Mystiq.org - forum: Minecraft na verzi 1.6+ - Mystiq.org - forum

Jump to content

  • 3 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Minecraft na verzi 1.6+ aneb náhled do budoucnosti

#1 User is offline   Asura 

  • Hlavní Minecraft Admin
  • Group: Minecraft
  • Posts: 513
  • Joined: 23-May 08

Posted 22 April 2013 - 02:43 PM

Začal bych dávat dohromady nápady a návrhy na funkce, které bysme mohli dát zprovoznit až bude server dávat na verzi 1.6.

S velkou pravděpodobností bude nový svět a přechod bude probíhat jako obvykle. Máme mini-svět nazvaný skladiště, kde si hráči můžou uložit své předměty do bedniček a tento svět bude přístupný z nového světa, takže si ty věci budou moct hned po spuštění používat. V tomto novém světě nastavíme jiný způsob zamknutí truhly, aby se databáze starých zámků mohla pročistit. Postavy (Inventáře a obsah EnderChestek) se přesouvat NEBUDOU! Takže by bylo dobré si před přesunem tyto předměty také naházet do truhel a zamknout.

Přesuny budov BUDOU, ale zase bych raději přesouval stavby, které takzvaně "vypadají k švětu".... raději bych hráčům doporučil pouze přesun skladu surovin, aby si mohli snáze postavit novou a lepší stavbu. Na přesun staveb se pokusím vytvořit formulářík na webu, kde hráči zadají potřebné informace pro přesun, i když možná že tak jak jsme to dávali do teď na fórum ,tak to bude stačit,....uvidíme.
Každopádně NIC se nebude trvale mazat, zálohy všeho budou, takže když si hráč něco předem neuloží do truhel k přesunu, tak stejně bude možnost jak předměty získat, jen to prostě bude déle trvat než mu to vytáhneme ze zálohy.

Dál bych chtěl trošku předělat základní koncepty serveru. Na souřadnicích x:0 z:0 bych nechal nějakou věžičku/vesničku kde by byly jednoduché shopy a obvyklé funkce ALE samotný /spawn by byl v Netheru, kde by se vytvořila (někde v podzemí,v bezpečí od ghastů) zabezpečená aréna/jeskyně kde by byly portály do úvodní věžičky/vesničky, různě po světě a pak i do jiných světů.
Tento koncept by měl tu výhodu, že kdokoli si udělá ve svém domečku NetherPortál tak skrz něj se okamžitě dostane na spawn a zpátky (pokud nebude mít nastavený portál do netheru někam jinam).
Možná bych uvažoval i o té funkce, že když hráč zemře, tak ho to portně na /spawn (současně ho to portuje na /home), takže vlastně po smrti hráč skončí v pekle :)

Pak bych chtěl pouvažovat o světu "tržiště",.... mám pocit že se totiž moc nevyužívá a tak bych tuto "živnost" přesunul také do netheru,.... prostě kolem spawnu v Netheru by byly prostory, kde by si hráči mohli udělat 'shopy'.

Určitě bude nějaká verze pískovny,.... možná bych to přejmenoval jen na "důl" a dal bych do něj více druhů surovin, minimálně clay, ale vršek by převážně zůstal z písku a sandstonu. Stejně jako předtím, by se oblast jednou za čas celá obnovila.

Možná bych ještě víc prodiskutoval pohyb hráčů po světě. Jestli zase udělat 4 portály, nebo vymyslet něco jiného. Pravděpodobně by někdo chtěl zase udělat metro,.... ale já si nejsem jistej jestli to stojí za to. Přiznám se, že to co máme pod zemí teď, se mi moc nelíbí.
Jestli si někdo pamatuje jak to bylo ve starším světě, kdy bylo metro postavené přímo ze spawnu a bylo z úplně základních surovin, takže se tolik neřešilo, když ho někdo rozebral (většinou se kradly vozejky), ale jde o to aby opravdu bylo k něčemu.

Takže teď nápady a názory sem!

