MQ komunito sjednoťme se..
Posted 05 March 2013 - 10:11 PM
Abych se k tomu taky nejak vyjadrila, tak musim rict ze souhlasim s mnoha lidmi tady (anda, heav, a dalsi)
Ano vyvolala jsem nekolikrat flame, a to jsem to snad ani nechtela, jen mam ve zvyku rikat hned vse co si myslim a bez obalu, pokud me nekdo nasere. Vas pristup ke komunite mystiqu byl Shalldo proste od zacatku spatny a to co se momentalne deje je naprosto logicke vyusteni.
Nejvetsi problem vidim v tom, ze se proste od zacatku veci nenazyvaly pravymi jmeny. Kdybyste proste rekli... hele server je na tom tak a tak, musime udelat to a to, bohuzel dojde k tomu a k tomu, a urcite budou problemy, nemazali hracum med kolem huby jak vsude budou behat jednorozci a na obloze budou duhy, ze se jedna o spojeni a radeji je pripravili na to co se bude dit , ze mate problemy dodrzet deadline, ze to probehne rychleji s vetsima problemama, protoze vas tlaci to a to, tak se ted vubec zadne takovehle problemy resit nebudou. Lidi by na to byli pripraveni a logicky mnohem benevolentnejsi a smirenejsi.
Nejvetsi fail shledavam v tom presmerovani naseho fora pod ne (Blackonefail). Pochop, pro nas to byl sok, jako kdyz vylezes ze sauny a skocis do snehu. Nikde zadne informace, nic a najednou tohle... no tebe by to nenasralo, ze vedeni nestojis ani za to, aby te jako dlouholeteho verneho clena kominuty informovali o tom ze se tohle stane.
Informovanost byla v tomto pripade pro MQ komunitu velmi spatna a bylo logicke ze budou lidi poukazovat na vsecky problemy, na ktere nebyli pripraveni. Najednou sme se objevili na uplne cizim forku, s uplne cizima lidma, pod uplne jinym vedenim. Ale jako skupina HRDA na svuj puvod jsme to chteli dat nalezite najevo, viz. svymi podpisy.
Nasilne jste nas chteli donutit ted, HNED, okamzite se spojit s lidma s gamers, coz se resilo opravdu velmi nestastne banovanim za hrdost sveho puvodu (ja mam osobne ban na tyden za podpis) Prece jenom chcete, aby se komunity spojily a rikate, ze to chce cas. A proto proste nemuzete zrusit jedno forko a myslet si ze lidi celi nadseni prijdou na jine forko a hned budou spokojeni a se vsemi z narniasu kamaradi. Nemuzete jim zakazovat hlasit se k projektu ze ktereho pochazi. Minulost nesmazete, a i kdyz se snazite vytvorit uplne novy projekt a zacit s cistym stitem, tak to proste nejde, protoze tu mate stare hrace se spoustou vzpominek.
Tim ze jsme prakticky my presli pod ne, tak lide z narniasu zaujmuli majoritni postaveni, a zacli se podle toho taky k nam nove prichozim chovat. Reakce minority pak byla vice nez odhadnutelna. V dobe prechodu pod forko gamers, jste meli zakrocit vy, gm mystiqu. Meli ste nas predstavit, snazit se nas zaclenit, pokusit se vysvetlit vedeni gamers, jak to chodilo u nas a na co sme zvykli a ze minimalne zezacatku budeme mit problem prizpusobit se, protoze jsme zvykli rikat vsechno narovinu a vyrikat si vsechno.
Z prispevku, ktere tu byly na nasem foru jeste pred spojenim, vsak bylo ze strany gamers patrne, ze se vylozene tesi na to jak nas budou banovat, alespon z nekterych namistrovanych prispevkum stylem... tohle si proste na foru dovolovat nebudete, o to se postarame (viz nejmenovane slecny, a o jedne z nich mam takove mineni, ze bych musela byt sprosta tak, ze se to ani na me nehodi. Ta tam proste nema co delat a za tim si stojim.
Myslim si tedy, ze chyba urcite neni jenom na jedne strane a arogantni pristup vedeni nicemu nepomuze, na to myslete. Cim vic nas budete trestat za naproste hovadiny, tim vice my budeme remcat. A rada bych se dozila toho ze jednou to nebude my a vy... ale pouze MY.
