Mystiq.org - forum: Když je řeč o noťasech - Mystiq.org - forum

Jump to content

• 10 Pages +
  • « First
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Když je řeč o noťasech doporučení

#61 User is offline   cecilek 

• Group: VIP

Posted 12 June 2012 - 07:37 PM

Takže jsem se rozhodnul pro ten http://www.alza.cz/a...ion-d332996.htm :) Pořídili jsme ho za 17k. Už je objednáno, nemůžu se dočkat. :ph34r:
0

#62 User is offline   vitamin 

• Group: Registrovaný člen

Posted 12 June 2012 - 08:34 PM

Parametre nevyzeraju zle (az na hrozny displej), otazne je ako bude kvalitny.

This post has been edited by vitamin: 12 June 2012 - 08:34 PM

0

#63 User is offline   ja.byt.kamarad 

Posted 12 June 2012 - 09:13 PM

To rozlišení 2880x1800 nebo kolik na 15" displayi je bomba doufam že se toho chytí i osatní výrobci a začnou dávat do notebooků pořádný displaye,dříve jsem měl 17" CRT 1600x1200 rozlišení a když jsem pak přešel na 15,4" noťas kde mam 1280x800 tak mi to rozlišení moc nesedí a přecijen velikost se o tolik nezmenšila (1,6" a poměr z 4:3 na 16:9) a rozlišení kleslo o hodně,prostě aby mi to vyhovovalo tak by ten noťas měl mít 1440xXXXX a ne takový ubohý rozlišení,a to ještě nemluvím o současným trendu dávat do všeho paskvil "HD Ready" 1366x768 což je rozlišení sice větší,ale v tomdhle rozlišení nepřímo sedí pixely,když jsem se nedávno koukal po noteboocích tak s fullHD rozlišením jsou až za 20k+,hlavně že to má v dnešní době každá televize(fullHD,ne HD Ready) což poukazuje i na to že ten panel asi nebude nic náročného na výrobu,i když je tam větší ppi...prostě až si budu kupovat novej NTB tak chci vysoké rozlišení i na něčem levnějším,notebook za víc jak 15k nechci kupovat,případně drastické řešení pořídit externí monitor a zase to má svojí výhodu v větší pracovní ploše protože bych používal rozšířenou plochu,nevýhodu v skoro nutnosti používat externí klávesnici protože bejt bokem k monitoru abych mohl psát na ntb klávesnici a to je na nic,a na externí klávesnici nemam na stole místo :D Takže odufám že výrobci začnou s revolucí co nejdříve,i když ze začátku si za to nechaj dosti připlatit,ale aspoň klesne cena u těch výkoných modelů.
Jinak hádat se jakou značku nekupovat je boj s větrnými mlýny,sám mám Acer (Extensa 5430) a i když se mi po roce vylomil konektor na sluchátka = musím používat externí zvukovku,nedávno (3,5 roku od koupi) se mi ulomil CTRL a zadřel se mi pant i displaye a ulomil se,tak jinak notebook je dosti v pohodě a šaši ve kterém je hardware je pevné narozdíl od kamarádovo HP které jsem držel v ruce a celé se dalo kroutit,a když jsem viděl kamarádovo novej Timeline za necelých 30k tak tam ta konstrukce je opravdu boží a zároveň stylové a nebál bych se mu přisoudit i odolnost typu Lenovo nebo Dell které jsou tím známé,každopádně můj stroj za cenu 12k splnil všechna očekávání a dalo se čekat že konstrukce bude pevná a krom toho displaye a ctrl (za jack jsem si mohl nejspíše já,nevýhoda umístění zepředu a poslouchal jsem zkrz sluchátka v buse a párkrát se o to opřel) tak je konstrukčně vyřešen velmi dobře a s tím displayem jsem tomu mohl zabránit ale může za to moje lenost odnést jej do servisu aby mi povolili pant. Jinak rodiče mají taky Acery obá stejný a už byl jeden 2x na reklamaci s baterií a jednou s displayem,ale druhý zase funguje bezproblémově,takže klasika kus od kusu...

