Mystiq.org - forum: Notebook - koupím - Mystiq.org - forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Notebook - koupím

#1 User is offline   Nixxis 

• Group: VIP

Posted 14 July 2011 - 10:07 PM

Zdravím, jelikož mně čeká vysoká škola a stěhuji se do nového bytu (PC nechám doma), rozhodl jsem se koupit notebook.
Na procesoru mi moc nezáleží (ATI x Intel, je to fu©k), harddisk, když to bude větší než 160GB je v pohodě, RAMky už se snad méně než 2GB nedává, ale hlavní součástí počítače by měla být grafická karta, u nVidie bych viděl jako nejslabší možnost asi N8600 GT (nejlépe 512MB), či něco na podobné úrovni u ATi (myslím, že této řadě odpovídá zhruba 34xx).
Původně jsem přemýšlel o koupi nového stroje (a stále přemýšlím), zejména mi padl do oka TENTO.
Ale vzhledem k tomu, že jsem student, rád bych na tom trochu ušetřil a proto se nejdříve zeptám Vás, jestli nevíte o nějakém notebooku splňujícím zadané specifikace na prodej. Cenově bych to viděl do 6000Kč a brašna v ceně by byla výhodou, nutností je však funkčnost stroje, ocenil bych i nainstalovaný operační systém (případně jeho instalační verzi).
Za všechny nabídky děkuji.
1

#2 User is offline   vitamin 

• Group: Registrovaný člen

Posted 14 July 2011 - 11:31 PM

Neviem ci je dobre kupovat pouzity nb s dedikovanou grafikou...
Ale ak bude mat dostatocnu zaruku tak preco nie.
1

#3 User is offline   vecernik 

• Group: WW Moderátor

Posted 14 July 2011 - 11:43 PM

obecne notebooky odchazi strasne rychle, zvlast proto ze se o ne lidi nestaraj moc dobre. Ve skole to plati o to vic - skonci hodina, zaklapnes viko, zvednes to (disk jeste rotuje, ale toho si samozrejme nevsimnes) a hned se ti muze urvat lozisko. U levnejch notebooku se navic setri na vsem co se da - levne soucastky, co nejjednodussi kryt (takze trpi chlazeni), malo vyztuh (brzo se urve displej), prohyba se klavesnice atd..
Pokud chces levnej notebook a jeste k tomu pouzitej, tak to jsou vylozene vyhozeny penize. jestli ti vydrzi rok, tak to je maximum. A neni to skoda penez? Nehlede na to ze disk mnohdy neda najevo ze odejde. proste najednou modra obrazovka a konec. Takze to samozrejme znamena zalohovat - zalohovat - zalohovat. (ano, opet neco, co ze stolniho pocitace vetsina z nas nezna). Neni prijemny, kdyz ti pred zkouskovym odejde disk, a vsecky zapisky zmizi :)
Proste pocitej radsi s tou horsi variantou - odejit to opravdu muze, a cim vic na tom budes setrit, tim vetsi pravdepodobnost tam je. Za 8 tisic se neda vyrobit zadnej zazrak, a v takovy cenovy relaci nic neznamena ani znacka HP.
2

#4 User is offline   Iegoas 

Posted 15 July 2011 - 08:03 AM

http://www.lan-shop....6-3130ec-112855
Tenhle jsem si koupil já a jsem spokojen ,, ale je trošku dražší,,
0

#5 User is offline   Daft 

Posted 15 July 2011 - 08:11 AM

nevím, jestli tě to bude zajímat, ale kámoš na FB vylepil: Prodám Apple MacBook White 13,3'' 2,4 GHz, 2GB Ram, 120 GB HDD, OS X Snow Leopard - vše v cajku, pouze je potřeba koupit novou baterku. Za 8 500. Anyone? :-)
1