This post has been edited by Asura: 23 April 2013 - 08:32 PM

3

#2 User is offline   Smoukjack 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 71
  • Joined: 23-January 10

Posted 22 April 2013 - 11:24 PM

:D jo starý metro pamatuju :D to sem zrovna začínal hrát n a 1.7.3 a jezdil sem tim pořád někam :D jenže teď už to člověka tak nenadchne :( chtělo by to vymazat veškerý vzpomínky na minecraft, potom se připojit na server a všecko zas od začátku objevovat :)). Ale jinak to peklo nezní špatně, ale docela bych byl rád kdyby šlo udělat nějakou menší reklamu (jakože třeba ceulky někde u spawnu kde bude vítejte atd... a třeba jakože máme tu zajímavý projekt Středozem kde je rozestavěný Helmův žleb...) :D té naší Středozemi, jelikož se Žblunkem a Irendiem(sry jestli je to jméno špatně) sme to začli a pak už sme na tom dělali jen se Žblunkem, protože to bylo schovaný ve vrchním patře věže a lidi o tom vůbec nevěděli, že tam takovej projekt vůbec je. Takže tak. Jinak ještě k těm módům, ten invetory tweaks nebo co to bylo jak to umělo sortovat bednu pomocí R klávesy, to by se docela hodilo.

Tož to byt muj názor.

P.S. Žblunku jestli todle budeš číst, ozvi se. Teď budu mejt skoro 4 měsíce volna tak by sme mohli zase začít projektovat :D .
0

#3 User is offline   Smoukjack 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 71
  • Joined: 23-January 10

Posted 25 April 2013 - 10:58 PM

jo a myslím že jestli chceš aby se i ostatní vyjádřili tak by bylo dobrý dát na hlavní stránku odkaz na forko ono je to sice v tom shoutu z tweetru ale lidi to neviděj nemaj to na očích :D
0

#4 User is offline   Bukmen 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 65
  • Joined: 08-February 12

Posted 26 April 2013 - 01:59 PM

Když to tady tak čtu, nechci aby to co jsem tady udělal na serveru zůstalo bez povšimnutí, tak dávám nabídku:

jestli někdo chce bambus, nether warty, mrkve, brambory, melouny, dyne, obilí a nebo si jenom tak udělat lektvar... Tak serverním portálem a pak se dej na sever a sandstone baráček s nether brikem. je ten, kde to všechno - když budete hledat najdete vše co je napsal. Budu rád jestli se tam někdo vypraví, aby např. brambory nebo mrkve zase zpátky zasadil...
Všechny farmy jsou automatické nebo poloautomatické.


P.S. bydlim tak se Zblabunkem, ten si toho, kdo tam něco rozbije určitě najde :)
0

#5 User is offline   Irendie Imangan 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 191
  • Joined: 30-August 10

Posted 26 April 2013 - 08:50 PM

Smoukjacku seš jeden z mála kdo to zvlád vyskloňovat :P A stále se na Středozemi pracuje ale je to pomalý a nudný když tam neni nikdo ze starý party... Zato sklad je mírně přebudovanej a trochu plnější ;) Třeba Asura nám trochu přispěl iron blokama na bránu.
Bohužel teď mám rozdělanej překlad Baldurs Gate Enchanced Edition a i na ten je málo času... Takže beze mě se musí Středozem teď nějakou dobu obejít. Ale s potěšením oznamuji že mareonCz začal taky dělat na středozemi.

A pluginy bych nechal tak jak jsou - mě to tak vyhovuje.

This post has been edited by Irendie Imangan: 26 April 2013 - 09:26 PM

0

#6 User is offline   Smoukjack 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 71
  • Joined: 23-January 10

Posted 26 April 2013 - 10:31 PM

No tak já mám teď zápočtový týden a pak celej květen zkouškové takže taky nemůžu, ale pak se na to možná vrhnu pokud se neobjeví nějaká ta brigáda :D
0

#7 User is offline   SpekBo 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 36
  • Joined: 01-July 11

Posted 27 April 2013 - 10:53 AM

já bych rozhodně tedy nechtěl čekat 10 min. na port. je to strašná doba kdyby aspoň 1min. určitě to strašně lidí kteří nemaj vip musí štvát a mají nechuť k hraní..
0

#8 User is offline   Asura 

  • Hlavní Minecraft Admin
  • Group: Minecraft
  • Posts: 513
  • Joined: 23-May 08

Posted 27 April 2013 - 02:40 PM

...nastavení portů určitě měnit nebudu,... a když už, spíš bych je víc omezil,.... portování po světě mi přijde už jako strašnej zlozvyk strašně zjednodušuje hru.

