Mystiq.org - forum: Sekání při hraní - Mystiq.org - forum

Jump to content

• 3 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Sekání při hraní

#21 User is offline   Klandros 

• Group: VIP

Posted 01 February 2012 - 07:37 PM

hm koukam na ty ramky a mas pravdu, jaktoze mi to ti experti z alzy nerekli, ze to nejde k sobe, kdyz to skladali tvl. no jestli to kvuli tomu odpalili, tak pekne navalej novej! s tim taktovanim cpu, to by shorelo cpu nebo deska?

edit: koukal sem na tu desku na ruznejch strankach a mela by vydrzet takt cpu na tech 4,5 ghz a napeti 1,3V v pohode
0

#22 User is offline   Zulldruid 

Posted 01 February 2012 - 08:08 PM

View PostKlandros, on 01 February 2012 - 07:37 PM, said:

hm koukam na ty ramky a mas pravdu, jaktoze mi to ti experti z alzy nerekli, ze to nejde k sobe, kdyz to skladali tvl. no jestli to kvuli tomu odpalili, tak pekne navalej novej! s tim taktovanim cpu, to by shorelo cpu nebo deska?

edit: koukal sem na tu desku na ruznejch strankach a mela by vydrzet takt cpu na tech 4,5 ghz a napeti 1,3V v pohode

Ty ramky to je fail, nastav si zatim v biosu jejich napeti na 1,5, a ta deska tam hrozi spaleni desky, ne hned, pude to nataktovat, ale na dlouhodobe uzivani by sem do toho nesel, pojede na vysoke teploty, a kdyz se ti prehriva deska tak se to odrazi na teplote ostatniho HW a po delsim uzivani by mohly prijit dost neprijemne problemy

Nejde o to ze by neslo taktovat, vzdy to jde u cpu, gk, ramek, ale na cpu si taky koupis nejprve lepsi chladic i kdyz to jde i s BOXem, nechat to ject na vysoke teploty je jak u vseho risk dobudoucna a vseobecne se to nedoporucuje

Offtopik: vzivote by sem nenechal stavet muj pc nakej radoby expertum v czc, alze, alfe, nikdy se mi jejich rady nevyplatily a odjakziva si vse stavim a zjistuju sam, a zatim sem nic neodpalil a nemel problem takze sam sobe zatim v tomhle verim vice, co si clovek neudela to nema
0

#23 User is offline   Klandros 

Posted 01 February 2012 - 08:11 PM

ted sem nasel tohle http://www.intel.com...-datasheet.html, jaktoze tam to muze jet na vic jak 1,5V a 1333 MHz na i5? presne tohle sem mel zapnutyv biosu, nejaky to XMP :)
ted uz tam mam delsi dobu XMP vypnuty a 1,5V a 1333 MHz...

edit: no ja se s tim nechtel delat, zatim sem si pc sam neskladal, ale priste na ne teda kaslu a radsi si to udelam sam
0

#24 User is offline   Zulldruid 

Posted 01 February 2012 - 08:58 PM

Ty ramky puvodne podporovane byly a pak se zjistilo ze to odpaluje, tak to intel az dodatecne oznamil, v navodech to asi zmenene neni, a nevim jak to je stim XMP profilem, kouknu na to doma, ted sem na mobilu, to je des
0

#25 User is offline   Klandros 

Posted 01 February 2012 - 09:20 PM

jinak bios mi tam hazi casovani pameti 9-9-9-24 a u nich je psany 9-9-9-27, tak to mam prepsat nebo nechat?
0

#26 User is offline   Zulldruid 

Posted 01 February 2012 - 09:52 PM

View PostKlandros, on 01 February 2012 - 09:20 PM, said:

jinak bios mi tam hazi casovani pameti 9-9-9-24 a u nich je psany 9-9-9-27, tak to mam prepsat nebo nechat?

nechat, v casovani se nehrab, spíš to napětí skontroluj, aby bylo 1,5 V, a ty problemy teda máš odzačatku ?
0

#27 User is offline   Mufinqua 

Posted 01 February 2012 - 10:04 PM

No kamosi maji s alzou tez vic spatnych nez dobrych zkusenosti, proto se ji vyhybam a spis nakupuju v alfe. CZC nevim, nemam s tim zkusenosti, tak nepovim.
Jinak pokud by se to odpalilo, tak ma pravo na zaruku, kdyz je to skladany komp ne? Precejenom neplati za slozeni, ale za tuhle zaruku kompatibility ne?
0

#28 User is offline   Zulldruid 

Posted 01 February 2012 - 10:13 PM

presně tak, ja bejt na jeho míste jdu tam a chci minimálně nové ramky, případně i nove komponenty protže zapojením nekompatibilních soucasti mohlo dojít k poskození ktere se projeví časem, npř při taktování, intel rekl, ramky s napětím nad 1,5 jsou na vlastní nebezpečí, internetová fora jsou plná případu kdy došlo ke zničení CPU v dusledku spatneho zapojení ramek, a oni tam daj první ramky co jim příjdou pod ruku, ze špatnym napětím
0

#29 User is offline   Klandros 

Posted 01 February 2012 - 10:21 PM

View PostZulldruid, on 01 February 2012 - 09:52 PM, said:

nechat, v casovani se nehrab, spíš to napětí skontroluj, aby bylo 1,5 V, a ty problemy teda máš odzačatku ?

