Mystiq.org - forum: Minecraft na verzi 1.6+ - Mystiq.org - forum

Jump to content

  • 3 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Minecraft na verzi 1.6+ aneb náhled do budoucnosti

#41 User is offline   mareonCz 

  • Group: Minecraft
  • Posts: 111
  • Joined: 08-April 13

Posted 10 July 2013 - 09:59 PM

Seznam pluginů je skvělej, z těch co jsi napsal. Ohledně těch ochran se dá leccos zjistit díky příkazům na serveru :)

Myslím že by se mohl vyhodit NoCheatPlus, vím co zařizuje, vím jak je důležitý, ale zase si myslím že je zbytečnou zátěží, když už si někdo dá práci s tím aby vyplnil přihlášku na whitelist, tak tam chce v klidu hrát a nebude riskovat že by kvůli nějakým cheatům dostal ban, to by rovnou mohl na kdejakém public serveru. Navíc tam jsou dalš účinné pluginy (H...eye,...), takže vše se dá dohledat, navíc podle dostupných informací na serveru s nějakým cheaterem nebyl problém už hodně dlouho. :ph34r:

Tady jsem našel náhradu za ten plugin o kterém jsem psal ohledně netheru: NoPortals
Testoval jsem ho na localu na 1.6.2 a ikdyžm je dělaný na 1.5.1, tak funguje dobře.
Z testů můžu říct toto: Plugin vytváří takovej seznam vytvořenejch portálů a když do nějakého vlezeš, nebo vytvoříš nový, tak v seznamu hledá souřadnice nejbližšího portálu, myslím že to vyhledává v okruhu 100 kostek, ale nepočítal jsem to. No a pokud žáden portál v okruhu nenajde, tak se vytvoří nový. Což znamená, že pokud má někdo v domečku portál a má ho propojenej s portálem v netheru a někdo postaví portál blízko toho jeho, tak ho to automaticky odkáže na ten nejbližší portál, neboli na ten který už je v vytvořený, ať už v domečku, enbo v tom netheru.
Můžeš se na to sám mrknout a udělat si obrázek o tom, jak vlastně funguje a jestli bude k užitku.


Defaultně je nastavený, že se zaznamenávaj pouze portály vytvořené OP, ale není problém to nastavit na všechny hráče.
Stačilo by do permissions přidat každé skupině toto právo:

- noportals.<worldname>.allow



Doufám že tě aspoň něco z toho zaujalo B)
0

#42 User is offline   Asura 

  • Hlavní Minecraft Admin
  • Group: Minecraft
  • Posts: 513
  • Joined: 23-May 08

Posted 10 July 2013 - 11:17 PM

To že se dlouho nikdo nebanoval je spíš o tom, že teď neni moc novýh hráčů. Za těch pár roků co server běží se našlo několik expertů, kteří odpověděli na přihlášku naprosto normálně, vypadali jako solidní hráči, ale pak začali ostatní hráče okrádat, podvádět (xray, flyhack) nebo začali podpalovat všechno co jim přišlo pod ruku. Neříkám, že NoCheat dokáže všechno blokovat, ale aspoň nějaká snaha tam je a opravdu si nemyslim, že je u nás situace taková, že bychom ho mohli úplně vypnout...
Největší 'hrozbou' jsou hráči, které jsem pozval nějaký patron. Páč oni většinou vůbec neviděli styl přihlášek a nějak neřeší co se stane, když si zkusí zapodvádět,....
0

#43 User is offline   mareonCz 

  • Group: Minecraft
  • Posts: 111
  • Joined: 08-April 13

Posted 11 July 2013 - 12:22 AM

jn, ti opatrovníci jsou občas problém, "naštěstí" platí, že za něho nesou odpovědnost patroni, takže snad vybírají moudře, přecejenom jde tu i o jejich krk.
Znám už několik opatrovníků a můžu říct že to jsou hráči se kterýma se fajn hraje, odstranění NoCheat by ale nebylo nejmoudřejší řešení, díky tvým upřesněným informacím už to vím taky. :rolleyes:

Ještě bych měl jeden takový návrh, jestli bys nechtěl vyměnit craftbukkit za: Spigot

Je to taková vylepšená verze craftbukkitu, která má spoustu možností navíc + věstavěný AntiXray a díky svému výkonu na něm jede kdejaký kvalitní server.
Tady máš i takové srovnání Craftbukkitu a Spigotu, příspěvěk je už syce pár měsíců starý, ale pořád aktuální.
Neříkám že máš hned vyhodit craftbukkit a navalit tam spigot, jen bych byl rád, kdyby ses na to kouknul a možná se ti taky zalíbí, já s ním mám zatím jen dobré zkušenosti a jedou na něm všechny pluginy které jedou i na craftbukkitu, rozdíl je prakticky jen ve výkonu. B)
0