Kde sou ty časy kdy jsem si musel značit cestu kudy zpátky k domečku, nebo abych se dostal zpátky z nějakýho dolu, kde jsem těžil suroviny. Doby kdy jsem kolem lávových jezírek chodil po špičkách, protože jediná chyba a o všechno bych přišel. Teď jsou všichni zmlsaný tím, že když spadnou do lávy, tak se příkazem portnou pryč,.... stejně tak když narazí na jakýkoli jiný problém, nebo když je přepadně větší skupinka mobů,...

Chápu, že né všichni sdílejí tenhle názor,... ale kdyby byla hra už moc jednoduchá, tak by to už nebavilo ani mě a dřív nebo později bych se na server vykašlal....
0

#9 User is offline   Angeelik 

  • Group: VIP
  • Posts: 138
  • Joined: 10-April 11

Posted 27 April 2013 - 05:05 PM

Porty jsou bohužel user friendly, a lidi jdou za tím co je jednodušší,takže když jim to nenabídne náš server, najdou to nejspíše na jiném :)
1

#10 User is offline   mareonCz 

  • Group: Minecraft
  • Posts: 111
  • Joined: 08-April 13

Posted 28 April 2013 - 04:11 PM

Sdílím tvůj názor Asuro.

Takové počáteční výpravy za diamanty s nejistým nálezem a skoro jistou smrtí byly super. Minecraft se ale stále vyvíjí a zdokonaluje své možnosti aby byla hra pestřejší a lépe hratelnější.
Dnes se vydáš na diamanty a víš že máš jít do hloubky 5 - 10, když se na tebe vylije láva tak máš různé elixíry proti lávě a enchanty na brnění, když na tebe bafne zombík, tak máš meč s bůhvíjakými enchanty a nepotřebuješ ani torche, protože jen dáš Brightness na max a vidíš jak za bílého dne.

Ovšem taková už je prostě doba, je to stejný jako změny co teď provádí youtube, někteří lidé na ně nadávajím protože jsou zvyklí na staré způsoby a jiní tyto změny vítají, protože člověku ulehčují práci.
V dneštní době prakticky nenajdeš server, kde by normální hráč nemohl napsat /home nebo /spawn kdykoliv se mu zachce.

K přechodu na 1.6.
Psal jsi o spawnu v netheru, to by byl suprovej nápad a to že by pokaždý jakýkoliv netherportál vedl na spawn taktéž.
Pak ale nastává otázka co dál...portnu se na spawn, do jednoho portálu, ale stejně se nebudu moct dostat k někomu na druhém konci mapy.
Jistě, budou tam nejspíe zase potály na 4 světové strany, ale stejně bude k mnoha hráčům přístup dost problematický.
Nešlo by, pak až bude ta 1.6, nelocknout spawn a ať si kazdej hráč udělá kolejnici ku svému domečku. Momentálně na serveru stejně tak moc lidí nehraje a kdyby náhodou nastal příval nových lidí, tak by nebyl problém to na nějakou stranu rozšířit. (viz.obrázek níže)
Železnici by si kazdej hráč stavěl sám, protože jde o jeho pohodlí a o přístup k jeho pozemku, vozíčky by měl pokaždý na začátku a na konci železnice každej kdo by si ho na cestu půjčil by ten vozík cestou zpátky prostě vrátil, nebo obětuje 5 kousků železa a udělá nový. Myslím si že na serveru není nikdo takový retard co by ty vozíky schválně vybíral a schovával je u sebe doma aby je nemohl nikdo jiný použít.

http://i.imgur.com/boUit.jpg

Popřemýšlej nad tím.

http://signaturecraft.us/signatures/eJzLTSxKzc9zjuLKKCkpsNLXz83MS00uSkwr0cutLC7JLNTLL0rX58qFqQpJTcxVcMsvKilKLS5WMOIKyUhVcE7Myy-oVNBVCEnMTTQz5jIEIiMzLkNLQy4DAEB5Hjc~.png
0

#11 User is offline   Irendie Imangan 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 191
  • Joined: 30-August 10

Posted 28 April 2013 - 05:46 PM

View PostmareonCz, on 28 April 2013 - 04:11 PM, said:

Myslím si že na serveru není nikdo takový retard co by ty vozíky schválně vybíral a schovával je u sebe doma aby je nemohl nikdo jiný použít.


