Mystiq.org - forum: Když je řeč o noťasech - Mystiq.org - forum

Jump to content

• 10 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Když je řeč o noťasech doporučení

#41 User is offline   cecilek 

• Group: VIP

Posted 10 June 2012 - 01:05 AM

Takže narozeniny jsou též zde, vybírám notebook a potřebuju poradit. :D Mělo by to být něco do 16k, zvládající plynule WoW (což zvládá každej :lol:) a občasný hraní dalších her...

Co říkáte na tenhle: http://www.alza.cz/l...tal-d330097.htm
Procák má už novej Ivy Bridge, co jsem se díval na http://www.notebookc...or.74458.0.html tak vypadá celkem dost obstojně. GeForce GT630M taky nevypadá zle, ikdyž GT640M by byla lepší, ale to už jsou zase další 2 tisícovky navíc...
Bez OS mi nevadí, samozřejmě že pojedu na Linuxu.... :lol: Šli by jste do toho? :)

Edit: Anebo, http://interlink.tsb...3-_d138152.html, ale to už je zase starší kousek, za to má ale GT 555M což je ověřená věc, oproti tomu Z580 zase ale slabší procesor... Ale tenhle se mi líbí víc designově. :D
0

#42 User is offline   Zulldruid 

Posted 10 June 2012 - 11:42 AM

Nekupoval bych vzivote lenovo (ale blbe zkusenosti jen z doslechu)

Asus je z tech levnejsich asi nejkvalitnejsi, pouziva vsecko svoje, a nesetri na soucastkach

Ja mam npr. Jeden acer ale ten je znamej ze je suntskej i kdyz vykonej a levnej, ale ja snim zatim nemel problem, ale t je o stesti.

Takze za me nootas do 20ti k jedine asus v krajnim pripade acer

S toho co sem ted koukal asi nejlepsi volba vykonem a cenou a kvalitou tento --> ASUS

Dobra cena, dobrej vykon, dobra znacka, neresil bych :-)
Ovsem srovnatelny vsim stim lenovem, ale za sebe bych sel do asusu kterej je zarucenej kvalitou, je to jen na tobe poslapou dobre oba dva
0

#43 User is offline   Hillx 

Posted 10 June 2012 - 11:48 AM

Jop ten IdeaPad Z580 vypadá dobře, di do něj ;)
0

#44 User is offline   elgruzz 

Posted 10 June 2012 - 03:19 PM

Čau, taky se rozhlížím po notebooku, tak mě napadlo, že bych mohl navštívit tuhle mystiq poradnu =D

Co od toho požaduju:
- cena max 15000 (ani o korunu navíc a čím míň, tím líp)
- velikost max 15,6, ale raději bych 13, i když mám docela problém nějakou lepší 13ku najít, tak se spokojím s tím větším
- musí zvládat wow, nové hry by mohl taky rozjet alespoň na low detaily 30+ fps
- pro srovnání můj desktop: Intel Core i5 3GHz, 4GB DDR3, Radeon HD5670 1GB - není to nic supernového, takže by se třeba dal sehnat ntb se srovnatelným výkonem?

Zatím mám v hledáčku takové dva hlavní kandidáty
http://www.alza.cz/t...ily-d333219.htm
http://www.alza.cz/h...eny-d298695.htm

Problém je, že už je to nějaká doba, co jsem se zajímal o HW novinky, takže by mě hlavně zajímal rozdíl mezi i3 a i5 procesorem, popřípadě jaké AMD procesory jsou kvalitativně na podobné úrovni (ten AMD u Toshiby by měl snad být 4-jádrový, nahoře mají napsáno dualcore, dole 4-jádro, tak nevim). A dál výkon těch grafických karet nejlépe ve srovnání s tou mojí desktopovou.
Moc díky všem, kteří poradí :)
0

#45 User is offline   Zulldruid 

Posted 10 June 2012 - 06:13 PM

hp nikdy nekupovat !

thoshiba nevím, ale taky bych to neriskoval, jak jsem psal už víše, levnější nootasy only Acer a Asus
-1

#46 User is offline   Russell 

Posted 10 June 2012 - 08:21 PM

Ehm, proč nikdy nekupovat HP? Mám skoro 4 roky HPčko (tenkrát za 12,5k) a pořád šlape výborně. Jedinej problém byl v tom, že mi po 3 letech odešel disk, jinak nic...
0