#44 User is offline   Asura 

  • Hlavní Minecraft Admin
  • Group: Minecraft
  • Posts: 513
  • Joined: 23-May 08

Posted 11 July 2013 - 12:48 PM

Tak jsem jen tak narychlo kouknul na ten Spigot a tváří se, že by mohl fungovat. Fajn je, že už má v sobě některý funkce, který jsem u CraftBukkitu doháněl externíma aplikacema, jako když spadne server, že by se měl sám restartovat. Zajímavý je to, že vychází přímo z Bukkitu, takže by teoreticky mělo všechno co teď máme fungovat i tam. Díky tomu je ale problém, že Spigot bude vycházet až po CraftBukkitu, takže se na stabilní revize může čekat ještě dýl.... holt budu zkoušet a uvidim co to udělá,...
0

#45 User is offline   mareonCz 

  • Group: Minecraft
  • Posts: 111
  • Joined: 08-April 13

Posted 11 July 2013 - 02:26 PM

ok.

S tím že Spigot vychází z Craftbukitu je částečně pravda, ale například teď na 1.6.2 vyšel dřív Spigot než Craftbukkit, takže to už o nějakém pokroku svědčí.
Však, otestuj a uvidíš sám jestli je to lepší, horší, nebo to vyjde nastejno.

Mimochodem, s jakými pluginy máš teďka problém u 1.6.2?
Některý pluginy, který na serveru jsou určitě čekají na update kvůli změnám v Minecraft kódu (koně, ...), ale většina funguje pořád.
Nemyslím si že bys byl zrovna ten typ, kterej by si myslel, že když některé pluginy nemají update a jsou pořád na starší verzi, tak že nebudou na nový fungovat, ale například plugin pro hlasování času a počasí funguje na jakýkoliv verzi, stejně jako plugin na zapínání a vypínání PVP, protože na něj nemají změny v Minecraft kódu žáden vliv.

Jen by mě zajímalo jak se na to díváš ty a jestli když nevychází dlouho update na důležitější plugin, tak jestli hledáš nějakou alternativu která funguje stejně, ale má pravidelný update.

This post has been edited by mareonCz: 11 July 2013 - 02:27 PM

0

#46 User is offline   Asura 

  • Hlavní Minecraft Admin
  • Group: Minecraft
  • Posts: 513
  • Joined: 23-May 08

Posted 11 July 2013 - 09:39 PM

Spigot je prakticky upravenej CraftBukkit,.... dyť to i píšou v popisku, že berou vývojářšký revize CB a upravujou si je po svym. První revize CB pro 1.6.2 vyšla už 8.7., Spigotu o dva dny později až 10.7.
Hlavně má i úplně stejný nastavení(naprosto stejnou strukturu souborů), jen má prostě pár věcí navíc, které jsou implementované přímo v jádru serveru.

Jestli budou problémy s pluginama jsem ještě moc neřešil, páč jsem si ještě ani nepoladil svýho admin klienta pro 1.6.2. I když je pravda, že mi chybí už jen WordEdit CUI.

Já s tim hlavně nespěchám, protože se často stává, že se po nahození nový verze ještě většinou tak 1-2 týdny vychytávají chyby na serveru. Už se hodněkrát stalo, že nové mechanismy ve hře přinesly velké problémy, jako když pistony umožňovaly volně duplikovat bloky, spawnování wither bosse pod vodou způsobovalo pády serveru,.... já bych na to fakt nespěchal,..... minecraft nám neuteče.
0

#47 User is offline   Dandas 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 245
  • Joined: 15-May 11

Posted 25 July 2013 - 03:27 PM

Ahoj, už je to zase pár dní, tak bych se chtěl zeptat na co se teď konkrétně čeká... nebo na jaké pluginy/funkce... třeba by se po domluvě daly vynechat, a server by se mohl nahodit.. opravdu je to teď strašné když tam nikdo neni.. ani mě to nebaví být tam sám.. a řekl bych že nejsem jediný.. s updatem by se lidi na 100% vrátili.. vim minimálně o 4 kteří čekaj jen na update a proto nehrajou...

