Když je řeč o noťasech doporučení
Posted 31 July 2012 - 11:08 PM
Rozliseni asi nepoznam na oko, takze jak rikas, vadit mi to nebude :D .
To prepinani grafik nevim no. Ale zas u tohohle typu se nepise, ze je prepinatelna. U jinych notesu to pisou. Tak nevim, jestli to prepinat jde nebo ne. V tomhle se nevyznam.
Posted 02 August 2012 - 01:55 PM
Je to docela zajímavé, i mě jako applistu to zarazilo, co se notasu od appluz týče tak je beru jako skvosty ale spíš designem než výkonem a hlavně v našich krajích je otresná cena... tak to jen tak bokem že mě to překvapilo (ne že bych to applu nepřál)
Posted 02 August 2012 - 04:07 PM
Posted 02 August 2012 - 04:36 PM
Posted 02 August 2012 - 07:04 PM
Posted 02 August 2012 - 07:26 PM
Posted 02 August 2012 - 08:23 PM
Az bude online kamos co mi na to odkazal tak zjistim kde to vytlacil, ale cte prevazne zahranicni weby
Posted 02 August 2012 - 08:40 PM
Posted 02 August 2012 - 08:54 PM
xD
This post has been edited by vitamin: 02 August 2012 - 08:55 PM
Posted 03 August 2012 - 08:49 AM
Posted 03 August 2012 - 09:09 AM
Jednoducho, ak ta zaujimaju zarobky applu a si ich akcionar tak ten graf dava zmysel, ale pre ostatnych je to hovadina.
edit: podla tej firmi toto nie je pc: :blink:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/32/SPARCstation_1.jpg/220px-SPARCstation_1.jpg
This post has been edited by vitamin: 03 August 2012 - 09:10 AM
Posted 03 August 2012 - 11:47 AM
Pozadavky jsou jednoduchy. Udrzet cenu do tech 14tis, nejspis bude stacit i3 procik aby ji to moc netopilo. Nebude na tom hrat narozny hry, max Sims.
Posted 03 August 2012 - 01:23 PM
ThinkPad Edge E530[15.6"]/ThinkPad Edge E530[13.3"] //na ssd uz nevidu prachy(win je drahy :) )
This post has been edited by vitamin: 03 August 2012 - 01:50 PM
Posted 03 August 2012 - 01:35 PM
Zulldruid, on 03 August 2012 - 08:49 AM, said:
1) s3 se prodalo 10 milionů ne za 4 měsíce, ale ani ne za 2 měsíce.
2) s3 není jediný smartphone samsungu. Samsung prodává skoro dvakrát tolik smartphonů co apple a pomalu čtyřikrát víc telefonů, než apple.
Samsung je marnej... Ehm. S2 byl technologicky vysvpělejší telefon, než iphone 4s a S3 je ještě dále. Čeká se, jestli nový iphone bude vůbec lepší, než s3 a další top smartphone. Marnej je spíš výrobce co akorát prodává cizí technologie zabalené do stylového designu pomocí svého úspěšného marketingu a pak se soudí, že výrobce co vymýšlí technologie okopíroval vzhled jiného zařízení...
Nejdražší iphone - 22 000
Nejdražší s3 - 16 000
Vrať se na základní školu.
Proč tu tak často roznášíš lži, dezinformace a zmanipulované informace? Ty jsi buď totálně vymaštěnej produkt marketingu Applu, nebo jsi nějakým způsobem napojený na Apple. Placený diskutér, prodejce Apple zařízení, nebo něco takového. Můj tip je, že jsi kombinace obého. V každém případě si uvědom, že lidi jako ty utvrzují lidi co o tom něco vědí v tom, že už z toho důvodu, aby nás někdo omylem neházel do stejné sorty lidí jako jsi ty si ty zařízení od Applu kupovat nechceme ani kvůli image a když Apple přijde o image, tak mu nic nezbyde. Málokterý člověk s přehledem co si nekupuje zařízení jenom kvůli image si koupí něco od Applu prostě protože jinde má za méně peněz lepší zařízení.
Posted 03 August 2012 - 03:05 PM
Posted 03 August 2012 - 03:29 PM
http://ark.intel.com...224,63915,53438
benchmarky: http://www.notebookc...ist.2436.0.html
Rozdieli su nasledovne:
Pentium B ma slabsiu grafiku, vzhladom na to ze si si vybral ten z dedikovanou ti to moze byt jedno.
Pentium B ma menej cache, znizi to vykon, ale nie o vela (stele ho bude zbytocne vela).
Dalsie rozdiely su hlavne v podporovanych technologiach z ktorych hlavny dopad na vykon bude mat len tieto:
Intel® Hyper-Threading Technology //procesor sa tvari ako 4 jadrovy, zrejme to ulahci prepinacu procesov
Intel® Turbo Boost Technology //toto maju az i5 a i7, takze pre teba nezaujimave
Petium B ti uplne staci.