This post has been edited by ja.byt.kamarad: 12 June 2012 - 09:24 PM

0

#64 User is offline   Zulldruid 

Posted 12 June 2012 - 09:51 PM

Já osobně v kvalitě věřím na trhu jen Applu :-D at jde o notebook nebo mobil/tablet, mam od něho teda vše krom notebooku ale po tom se už taky poohlížím, muj kus plastu od aceru se sice po dobre ale jen dvoulete službě začíná tavit :-D, občasně i 100 stupnu mu už davalo zabrat, je pravda že nová pasta na CPU,GPU srazila teploty zas na tovární, ale boužel ten propálenej výkon už nenaberu nikde...
0

#65 User is offline   vitamin 

Posted 12 June 2012 - 10:12 PM

Neidealizuj si macbook :)
Inak casto sa stava ze ludia su ochotny obetovat vykon aby dostali vecsiu kvalitu ked sa jedna o produkt od apple, ale akonahle je to ina znacka tak rozhoduje len pomer cena/vykon.
0

#66 User is offline   Zulldruid 

Posted 12 June 2012 - 10:28 PM

tak momentálně apple nabízí i hight-end výkon, což do ted něbyla pravda kvuli zastarale řadě, ale její oživení zas vynáší apple kvalitou a výkonem na vrchol, jen ta cena, a hlavně v čechcáh pokulhává
0

#67 User is offline   vitamin 

Posted 13 June 2012 - 06:38 AM

Za tu cenu co kupis notebook od apple si kupis minimalne rovnako vykonny a kvalitny notebook od konkurencie.
0

#68 User is offline   Lloyde 

Posted 13 June 2012 - 07:31 AM

Věčná to otázka, zda-li jabka nebo hrušky.
0

#69 User is offline   Zulldruid 

Posted 13 June 2012 - 09:01 AM

View Postvitamin, on 13 June 2012 - 06:38 AM, said:

Za tu cenu co kupis notebook od apple si kupis minimalne rovnako vykonny a kvalitny notebook od konkurencie.

Vykony ano, ale myslim ze momentalne ne tak malej a dizajnove privetivej, a zadnej jinej notebook na svete ted nenabizi tak kvalitni displai s tak velkym rozlysenim.
A otazka zda naka konkurence dela pocitace s hliniku nebo jineho kovu co funguje jak chlazeni a neni to jen kus plastu, na kvalite si apple dava zalezet

A nebudeš v nem mít OS X Lion ( appl operacni system)
0

#70 User is offline   vitamin 

Posted 13 June 2012 - 09:19 AM

Ak je pre teba klucovy displej tak ti neostava nic ine ako vysolit skoro 60k KC za ten macbook :)
Samozrejme macbooky niesu zle notebooky, len je skoda si zuzovat vyber kvoly tomu ze konkurencia nema v znacke nakusnute jablko.
Pouzit hlinikove sasi ako chladenie je fakt vyhra. Celkovo, vyhoda hliniku je hlavne v tom ze je pekny (ked je novy), ale plast (pripadne kombinacia plastu a kovu) je praktickejsi.
OS X moze byt rovnako aj vyhoda ako nevyhoda, zalezi co planujes robit na notebooku.
0

#71 User is offline   Zulldruid 

Posted 13 June 2012 - 09:26 AM

Praci s veskerym sortimentem adobe SW, prace s grafikou a videem, na hrani mam stolni PC

A myslim ze jedina nevyhoda osx je ze ho nepodporuje tolik vyvojařu her a sw, to kdby se zmenilo tak se muze jit windows skoro klouzat stim jak je nestabilni a chybny

Edit:
A k tomu HW, taky zalezi zda uz mas neco od applu nebo ne a tim ze vevodej i jinejm odvetvim mobilniho trhu tak od nich dost lidi neco ma... Tablety, u tech zatim natrhu zadnej neni co by mohl konkurovat aspon starsi generaci ipadu. Mobil tam nevim mobilni trh tak nesleduji, ale mam iphone a jsem spokojen a kdyz jsem mel v ruce konkurencni higth-end od samsungu a htc ( nevim jake typy bylo to jen na chvilku od spoluzaku) tak me nepresvecil hlavne dotyk displeje, a android. Samsung galaxi 2 tusim a htc opravdu nevim.