Jinak pár nápadů:
1) Našel by se někdo kdo by nám našel už budoucí mapu? :D
2) Pískovnu trošku předělat a přidat tam i jíl, popřípadě nějaký důl na Quartz by také neuškodil.. vim že je to velké zlehčení, ale Quartz a Clay se staly nejpopulárnějším stavebním materiálem a není žádná sranda ho sehnat, natož na veliké projekty... a nahrazovat Quartz vlnou nebo sněhem se mi opravdu nechce... snad by to ocenili i ostatní
3) Jestli někdo sleduje Mindcrack server, nedavno rozjeli novou sérii a to s UHC... myslím že by to byla opravdu velká zábava.. ale pochybuji že se to ujme :D
4) Nevim jak je to s velikostí mapy, jak moc to zatěžuje server, ale nedalo by se udělat tentokrát nějakej větší rádius?
5) Finální, já osobně bych po dlouhé době uvítal Vanilla server.. abslutně bez nápomoci.. byl bych ochotný začít hrát bez všech módů.. jediné co asi na větší server tak truhličky... jinak hrát bez home, zlepšování kolejí atd... vrátit se trošku v čase by neuškodilo asi nikomu..

Tak a teď bych rád slyšel vyjádření ostatních k jednotlivým nápadům, ať vím jak velkej sem magor :D
0

#48 User is offline   Asura 

  • Hlavní Minecraft Admin
  • Group: Minecraft
  • Posts: 513
  • Joined: 23-May 08

Posted 25 July 2013 - 06:08 PM

Update zdržuju já,..... nějak se k tomu nemůžu dokopat. Hlavně sem trochu ztratil náladu se v tom hrabat, když jsem zjistil, že mi zmizela (nějakym způsobem se smazala) nová verze Temple of Killjoy ][,.... celý další nový údolí, spousta nových pastiček a arén,.... všechno pryč,.....

Jinak:
- mapu už mám vybranou,....
- pískovna je přímo pod spawnem (takovej "menší" důl) a jsou tam ložiska claye..... o quartz ještě pouvažuju,...
- o mindcrack jsem neslyšel
- rádius bude stejně jako předtím 3k, ale přibude určitá "vychytávka" která o něco rozšíří hratelný svět....
- vanilla server by mi taky asi vyhovoval, ale myslim že by to spíš většinu hráčů odradilo, jsou funkce na který jsou zvyklý a když se jim seberou, tak bez toho už nejsou schopni hrát....
0

#49 User is offline   Dandas 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 245
  • Joined: 15-May 11

Posted 25 July 2013 - 07:40 PM

Aha, tak to je blbý no.. ale po pravdě, prosim tě na kolenou.. zkroť tu lenost na tohle.. pak od nás budeš mít zase klid :D

Jinak mapu, hodil by si aspoň screen?
Mindcrack 1 díl UHC:
Quartz, hodně by si mě potěšil kdyby to vyšlo :D
Vanilla, co udělat anketu?
0

#50 User is offline   Englor 

  • Group: Minecraft
  • Posts: 196
  • Joined: 14-November 09

Posted 25 July 2013 - 08:11 PM

Ale no taak, všichni tady na to čekáme :-)
S templem mě to mrzí, chápu, že to člověka dost naštve a demotivuje... Já když si vzpomenu, jak mi na starym PC zdechl HDD... ještě teď mi nabíhá žilka.

Dandas:
ad 2) Myslim, že farma na quartz je zbytečná, v netheru je ho fakt hodně, prakticky všude, kam se podíváš, a co teprve, když zkusíš strip mining. Krom toho je za něj spousta XP, takže do dolu by se možná chodilo spíš na expy než na materiál :-D

ad 3) mindcrack UHC mode (UHC ve zkratce - vypnutá přirozená regenerace HP, tzn. dá se doléčit jen přes zlatý jabka, potiony a beacony + obtížnost na hard a Mindcrack je jeden vanilla server, kde hraje spousta lidí známých z youtube - Etho, BdoubleO, Guude apod.)
mě osobně by se to líbilo, je to výzva, pořád si hlídat HP a hrát opatrnějc, mohly by se stavět takový nemocnice s regen beaconama, jeden by mohl být i na spawnu

ad 4) velikost mapy mi přijde v pohodě, přece jenom tu zas tolik lidí nehraje

ad 5) Vanilla server - určitě bych byl pro, aspoň by se nemuselo pořád čekat na bukkit. Nebál bych se ani grieferů, většinu jich odradí vstupní pohovor, navíc i bez pluginů se dá nechtěným návštěvám zabránit - různý skrytý vchody pomocí pistonů, skrýše na truhly, obsidiánový trezory, největší cennosti se daj dát do ender chestky, dá se vymyslet spoustu pastí, který záškodníka udusí/shodí do lávy/odpálí TNTčkem... Přinejhorším jsou tu zálohy světa a MCedit.
Porty a tak už jsou taky přežitek, teď máme motorový koně :-D a cestování přes nether je tu už od pradávna.
0

#51 User is offline   Asura 

  • Hlavní Minecraft Admin
  • Group: Minecraft
  • Posts: 513
  • Joined: 23-May 08

Posted 25 July 2013 - 09:38 PM

Co jsem koukal,...tak UHC stejně jede na Bukkitu. Takže Vanilla s UHC nejde dohromady.
Samozřejmě je možné se zbavit všech ostatních funkcí, příkazy porty, [bridge], [lift], mechanismy pro koleje, mcMMO, .... ale třeba s tím by odešel i Temple of Killjoy, páč hodně z toho právě využívá.

