Takže dneska je to již dva týdny od spuštění verze 1.6.2 s novým nastavením serveru a rád bych tady začal takovou menší debatu o tom, zda by se něco mělo nebo nemělo změnit. Bylo by fajn kdybyste ke svým návrhům zkusili napsat, proč byste to tak chtěli, nebo jak si myslíte že by to zlepšilo hraní na serveru.
- jako první začnu regenerací zdraví. Přiznávám, že po vyzkoušení mě to zrušení regenerace zdraví mě celkem zaujalo a rád bych to tak na serveru nechal, protože se značně zvýšil význam zlata, které se nyní používá nejen na množení koní, ale hlavně na výrobu léčivých lektvarů. Léčení pomocí lektvarů a majáků mi přijde fajn. Jediní, kteří tímto nastavením můžou 'trpit' jsou noví hráči, kteří ještě nemají vlastní laboratoř, staví si někde dál od spawnu(majáků) a nechtějí žebrat lektvary od ostatních.
a) Proto mě napadlo, že by se na server mohl přidat nějaký způsob, jak levně získat/koupit aspoň základní léčivé lektvary.
B) Další možností, jak hráčům přilepšit je nastavení aby se lektvary mohly 'stackovat',.... neboli aby v jednom políčku v inventáři mohlo být více lektvarů než jen jeden. Zkusil bych nastavit tak 8 lektvarů na políčko, to by se ještě zkoušelo,... - jako další návrh je obnovení ekonomiky. Já vím, že jsem původně byl za zrušení peněz, kvůli jejich farmení, ale přece jenom jsem si těď tak nějak uvědomil, že je fajn mít nějaké platidlo k obchodování a hlavně příkaz /sell, který okamžitě prodal nepotřebné bloky co měl hráč v inventáři serveru, mi přišel velmi užitečný. Současný příkaz /ci, na pročištění inventáře, je celkem nebezpečný protože si hráči můžou omylem nenávratně smazat celé vybavení.
- S ekonomikou bych zase vrátil i prodávací/vykupovací truhličky.
- Na spawn bych mohl přidat zase pár Serverových obchůdků na nějaké základní vybavení, nástroje a třeba i na 'Healing Potion 1' - jako třetí bod o kterém bych chtěl začít diskutovat jsou porty. Jasně, jízda na koních může být fajn, ale v některých případech může port na spawn a zase do domečku ušetřit spoustu běhání, zvlášť když nyní nejsou na serveru portály ze spawnu do vzdálenějších částí světa. Takže bych zvážil obnovení portů /home, /spawn, ... na nastavení, jaké jsme měli v poslední verzi. Neomezeně pro VIP, a jednou za 10 minut pro ostatní hráče.
- dalším bodem by byl návrat pluginu uMultiNether, který jsme také měli na předchozí verzi a který ukládal hráčům do kterého Nether portálu vstoupily. Jednoduše když si hráč doma postavil Nether portál a tím prošel do Netheru, tak kterýmkoli portálem se vrátil, tak se zase objevil v tom svém portálu. Výhodou je, že si hráč může vytvořit trvalé spojení mezi svým domečkem, a kterýmkoli místem v Netheru, kde si třeba postaví další domeček nebo farmu. Nevýhodou je, že poté nelze používat Nether portály k cestování po světě a například když dva hráči vstoupí do Netheru jedním portálem, tak se každý objeví jinde.
Tohle už nejsou přímo návrhy, jen další myšlenky ohledně nastavení serveru. Někteří hráči těžce nesou, že se The End neustále obnovuje a tak nelze vytvořit Ender Farma. Tady by se dal udělat oddělený End svět, kde by nebyl drak a neobnovoval by se. Ale byl bych rád, kdyby se am nějaká farma postavila, tak aby byla veřejná a opravdu nějakác velká a fajnová.,...nějaká vymazlená, třeba vzdobená zlatými bloky,.... prostě aby stála za to. Kdyby se něco takového uskutečnilo, bylo by fajn kdyby byl někdo jako 'vedoucí' projektu a ten by o stavbě rozhodoval.
Dál jelikož mi nejde znovu-zprovoznit přechody mezi normálním světem a skylands(pořád to shazuje server), pokusím se vytvořit nějaký 'alternativní' způsob, jak se do skylands dostat jinak, než jen přes spawn.
Brzy bych také mohl nahodit takový 'menší' update pro Temple of Killjoy ][. Součaně jsem vylepšil hodně takových těch malých chodbiček, přidal pár zajímavých nástrah a dělám na další nové 'místnosti' s velkou dvojtruhlou.
Tak a to je ode mě prozatím všechno,....
pokud máte nějaký návrh, nápad co by se mělo přidat, upravit nebo odstranit, tak sem s tím,... a pokuste se vždycky napsat, proč si myslíte že by to vylepšilo hraní na serveru.
This post has been edited by Asura: 15 August 2013 - 03:45 PM