Ja si myslim že i když by se našel tak není problém dohledat kdo ti vzal vozík ;) Minimálně pro moderátora ne.
0

#12 User is offline   Bofdenek 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 10
  • Joined: 31-October 08

Posted 29 April 2013 - 09:31 PM

Kdypak se přibližně asi chystá přechod, abych nezaspal... rád bych si tentokrát přesunul i svůj domeček :)
0

#13 User is offline   Asura 

  • Hlavní Minecraft Admin
  • Group: Minecraft
  • Posts: 513
  • Joined: 23-May 08

Posted 30 April 2013 - 07:04 AM

To nikdo pořádně neví,....1.6 se 'odhaduje' na Květen....ale klidně může vyjít až za půl roku,....
pak samozřejmě ještě nějaký čas než bude funkční server a všechny funkce okolo,...
0

#14 User is offline   Angeelik 

  • Group: VIP
  • Posts: 138
  • Joined: 10-April 11

Posted 30 April 2013 - 08:54 AM

View PostIrendie Imangan, on 28 April 2013 - 05:46 PM, said:

Ja si myslim že i když by se našel tak není problém dohledat kdo ti vzal vozík ;) Minimálně pro moderátora ne.



Ve hře jsem každou chvíli, minimálně večer, tak stačí tam být, nebo napsat Ticket, a problém se vždy vyřeší :P
0

#15 User is offline   Bukmen 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 65
  • Joined: 08-February 12

Posted 01 May 2013 - 08:58 PM

Sorry, ale tohle je mimo MC.

Teďka jak si Asuro zprovoznil ten nový web, tak nevím kdo je ve hře (před tím na starym webu to šlo uplně krásně poznat), ale takhle jsou tam jen hlavy bez jmen. Dělával jsem že, jsem šel na web a kouknul, kdo je ve hře a podle toho se teprve přilhásil.
Šlo by to nějak opravit ?
0

#16 User is offline   Asura 

  • Hlavní Minecraft Admin
  • Group: Minecraft
  • Posts: 513
  • Joined: 23-May 08

Posted 01 May 2013 - 09:53 PM

Tahle funkce nám z nějakýho důvodu začala s verzí 1.5.1 blbnout,.... jeden den to jde, další den to nejde...... konkrétně jsou teď na webu 2 funkce, který kontrolujou status serveru,... pokud funguje ta první, která umí vytáhnout ze serveru i jména online hráčů, tak jede ta,... ale pokud nejde, tak se aktivuje druhá, která aspoň vytáhne status serveru a počet online hráčů....

Zatim jsem nepřišel na to, proč to někdy jde a někdy ne,...
pokud se v tom někdo chce pohrabat, je to script 'Minecraft Query'(najdete jednoduše pomocí googlu hned několik verzí, zkusil jsem 3 nejpopulárnější) a vyhazuje to chybu "Failed to receive challenge.", což jednoduše znamená, že to nemůže najít server.

Zkusim se v tom trochu víc pohrabat až bude vytvářet server na 1.6+
0

#17 User is offline   Bofdenek 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 10
  • Joined: 31-October 08

Posted 04 May 2013 - 09:42 AM

Jen takovou drobnost k aktualne bezici verzi, mam pocit, ze nejsou prenastaveny bloky pro kontrolu vlacku - vlna vagon otoci, apod. Bude se to jeste resit, nebo az v nove verzi?
0

#18 User is offline   Asura 

  • Hlavní Minecraft Admin
  • Group: Minecraft
  • Posts: 513
  • Joined: 23-May 08

Posted 04 May 2013 - 09:58 AM

Minecart bloky opraveny... měly by zase fungovat po restartu.
0

#19 User is offline   Bukmen 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 65
  • Joined: 08-February 12

Posted 06 May 2013 - 06:01 PM

View PostSmoukjack, on 22 April 2013 - 11:24 PM, said:

P.S. Žblunku jestli todle budeš číst, ozvi se. Teď budu mejt skoro 4 měsíce volna tak by sme mohli zase začít projektovat :D .


Čau Smouku, Žblunk se nějak nemůže dostat na svůj účet, tak mi řekl, že až ho budeš chtít něco sdělit Žbluňkovi :)

This post has been edited by Bukmen: 06 May 2013 - 06:02 PM

0

#20 User is offline   Smoukjack 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 71
  • Joined: 23-January 10

Posted 06 May 2013 - 07:08 PM

Nerozumět řeči tvého kmene :D Ale jinak mu vyřiď že od června mám volno tak jestli se zas pustíme do tej středozemě či tak něco
0

  • 3 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users


TOPlist