Posted 15 June 2012 - 05:50 AM
skoda ze ted nemám čas psat sloh
ale asi takhle... taky sem ipad vnimal jako blbustku na hrani, ale když jsem si ho pořídil zjistil jsem že je to neužitčnější a nejpraktičtější věc na svete, a od doby co ho mám používám na všecko jen ipad, jeho možnosti jsou ohormné, a je to opravdu geniální věc, ale to človek nezjistí dokud to nezkusí. Ted mě omluvte ale musim do školy, kam si beru už jen tablet nic jiného nepotřebuji, jen školda ze se do něj nevejde svačina, jediné -
Edit: tak jsem v autobusu a muzu v klidu psat (s ipadu btw)napisu sloh a bude dost pro apple ale bude to nazor applisty co puvodne apple nesnasel a proslo mu rukou vic znacek nez jen apple. Kdo nechce nectete to nikomu to nenutim.
Jak jsem psal puvodne jsem byl opravdu nechutny hater applu, a plival jsem na nej kde to slo, rikal jsem si proc takove drahe sracky ? A kdyz se nad tim ted zamyslim tak sem nadaval hlavne protoze jsem na nic od applu nemel :-d (ano je to detinceke, ale myslim ze to je duvod hodne hateru a na hodne veci ne jen apple ale i treba ted diablo3)
K veci, prvni moje zarizeni od Applu byl iphone 3gs, disajnove skvost, ale muj prvni nazor na iOS byl " co to doprdele je, vrate mi penize" kazdopadne stacilo par dni a kdyz jsem si zvykl na prechod s androidu na iOS tak sem zjistil ze je iOS mnohem promakanejsi, nemuzes nastavovat skoro nic vnitřního, ale neni to aby te apple omezoval, je to protze to neni potreba, proc upravovat neco co funguje proste bezchybne, pokud si poridite neco k veci od applu a je napsano ze je pro apple (aplikace, prislusenctvi) tak to proste bude fungovat a dam za to ruku do ohne. To se mi u androidu opravdu nestalo, pulka her a apliokaci mi nefungovala i kdyzyla pro moji verzi androidu, celkove to byl docela zabugovany OS a pripominal mi windows, jinak apple ma u mobilu neprekonatelny displei a to je hlavni tahak, myslim ze zrovna u mobilu to neni treba tak hrotit hodne lidem staci stredni trida kde nabizi konkurence hodne peknych masinek, ale pokud chce nekdo hight-end tak je iphone proste v cele.
Tablet, tam jak jsem uz psal jsem si rikal ze to bude jen takova blbost na hrani a dlouhou chvilku, neocekaval jsem nakou produktivitu. A saredne jsem se spletl, apple stre pro vas schovava pres 400 000 aplikaci a verte ze tam vzdy najdete tu ktera spłni vase aktualni potreby.
Vzdy jsem tahal notebok a mobil, tasku z ucenim, praci, knihu na cteni atd.. Ted mam jen brasnicku s ipadem.
Prijdu domu a nejdu na stolni pc, jdu na tablet, kouknu si tou nejpohodlnejsi cestou jaka muze bejt na net, maily, fb, skype, do wowka zda je nekdo online, do diabala zda je nekdo online, a az kdyz chci hrat nebo jit delat praci tak jdu na stolni pc.
Vyctu tu na co ja pouzivam ipad jen tak namatkóu ( jsou lidi co polovinu veci nevyuzijou a uz se jim tablet muze stavat zbitecnou veci, ale taci jsou i u pc a mobilu, znam par lidi co nemaji doma pc, a nemaj chytrej telefon...
Skola:
Veskere ucebnice v pdf s moznosti podrtrhavani, zaskrtavani a editace, veskere poznamky s moznosti nahravani vykladu ucitele jako mp3, (o jednoduchem trideni do slozek atd nemluve proste jako na pc) prekladac vsech jazyku, vedecka kalkulacka, super poznamnik s kalendarem, pdf ctecka na jakekoliv dokumenty.
Prace: super graficky tablet ktery s vhodnym prislusenctvim (stylus s hrotem) plne nahradni dokonce predci tablet k pc, super editacni aplikace na profi upravu fotek, delani grafiky od vectoru po bitmap, aplikace na psani webu ve vsech jazicich, opet super poznamnik s kalendarem, moznost pripominek atd (klasika znama s mobilu jen ve vecim), moznost pristupu do dropboxu skrz vymakanou aplikaci, pristup k vasemu NAS serveru, kamkoli kde mate data a chcete je nekde prezentovat, moznost pripojeni k projektoru atd, aplikaci pro praci ve vsech ruznych oborech jsou desetitisice...
