Mystiq.org - forum: PC-sestava nebo né - Mystiq.org - forum

Jump to content

• 5 Pages +
  • « First
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

PC-sestava nebo né ntbook-nebo né...poraďte mě

#61 User is offline   Gum_Bob 

• Group: Moderátor

Posted 09 October 2010 - 08:39 PM

Asi takhle :) Pokud chceš nadupanou mašinu, tak nepotřebuješ ani rádoby "potřebné" 4jádra, ani rádoby "supervýkonnější" DDR3 ramky a ani jich nepotřebuješ 8 gb :) já teda nevím jak ostatní, ale mám 4gb DDR2 a beztak nejsou 100% vytížené :) 150-200 FPS je ti pěkně NA HOVNO, protože stejně okem nerozlišíš víc jak 60 (nebo tak nějak), ale pokud je to tvůj určovací faktor na kvalitu grafiky tak budiž. do grafiky bych šel jak už ti tady radil krypťas do HD 5770, ale pokud netoužíš po taktování tak si můžeš klidně koupit i jinou verzi než vapor-x, nejlepší bude mrknout na recenze :D hlavně se nenech zlanařit k nějaké nvidii jen kvůli PhysX, tj. něčemu co má hezky znějící název ale na prožitku ze hry se ti to projeví pramálo :) k procesoru - vykašli se na i7čky, stejně je to spřažení 4 jáder furt takové nějaké pochybné :D kup si jako já řádově levnější C2D E8400 a k němu nějakou rozumnou základní desku a bez problému to vytaktuješ na 3,6 ghz bez zvýšení voltáže a když budeš chtít, kamarádovi to jede stabilně i na 4,2 :) u ramek bych šel určitě do kingstonů a spíš než 8gb bych si koupil 4gb taktovaných na nějakých 1200 mhz a máš vyhráno. je teda fakt že dneska už víc fičí DDR 3 ale ten výkonostní rozdíl tam vůbec není tak obří a cena za jednotku výkonu je u DDR2 tak 3x menší :) k tomu koupíš 550W zdroj a máš mašinu za 15-17 tyček bez problému

This post has been edited by Gum_Bob: 09 October 2010 - 08:40 PM

#62 User is offline   Howkey 

• Group: Registrovaný člen

Posted 09 October 2010 - 08:47 PM

Vy tady mluvíte o taktování ... ale vysvětlujete to člověku co nebdue vědět jak složit ty komponenty do sebe (omlouvám se to nemyslim hanlivě, prostě někdo to nezná ...).

Takže mu nemotejte hlavu taktováním :D

PS: i7 má jádra v pořádku, ale i7 jak jsem už 2 řekl, není děláno na hry. Já například vyžívám všech 8 logických jader při renderování a věz, že je využiju naplno a se 2ma bych to dělal 4x déle nemluvně o výkonu i7 který je někdo jinde než ty 2 jádra typu Dual Core.

Kdo si umí složit PC a upravovat tak si koupí prostě levnější PC a dotáhne výkon sám, ale pro 95 lidí to nemá smysl a prostě si koupí takovéto sestavy u prodejců za 30k, tady jsme mu složily hodně slušnou sestavu na vrchu dnešního mainstreamu za 24k, což myslim je hodně hezké.

nVidia PhysX je něco jako nVidia 3D Vision, někomu se to líbí a někomu je to nanic. Já třeba pracuju s grafikou a počžitek z nádherných barev (mam S-IPS monitor a ne TN panel jako 99% z vás). Tak pro mě je PhysX dalším požitkem ve hře. Stejně jako je pro mě 8 jader požitkem při renderování co normálně dělám 4 hodiny a tady ho udělám za 20 minut díky i7.
0

#63 User is offline   Gum_Bob 

Posted 09 October 2010 - 09:01 PM

View PostHowkey, on 09 October 2010 - 08:47 PM, said:

...