#6 User is offline   kowadlina 

Posted 15 July 2011 - 10:01 AM

Nixxi nevím jakou máš zkušenost s HP NB, ale já osobně jelikož můj bratr mám na to přímo firmu, vím, že HP se často přehřívají a ne jednou jsem měl NB, který jsem musel reklamovat.
Díky tomu přehřívání se často vypínají a nejdou nahodit, problémy u HP jsou také zdroje a výdrž baterií, v čemž je problém, že nemůžeš jít jen tak koupit novou, ale musíš si zažádat u výrobce nebo u poskytovatele HP. Dále záleží, na co ten NB potřebuješ.. jestli na hraní nebo spíš na filmy a ,,serfing,,. Osobně bych ti doporučoval značku Asus, i když je o něco málo dražší kvůli značce ale u ní se ti mohu zaručit, jelikož se zaměřuje na výkon a má neskutečně tiché a výkonné chlazení. Pak už je jen háček v té ceně, podle ní už by sis měl vybrat sám.
3

#7 User is offline   Sheleronk 

• Group: WW Moderátor

Posted 15 July 2011 - 10:10 AM

Já s HPčkama problém nemám ;) i když jsem http://www.alza.cz/h...15s-d138752.htm pořídil za 16 tisíc tak je tam rozdíl v ceně no. A jediný problém který s tím mám je teplota, neklesne pod 50°C, i při hře mě ten ukazatel teploty na 75°C někdy docela děsí :)
1

#8 User is offline   ErRoR 

Posted 15 July 2011 - 11:12 AM

View PostDaft, on 15 July 2011 - 08:11 AM, said:

nevím, jestli tě to bude zajímat, ale kámoš na FB vylepil: Prodám Apple MacBook White 13,3'' 2,4 GHz, 2GB Ram, 120 GB HDD, OS X Snow Leopard - vše v cajku, pouze je potřeba koupit novou baterku. Za 8 500. Anyone? :-)

ja bych chtel videt nejake foto pokud je to aktualni a zda to prodava i na slovensko ....

0

#9 User is offline   Nixxis 

Posted 15 July 2011 - 11:12 AM

Děkuji všem za zkušenosti, rady a tipy ...
Chápu, že za tuto cenu nemůžu chtít nic extra no ...

to Daft: díky za nabídku, ale nevím jak s tím OS X, nemám s tím žádné zkušenosti ani ohledně her, programů, ...

Jinak ten notebook bude přenášen jen 2x týdně, nemám v plánu jej nosit na přednášky, od toho mám Xperii (kterou si btw nemůžu vynachválit a nechápu lidi s mobilem bez qwerty klávesnice a operačního systému), jen ho v neděli odvezu do Plzně a v pátek zase domů ...

Ohledně těch značek nevím no, je mi jasné, že Acer a HP nedosahují kvalit ASUSu, Lenova, Toshiby, nebo dokonce Dellu, ale myslím, že v této cenové hladině není až takový rozdíl mezi značkami. Na druhou stranu nevím, či je lepší vzít použitý notebook od "lepšího" výrobce (od čehož mně odrazují Večerník s Vitaminem), nebo vybrat nějaký nový od "horšího" výrobce.

Je mi jasné, že v NTB se těžko něco vyměňuje a když se něco po*ere leze to do peněz. Aneb jak jeden moudrý člověk kdysi řekl: "Nejsme tak bohatý, abychom si mohli dovolit kupovat levné věci." (Je v tom spousta pravdy - viz. boty, koupené u Vietnamců, které vychodíte dvoje ročně, nebo boty, které stojí sice 3000Kč, ale vydrží 6 let. - Ovšem v oboru informatiky je to ale trošku zcestné, jelikož prakticky každá součástka je po roce téměř bezcená, jelikož na trhu je spousta lepší za zlomek ceny té naší.
1