Ale co obcas ctu tak slabe misto konkurence u mobilu a tabletu je hlavne android, ktery prej zatim neumi tak dobre pracovat s HW i kdyz by na to mel trunfnout apple. Neni tak dobre optimalizovani což je dle meho nazoru jen otazka par let vyvoje, potom se trh mobilnich zarizeni dost vyrovna.

A abych se vratil k tematu treba ja jako zakaznik ktery ma ipad a iphone tak ocenim kompatibilitu macbooku vic nez nekdo kdo nema nic a chce jen vykony notebook za normaln cenu.
0

#72 User is offline   vitamin 

Posted 13 June 2012 - 09:36 AM

Porovnavat Win 7 a OS X 10.7 (.8) je cesta k dlhemu flamu. (aj tak pouzivam GNU/Linux :rolleyes: )

Ocividne chces macbook, tak si ho kup, zly nb to nie je takze snad budes spokojny.

reakcia na edit:
flame android vs ios ( vs wp) je tiez zbitocny, kazdemu vyhovuje daco ine.

This post has been edited by vitamin: 13 June 2012 - 09:39 AM

1

#73 User is offline   Zulldruid 

Posted 13 June 2012 - 09:38 AM

Chci, prave kvuli tomu se sem editnul vyse, ano jsou lepsi volby v pomeru cena/vykon ale macbook nabydne par veci navic, a pokud uz mas neco od applu tak nabidne i podstatnou kompatibilitu

Btw abych nemluvil furt jen pro apple tak se mi nelibi jeho vaha ktera je kvuli hlinikove case dost vylka oproti plastove konkurenci

Edit: omlouvam se za veskere preklepy v textu, pisu s ipadu v busu ( jen preklepy, pravopisne hrubky to je zas muj slabej vztah k CJ)
0

#74 User is offline   Lloyde 

Posted 13 June 2012 - 12:18 PM

Když je řeč o displejích, tak Soňácký displeje mi přijdou hodně na výši, ale jak napsal Vitamin, když si najdeš důvody pro ten Mac, tak go for it :)
0

#75 User is offline   Zulldruid 

Posted 13 June 2012 - 01:13 PM

Od sony sem zvedavej na novou generaci TV, slibujou 4k rozlizeni
0

#76 User is offline   Cactus_ 

Posted 13 June 2012 - 03:38 PM

Apple je jenom nafouknutá reklamní bublina. Kromě kvalitních displayů nemá co nabídnout. Kdyby tak výrobci kopírovali Apple v tomhle směru a ne v tom jejich designu, který se mi nelíbí...
0

#77 User is offline   Zulldruid 

Posted 13 June 2012 - 04:09 PM

100 lidi, 100 chuti,pro mne je zas jeho design ten nejhezčí

apple toho ma vic navic nez jen displeye, otazko co z toho kdo vyuzije, ten zaklad nabidne kazdej vyrobce stejnej
0

#78 User is offline   ja.byt.kamarad 

Posted 13 June 2012 - 04:12 PM

Bral bych macbook kvůli tomu jak je udělanej,ale stejně bych do toho narval win :D
0

#79 User is offline   Zulldruid 

Posted 13 June 2012 - 05:17 PM

View Postja.byt.kamarad, on 13 June 2012 - 04:12 PM, said:

Bral bych macbook kvůli tomu jak je udělanej,ale stejně bych do toho narval win :D

fuj, čuně !
0

#80 User is offline   ja.byt.kamarad 

Posted 13 June 2012 - 05:24 PM

View PostZulldruid, on 13 June 2012 - 05:17 PM, said:

fuj, čuně !

OS X se mi prostě nelíbí,navíc co jsem viděl video co za pičoviny udělali v tý nový verzi a ty nový macbooky budou mít určitě tu,tak to nechcu :D Navíc mě aktuálně dost dobře vyhovujou Win8 a s tim obřím touchpadem co macbooky maj to musí být lahoda ovládat i na touchpadu,aktuálně se v metru nedá moc dobře s mým malým touchpadem bez gest na aceru skoro pohybovat zatímco s myší je to mnohem lepší jak start.
0

• 10 Pages +
  • « First
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

2 User(s) are reading this topic