Mystiq.org - forum: PC-sestava nebo né - Mystiq.org - forum

Jump to content

• 5 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

PC-sestava nebo né ntbook-nebo né...poraďte mě

#21 User is offline   Kefan 

• Group: Registrovaný člen

Posted 05 October 2010 - 02:25 PM

View PostHowkey, on 05 October 2010 - 02:23 PM, said:

Celkem dobrá sestava ... ale Dual Channel ti nic neříká že ? :D

Kup si 2x2 GiB nebo 2x4 GiB ... ale ne 3x2 GiB; to je pro Intel.

říká, ale jsem vůl :-) Jenom nevím zda jsem vzal ucházející zdroj.. 600W...
0

#22 User is offline   MinitarCZ 

• Group: VIP

Posted 05 October 2010 - 05:09 PM

takže ano zítra po 11 cti pravocních dnech ukončuji a dávám výpověď nato nastupuji příští týden v úterý do nové práce :) měsíčně ušteřím cca 3000kč za dopravu ať už autobusem či autem které budu využívat takřka každý den takže bude více penízek na útratu budu mít mít dost nato abych si druhý měsíc po váplatě koupil stroj vysněný :) takže...

Howkey: jak kefan napsal sestavu napiš prosím pořádně své ohodnocení a měl jsi tam nějaké poznámky (k ramkám) jestli se ti ještě něco nelíbí či bys to upravil pro AMD a ATI třeba lepším nebo bys to nechal dík předem vypadáš že tomu rozumíš :)

zapoměl jsem dodat díky kefane moc vypadá to moc dobře a od příštího měsíce asi začnu postupně obědnávat :) jinak teď se mi prosimvás nevysmějte moc tomu nerozumím ale zvukovou kartu si kupovat nemusím? :)
0

#23 User is offline   knedlosak 

• Daemonica Tester
  • Group: WoW Tester

Posted 05 October 2010 - 06:25 PM

Já myslel že existuje aji Tripple Channel :-). Jinak zvukovku máš integrovanou v základovce - Na základní desce je dále integrován zvukový kodek VT1818 s osmikanálovým výstupem nebo gigabitová síťová karta RTL8111E.

Mám takovy dotaz, když sem si pročital komponenty. Mám základní desku od Gigabyte GA-MA770T-UD3P rev. 1.0 (LINK). A je tam psaný, že po přetaktování dosahuje frenkvence na ramkách až 1666mhz. Mám TENTO Paměťový modul a jakmile v biosu nastavim frekvenci ramek na 1600, tak se vše rozjede, vše funguje, jen když si zapnu wowko ( na jinych hrach sem to nezkoušel ) , tak se to restartuje, nebo sekne, ted nevim, dlouho sem to nezkoušel. Neví někdo co se s tím dá dělat?
0

#24 User is offline   Howkey 

Posted 05 October 2010 - 06:57 PM

Pravděpodobně budeš muset zvýšit napětí do Ramek ... (BIOS)
0

#25 User is offline   MinitarCZ 

Posted 05 October 2010 - 07:07 PM

Howkei prosímtě okomentuj muj přispěvek čekám na něj a třepu se nato :)
0

#26 User is offline   Howkey 

Posted 05 October 2010 - 07:25 PM

Promiň teďka nemam moc čas ... snad o víkendu. To chce rozvahu a vybírat a kombinovat.
0

#27 User is offline   MinitarCZ 

Posted 05 October 2010 - 07:39 PM

ok počkám si budu rád když to složíš a bude tam 4 jádro a jak kefan dal 6gb ramek a nějaká dobrá grafárna :) budu čekat :)
0

#28 User is offline   Maci 

Posted 05 October 2010 - 08:56 PM

View Postknedlosak, on 05 October 2010 - 06:25 PM, said:

Já myslel že existuje aji Tripple Channel :-).

