Mystiq.org - forum: Grafika - problem - Mystiq.org - forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Grafika - problem

#1 User is offline   Yuna 

• Hlavní Moderátor
  • Group: Moderátor

Posted 10 February 2011 - 05:11 PM

Ahoj.
Nevim kam se obratit, potrebovala bych radu nejakeho zkusenseho.
Vcera v pozdnich nocnich hodinach jsem hrala wowko, pustila jsem dva ucty a po nejake chvili mi zacala obrazovka strasne chrcet a jezdily prez ni krabate cary jako kdyz se poroucha televize. Musela jsem pocitac natvrdo vypnout jinak se to nedalo ani restartovat nic. Pak uz to nedelalo, druhy wow jsem se neodvazila uz pustit (nikdy pred tim jsem dva ucty nepoustela jen kdysi davno na ofiku a vse bylo v pohode). Dneska odpoledne stojim ve wowku ve meste a nahle mi ve hre uplne zcernala obrazovka. Vypla jsem hru, stahla sjem si nove ovladace na grafiku a instalovala. Po hodine se to stalo opet tu je screen http://pictureup.cz/...31831image1.jpg
Uz nevim co s tim.
Typ grafiky NVIDIA GeForce 9800 GTX/9800 GTX+
teplota se pohybuje okolo 46% neprehriva se, vetrak se toci, pocitac jsem vysala, cistim ho aby nebyl uvnitr zapraseny pravidelne.
Umel by mi nekdo prosim poradit?

#2 User is offline   knedlosak 

• Daemonica Tester
  • Group: WoW Tester

Posted 10 February 2011 - 05:19 PM

Taky to může být chyba v samotným wowku.
0

#3 User is offline   Amatter 

• Group: VIP

Posted 10 February 2011 - 05:21 PM

To bude možno hrou a nie grafikou, skúsiť zaťažiť grafiku niečím iným, inou hrou, alebo Benchmarkom, či sa bude diať niečo podobné alebo rovno preinštalovať WoW...

Ono celkovo, keď je chyba v HW, tak sa to veľmi nedá vyscreenovať a postnúť. Grafika buď vypíše nejaké errory alebo zhodí systém...
0

#4 User is offline   Chooze 

• Daemonica CT - Hunter
  • Group: WoW Tester

Posted 10 February 2011 - 05:25 PM

takhle se mi to taky nekdy buglo :P řekl bych že je to normální stav

...a tady priklad jak to vypada když pustim 3x wow na jednom kompu
http://img190.imageshack.us/img190/1457/wowscrnshot010811001347.th.jpg
0

#5 User is offline   Yuna 

• Hlavní Moderátor

Posted 10 February 2011 - 05:37 PM

Dekuju vam za odpovedi, trochu jsem si ulevila, byla bych moc rada kdyby to delalo wowko a ne ma grafika :P
Zkusim to otestovat treba na Aionu nebo na HOMAMovi a dam vedet, kdyby se to podelalo opet.
Dekuju moc vsem :D

#6 User is offline   Willde 

• Group: Registrovaný člen

Posted 10 February 2011 - 05:48 PM

popravdě tohle mi na starém pc dělalo taky, zkoušel jsem uplně vše co se dalo a nic nepomohlo.
0

#7 User is offline   Yuna 

• Hlavní Moderátor

Posted 10 February 2011 - 07:48 PM

Aion mi funguje bez chyby. WoWko jsem teda pro vsechnu jistotu stahla znova a uvidim co dal. Doufam, ze uz to bude bez potizi :P

#8 User is offline   Yuna 

• Hlavní Moderátor

Posted 10 February 2011 - 07:54 PM

Tak ne... ted se mi nahle z niceho nic objevila uplne sediva obrazovka a jakoby dole "zvetsena lista se zvetsenymi zalozkami na liste", proste jakoby se hodilo z niceho nic fakt velke rozliseni monitoru... a opet jsem mohla tak akorat pocitac natvrdo vypnout... takze... nebude to preci jen pochroumana grafika? Ale ze me ty barvy rozmazava jen ve wowku a ne nikde jinde.
Lagne s epocitac rozmaznou se barvy ve hre
http://pictureup.cz/...21382image2.jpg to je jeste slaby odvar toho co se mi dycky objevi.
http://pictureup.cz/...0/30083008m.jpg a tohle se mi dela na plose, nejaky ksoticky...

#9 User is offline   Malakai 

Posted 10 February 2011 - 09:37 PM

http://forum.mystiq....tyle_emoticons/default/to_keep_order.gif
Ari tomu dal korunu. to nedělá ani mě na ntb)
0

#10 User is offline   Asylum 

Posted 10 February 2011 - 11:06 PM

Tak máš pár možností co zkusit:

- Vypnout smooth shading

- Zapnout vertical sync

- Vypnout vše co souvisi s shaderama té karty

- Zkusit to pustit v modu opengl (ted nevim jestli funguje wow.exe -opengl, kdyz ne musis editovat config. soubor)

- Zkusit jine ovladace ke grafice

- Rozbit starou grafiku a koupit si novou

Kdyz nepomuze nic zkus nekam upnout ten config a treba se na to někdo podiva.
0

#11 User is offline   Yuna 

• Hlavní Moderátor

Posted 10 February 2011 - 11:43 PM

Nejsem zrovna odbornik, moc nechapu co presne mi radist, ale nejak to zjistim a udelam. Ale uz je asi zbytecne delat cokoliv, je to 100% grafika v haji, nedela m ito jen u wowka. Takhle vypada treba Aion http://pictureup.cz/...7401740aion.jpg

No kazdopadne diky za rady.

#12 User is offline   Asylum 

Posted 10 February 2011 - 11:53 PM

Tak kdyz to dela i jinde tak to je pak jiná...

Každopadně zkus spustit wowko prikazem wow.exe -opengl, kdyz to bude delat i potom tak ti asi grafika brzo umre, když ne dej si tam jine ovladače. Pomohlo by přesné označení tech driveru a podivat třeba na nvidia forko jestli to děla jen tobě.
0

#13 User is offline   Alwirian 

Posted 10 April 2011 - 10:15 AM

Vcera jsem grafiku celou vyndal a poradne vysal. Pred tim grafika normalne sla, jen mela vysokou teplotu a kdyz byla moc vysoka, restartoval se pocitac. Po vyndani a vysati grafiky teplota klesla na normalni uroven. Jenze problem je ten, ze ted uz vubec nenabiha normalne. Roztrhany obraz hned od startu PC, pri nacitani Winu se objevi jen modra mozaika a za chvilku automaticky restart. A takhle porad dokola. Mozaika se objevi i pri preskoceni do Nouzoveho rezimu, jen ne tolik, pres monitor nekolik pruhu. Vse je zapojene tak jak ma byt. Nejaky napad?
0

#14 User is offline   vecernik 

• Group: WW Moderátor

Posted 10 April 2011 - 10:28 AM

muzes to zkusit znovu vyndat, ocistit kontakty a peclive vratit zpet... ale to pomalu vypada na nefunkcni grafickou kartu. zkus nejaky live distro linuxu, jestli bude fungovat bez problemu.
0

#15 User is offline   Alwirian 

Posted 10 April 2011 - 11:33 AM

Moje grafika v jejim PC funguje, takze asi nefunkcni grafika. Diky vsem za ochotu
0

#16 User is offline   Yuna 

• Hlavní Moderátor

Posted 11 April 2011 - 12:47 PM

Tak grafika uspesne usmazena, ale dekujeme vsem za rady :( Jeste ze to bylo JEN grafikou. Mam pujcenou novou takze uz jsem opet bez potizi.

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

TOPlist