mam ted uz delsi dobu 1,5V. jinak nevim jestli od zacatku, to sem hral jen AvP a to jelo v pohode, ale zas mi to hazelo ty modry obrazovky porad, tak sem resil to. zkusim to AvP sehnat ted, jestli to bude delat, ale podle me to bylo od zacatku a avp byla jen vyjimka, co sla normalne

jinak mam chut jim do alzy hodit celou bednu at mi najdou co je posrany a vymenej to, ale nevim jestli by to proslo
0

#30 User is offline   Zulldruid 

Posted 01 February 2012 - 10:32 PM

View PostKlandros, on 01 February 2012 - 10:21 PM, said:

mam ted uz delsi dobu 1,5V. jinak nevim jestli od zacatku, to sem hral jen AvP a to jelo v pohode, ale zas mi to hazelo ty modry obrazovky porad, tak sem resil to. zkusim to AvP sehnat ted, jestli to bude delat, ale podle me to bylo od zacatku a avp byla jen vyjimka, co sla normalne

jinak mam chut jim do alzy hodit celou bednu at mi najdou co je posrany a vymenej to, ale nevim jestli by to proslo

jako sestava je to dost výkona, nevym kde muze bejt chyba, jinak bluescreeny jsou vecinou chyba desky, biosu...
0

#31 User is offline   Klandros 

Posted 01 February 2012 - 10:41 PM

ja uz se v tom hrabu asi 14 dni, veskerej volnej cas travim jen prolezanim internetu a hledanim reseni a jeste sem si poradne nic nezahral. v sobotu sem domluvenej s bratrankem, ze to k nemu vemu a vymenime Gk a ramky na zkousku, tak uvidime...
0

#32 User is offline   Zulldruid 

Posted 01 February 2012 - 10:44 PM

View PostKlandros, on 01 February 2012 - 10:41 PM, said:

ja uz se v tom hrabu asi 14 dni, veskerej volnej cas travim jen prolezanim internetu a hledanim reseni a jeste sem si poradne nic nezahral. v sobotu sem domluvenej s bratrankem, ze to k nemu vemu a vymenime Gk a ramky na zkousku, tak uvidime...

no osobně vsazim na grafiku, ale mže to bejt i těma ramkama, ono to prepnutí v biosu je spíš naoko aby do CPU nešlo to vysoke napětí ale ramky co jsou dělané na 1,65 mužou logicky blbnot když jsou nerfle
0

#33 User is offline   Klandros 

Posted 01 February 2012 - 10:48 PM

kez by to bylo grafickou kartou, ty bych se rad zbavil uz jen kvuli tem teplotam, 90 C po ne zas tak velkym pretaktovani mi neprijde normalni, na 1,05 V by mela jet normalne

edit: tak podle nvidie je prej prijatelna teplota u tyhle karty do 99 stupnu
0

#34 User is offline   Zulldruid 

Posted 01 February 2012 - 11:13 PM

View PostKlandros, on 01 February 2012 - 10:48 PM, said:

kez by to bylo grafickou kartou, ty bych se rad zbavil uz jen kvuli tem teplotam, 90 C po ne zas tak velkym pretaktovani mi neprijde normalni, na 1,05 V by mela jet normalne

edit: tak podle nvidie je prej prijatelna teplota u tyhle karty do 99 stupnu

to je teplota kdy už musí kolabovat optimální teploty jsou 75 v zátěži, do těch 80ti
0

#35 User is offline   Klandros 

Posted 01 February 2012 - 11:17 PM

fuck ted sem pustil shoguna a pri nacitani mapy se mi to cely zfialovelo, udelalo nejakej podivnej zvuk a koplo do winu
0

#36 User is offline   Zulldruid 

Posted 01 February 2012 - 11:43 PM

divný, grafika nebo neco softwearoveho, windows si preinstalovaval ?
0

#37 User is offline   Klandros 

Posted 02 February 2012 - 11:41 AM

View PostZulldruid, on 01 February 2012 - 11:43 PM, said:

divný, grafika nebo neco softwearoveho, windows si preinstalovaval ?

windows sem preinstaloval asi 5x
0

#38 User is offline   Kefan 

• Group: Registrovaný člen

Posted 02 February 2012 - 04:52 PM

Hele už jsi tu GK zkusil u kamaráda?:-)Zkus jí u někoho... takový typ že ta GK je KO

Edit děla tov těch hrách když zmenšíš rozlišení?

This post has been edited by Kefan: 02 February 2012 - 04:55 PM

0

#39 User is offline   Superion 

Posted 02 February 2012 - 08:40 PM

mozna uz to nekdo psal, necetl jsem vsechny posty ale

zkousel si aktualizovat ovladace?
mnohdy to vyresi vsechny problemy
0

#40 User is offline   Klandros 

Posted 03 February 2012 - 09:30 AM

grafiku sem jeste v jinym pc nezkousel, o vikend zkusim. dela to i na nizsi rozliseni a ovladace mam novy, zkousel sem i starsi z CD co sem dostal ke karte i nejnovejsi beta ovladace, vsechno stejny :(
0

• 3 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

7 User(s) are reading this topic
0 members, 7 guests, 0 anonymous users

TOPlist