Notebook - koupím
Posted 14 July 2011 - 10:07 PM
Na procesoru mi moc nezáleží (ATI x Intel, je to fu©k), harddisk, když to bude větší než 160GB je v pohodě, RAMky už se snad méně než 2GB nedává, ale hlavní součástí počítače by měla být grafická karta, u nVidie bych viděl jako nejslabší možnost asi N8600 GT (nejlépe 512MB), či něco na podobné úrovni u ATi (myslím, že této řadě odpovídá zhruba 34xx).
Původně jsem přemýšlel o koupi nového stroje (a stále přemýšlím), zejména mi padl do oka TENTO.
Ale vzhledem k tomu, že jsem student, rád bych na tom trochu ušetřil a proto se nejdříve zeptám Vás, jestli nevíte o nějakém notebooku splňujícím zadané specifikace na prodej. Cenově bych to viděl do 6000Kč a brašna v ceně by byla výhodou, nutností je však funkčnost stroje, ocenil bych i nainstalovaný operační systém (případně jeho instalační verzi).
Za všechny nabídky děkuji.
Posted 14 July 2011 - 11:31 PM
Ale ak bude mat dostatocnu zaruku tak preco nie.
Posted 14 July 2011 - 11:43 PM
Pokud chces levnej notebook a jeste k tomu pouzitej, tak to jsou vylozene vyhozeny penize. jestli ti vydrzi rok, tak to je maximum. A neni to skoda penez? Nehlede na to ze disk mnohdy neda najevo ze odejde. proste najednou modra obrazovka a konec. Takze to samozrejme znamena zalohovat - zalohovat - zalohovat. (ano, opet neco, co ze stolniho pocitace vetsina z nas nezna). Neni prijemny, kdyz ti pred zkouskovym odejde disk, a vsecky zapisky zmizi :)
Proste pocitej radsi s tou horsi variantou - odejit to opravdu muze, a cim vic na tom budes setrit, tim vetsi pravdepodobnost tam je. Za 8 tisic se neda vyrobit zadnej zazrak, a v takovy cenovy relaci nic neznamena ani znacka HP.
Posted 15 July 2011 - 08:03 AM
Tenhle jsem si koupil já a jsem spokojen ,, ale je trošku dražší,,
Posted 15 July 2011 - 08:11 AM
Posted 15 July 2011 - 10:01 AM
Díky tomu přehřívání se často vypínají a nejdou nahodit, problémy u HP jsou také zdroje a výdrž baterií, v čemž je problém, že nemůžeš jít jen tak koupit novou, ale musíš si zažádat u výrobce nebo u poskytovatele HP. Dále záleží, na co ten NB potřebuješ.. jestli na hraní nebo spíš na filmy a ,,serfing,,. Osobně bych ti doporučoval značku Asus, i když je o něco málo dražší kvůli značce ale u ní se ti mohu zaručit, jelikož se zaměřuje na výkon a má neskutečně tiché a výkonné chlazení. Pak už je jen háček v té ceně, podle ní už by sis měl vybrat sám.
Posted 15 July 2011 - 10:10 AM
Posted 15 July 2011 - 11:12 AM
Daft, on 15 July 2011 - 08:11 AM, said:
ja bych chtel videt nejake foto pokud je to aktualni a zda to prodava i na slovensko ....
Posted 15 July 2011 - 11:12 AM
Chápu, že za tuto cenu nemůžu chtít nic extra no ...
to Daft: díky za nabídku, ale nevím jak s tím OS X, nemám s tím žádné zkušenosti ani ohledně her, programů, ...
Jinak ten notebook bude přenášen jen 2x týdně, nemám v plánu jej nosit na přednášky, od toho mám Xperii (kterou si btw nemůžu vynachválit a nechápu lidi s mobilem bez qwerty klávesnice a operačního systému), jen ho v neděli odvezu do Plzně a v pátek zase domů ...
Ohledně těch značek nevím no, je mi jasné, že Acer a HP nedosahují kvalit ASUSu, Lenova, Toshiby, nebo dokonce Dellu, ale myslím, že v této cenové hladině není až takový rozdíl mezi značkami. Na druhou stranu nevím, či je lepší vzít použitý notebook od "lepšího" výrobce (od čehož mně odrazují Večerník s Vitaminem), nebo vybrat nějaký nový od "horšího" výrobce.
Je mi jasné, že v NTB se těžko něco vyměňuje a když se něco po*ere leze to do peněz. Aneb jak jeden moudrý člověk kdysi řekl: "Nejsme tak bohatý, abychom si mohli dovolit kupovat levné věci." (Je v tom spousta pravdy - viz. boty, koupené u Vietnamců, které vychodíte dvoje ročně, nebo boty, které stojí sice 3000Kč, ale vydrží 6 let. - Ovšem v oboru informatiky je to ale trošku zcestné, jelikož prakticky každá součástka je po roce téměř bezcená, jelikož na trhu je spousta lepší za zlomek ceny té naší.
Posted 15 July 2011 - 11:22 AM
Když se prodává použitý NB, tak ani ne kvůli tomu, že by byl slabý nebo něco takového, ale z důvodu, že nešlape jak má. Ditributoři nebo prodejci pak odvolávají reklamaci a těm poškozeným pak nezbyde nic jiného než to prodat nějakým ,,obšvihem,, jen aby to prodal za co nejvíc to jde. A na takové místo pak můžeš být dosazen i ty, že koupíš něco, co vypadá na první pohled super ale po dvou dnech zjistíš, že se NB po 5 minutách vypíná, nebo že nefungujou čipy na desce (to byl můj poslední problém s NB, od té doby už nic takového nechci). Takže lepší je koupit nový a slabší, než nabušený a použitý.
Posted 15 July 2011 - 11:38 AM
Posted 15 July 2011 - 11:50 AM
už bych si nikdy žádnej nekoupil.. teď mám Nokii 5730x a ta mě na net stačí :D
Posted 15 July 2011 - 12:07 PM
Posted 15 July 2011 - 12:36 PM
Posted 15 July 2011 - 01:11 PM
Uvidím jak dopadnu po dovolený s brigádou no ... :)
Posted 15 July 2011 - 03:01 PM
Jinak já mám ntb z druhé ruky. Ušetřil jsem 8 tisíc za dva měsíce starý model a jediné co nefunguje je integrované bluetooth. Taková banalita a třetina ceny dolů navíc jsem měl bt do usb, takže nulová ztráta možností. Měl jsem k tomu i plnohodnotnou záruku 24 měsíců. Po třech letech používání funguje bez chyb a i baterka pořád vydrží +- stejně jako když jsem to koupil (divné já vím), takže když se ti zadaří, tak se na tom dá dost vydělat.
Posted 15 July 2011 - 03:03 PM
ErRoR, on 15 July 2011 - 11:12 AM, said:
ptal jsem se ho a odepsal: ok, kocka se na nej prijde podivat nejspis behem vikendu, tak kdyztak potom. na slovensko to neni moc cajk, radeji bych predaval z ruky do ruky... at oba vime co a jak a at si to kupujici muze rozmyslet.
btw je z Brna
Posted 30 July 2011 - 02:53 PM