XP vs Vista vs 7
Posted 08 November 2009 - 02:14 PM
Když jen paříš Winmine ve winech tak to asi moc nepoznáš, nebo programuješ tím že píšeš text nebo pustíš hru a win jdou do pozadí ...
Posted 08 November 2009 - 02:34 PM
Howkey, on 08 November 2009 - 02:14 PM, said:
Když jen paříš Winmine ve winech tak to asi moc nepoznáš, nebo programuješ tím že píšeš text nebo pustíš hru a win jdou do pozadí ...
No tak já se 4gb nemam problém. Samozřejmě, že záleží na sestavě. V době kdy vyšly XP tak taky měl člověk max. 1gb RAM. Záleží na úhlu pohledu. Ještě, že jsem koupil operační paměť v době kdy nestály 4gb 2litry :)
Posted 08 November 2009 - 02:36 PM
Posted 08 November 2009 - 03:28 PM
Howkey, on 08 November 2009 - 02:14 PM, said:
No to snad ne? CAD systémy mají obvykle poměrně silné nároky. A pokud to s CAD myslíš vážně, tak vzhledem k dnešním cenám RAM (2*2GB cca 1400,- ) je naprosto nesmyslné mluvit o nedostatku RAM.
Posted 08 November 2009 - 03:42 PM
CAD na tomhle rozběhnu v pohodě dokonce neni hra kterou jsem zatim nerozběhl v pohodě ... stačí trochu s kompem umět a snížíš nároky kompu o 50% a když si sám koupíš kompatibilní věci správně tak je výkon mnohem vyšší než u sestav nabízených u prodejen PC.
Já si sestavuju komp vždy sám protože na něj mam vlastní požadavky specifický (sestavuju kompy i na zakázku).
Mam 2 monitory na každym 1600x1200 rozlišení (užitná plocha 2x22 palců (nemam širokoúhlej protože ten je tak maximálně na filmy, ne na práci v CADu) při 3200x1200 rozlišení). Pustim na tom 8 wowek a přitom si v klidu brouzdám na webu a pouštim film.
Moje sestava?
Athlon 3000+ (64bit)
Grafárna 256MB, 7600 GT
2GB v dual channelu
ASUS A8N-Sli deluxe deska
Zatim neni hra kterou na tom nerozběhnu a je to komp za 20 000 ve svý době a mam ho už 6 let.
XP pravidelně reinstaluju protože používám hodně nových věcí a tak mi po nich zachlcují registry. Zkoušel jsem Win7 i Visty ... Visty potřebují silnej procesor sami pro sebe, když ho mají jde to když ho nemají nejdou prakticky.
Win7 to opravily a jsou jako XP náročný ale nejsou kompatibilní se vším ještě takže je čas.
Nemam potřebu zvyšovat RAM protože mi to běží v pohodě vše, proč kupovat něco co nepotřebuju ? (kdybych měl Visty musim koupit novej komp, kdybych měl Win7 musim upgradovat licenci CADů za cca 500 000 Kč aby mi na nich šli)
Posted 08 November 2009 - 06:26 PM
Jestli počítači aspon trošku rozumíte vřele linux doporučuju. Jen pozor Windows ho nesnáší ( program ) a "zlobí se" když ho nainstalujete vedle. Jsou pak k tomu návodu jak mít oba dva systémy vedle sebe - de to. Já to taky měl. Ale začátečníkovi bych to neradil.
Posted 08 November 2009 - 07:07 PM
protože jako IT technika ve firmě který maj Winy můžete najmout kohkoliv kdo si umí zařídit LAN party
Posted 26 December 2009 - 01:25 PM
a nastal asi cas na reinstall compu, uz neviem ci mam az tak fuckly win, alebo mam nieco s HW, skusil som uz kopu veci a stale to blbne, offuje a restartuje. Tak si idem stiahnut Win 7 Ultimate a uvidime co z toho, len otazka, mam 4 gb ram, takze asi 32 bitove, ze? 64 zeru asi o nieco viac, ...