Na zaver jeste jednu poznamku, spousta z vas vi, ze si vazime vasi prace, te prace, ktera neni tak videt, ja osobne jsem k momentalni funkcnosti hry velmi schovivava a vim ze vsechno doladite nebo se aspon pokusite. Ale k organizacnim vecem... je to jeden velky fail, ktery vas muze stat mnoho hracu. A bez hracu, tento portal proste provozovat nejde, at jsou jacikoliv.
P.S. za chyby se omlouvam, v carkach nejsem zrovna zdatna =)
Posted 05 March 2013 - 10:27 PM
Mr.Manik, on 05 March 2013 - 10:06 PM, said:
Ale já jo, nedávno se ke mně dostalo přirození admina Zpovědnice. Ke kterému se pak sice najendou nehlásil, ale já mu to stejně nevěřím. Takže všechny nechutnosti a zvrhlosti ke mně a já to pak zase nahraju na nějaké fórko k velké nelibosti místních.
Posted 05 March 2013 - 10:49 PM
Posted 05 March 2013 - 11:00 PM
Chooze, on 05 March 2013 - 10:12 PM, said:
urcite by to bylo vztricne gesto... pockal bych, az se prezenou vsechny hatovaci akce a opravi nejpalcivejsi bugy a pak bych o to zkusil pozadat (coz uz tusim udelals, ale ted to jeste zapada pod horou dalsich postu)
Posted 05 March 2013 - 11:06 PM
cezeta, on 05 March 2013 - 11:00 PM, said:
ja sem svoje nejpalcivejsi bugy uz napsal svym palcivym stylem a oni me to z reportu smazali a ja sem se tam divil proc ten kks co me psal do reportu ze o tom nikdy neslysel(nebo tak neco) zakladal report na stejny tema :-D
beztak si to byl ty! nikdy si me nemel rad :-(
Posted 05 March 2013 - 11:12 PM
cezeta, on 05 March 2013 - 11:00 PM, said:
jojo tak se to dělá, nic neřešit, čekat a vydržet!
Sokolovo tady ne... xD
...no prostě srát nám na hlavu
Posted 06 March 2013 - 12:51 AM
Posted 06 March 2013 - 01:09 AM
- heavene - neni lepsi chvili pockat, nez picovat, vsechny nasrat a nakonec nemit nic?
Posted 06 March 2013 - 01:18 AM
Posted 06 March 2013 - 01:30 AM
Posted 06 March 2013 - 01:35 AM
Posted 06 March 2013 - 03:36 AM
Prodrat se timhle topicem mi dalo dost práce, a i potom jediný co si pamatuju je Shallův post a post Nirty :D Sorry ostatní.
Jediný co bych k tomu chtěl říct je, že si myslím, že spojení komunit vyžaduje snahu obou stran a ústupky na obou stranách. A bohužel se stalo to, že OG tým se nás rozhodl přiseknout tak, abysme se jim prostě vešli do jejich představ. Takhle to prostě ale nefunguje a fungovat nemůže. Neříkám, že pravidla se mají vytvářet a aplikovat podle našich požadavků a představ, ale minimálně by se hráčům měl dát prostor k tomu se vyjádřit.
Další věc, která tady byla omýlaná už hodněkrát je neinformovanost hráčské komunity. Jak psala Nirty, my jsme pomalu mysleli, že to bude vypadat jak podle předvolebních slibů ČSSD a budou tam lítat smažený merlinky rovnou do báglu, nebo tak něco. Klidně se mohlo napsat, že se musí stíhat deadliny a proto to nebude takový ideál jak se myslelo. Nikdo by vám za to hlavu neutrhl, já osobně s tímhle problém nemám a myslím si, že zdaleka nejsem jediný. Přesměrování fora ani nebudu komentovat. Neodůvodněné bany, přehnané bany a bany naprosto evidentně z nějáké vendetty, mazání podpisu bez toho, aniž by někdo řekl "fň", to už je ale prostě moc. Já chápu všechny ty aspekty toho že jste unavení, máte hodně práce a do toho najednou taková sprcha. Neni to příjemný. Ale stalo se to prostě proto, že asi ve veškerý tý práci jste zapomněli, že by se mohlo podat nějáký předmergeový info. To je celý ten důvod toho failu, informace, který dostala mystiq komunita byly zavádějící a nebo žádný, proto se to semlelo tak jak se semlelo. Pak lidi měli oprávněně pocit, že se na ně prostě kašle a proto se spousta lidí naštvalo a rejpali do čeho mohli, ano, nevybíravě, ale to už byl jenom výsledek toho přístupu. I když v některých případech, no...tam je prostě asi brain damage a píčuje se i bez důvodu :)))
Abych to něják shrnul, myslim, že z naší strany se dalo chovat vůči členům OG týmu líp. Na druhou stranu si ale za to, jak se to vyhecovalo z hodně velké části nese odpovědnost OG tým svým stanoviskem a přístupem, který vůči mq hráčům zaujal.