#10 User is offline   kowadlina 

Posted 15 July 2011 - 11:22 AM

Přidávám se k Večerdovi a Vitaminovi ... použitý NB nekupovat, ledaže počítáš, že do týdne koupíš další.
Když se prodává použitý NB, tak ani ne kvůli tomu, že by byl slabý nebo něco takového, ale z důvodu, že nešlape jak má. Ditributoři nebo prodejci pak odvolávají reklamaci a těm poškozeným pak nezbyde nic jiného než to prodat nějakým ,,obšvihem,, jen aby to prodal za co nejvíc to jde. A na takové místo pak můžeš být dosazen i ty, že koupíš něco, co vypadá na první pohled super ale po dvou dnech zjistíš, že se NB po 5 minutách vypíná, nebo že nefungujou čipy na desce (to byl můj poslední problém s NB, od té doby už nic takového nechci). Takže lepší je koupit nový a slabší, než nabušený a použitý.
2

#11 User is offline   Nixxis 

Posted 15 July 2011 - 11:38 AM

Mno za pár hodin odjíždím vracím se za týden :) budu rád za každé další postřehy ... Díky moc Kowadlino ... já notebook v životě neměl :)
1

#12 User is offline   kowadlina 

Posted 15 July 2011 - 11:50 AM

nemáš za co, já už měl NB kvůli škole 4, a všechny má bratr u sebe na náhradní díly
už bych si nikdy žádnej nekoupil.. teď mám Nokii 5730x a ta mě na net stačí :D
1

#13 User is offline   Lloyde 

Posted 15 July 2011 - 12:07 PM

rofl, co máte proti HP? :D Jinak doufej, že si toho třeba všimne Mystiq, co jsem četl jeho posty na tohle téma, tak vypadal docela zběhle :)
0

#14 User is offline   vitamin 

Posted 15 July 2011 - 12:36 PM

Hlavne si nevyberajte nb len podla znacky. Kazda znacka ma urcite rady notebookov. Napr multimedialne nb nemozes porovnavat s pracovnymi aj ked su od tej istej znacky (napr hp pavion vs hp elitebook pripadne probook). Dalej notebooky maju relativne vysoku poruchovost (vsetky znacky), preto sa neoplati kupovat nb bez zaruky. AK sa daco pokazi, tak je to vecsinou integrovane na zakladovej doske a vymena je drahsia ako kupa noveho notebooku...
0

#15 User is offline   Nixxis 

Posted 15 July 2011 - 01:11 PM

Sakra vitamine :D ten Tvůj avatar mně nutí házet přes chrome jiné okno :D ...
Uvidím jak dopadnu po dovolený s brigádou no ... :)
0

#16 User is offline   Cactus_ 

Posted 15 July 2011 - 03:01 PM

HP bych nekupoval. Je to výrobce co nejvíc šetří na komponentách. Oni mají kvalitu pomalu jak Čínské kopie. Když už by jsi od nich něco kupoval, tak se hooodně dobře podívej na internetu jestli ten model vůbec za něco stojí.

Jinak já mám ntb z druhé ruky. Ušetřil jsem 8 tisíc za dva měsíce starý model a jediné co nefunguje je integrované bluetooth. Taková banalita a třetina ceny dolů navíc jsem měl bt do usb, takže nulová ztráta možností. Měl jsem k tomu i plnohodnotnou záruku 24 měsíců. Po třech letech používání funguje bez chyb a i baterka pořád vydrží +- stejně jako když jsem to koupil (divné já vím), takže když se ti zadaří, tak se na tom dá dost vydělat.
0

#17 User is offline   Daft 

Posted 15 July 2011 - 03:03 PM

View PostErRoR, on 15 July 2011 - 11:12 AM, said:

ja bych chtel videt nejake foto pokud je to aktualni a zda to prodava i na slovensko ....

ptal jsem se ho a odepsal: ok, kocka se na nej prijde podivat nejspis behem vikendu, tak kdyztak potom. na slovensko to neni moc cajk, radeji bych predaval z ruky do ruky... at oba vime co a jak a at si to kupujici muze rozmyslet.

btw je z Brna
0

#18 User is offline   Nixxis 

Posted 30 July 2011 - 02:53 PM

Mno tak teď jsem naprostou většinu úspor vyhodil za byt takže z notebooku asi sejde ... ale i tak všem moc díky za rady třeba se časem ozvu :)
0

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

TOPlist