Posted 26 December 2009 - 02:52 PM
- drive novy system, dnes ten, ktery se zacal instalovat do vetsiny notebooku (dnes jiz temer na vsech novych)
- stabilita, po cca 3letech se mi modra smrt obevi 1x za ctvrtroku, kdyz zrovna delam neco s pameti
(slozite vypocty, stourani se v pametich ruznym zpusobem ...)
- velikost je rozhodne oproti drivejsim windowsum vetsi
- krasa systemu - stejne jako veskere mody apod., ktere nainstalujete do sveho OS, aby byl hezci, tak samotna vista ma v sobe "tento jeden modul vestaveny"
- vykon, drive se rikalo, ze vista je pro "jednodussi uzivatele", nicmene to neni pravda, vista je system pro velmi pokrocile uzivatele, kteri se danemu systemu venuji a umi zachazet s nastavenimi atd. Proc? Jelikoz vista je system, ktery pri cerstve instalaci ma pozapinanych 100% svych funkci.
Zkuseny uzivatel musi prijit podivat se na to a minimalne 50% techto funkci povypinat, pres ruzne nepotrebne ochrany, pres ruzne okrasne okna, pruhledne hovadinky, ruzne sluzby, ktere nikdy nevyuzijete ... od bezdratove kalkulacky pres bezdratovy nuz na maslo ...
System mam: 3. rokem jiz bez reinstalace systemu a stale bezi stabilne a bez problemu.
Win 7
- nemel sem moznost zatim vyzkouset, dle vsech slov a stastlivcu je to vista, ktera ma vsechny funkce od zakladu vypnute a pustene jen ty nejdulezitejsi aby to neomezovalo vykon.
- mozna trosku lepe psana a tudiz i trosku rychlejsi, mista to zabira asi stejne ...
- nutnost zmenit z XP>7 nebo Vista>7 ... 0.01% a to jen proto, ze sem zahrnul fakt "dobreho pocitu"
Win XP
- vykonove: pokud mate dobre nastavenou vistu srovnatelne s vistama
- misto na disku: zabira min
- stabilita: Mensi jak visty. Mel jsem moznost porovnat jak WinXP Profi, tak i edici Vist stejnou originalni a XP jsou nachylnejsi k padum a ke zmene systemovych souboru pomoci viru ci jineho odpadu ktery vznika napriklad ruznym mazanim souboru ci spatnou manipulaci se soubory pri unniinstalaci aplikaci atd. Visty tento problem nepocituji temer vubec, proto jsou XP vetsinou nutne po pul ci roce reinstalovat, jelikoz jsou potom zasekane.
Linux atd.
pro normalniho uzivatele i pokrocileho uzivatele naprosto zbytecna vec, ...
This post has been edited by Prasopes: 26 December 2009 - 02:53 PM
Posted 26 December 2009 - 02:57 PM
Posted 26 December 2009 - 03:03 PM
Posted 26 December 2009 - 03:55 PM
Howkey, on 26 December 2009 - 02:57 PM, said:
Nejsou to jen graficky kraviny tech 0.5x delaji ostatni sluzby, ktery mas zapnuty a ani o nich nevis ve vistach :D Pravym na tentopocitac > spravovat > povypinat nedulezite funkce ve sprave pocitace, vice o nich si doctes urcite na netu nebo primo v infu dane sluzby, pokud mas prehled:)
Ver, ze pokud bych na svuj komp nainstaloval XP, tak rozdil nepoznam od chodu meho pocitace, ktery jede tretim rokem na vistach :D
This post has been edited by Prasopes: 26 December 2009 - 03:55 PM
Posted 26 December 2009 - 04:20 PM
Já třeba potřebuju plný výkon PC na práci ... (ne na hry) takže tohle u mě hodně rozhoduje no.
Visty prostě nedopadli dobře vůbec. Ale tak už aspoň jsou W7 i když ty jsem nezkoušel ještě ... ale z recenzí vypadají slibně.
Problém je že musím čekat na ovladače a podporu od firem jako Autodesk apod
Help