Thinkpad Edge je taky kvalitnejsi plastak
This post has been edited by vitamin: 03 August 2012 - 03:38 PM
Posted 03 August 2012 - 06:46 PM
Cactus_, on 03 August 2012 - 01:35 PM, said:
Samsung je marnej...
Nejdražší iphone - 22 000
Nejdražší s3 - 16 000
...
Cituji z DDWORLD odkaz na članek zde
"přesto se ho za necelé 4 měsíce prodalo po světě na 10 milionů kusů!"
Galaxi s2 podle recenzí, co jsem četl já, byl srovnatelný s iphone 4s, S3 je mnohonásobně vyspělejší, než Iphone 4, ale je to úplně jasné, když je to o rok mladší mobil, nechápu, proč ho všude furt všichni srovnavaj s iphonem, kterej je už rok starej, až iphone 5 ukaže, zda se bude moct rovnat s S3...
Cena nejlevnějšího Iphone 4s - 14 999 Kc
Cena nejlevnějšího samsungu S3 - 15 500 Kc
Není to žadnej rozdíl a vzhledem k tomu, že Samsung ted nabídne víc než ihpone, tak mi ani vyžší cena nevadí, narážel jsem spíše na časté argumenty, proč je apple špatnej "Je nejdražší a platí se za značku"
A proč se opírám do samsungu? Presne proto, proc se ostaní opíraj do applu :-D je to jedna skupina proti druhe, na samsungu mi vadí že mobili má drahé a k tomu to jsou jen kusy plastu. Apple za tu cenu dělá aspon i designově pěkné zařízení, co se HW týče, tak nemám nic proti, naopak každej krok v před u technologii vítám, a je to přirozený vývoj, není to jen o applu a samsungu. A pro mě osobně je hlavní odpuzení od všeobecně smartphonu Android.
A co mě docela štve, je to, jak je často argumentovanej úspěch applu tím že je jen o marketingu, já v čr jeste neviděl ani jednu reklamu na apple zařízení, zato samsung je ted uplně všude, nevedej kam to jeste narvat, aby to prodali, samsung je jen o reklamně.
A vadí mi androdi, ale to nepatří sem.
Samsung vs. apple je večný boj a jako samsungačum nerozmluvím jejich samsung tak mě a applistum nikdo nerozmluví, že je prostě lepší apple.
A pokud ti tak moc prijde, že tu roznáším lži a mistifikace tak stačí slušně napsat, co se ti nezdá a já ti dám odkaz na své zdroje, z prstu si to opravdu netlačím, neboj.
Posted 03 August 2012 - 07:28 PM
Taky iphone je skoro cely zo skla, pritom sklo ma same negativne vlastnosti oproti plastu (okrem dizajnu samozrejme), je krehke, tazke a relativne drahe.
U notebookov je to to iste. Hlinik ma dobru tepelnu vodivost, takze sa sprava ako chladic a po case dost zahrieva telo nb, v zime je zas notebook cely studeny, lahko sa premackne, poskrabe a je tazky...
ps: flamu samsung vs apple sa nezucasnim :)
Posted 03 August 2012 - 07:47 PM
tady už zaleží kdo co uprednostní, ja uprednostním design a pevný materiál, a prijmu vyší riziko poškození, a někdo zas raději veme plast který cie neni nejkrasnejší ale zase se chodá jak hopík...
když mi spadne iphone z velké výšky tak velmi často psaksne sklo, když mi spadne samsung tak se odrazí zpět do ruky jak je gumovej :-D
zas nadruhou stranu plast je cice "pevnější" ale zase nachylnější na poškrábání, sklo praská ale zase se neškrábe...plastovej mobil je chopnej poškrabat se v kapse, a zas na iphone jsem si v zadní kapse sedl a praskl mi displei...
je to na zakazníkovi co uprednostnuje
Posted 03 August 2012 - 09:42 PM
Zulldruid, on 03 August 2012 - 06:46 PM, said:
"přesto se ho za necelé 4 měsíce prodalo po světě na 10 milionů kusů!"
I v komentářích pod tím článkem na to lidi upozorňují, že je to chybný údaj. Docela talent ignorovat to, o čem se píše naprosto všude a najít si zdroj kde je to napsané chybně.
Na to ti můžu lehce odpovědět proč. Protože je tu banda fanatiků co pořád dokola roznáší bludy, že je iphone daleko před konkurencí a nikdo ho nemůže dohnat. A samožřejmě když je iphone dražší, než s3, tak to s tím budou srovnávat o kolik se víc vyplatí konkurence. Nejlepší na tom je, že legenda o Apple má kořeny v dobách, kdy prodávali ještě celkem křápy, které byly brutálně předražené.