no vypadalo to že to chce na hry, takže podle toho jsem i vybral procesor :D jó pokud už je pán grafik a rendruješ bůhví jak složité animace a já nevím co, tak samozřejmě chápu že to využiješ, ale musíš uznat, že co se her týče, je E8400 naprosto dostačující, nemluvě o tom, že hry typu wow vůbec nejsou na 4, nedejbože 8 jader stavěné :D

#64 User is offline   MinitarCZ 

• Group: VIP

Posted 09 October 2010 - 09:03 PM

já teda radší koupím pořádnej kompl co mi ukázal kowkey abych za 2 roky nemusel upgradovat kvuli nějaké hře myslíš si že D3 bude mít nějaký easy nároky? stím ani nepočítej D3 bude moc hard .... radší si připlatím a koupim kompl v kterém se nemusím hrabat a vydrží mě x let až třeba vyjde za 5 let nová hra tak abych si jí krásně zahrál :D takže pro mě je sestava od howkeye fakt boží.....

Howkey myslíš že tahle sestava bude populární za 2-3 měsíce? :D

já ti kašlu na 8 jáder já si vemu 4 má je kamoš hrál jsem na nich CoDéčko MW2 nemužu si stěžovat a nemluvě o AvP no krása prostě na full detaily vše šlapalo chci to na hry ale nechci to upgradovat za 2 roky jak kamoš kterej má 4gb ramek a už se dívá po dalších ramkách
0

#65 User is offline   ipaul 

Posted 09 October 2010 - 09:10 PM

mrkni sem... maj tu různý variace podle cen

http://pctuning.tyde...en-2010?start=5

a v ty redakci pracují určo větší odborníci, než najdeš tady na wowku ;-)
0

#66 User is offline   Howkey 

Posted 09 October 2010 - 09:12 PM

Podle mě by ti tahle sestava měla vydržet dlouho co se PC týče.

ono 4 GB RAM stačí ale za pár let už 8 bude lepší zase, i když ten nárok her spíš klade důraz na tu grafárnu ... proto je dobré nekupovat drahou grafárnu, ale koupit nějakou "vyšší střed" a za 2-3 roky jí vyměnit jen za novou.

Ono mít víc jak 1 jádro je dobré i co se týče Windowsů, protože když se vám sekce jedna aplikace a zadělá vám celý jeden procesor tak stejně vám PC běží a nesekne se jako dříve ...
0

#67 User is offline   Gum_Bob 

Posted 09 October 2010 - 09:12 PM

View PostMinitarCZ, on 09 October 2010 - 09:03 PM, said:

já teda radší koupím pořádnej kompl co mi ukázal kowkey abych za 2 roky nemusel upgradovat kvuli nějaké hře myslíš si že D3 bude mít nějaký easy nároky? stím ani nepočítej D3 bude moc hard .... radší si připlatím a koupim kompl v kterém se nemusím hrabat a vydrží mě x let až třeba vyjde za 5 let nová hra tak abych si jí krásně zahrál :) takže pro mě je sestava od howkeye fakt boží.....

Howkey myslíš že tahle sestava bude populární za 2-3 měsíce? :)

žiješ v době, kdy už hry pomalu brzo nebudou moci ani být krásnější, za to náročnější určitě jo :) jinak nic proti minitare, ale já jsem si na tuhle mašinku šetřil bůhví jak dlouho a když jsem si ji před něco víc jak 3 rokama kupoval za 35 tyček, myslíš že jsem si nemyslel to co ty, že budu mít PC na 10 let dopředu? :) zklamu tě, ale nebudeš. ani kdybys do toho dal 50 tisíc, stejně tě ty technologie předběhnou :D každopádně co se týče "rozjetí her" tak mi stačí že mi plynule jela snad nejdetailněji propracovaná hra co jsem měl možnost hrát - metro 2033 na vysoké detaily, přičemž mi v dosažení velmi vysokých bránila akorát moje stařičká HD 3870 (nikoliv procesor, nebo ramky), jelikož kamarád to rozjede na max se 4870, což už taky není bůhví jaký mlaďoch :D takže to poslední co by mne trápilo je, že bych nerozjel D3 :)

zkrátka a jednoduše, kup si komponenty, které budeš moct upgradovat a investuj hlavně do grafické karty, tj. celá věda :)