Ja moc nejnovejsi vystrelky hw nesleduju, ale nepodporujou tripple channel pameti jen intelacky architektury? ;)
0

#29 User is offline   FrLo 

Posted 05 October 2010 - 10:18 PM

Já mam dojem, že AM3 už taky podporuje tripple channel. Jinak u toho zdroje bych se nebál ani 500W. V různých testech se sestavy s Phenomem II + 5770 nikdy nedostaly nad 300W, takže i při 80% účinnosti je tam rezerva slušná ;)
0

#30 User is offline   Kefan 

Posted 06 October 2010 - 05:16 AM

View PostFrLo, on 05 October 2010 - 10:18 PM, said:

Já mam dojem, že AM3 už taky podporuje tripple channel. Jinak u toho zdroje bych se nebál ani 500W. V různých testech se sestavy s Phenomem II + 5770 nikdy nedostaly nad 300W, takže i při 80% účinnosti je tam rezerva slušná :)

Frláku ale Phenom II BE odber 125W, 5770 má něco kolem 170W v zátěži, pokuď se někdy rozhodne koupit další GK do Crosfire/vyměnit za nějakou lepší, taktovat tak nebude tolik omezený zdrojem...

k sestavě:
když to tak přejíždím tu sestavu možná bych se vysral na Disk 150Gb Velociraptor 10000rpm, a misto toho by se tam uz mohla dát 5850... Na hry by to mělo větší výkon, Nebo dokoupit další 1Tb disk a hodit to do Raidu...
0

#31 User is offline   Howkey 

Posted 06 October 2010 - 01:18 PM

Ještě jsem nezažil člověka co by dodatečně kupoval do Crossfire nebo SLi ... bu´d si to koupí člověk hned pač potřebuje utratit 50k za PC ... tak si koupí 2x Grafárnu ... a nebo si koupí jednu a za 3 roky jí vymění za jinou lepší.
0

#32 User is offline   MinitarCZ 

Posted 06 October 2010 - 03:23 PM

jasný no ale libí se mi kefanova sestava a byl bych rád když bys to Howkey upravil tak aby to vypadalo furt tak dobře cena se moc neměnila a pasovaloto dosebe :)
0

#33 User is offline   knedlosak 

• Daemonica Tester
  • Group: WoW Tester

Posted 06 October 2010 - 04:57 PM

Myslim si, že pokud by Minitar nedělal hodně s videem atd, tak by se na tech diskách dalo ušetřit, protože já si s 500gb bohatě vystačim a to se fakt nekrotim a ani nemažu nic.
0

#34 User is offline   Kefan 

Posted 06 October 2010 - 06:03 PM

View Postknedlosak, on 06 October 2010 - 04:57 PM, said:

Myslim si, že pokud by Minitar nedělal hodně s videem atd, tak by se na tech diskách dalo ušetřit, protože já si s 500gb bohatě vystačim a to se fakt nekrotim a ani nemažu nic.

rozdil mezi 500Gb a 1Tb bude cca 400... to nema cenu... spis se vykaslat na ten Velociraptor a hele kdybych se nekrotil tak mi 500Gb nestaci :-) Hry, Dvd Her, Filmy, Hudba,

Ps MinitarCZ: treba ta sestava je uplne nahovno :-) pockej si na vyjadreni Howkeye kterej to treba zmeni od zakladu

Howkey: Ja na to bral i základovku pokud sis vsiml... 2x Pci-E, aby se ten komp za nakej rok dva dal za pomerne levno upgradovat (levnejsi je koupit GK bud do Crosfire bo jinou, koupit lepsi chladic na procik a taktnout to na priblizne 4ghz (nevim presnou frekvenci jenz udrzeli stabilne :-) ) )
0

#35 User is offline   FrLo 

Posted 06 October 2010 - 09:53 PM

Ono za dva roky místo toho, aby dokoupil GK do CF, tak koupí jednu, která bude xkrát výkonnější a o polovinu mín žravější. Nehledě na to, že aby novou GK nebrzdil procesor, tak by musel koupit 8,16 nebo buh ví kolik jádro a nepředpokládam že by šlo posadit do týhle desky :D