Zabava: chytlave hry typu angry birds, world of goo, worms, heroes 3, a deseti tisice dalsich, a grafika uz je obstojna u dost titulu...hudba, film, opet se priojim jen na svuj vzdaleny nas server a pustim si jaky koliv film, nejprijemnejsi prohlizeni internetu co sem kdy okusil, skype, fb, twiter, icq, proste vseckoa co si vzpomenete ma praktickou aplikaci prizpusobenou dotykovemu velkemu displei.
Cteni, uznasna vec pro cteni, casopisi pro ipad jsou super vec vecina velkych casopisu uz to dela, to clovek musi ale videt, kazde rano si jen kliknu a mam v tabletu v digitalni podobe interaktivne udelane cerstve vidani vsech ceskych dennich tisku, dale mam casopis Computer kde npr videa a interaktivni grafi jsou mnohem lepsi nez mit jen tistenou verzi, celkove casopisu jak ceskych tak zahranicnich jsou tisice a je to jen na apple, pro android zatim nic takoveho neni.
No to cele je na prijemne, lehke skladne place, na velkem prijemnem dispeli s nejvymakanejsi dotykovou technologii, a iOS je tak dobre optimalizovane ze dotek pusobi neskutecne prsne a nikde jinde nez u applu sem to zatim nezazil jak u iphonu tak u ipadu... Nevyhoda androidu je prej prave v tom ze neni tak dobre optimalizovany a vic zdime mobilni zarizeni na vykon...
Kupodivu se mi Na ipadu pise lepe a rychleji nez na pc az na tu diakritiku ta je zdlouhavejsi a ja ji jak vidite nepouzivam kdyz nepisu nic duleziteho, ale to je invidiualni...
Hlavne tablet strcite kamkoliv, vytahnete ho kdykoliv a jedete, vše na co si vzpomenete, pomoci 3g jsem furt u internetu, gps navigace od navigonu mi v aute slouzi jako plnohodnotna navigace s peknym prehlednym displeiem.
Naskoci vam ihned jako mobil zadne cekani na nabehnuti pc, zadne rozdelavani mysi, a mackani se v buse s nootasem na kline, prekazeni vykem, tablet proste jen vatnete a jedete, jak ve skole tak v provozu...
No proste tablet je pro mne ta nejlepsi vec co sem si kdy poridil a neumim si uz bez nej predstavit kazdodeni cinnosti, a tenhle nazor ma 99% uzivatelu, aspon v mem okoli a co sem cetl, doporucuju casopis "biznis na ipadu" kde je nazor 10 biznismenu co pouzivaji ipad v praci...
Ipadem ovladam svoji televizi, pc, i domaci topeni jen pro zajimavost...
Hlavne vydrz 10 hodin na baterii je pro notebook a mobil bezkonkurencni, tablet mi jako jedine moje zarizeni vydrzi celej den v provozu.
Nevyhody ? No pochopitelne jsou jako u kazdeho zarizeni, zarizeni od applu neumi flash, nastesti se pomalu prechazi na html5, nevvyhoda je itunes na nahravani veci do zarizeni, ale to ja resim tak ze vsecko stahuju stejne rovnou do ipadu pres pripojeni na NAS server nebo pres dropbox, za ten rok co mam tablet jsem ho k PC pripojil jen jednou jedinkrat pri zaloze, ktera uz ted na novem iOS jde taky po wifine... A prisaham ze ja proste vic nevyhod zatim nenasel i kdyz se snazim sebevic a chci bejt nezaujaty
Apple jako takovej ? Nesnasel jsem ho, ale kdyz jsem okusil jablko tak ho miluju, neumim to popsat, proste ho miluju...
Steve jobs byl genisu a ja verim jeho napadum, to on prisel se smartphony, tablety a napocatku vseho on udelal prvni osobni pocitac, a uz jen proto vnimam apple jako fimu co vymyslela tyhle 3 mobilni zarizeni a verim ze i proto jsou do dnes ti nejlepsi, ostani je jen napodobuji a nenii to proste original "apple", tak vníam apple ja.
Jako u kazdeho zarizeni je vzdy plno alternativ, ale jako u aut je ferrari jen jedno tak u elektroniky je taky apple jen jeden
Co se cen tyce, jak se uz resilo apple je drahej hlavn u nas, ve svete ma ceny normalni (oproti konkurenci) a hodne lidi rika proc apple kdyz je drahej, ale kouknete se na ty ceny, ukazte mi higth-end mobil co nestoji +- 1000 stejne jak iphone, najdete mi tablet co umi to co ipad a stoji to co ipad, co ten trh sleduju tak tablety ma apple nejlevnejsi na trhu, levnejsi nez samsung a to je co rict... U pocitacu drzim hubu ty jsou drahe a souhlasim, ale i tak ho chci, rad si za apple priplatim, protze u jeho ostanich zarizeni mne presvecil ze umi delat jen dobre a kvalitni veci.
Edit: boze to je sloh, to trunfne i mr. Hevna, sem zvedavje zda se anjde aspon jeden clovek co si to precte