This post has been edited by Gum_Bob: 09 October 2010 - 09:14 PM

#68 User is offline   MinitarCZ 

Posted 09 October 2010 - 09:37 PM

hele ale já už mám školu hotovou jak píše howkey koupím teď co mi sestavil (ale ta grafárna stojí 6 k není to moc? :D ) a pak třeba koupím novou za 5 tyček nebude to problém protože jediný co chcu je kompl auto a barák :D takže po komplu začínám šetřit na auto budu mít na něj cca za 2 roky koupím si ho a 3tí rok mužu koupit novou grafárnu :) a furt budu mít 8gb ramek což bude stačit pak 4 jádro což bude taky stačit takže upgradnu grafárnu a mám na dalších x let vystaráno :)

ipaul: haha děláš si srandu dávaj tam 4gb ramek za 2120 hehe to si fakt radši koupim 8gb za 1800 :) a ty 3 stovky využiju na grafárnu :)
0

#69 User is offline   ipaul 

Posted 09 October 2010 - 09:43 PM

to sou ceny ze srpna... ted je vsecko levnejsi :P
vsak jak chces... jen sem myslel, ze je lepsi mit vic zdroju o sestavach
0

#70 User is offline   MinitarCZ 

Posted 09 October 2010 - 09:57 PM

to určitě ano ale tak všim sem si těch ce právě ale nějak se vtom nevyznám zas je tam jaká si sestava na občasné hraní :P já chci hrát furt né občas :)
0

#71 User is offline   Kefan 

Posted 10 October 2010 - 12:32 PM

View PostMinitarCZ, on 09 October 2010 - 09:37 PM, said:

ipaul: haha děláš si srandu dávaj tam 4gb ramek za 2120 hehe to si fakt radši koupim 8gb za 1800 :D a ty 3 stovky využiju na grafárnu :)

pockej pockej xD to je 2x 4gb pricemz jeden 4gb modul je za 1800, tudiz 8Gb te vyjde na 3600 :D
0

#72 User is offline   MinitarCZ 

Posted 10 October 2010 - 02:38 PM

jestli myslíš to co já (to co složil howkey) tak se pleteš jako já protože "podívej se na množství kusu" je tam 2x 4gb za 1800 :D když tam bude jen 1x tak to bude za 900
0

#73 User is offline   Gum_Bob 

Posted 10 October 2010 - 04:15 PM

nevim nevim kámo :) ale mám určité pochybnosti, že by ti prodali 8 gb ramek za 1800 :) to by bylo krajně nevýhodné, zvlášť když 4gb DDR2 taktované na 800mhz seženeš nejlevněji za 1400 :)

#74 User is offline   Maci 

Posted 10 October 2010 - 05:59 PM

View PostMinitarCZ, on 10 October 2010 - 02:38 PM, said:

jestli myslíš to co já (to co složil howkey) tak se pleteš jako já protože "podívej se na množství kusu" je tam 2x 4gb za 1800 ;) když tam bude jen 1x tak to bude za 900

Je to 1 860Kč. Jestli neveris, tak zkus si vzit novej kosik, dat si tam klidne 2 kusy a uvidis ze tam budes mit 2 kusy - 1 860Kč. Celkově 3 720Kč.
0

#75 User is offline   hokop 

Posted 10 October 2010 - 06:26 PM

mel bych takovej dotaz.. kdyz chci koupit novou grafickou kartu, procesor, whatever.. jak poznam ze budou pasovat do moji zakladni desky?
0

#76 User is offline   Howkey 

Posted 10 October 2010 - 06:51 PM

Grafická karta - stačí aby seděl konektor, tedy nejčastěji dneska PCI-E (PCI-Express)
....starým konektorem je AGP