Posted 06 March 2013 - 08:10 AM
Vies co Nirty, keby si HNED napisala, nieco taketo, bez sarkastickeho podtonu a bez urazok, nikdy by si ten ban nedostala. Ja osobne som bola dost zhovievava, namiesto permacu som hadzala 1-3d ban, tebe osobne som ban ani nedala, nepotrebovala som ta mat hned na forku, aby si mi nadavala, ze som pip, ze som ti dala ban. Ale samozrejme aj tak sa to stalo, takze s tym nic nenarobim.. To ze som sa s tebou hadala predtym na Vasom forku, potom na FB, z toho by si mohla vyvodit, ze sa radsej budem na 30 stran hadat a flejmovat, ako rozdavat bany.
Nam cely cas islo LEN o to, aby ked sa Vam uz nieco nepaci, tak ste to povedali normalne podotykam, normalne, nie teraz, ze nemozte nam nic vytknut, my sme tiez len ludia robime chyby, a za chyby, ktore som urobila JA, som sa ospravedlnila, nemam s tym problem. A namiesto toho zakladania si novych uctov a zfrekventovavania nadavok, ste radsej mali napisat nieco ine. Je logicke, ze ked sa neviete vyjadrit slusne dostanete ban na 3d, lenze vy pridete s novym accountom a kvoli trom hlupym dnom sa spravate tak, ze si zasluzite 14d. A potom dojdete s dalsim accountom a vysluzite si IP.. Prepac, ale toto nie je normalne. V tomto sa Efora zastavam, dava do toho 20 hodin denne, obcas medzitym chodi do skoly a nieco zje a je uplne normalne, ze ho nasere, ked nieco take pisete.
To, ze nikto z vasho byvaleho vedenia okrem Orifoxa sa Vam k nicomu na GN forku nevyjadril moja chyba nie je. Bola som s vacsinou ludi celu nedelu, ked sa rozdavali bany na TS a suhlasili s tym, ako sa chovate. Ja som Shalladana zdrbala, preco taky post co napisal tu, nemohol aj skor na GN forku, ale vraj Vas pozna a tam by to nemalo ucinok, takze ci malo alebo nie si uz posudte vy. To je na upresnenie, aby ste si nemysleli, ze ich utlacame, alebo co. Ja som na skype chat postovala mnoho linkov z forka a PROSILA som ho nech sa k tomu vyjadri, ale nevyjadril. (Teraz sa tu nejdem hadat koho je co chyba, ale myslim, ze keby sa od zaciatku vyjadroval do viacerych topicov, nedopadlo by to tak ako to dopadlo.)
K Vasmu forku. Ja Vas uplne chapem, ze ste boli nasrati, kde mate forko, ako som pisala, ja som to tiez netusila a prislo mi to dost nezodpovedne, ze Vam to nikto neoznamil. Lenze ludia z byvaleho OG teamu za to nemohli a Vy site si na nich prilsli vylievat zlost.
No a nakoniec specialne pre teba Nirty. Neboj sa citala som si shoutbox, viem co si o mne myslis, tak len na ujasnenie, lebo sa ma to celkom dotklo. Rozdiel medzi Ceskom a Slovenskom je ten, ze u Vas je takmer najvacsie percento ateistov, narozdiel od Slovenska, ktory je povedzme to na rovinu silno krestansky stat. Som sice krstena, ale ked som mala par dni, tak som tomu asi zabranit nemohla. Ja cirkev nenavidm, hnusi sa mi, pretoze je to banda starych zaprdenych dedkov, ktori mali mozno moc v stredoveku, ale teraz si uz len uzivaju to bohatstvo, ktore si nahrabali. Ano chodim na Kat. Univerzitu, nitko ma k tomu nenutil, lenze keby si si pozrela nasu "poprednu" univerzitu Komenskeho v Bratislave a porovnala ju s Kat. Univerzitou, tak by si pochopila, ze radsej budem chodit tam, kde tecu miliony eur z cirkvi a tym padom ma skvele vybavenie, ako keby som mala chodit niekam, kde sa mam bat, ze mi na hlavu padne strop, ci omietka. Mimochodom studujem historiu, dobre viem co vsetko cirkev urobila a ani vo sne by ma nenapadlo sa jej zastavat. Uprimne som celkom fandila Nerovi, ktory zacal s prenasledovanim krestanov, skoda, ze mu to nevyslo. Milansky edikt(313) bola najhorsia vec co mohla tento svet postihnut. Moralistka nie som, ale nenadavam, len ked som poriadne nasrata a ani to nie do ziadneho verejneho chatu. Proste, ked ludia nieco chcete dosiahnut, musite sa vyjadrovat slusne.
