Takže, už tu bylo pár topiků ohledně výběru ntb a sestavení PC a myslím, že se tu najdou lidé, kteří se vyznají... takže bych se rád zeptal i já http://forum.mystiq....tyle_emoticons/default/to_become_senile.gif :
Původně jsem uvažoval o ntb, který měl sloužit jak na hraní her, tak do školy a prostě na práci s PC, když zrovna nesedím doma. Dočetl jsem se (a také s tím souhlasím), že kupovat ntb na hry není úplně nejlepší nápad, což mě přivedlo na myšlenku koupi stolního pc a netbooku.
Našel jsem tenhle net(smart)book, kde mě zaujala především nižší cena Toshiba AC100-10N
Moje představa o tomhle kousku je, že bude fungovat hlavně na práci s textem a jinými dokumenty a internetem. Také se tam občas mrknout na nějakej ten film nebo seriál.
Stolní PC by mělo sloužit primárně jako herní počítač, kde bych chtěl rozchodit i nové hry, nemusí to však být na nějaké uber detaily. Našel jsem doporučenou sestavu pro takovéhle účely na foru živě.cz. (staré 3 měsíce) Sestava
Tak a moje dotazy http://forum.mystiq....tyle_emoticons/default/sorcerer.gif
1) Ten netbook jede na OS Android 2.1, budou tedy dokumenty, se kterými tam budu pracovat, kompatibilní se stolním PC (pravděpodobně win7)? Popřípadě dalo by se to nějakým prográmkem zařídit?
2) Co si o obou strojích myslíte celkově? Budou mojim požadavkům vyhovovat?
3) Jaký monitor byste k tomu koupili? Potřeboval bych nějaký levnější, co se mi ale neporouchá po půl roce užívání.
4) Myslíte si, že by ntb byl lepčí pro moje účely?
Moje představa je taková, abych se s tím vlezl někam ke 20k kč i se zakoupením win7. Což podle mých propočtů stejně lehce přesáhnu, i kdybych vybral co nejlevnější monitor.
Předem díky za rady http://forum.mystiq....tyle_emoticons/default/king.gif
Page 1 of 1
Netbook + PC prosím o radu
Posted 09 April 2011 - 09:38 PM
Takto už si niekedy pracoval s netbookom?Ak nie tak netbook nekupuj, je to hrozne pomalé a tak isto hrozne malá obrazovka + nie najšťastnejšie rozlíšenie obrazovky na ktorej písať nejaké dokumenty by bolo utrpenie pre oči... takže preto račej ušetri na tom notebooku a vraz to do zostavy .Zostava dobre poskladaná ale mam výhrady ku zdroju ten ber aspoň 500+ watt hlavne neber shiti ako eurocase a iné ber seasonic,dalej neviem aký monitor budeš mať od toho sa odvíja aj grafická karta pretože ak budeš mať 22" full HD tak na 460ke moc toho na maxime nespustíš... Rozmysli si priority či ten netbook budeš fakt využívať + napíš aký monitor máš v pláne kupovať
Ps ten zdroj by aj stačil ale v budúcnosti v prípade upgrade grafiky/procesora by si musel kupovať aj zdroj a dobre si sa rozhodol pretože ja vravím herný notebook za 20000Kč sa kúpiť jednoducho nedá maximálne multimediálny
Ps2 Ak nekúpiš ten netbook a doložíš par šušňov más za to GeForce GTX 570 a na windows sa vykašli zbytočnosť :)
Ps ten zdroj by aj stačil ale v budúcnosti v prípade upgrade grafiky/procesora by si musel kupovať aj zdroj a dobre si sa rozhodol pretože ja vravím herný notebook za 20000Kč sa kúpiť jednoducho nedá maximálne multimediálny
Ps2 Ak nekúpiš ten netbook a doložíš par šušňov más za to GeForce GTX 570 a na windows sa vykašli zbytočnosť :)
Posted 11 April 2011 - 04:00 PM
No tak já potřebuju hlavně něco mobilního, budu často na cestě a ve škole, takže varianta jenom stolní počítač pro mě není možná. :) Musim vybrat mezi notebook / netbook + PC, s tím, že si chci taky zahrát hry. Potřeboval bych aby to co budu přenášet moc netopilo, mělo to nějakou výdrž baterie a nebylo to moc velký a těžký. Všechno tak nějak vyznívá pro ten netbook. Je pravda, že jsem s tím nikdy nepracoval, ale zas tak velkej problém s tou obrazovkou by to bejt nemusel ne?
Hlavním problémem pro mě byla kompatibilita android x windows (popř ubuntu). Co si myslíš o tom?
K tomu monitoru - to byla součást mých dotazů, ale určitě nic fullhd 22". Potřebuju něco levnýho, kolem dvou tisíc nejlíp.
Hlavním problémem pro mě byla kompatibilita android x windows (popř ubuntu). Co si myslíš o tom?
K tomu monitoru - to byla součást mých dotazů, ale určitě nic fullhd 22". Potřebuju něco levnýho, kolem dvou tisíc nejlíp.
This post has been edited by inRock: 11 April 2011 - 04:05 PM
Page 1 of 1
Help