Ale pokud budete chtít udělat Hardcore Server, nejsem proti, ale mělo by se ti rozhodnout nějak co nejdřív.
Teď prostě stanovit, co by tam mělo být (plus já přidám některé bezpečnostní funkce).
- bcVote (hlasování den/noc)
- CraftBook (funkce přes cedulky, minecart stanice, třeba pro Temple)
- DeathTP (VIP port na svoji mrtvolu, věci do truhly a upravené hlášky po smrti)
- Essentials (většina základních příkazů na porty a ekonomiku, serverová komunikace přes "!", /mail, /afk, ...)
- ChestShop (možnost prodávat/kupovat věci pomocí truhel)
- PvPToggle (možnost pro každého hráče si zapnout/vypnout PvP)
- Residence (možnost pro hráče si zabrat pozemek)
- SecureChest (zamykání truhel, dveří, atd...)
- Stargate (admin portály po světě a mezi světy)
- mcMMO (získávání zkušeností při používání nástrojů a nové schopnosti s nimi)
+ další sada asi 20ti bezpečnostních pluginů
0

#52 User is offline   Englor 

  • Group: Minecraft
  • Posts: 196
  • Joined: 14-November 09

Posted 25 July 2013 - 10:04 PM

Mno ta regenerace HP jde od 1.6 vypnout i na vanille pomocí příkazu /gamerule naturalRegeneration true/false. Dřív se na ultra hardcore skutečně používal bukkit plugin (ten navíc upravuje recept na zlatý jablko, glistering melon a drop gold ingotu z ghastu misto ghast tear, což pro normální hraní je zbytečný imo).

Templu by byla určitě škoda, možná, že by ale šel upravit pro vanillu, ono command bloky umí taky hodně (dobře s nima umí sethbling, viz např. Gravity Reversal). Byla by to ale další práce navíc, pokud by měl temple zůstat. Zase by sis ale ušetřil nervy s pluginama. Nebo se templu vzdát.
Nebo prostě zůstat na bukkitu a případně tam plesknout UHC plugin, kdyby o to byl zájem.
0

#53 User is offline   Dandas 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 245
  • Joined: 15-May 11

Posted 25 July 2013 - 10:58 PM

- bcVote (hlasování den/noc) = klidně bych to vyřadil.. domluva na tom aby si všichni lehli atd by aspoň oživilo chat
- CraftBook (funkce přes cedulky, minecart stanice, třeba pro Temple) = těžko říct.. já bych to vyřadil, ale Templu je opravdu škoda
- DeathTP (VIP port na svoji mrtvolu, věci do truhly a upravené hlášky po smrti) = pryč s tim, VIP se bez toho obejdou, a hlášky stačí klasický
- Essentials (většina základních příkazů na porty a ekonomiku, serverová komunikace přes "!", /mail, /afk, ...) = ponechal bych
- ChestShop (možnost prodávat/kupovat věci pomocí truhel) = pryč, stejně se většinou obchoduje něco za něco
- PvPToggle (možnost pro každého hráče si zapnout/vypnout PvP) = podle toho jestli plugin už je na 1.6 nebo ne :D ale spíš bych ho nechal aby se ze hry nestalo Hunger games
- Residence (možnost pro hráče si zabrat pozemek) = pryč? :D
- SecureChest (zamykání truhel, dveří, atd...) = Englor to vystihl takže klidně pryč :D
- Stargate (admin portály po světě a mezi světy) = nechat, kvůli Středozemi
- mcMMO (získávání zkušeností při používání nástrojů a nové schopnosti s nimi) =pryč, UHC to oživí dost :D
+ další sada asi 20ti bezpečnostních pluginů = záleží které sou k čemu ale jestli jde o bezpečnost serveru a ne hraní tak logicky nechat

Tak a teď tedy, kdyby si vyházel přes půlku pluginů přepral by si lenost, nebo by stále zvítězil gril? :D ikdyž gril vítězí vždy... ale prostě.. nešlo by to nějak urychlit.. prosím :D
Popřípadě aspoň tu mapu a hlasování o UHC/Vanilla? :)

EDIT: Englor: s tim Quartzem na tom něco bude, ale řekl bych že furt lepší těžit, než spamovat server mobama z farem, nebo z trapek

This post has been edited by Dandas: 25 July 2013 - 11:17 PM

0

  • 3 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users


TOPlist