EDIT: BTW ten procik si bez zvýšení napětí dá 3,8 a když mu přidam trochu šťávy tak i 4 GHz stabilně.
0

#36 User is offline   MinitarCZ 

Posted 07 October 2010 - 08:36 AM

ha moje častá otázka přišla (pokaždé zapomenu odpověď) :) takže koupím si 4 jádro (to zní tak krásně když to píšu :) ) no a utoho je napsáno např. 3.14GHz A moje otázka zní 3.14GHz se rozděluje do každého jadra takže v každém bude 0.758GHz? nebo v každém jádru najdu 3.14GHz a tím pádem součet mi dá 12.56GHz :D když se pustí všechny jádra :)

ještě bych chtěl dodat budu klidně spát když budu mít aji 250gb hadr teď se mi možná vysmějete ale mám jen 60tkovej hdd teďka :D takže tady mám jen steam na CSko a wowko :D občas 1 nebo 2 hry co si brácha nainstaluje :) jinak když bude novej kompl tzv. rozjedu natom vše tak tam budu mít milon her né jenom CSko a WoWko ale i mafiu CoDéčko všelijaký strategie občas i nějakou pařbu pro bráchy co si občas zahraje :D a vubec nebudu řešit jéé to mě zabralo 30gb na hadru :) takže si myslím 500gb bude tak akorát :) filmy moc nesleduju jen občas no hudbu tu mám rád tu si pouštím vždy když ednu ke komplu ty bude hodně :)
0

#37 User is offline   Howkey 

Posted 07 October 2010 - 09:32 AM

Každé jádro má 3.14 ... jenže tak hezky že by to bylo 12.56 GHZ to neni. Většina programů a her umí použít jen jedno jádro ...

Programy jako 3dsMAX na modelování a podobné umí používat třeba při renderování víc, stejně tak u videa by to mělo pomoct, ale u her ti pojede většinou jedno jádro jen.

Navíc většinu her zpomaluje GPU což je procesor na grafické kartě. Takže když ti právě někdo tvrdí že mít stodvaceti jádro je supr, tak jo, ale ne na hry.

To je právě to co většina lidí co tomu tolik nerozumí koupí, koupí si i7 které má 4 jádra a myslí si jak imba má PC a pak zjistí že by si za třetinu ceny mohl koupit na hry to samé.
0

#38 User is offline   MinitarCZ 

Posted 07 October 2010 - 11:12 AM

jn a proto se právě obracím na tebe protože tomu rozumíš takže ty mi třeba doporučím dual-core 2 parádní + parádní grafárnu na to čekám takže na 4 jádro se vykašlu když je to na hry na nic a 2 jádro je lepší :) počkám až mi doporučíš nějakou sestavu a rozepsanou jak rozepsal kefan pokuď se ti dotoho vubec bude chtít :)
0

#39 User is offline   Kefan 

Posted 07 October 2010 - 07:02 PM

Do compu do 25k bych nikdy nedal 2jádrový procesor, to už nemá cenu... Jinak Howkey většina moderních her ti už solidně zatíží i procesor, a nevěřím že v budoucnosti např další dva roky ti vydrží Dual core... Když vezmeš v úvahu PhysX u Mafie 2 tak ta solidně zatíží i čtyřjádro když nejsi majitel Nvidie ( myslim ze frlo mi rikal ze GK od Nvidie nezvlada PhysX + max rozliseni atp :-) takze si docela podkopli zidly :-) )
0

#40 User is offline   Howkey 

Posted 07 October 2010 - 07:59 PM

Naopak ... nVidia PhysX je jaksi původním produktem firmy nVidia :)

Což znamená že hodně karet nVidia využívá GPU k počítání PhysX, a tak si nemusíš kupovat zlášť kartu pro PhysX jako u ATi kde přišli na jedinou možnost jak to dorovnat a to CPUčkem.

http://www.nvidia.co.../physx_new.html

Takže si nepodkopli židli, naopak technologie nové uvádí nVidia, ATi byla vždy podřadná firma co se týče novinek, naopak vynikala cenou protože právě nové technologie nevyvíjela (DirectX není produktem ani nVidia ani ATi).

