunity Mystiq.org

Posted 03 September 2010 - 06:15 AM

View PostNecro, on 02 September 2010 - 10:13 PM, said:

no sakra, tak to škoda.. ale co, aspoň bude čas na učení. A příště koupim už pořádnej stroj

Na HPcko ti sezenu slevu :D

Jinak na tom mym novym zazraku...Mafia 2 - Stredne vysoky detaily...a naprosto v klajdu...cha, tak sem si zamachroval po ranu a muzu jit do skoly :D
0

#7 User is offline   Necro 

Posted 03 September 2010 - 06:23 AM

bude aspoň 50%? A bude tam lepší grafika, než tahle TNT2 současnosti? :-D
0

#8 User is offline   Maník 

• Vyhozen z komunity Mystiq.org

Posted 03 September 2010 - 06:58 AM

no tak to zas ne...ja to mel z 25 na 20, ale jeste par veci jako office atd k tomu...a lepsi nez nic :D

Jinak ta grafka bude urcite lepsi :D
0

#9 User is offline   Feenux 

Posted 03 September 2010 - 07:51 AM

Že bych se taky přidal? Muj problém je, že když WoWko, tak se občas sekne sekne zvuk (neni to ten problem starý ventrilo vs. W7), občas to torchu zapraská a pak se to zase jakoby odsekne a jede to dál, ale dělá to jenom ve wowku. OVladače na zvuk mam nejnovější, nevíte někdo čim by to mohlo bejt? A ještě mi začíná vadit, že se po návratu ze servisu opět objevujou občasný freezy na 5s :(
0

#10 User is offline   Kreius 

Posted 03 September 2010 - 08:56 AM

Já bych jen upozornil, že ,u ntb především, není hlavním zdrojem kvality hraní jen grafická karta, ale spíše procesor! Na to si dej pozor, protože jestli na svým ntb nemáš třeba ani dvoujádro, tak můžeš mít grafiku jakou chceš a nic z toho nebude...
0

#11 User is offline   Howkey 

Posted 03 September 2010 - 09:41 AM

No zrovna říct že je potřeba dvoujádro na hry co potřebují z 95% jen jedno jádro je trošku mimo, ALE!, pravdou je že to chce trochu silnější CPU prostě na hry na NB. Nejde si koupit NB za 10k a doufat že tam půjdou hry plynule ...
0

#12 User is offline   vitamin 

Posted 03 September 2010 - 10:10 AM

Necro said:

Intel GMA 4500MHD je tusim najlepsia integrovna grafika, lenze vykonovo dosahuje tak na najhorsie dedikovane grafiky.

Vymena grafickej klarty v nb je zlozita a niekedy aj nemozna. Musis mat grafiku pripojenu cez MxM modul. Potom musis zohnat grafiku ktora tam pasuje(musis dodrzat verziu mxm moulu a zohnat taku grafiku tiez nie je sranda), nasledne musis tu grafiku v nb vymenit. Vecsinou treba samozrejme dat novy bios. Samozrejme prides o zaruku a nasledne mozu nastat problemy s chlaenim a pod :(
0

#13 User is offline   tadeas 

Posted 03 September 2010 - 11:57 AM

Přesně stejnej problém jsem taky měl (karta je ATI Radeon x1200).. Nejlepším řešením byla koupě novýho počítače - desktopu, kde si můžeš dělat celkem co chceš s kartama a je to mnohem levnější. Hry stejně většinou paříš doma a ntb na běžný věci do školy/práce stačí...
0

#14 User is offline   Necro 

Posted 03 September 2010 - 11:57 AM

no jo, kašlu na to. I jinde doporučovali, ať toto radši prodám (žeby rodičům? http://forum.mystiq....tyle_emoticons/default/usd.gif ) a koupím novej stroj. Teď jen otázka - kolik si za toto může člověk říct? Přec jen počítám, že za ty 2-3 roky musí cena hodně ošklivě klesnout
0

#15 User is offline   Kuboss 

Posted 03 September 2010 - 12:03 PM

View PostMijo, on 03 September 2010 - 02:00 AM, said:

mafia 2 je delana na nvidii, pokud mas ati or jinou grafiku, je treba na to stahnout ovladace

mam NVIDIA gforce 9300 s nejnovejsima ovladacema primo na tu grafiku
0

#16 User is offline   Necro 

Posted 03 September 2010 - 12:08 PM

no já nevim, za těch pár let, co defragmentuju všim možným i nemožným jsem nikdy nepocítil až tak podstatnej rozdíl před/po. To bych se spíš zajímal, jestli tvůj systém pomalu neodchází do kytiček a netáhne výkon dolu.
Jinak na defragmentaci a údržbu celkově používám TuneUp Utilities. Sice nevim, jak moc pomůže systému, když furt takle zasahuju do registru či tam něco mažu, ale budiž.. všichni chválí, jak je to cool program a jak moc to pomáhá, tak se tupě přidám k mase :D
0

#17 User is offline   Vlatom 

Posted 03 September 2010 - 12:31 PM

...za těch pár let...

Tak jestli jedeš na Xpčkách, tak se není čemu divit, mě XPčka stáhli výkon počítače na polovinu během tří měsíců... Jinak nic nedefragmentuj, ale přeinstaluj na Win7 ;-)
Podle mě je reinstal dycky rychlejší, zlášť na Sedmičky, který ti samy najdou ovladače atd. (ale přijdeš nejspíš o software od výrobce ntb).

Jinak zkuste nastavit virtuální paměť tak aspoň na 2gb (např. Win7 to nastavujou automaticky, ale třeba na XP sem měl problém se STALKREM, kterej bez toho ani nešel spustit), pokud možno :) počítač > nastavení systému > upřesnit > nastavení výkonu...

Jinak Necro - taky z Jihlavy, taky? :D

This post has been edited by vlatom: 03 September 2010 - 01:14 PM

0

#18 User is offline   Kaspic 

• Group: Moderátor

Posted 26 September 2010 - 06:08 AM

View PostNecro, on 02 September 2010 - 09:21 PM, said:

Acer TravelMate 7730, grafická karta Intel 4500MHD.

Rofl? a co si cakal na integrovanej grafike vsak to mas “kancelarske zobrazovatko„[internet,hudba,world] Ked chces NB na hry tak si treba trosku aj priplatit http://www.alza.sk/a...38x-d161196.htm ale za taku cenu si poskladas super desktop na ktorom budes mat moznost HW upgrade coz na NB nie tam mozes pridat maximalne ramku alebo HDD

#19 User is offline   Necro 

Posted 26 September 2010 - 10:31 AM

původní účel to splnilo.. jak se výše píše - ten ntb nebyl kupovanej jako herní, ale jako pracovní. Rofl
http://forum.gamepark.cz/style_emoticons/default/thumbsdownsmileyanim.gif
0

#20 User is offline   Elypsa 

Posted 27 September 2010 - 07:38 PM

Mel jsem stejnej problem, teda spis ten ze jsem chtel hrat nove hry, ted mam xbox a nic neresim.. Kdyz vidim ze se da sehnat i za 3k a ty si ho pak muzes flashnotu a hrat jakekoli stahle hry, nebo byt cesnej jako ja a koupit 1-2 hry na aukru a pak jen menit a menit a menit za jine hry-takze to vyjde urcite o dost levnej nez treba novej notas o co ti nejspis jde. Kazdopadne jak ja si vzdy pri techto nemravnich myslenkach na novy PC rikam, budu se poradne ucit a az budu inzenyr tak si ten pocitac budu upgradovat kazdej mesic...
0

• 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

TOPlist