#47 User is offline   Cactus_ 

Posted 10 June 2012 - 08:39 PM

Zulldruida moc za slovo neber...
1

#48 User is offline   Zulldruid 

Posted 10 June 2012 - 09:17 PM

pochopitelně, jakou značku si vybrat, to je jen na kupujícím, mi mužem jen říct svuj nazor, a za sebe nemám rad HP z 3 duvodů, muj bratr měl HP a klknul mu HDD po pul roce, moje přítelkyně měla HP a po měsíci odešlo chlazení, a 3 duvod je že se mi ta značka prostě nelíbí, zatím nejporuchovější značka ze kterou sem se ja nebo někdo z mého okolí setkal.

ale jak jsem rekl, je to i o štěstí, sám mam už 3 roky Acer aspire, který je znám svou poruchovostí, a nekvalitou dílů, ale mě zatím jede bez poruchy a to už spadl tolikrát, jede denoděně několik hodin na 100 stupnu, a projel semnou pulku sveta od tropů po mraz...

je to na kupujícím, každej preferuje značku, stejně jako by jsem si nikdy nekoupil nic od samsungu, nebo by si někdo nekoupil grafiku od AMD, tak já duvěřuji u nooteboku jen Asusu a aceru... a applu, ale to je jina liga...
0

#49 User is offline   cecilek 

Posted 10 June 2012 - 11:02 PM

Zulldruide já nevím Asusy zrovna moc nemusím, nějak mi nikdy nesedly ani co se týče designu.. S Lenovem mám celkem dobrý zkušenosti, co vím tak jenom kámošovi místo 6ti článkové baterie dali 4článkovou, ale reklamoval to a bylo to ok. :D Navíc z dřívějška má Lenovo dost dobrou pověst (hlavně ThinkPady). Podle mě ale v téhle kategorii do 20k ani tolik na značce nezáleží, vadnej kus se občas vyskytne u každýho výrobce. :)

No našel jsem teď ale čerstvě novýho Acera, http://www.alza.cz/a...ion-d332996.htm
Taky novej Core i5 Ivy Bridge, ale hlavně GeForce GT640M která je perfektní a v testech si vede moc dobře. :)
http://www.lan-shop....15ec-002-147532 Tady ho mají jenom za 16,8k (je to čerstvá novinka, zatim chybí popis) takže přemýšlím že tu tisícovku navíc ještě přežiju (respektive rodičové :D) protože mi ze všech vychází výkonem asi nejlíp, na levnější kus s GT640M jsem zatím nenarazil. :) Jenom škoda že se nikde neprodává bez OS, cena by pak byla v pohodě, ale aspoň budu mít čistý svědomí. :D
0

#50 User is offline   ja.byt.kamarad 

• Group: Registrovaný člen

Posted 11 June 2012 - 06:01 AM

V současný chvíli se ten notebook s systémem vyplatí koupit,vzhledem k tomu že za 20 dolarů bude upgrade na win 8 ale i když budeš mít 7 home tak ti daj win8 Pro takže super akce...
0

#51 User is offline   Zulldruid 

Posted 11 June 2012 - 08:40 AM

View Postcecilek, on 10 June 2012 - 11:02 PM, said:

Zulldruide já nevím Asusy zrovna moc nemusím, nějak mi nikdy nesedly ani co se týče designu.. S Lenovem mám celkem dobrý zkušenosti, co vím tak jenom kámošovi místo 6ti článkové baterie dali 4článkovou, ale reklamoval to a bylo to ok. :D Navíc z dřívějška má Lenovo dost dobrou pověst (hlavně ThinkPady). Podle mě ale v téhle kategorii do 20k ani tolik na značce nezáleží, vadnej kus se občas vyskytne u každýho výrobce. :)

No našel jsem teď ale čerstvě novýho Acera, http://www.alza.cz/a...ion-d332996.htm
Taky novej Core i5 Ivy Bridge, ale hlavně GeForce GT640M která je perfektní a v testech si vede moc dobře. :)
http://www.lan-shop....15ec-002-147532 Tady ho mají jenom za 16,8k (je to čerstvá novinka, zatim chybí popis) takže přemýšlím že tu tisícovku navíc ještě přežiju (respektive rodičové :D) protože mi ze všech vychází výkonem asi nejlíp, na levnější kus s GT640M jsem zatím nenarazil. :) Jenom škoda že se nikde neprodává bez OS, cena by pak byla v pohodě, ale aspoň budu mít čistý svědomí. :D

Tenhle acer je slusnej, osobne bych do nej sel...