Chapem, ze si clovek, ktory proste musi nadavat, ked sa mu nieco nepaci, ale vsetko ma svoje hranice. Nadavky si nechaj na shoutbox, pripadne do guildy, ale na world a na fore si ich odpusti voci Teamu. Ostatne vulgarity, ktore sa netykaju teamu si vyhviezdickuj.
Ja som tiez clovek, chyby si viem priznat a tak ako Vy si zasluzite druhu sancu od nas, tak aj my od Vas.
Posted 06 March 2013 - 08:54 AM
Vy jste to stále nepochopily.Nikdo,NIKDO tu netvrdí a netvrdil že za všechno můžou GMka spoustu chyb udělali i hráči ale největší díl viny nesete vy sami.Dokud tohle nepochopíte budete se i nadále se zlou potýkat.
Já si například za svůj ban můžu sám,očekával jsem ho a byl jsem vulgární.Nikdy jsem netvrdil že si ten ban nezasloužím ale dostal jsem ho až po té co jsem už nevydržel nadávky od (nevím jak jinak to nazvat)Narnias hráčů,kterým to tam bylo tolerováno a mystiqáři byly banováni to byl sakra hodně velký fail...Tak jsem si řekl no co tak když už ban tak ať to stojí zato.
Po té co napsal Orifox toho vůbec nelituji já osobně na vaší Gamenudli hrát nehodlám (pravda já už moc nehrál ani na mystiqu samotném),a nejspíš nebudu sám a dokud to pan Martinus bude vést tak jak to vede za chvilku na to zase dojedete.Od toho jste tzam vy aby jste byly shovívavější,neměřily dvojím metrem jak se děje,nebanovali za p*čoviny a tak podobně.Nehledě na přesměrování fora,tohle byl asi největší fail od B1 pak se divíte že tam máte hatery z mystiqu,kteří kolikrát wow už ani nehrají.No ono vůbec mazat vše co odkazuje na Mystiq byl asi největší Fail protože ti co je wow a Gamenudle nezajímá vás o to víc budou hatovat a nadávat protože oni chtěli především v klidu se dostat na toto forum ale vy jste jim to kdo ví proč(ano konkurence bla bla bla..)znemožňovali...
Chtěl jsem to napsat nějak slušně ale já nikdy moc slušný nebyl vždy jsem všechno říkal tak jak mi huba narostla ale jak vidíš můžu si to dovolit,protože narozdíl od vašeho fora tady je svoboda slova...
Dokud si neuvědomíte vaše chyby a dokud se za ně neomluvíte tak hold se se zlou potáhnete...Ono se těch chyb stačilo vyvarovat a hned o to by byl menší flame,ano jsme jen lidi to se dá pochopit ale místo uznání té chyby vy děláte to že jste GM(chápej něco jako neomylný bohové) no a podle toho to taky u vás vypadá :) Jinak nic ve zlém ale třeba se u vás něco změní i když o tom dost pochybuju :D
edit.: Omlouvám se všem učitelům češtiny atd..tohle nikdy nebyla má silná stránka :D
Posted 06 March 2013 - 08:54 AM
PS: určitě bych tam přidal i omluvu za mq komunitu, přeci jen to prvotní jednání bylo plné emocí a věcí které nebyly zrovna fér - aspoň jako vstřícné gesto na usmíření
Posted 06 March 2013 - 09:00 AM
Night, prosim ta, keby si mi napisal, ci nechcem nieco podrzat, asi by som ta zdupala :D
Posted 06 March 2013 - 09:10 AM
Vy jste vedení a za to co se stane nese chybu převážně vedení,však oni to vedou ne?To máš jako když se něco podělá na ministerstvu první kdo letí jsou ředitelé...(je to jen přirovnání prosimvás tak hned tu nespamujte ale to není RL...).Ale vy místo toho aby jste řekli ano je to tak a tak,tak uděláte přesně to že to schodíte na hráče nebo řeknete že je vina půl na půl bože...
Ale asi to buď špatně chápu nebo nvm,tak se omlouvám protože jsem z mystiqu a jsem odpad a špína bo jak nás to Ori hezky pojmenoval.