Cena nejlevnějšího samsungu S3 - 15 500 Kc
Není to žadnej rozdíl a vzhledem k tomu, že Samsung ted nabídne víc než ihpone, tak mi ani vyžší cena nevadí, narážel jsem spíše na časté argumenty, proč je apple špatnej "Je nejdražší a platí se za značku"
U prvního prodejce co mě napadl jsem našel s3 za 14 405 s daní a ani jsem to tam pořádně neprohledával jestli je to nejlevnější verze co tam mají... A hlavně ty s3 nemají moc velký rozptyl cen. Hůř vybavené telefony prodává samsung pod jinými jmény, takže porovnávat cenu nejlevnější věci od jednoho výrobce s nejdražší od jiného je trochu mimo. Apple je za to co nakonec dostaneš skutečně nejdražší a platíš za značku. Samsung, htc, nokia atd mají ty srovnatelné věci vždy levnější, než apple. Navíc teda když říkáš, že přímá konkurence iphone je s2, tak ten stojí nějak 11 000...
Já jsem se neptal proč se navážíš do Samsungu, ale předpokládám, že je tohle cílené odvedení řeči někam jinam. Jinak kdyby tě zajímalo, proč obhajuju Samsung, který je pro mě stejně nesympatický jako Apple, tak je to protože tu lživě vyzdvyhuješ Apple a ještě u toho házíš špínu na někoho kdo má na Apple navrch.
A jinak moc nevím co mají lidi proti plastu. U mobilních zařízení má víc výhod, než nevýhod...
Výhody kovových šasi:
Odolnější proti poškrábání
Dobře rozvádí teplo, takže se zařízení dobře chladí
Výhody plastu:
Je lehčí
Je levnější
Nestudí, když si to člověk veme do ruky
Zařízení víc vydrží. Mám tím na mysli různé pády a otloukání. Plast absorbuje energii z nárazu, ale kovové šasi ne. vem si jak u ipadu skoro vždy praskne display když ti spadne na zem, ale plastové tablety to většinou přežijí s nějakým tím škrábancem...
Poškrábaný plast vypadá lépe, než poškrábaný kov
Špatně zpracované zařízení může vrzat ať už jde o kov či plast. Hlavní důvod proč mi připadá u mobilních zažízení plast lepší je právě to, že díky plastu ty věci přežijí tvrdší zacházení. Pokud to výrobce dokáže vyrobit tak, aby se to netopilo, tak je plast super. Tmavé matné plasty vypadají i po delším používání stále dobře. Když někdo vyrobí bílý plastový notebook jako to dělal Apple, tak je to po nějakém čase vážně strašně hnusné.
To víš, že je to o marketingu. To, že v čr na to moc netlačej nic neznamená, protože jsme malý trh na kterém je ta reklama v porovnání s tím co z toho vytřískají dost drahá, ale koukni se do velkých a bohatých zemí. Díky marketingu se kdysi prosadil Microsoft, nedávno Chrome a samozřejmě celý Apple si okolo sebe vytvořil kult lidí co jim zobají z ruky cokoliv co jim Apple naservíruje. Když se koukneš na uzavřenost a omezenost iOS, tak kdyby jsi nevěděl nic o prodejích na současném trhu, tak řekneš, že se to nemůže prosadit a co se děje? Všichni řvou jak je iOS úžasný. Telefony co měly pouze dotykový display bez klávesnice tu byly před iphone, ale nikdo to nepoužíval protože to nevydrželo na baterky. Ale pak s tím přišel Apple a nejednou nikoho nezajímá, že to musí nabíjet každý den. Tablety tu byly dlouho před ipadem a používali to v podstatě pouze profesionálové v práci kde se to skutečně využije. Pak přišel ipad a najednou tu v porovnání s konkurencí nevybavenou srandu všichni museli mít... Jako říct, že není apple o marketingu jde říct vážně jenom sarkasticky. Marketing je mocný a každý kdo věří tomu, že na něj marketing nefunguje by se měl probrat než udělá kvůli nějakému chytrému marketingovému tahu velkou chybu. To, že může být něco hlavně o marketingu ti třeba teď krásně ukazuje Nokie, která totálně zadupala do země Lumii kvůli špatnému marketingu.
Ne pokaždé mám chuť a čas psát přes hodinu odpověď... Vždycky doufám, že se tu najde někdo jiný, kdo ti to vyvrátí. A promiň, ale kdyby jsi měl na to co říkáš skutečně nějaké kvalitní zdroje, tak neříkáš pořád takové blbosti. A jen tak mimochodem. Ten ddworld který jsi uváděl výše je obecně dost špatný magazín, který doporučuju vůbec nečíst.