V budoucnu se bude dělat víc jader ... a proč? Protože vznikl problém v procesorech, a to takový že nedokáží dost dobře překročit stabilně 4 GHz (přetaktování je něco jiného pro rejpaly). Proto jim nezbylo nic jiného než zkusit druhou cestu. A to víc jader, tak také vzniklo první dvoujádru v jednom balíku na obdobu fungování konzole paralelně zapojených které využívala třeba NASA.

Proto dneska vznikají až 6ti jádra, i Intel Core i7 až 8 logických jader, dneska tuším už i 12 snad (ireleventní kolik).

A tak vznikla druhá potřeba u programů které zatěžují hodně CPU, což jsou především programy typu Photoshop, renderování grafiky nebo třeba zabalování do archivů či počítání pravděpodobností počasí (meteorologie).

A pak přichází hry, které využívají nejvíce GPU což je procesor na Grafické kartě. Proto taky vznikají věci jako ATi Crossfire (které mimochodem kopíruje nVidia SLI původní technologii od nVidia).

Pak přišla nVidia s PhysX technologií a byla vydána karta speciální do PC pro výpočty, následně časem byla integrována do karet nVidia které tak používají GPU (většinou) na tyto výpočty. A ATi ? Používají na to CPU které tak extrémně zatíží zbytečně a zpomalí celý systém (komunikační kanály). Tím pádem ti PhysX zatíší další jádro CPU + 1 jádro pro hru.

Některé hry už umí běžet na víc jádrech, ale většinou to neni potřeba. Neznám žádnou hru kterou by mi nestíhal CPU ... například s mým AMD Athlon 3000+ (1,8GHz) spustím na Full detaily Mafia 2, a proč? Protože mám nVidia grafickou kartu novou ...

A pokud CPU nedosáhlo 2 na 64tou počtu jader, tak výrobci zvyšují počet jader dodnes ...

PS: nejsem obhájcem nVidia jako "nejlepších karet", proto "nejlepší je relativní podle toho co je pro VÁS nejlepší.
PPS: hráč: ATi + AMD protože CPU použije jen na hry, tak mu nevadí že je zatíží PhysXem protože hry CPU moc nežerou
.....Grafik: pracuje s CPU protože něco stále zabaluje, něco renderuje ... koupí si Intel Core i7 a nějakou integrovanou GK a nebo si koupí speciální karty pro výpočty CAD systému (pokud používá přitom CADy).

Jenže je tu i šedá .. něco mezi To je většina mladých čechů například, ti si koupí podle toho co "rádi" dělají buď silný CPU s nějakou GK a nebo si koupí silný PC na hry a doufají že programy jim půjdou taky.

Proto každá recenze "Kupte tohole je to BEST" je kravina, protože pro každého je to "BEST" něco jiného.

Příklad:
Koupil jsem si Notebook s Intel Core i7 (4 jádra 8 logických); Grafická karta nVidia. Proč? Protože pracuju s grafikou a CAD systémy a občas si zahraju nějakou novou hru. Nepařim hry na EXTREME detaily ale na HIGH, díky tomu jsem ušetřil cca 20 000, což by mě stál Notebook na hry+grafiku mé úrovně najednou.

Vždycky je nutné najít kompromis a jistý Limit peněz co do toho chcete vrazit. Jinak zjistíte že jste z 15 000 na 25 000 a stále vám přijde že koupit si o 200 Kč lepší PC bude ještě lepší ...

Tak to jsem se zas rozepsal, doufám že si to někdo přečte aspoň a už kamarádům nebude nutit věci co jim jsou nanic :)
0

• 5 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

TOPlist