A mas pravdu o vyrobce ani tak nejde, je to spise o presveceni, jako tebe to lenovo tahne a asus ne tak ja to mam naopak ikdyz vesmes poruchovost je u vsech stejna
0

#52 User is offline   Mufinqua 

Posted 11 June 2012 - 10:31 AM

No ja nevim, HP, Lenovo a Acer jsou u me a u mych znamych ty nejlepsi notesy jak po technicke strance, tak po strance kvality.
NIKDY bych nesel do toshiby, pokud si za mesic nechces na notesu smazit volska oka. Zaroven po zkusenostech uz bych nikdy nesel do asusu, ktery taky smazi jak o zivot uz pri mensich vykonech.

EDIT: Ten notes od Cecilka vypada hodne luxusne :)
0

#53 User is offline   Valynisa 

• Daemonica Tester
  • Group: WoW Tester

Posted 11 June 2012 - 10:47 AM

Ja uz bych teda znovu nikdy nesla do Aceru. Nase trida dostala Acery jako ucebni pomucku a pulce lidi se behem dvou let dosraly. Me osobne se kazdou chvili prehrival (samozrejme nejsem tak tupa a nemam ho na perine aby bylo zablokovany odvetravani; normalne lezel na stole a na kazdem rohu jsem mela malickou podlozku.) a jak rikal Mufi, taky bych na nem mohla smazit vajicka. Ted mam mesic HP a zatim jsem spokojena.
0

#54 User is offline   Asett 

• Group: WoW Tester

Posted 11 June 2012 - 11:39 AM

Od čeho je lednička a mrazák?
0

#55 User is offline   Mr.Manik 

Posted 11 June 2012 - 11:56 AM

Já mám svoje HPčko už přes dva roky a pořád šlape jako nový. Ono nejde moc globalizovat, že ASUS nikdy, HP nikdy atd. protože každej výrobce má zkrátka čas od času model, kterej se zrovna nevyvede a někdo na něj natrefí.

Například http://www.alza.cz/h...edy-d298710.htm nebo http://www.alza.cz/h...30s-d288174.htm jsou dost dobře hodnocený noťasy zaobalený příjemnou cenou. Vzhledem k tomu, že brácha dělá u HP, tak můžu využívat zaměstnaneckých slev a několika lidem jsem ty noťasy už sehnal a ohlasy byly jen a jen kladný :)
0

#56 User is offline   Mufinqua 

Posted 11 June 2012 - 12:16 PM

View PostMr.Manik, on 11 June 2012 - 11:56 AM, said:

Ono nejde moc globalizovat, že ASUS nikdy, HP nikdy atd.

U toshiby to jde :D
0

#57 User is offline   vitamin 

Posted 12 June 2012 - 10:29 AM

V cenach okolo 16k su vecsinou same multimedialne nb u ktorich je jedno aky je vyrobca, hlavne su recenzie notebooku. Uz sa stalo ze lenovo notebook vyrabal asus a pod... Notebooky maju celkovo vysoku mieru poruchovosti, preto nie je dobre kupovat pouzite notebooky (hlavne multimedialne a nb s dedikovanymi grafikami). Teraz je vydarena rada notebookov lenovo thinkpad edge e3x0, e4x0, e5x0. Predtym to bola daka rada probookov od hp, pred nimi to zas bol daky acer travelmate s dvomi okruhmi chladenia... Kazdu chvilu ma "najlepsi" nb iny vyrobca.
1

#58 User is offline   Zulldruid 

Posted 12 June 2012 - 05:37 PM

Vyšili nove Macbooky od applu :-) Hight-end + nevětší rozlyšení na svete, od 58k +
1

#59 User is offline   Mufinqua 

Posted 12 June 2012 - 05:50 PM

View PostZulldruid, on 12 June 2012 - 05:37 PM, said:

Vyšili nove Macbooky od applu :-) Hight-end + nevětší rozlyšení na svete, od 58k +

Az budu zarabat pul mega mesicne, tak si takove sracky koupim :D
0

#60 User is offline   Zulldruid 

Posted 12 June 2012 - 07:21 PM

no ono jde spíš o to že u nás ty nootasy sotjej o dost více, a v jiních zemích je apple kupovanejší, protože se bere za špičku, a hlavně pro praci je MacOS bezkonkurenční, na hry to není, ikdyž ted ta nová řada má i na hry dost dobrý výkon

I7, Nvidia 650M, 8GB ram, a zaujalo mě 750 MB SSD, o rozlišení 2200 x XXXX ani nemluvě, ostre až to řeže do očí
0

• 10 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

3 User(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users