Procesor - Deska má "patici", většinou je to číslo jako 748, 939 atd ... některé mají kombinaci třeba AM2, AM3 atd
0

#77 User is offline   MinitarCZ 

Posted 11 October 2010 - 11:00 AM

hele a vadilo by hodně když koupím 1x 4gb a ktomu 2gb ramek? abych měl minimálně 6gb RAMek a po čase si dokoupit další 4gbRAM abych měl 10gb RAM? většina základovek má 4 sloty takže to je asi fuk že? když tam budu mít po pár vyplatách 4+4+2=10 gb RAM? :D hej kdo mě bude závidět že mám 10GB ramek? :) to bude fakt prdel i když nevyužiju všechny ale za cca 10 let využiju všechny :)
0

#78 User is offline   Gum_Bob 

Posted 11 October 2010 - 11:36 AM

View PostMinitarCZ, on 11 October 2010 - 11:00 AM, said:

hele a vadilo by hodně když koupím 1x 4gb a ktomu 2gb ramek? abych měl minimálně 6gb RAMek a po čase si dokoupit další 4gbRAM abych měl 10gb RAM? většina základovek má 4 sloty takže to je asi fuk že? když tam budu mít po pár vyplatách 4+4+2=10 gb RAM? :) hej kdo mě bude závidět že mám 10GB ramek? :D to bude fakt prdel i když nevyužiju všechny ale za cca 10 let využiju všechny :D

no tohle docela často dělá bordel. obecně se doporučuje mít stejné moduly, protože pak může být (třeba jako u mne) problém s napájením. já jsem si koupil nové mobo a teď mi PC nabíhá až na 2. pokus :D ramky bych být tebou raději měl stejné. a kdybys přece jen chtěl mít 4gb + 2gb tak musíš dát hlavně bacha aby byly taktované na stejnou frekvenci a pokud možno i stejného výrobce :)

#79 User is offline   Howkey 

Posted 11 October 2010 - 12:11 PM

4+2 si určitě nekupuj

Nenašel jsem hru co by zabrala 4 GB s Windowsama dohromady, pokud chceš jen jednu kup si 1x4 GB což ti na 2-3 roky stačí v klidu určitě.
4+4 je kvůli Dual Channel, což je funkce RAMek tak, že k ramce vedou jakoby 2 cestičky po kterých chodí trpaslíci s informacema, takže když máš 1 Ramku využívají jen jednu cestičku, když máš 2 stejné ramky tak místo jedné využívají 2 cestičky ale když jsou 3 tak je to naprd a chodí zas jen jednou, když jsou 4 tak fungují 2+2 jakoby.
Proto u AMD se kupují 2*X GB, protože pak jsou "2x" rychlejší (samozřejmě ne tak docela ale pro laika to stačí)
U Intelu po asi 5 letech co měl AMD Dual CHannel udělali Triple channel, takže tam se zas kupují 3*X GB, proto tam jsou ty kity 3x2 GB atd ...

PS: Ramky využívají zase spíš programy než hry. Hry využívají max tak 2 GB + Windowsy 1 GB = 3 GB. 4 GB jsou se silnou rezervou pro hráče. Pro lidi co využívají třeba programy typu Photoshop atd ty by těch 8 GB asi využily, prot tebe Minitare, je to nanic podle mě ;)

Závěr:
Kup si 1x4GB a za rok si dokup tu samou abys měl 2x4GB protože 2+4 GB bude chodit pomalu jako kdybys měl 4 GB jednu ...
0

#80 User is offline   MinitarCZ 

Posted 11 October 2010 - 12:25 PM

ok takže furt platí ta tvoje sestava kde je 4 jádro 4gb ramek ta grafárna za 6k? ;) poslechnu vás a koupím si radši 4gb :)
0

• 5 Pages +
  • « First
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

TOPlist