Mystiq.org - forum: Avatar - Mystiq.org - forum

Jump to content

• 6 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

#21 User is offline   Nerris 

• Daemonica CT - Death Knight
  • Group: WoW Tester

Posted 23 December 2009 - 10:16 AM

Vcera som pozeral kino nahravku v anglictine a musim povedat ze ten film je jeden z najlepsich co som doposial videl. Oplati sa vam to skuknut je to parada http://forum.mystiq....tyle_emoticons/default/turned.gif
0

#22 User is offline   Reaver 

• Group: VIP

Posted 23 December 2009 - 01:34 PM

View Postaeliar, on 23 December 2009 - 10:04 AM, said:

Vymysliet film kde bude koniec prekvapivy je v dnesnej dobe obrovske umenie...

film nemusi mit prekvapivy konec, staci kdyz bude mit konec nehollywoodsky
0

#23 User is offline   Superion 

Posted 23 December 2009 - 06:09 PM

Ono prakticky ten pribeh neni az tak originalni, ale na tom vubec nezalezi, kazdy rad skoukne pekny pribeh, i kdyz jistou podobnost videl v jinem filmu...

Vytvorit neco pribehove tak originalniho v dnesni dobe je uz pomerne tezke.
0

#24 User is offline   Elypsa 

• Group: Registrovaný člen

Posted 23 December 2009 - 06:40 PM

tož pecka to je :)
0

#25 User is offline   Nakasharal 

Posted 23 December 2009 - 08:46 PM

Já fakt nevim jestli jsme viděli ten samej film. Nebo jestli hodnotíte ten film jen podle kvality obrazu. Pro mě je to prostě jen film bez nápadu pro masy lidí. Jsem náročnější divák ale občas si rád pustim nějakej ten béčkovej film. Ale tohle pro mě neni ani to béčko. Možná kdyby to natočili před dvaceti lety byl by z toho kult. Ale vylézt s tim dneska? Ode mě to má 2/10. Jeden bod za obraz a druhej za efekty.
0

#26 User is offline   kEcko 

Posted 25 December 2009 - 08:00 PM

film je bezva byl jsem hned druhý den co to bylo v kině na 3D.... vážně bomba až.... no až na ten trapnej americkej scénář
0

#27 User is offline   indexx 

Posted 25 December 2009 - 10:32 PM

View PostNakasharal, on 23 December 2009 - 08:46 PM, said:

Já fakt nevim jestli jsme viděli ten samej film. Nebo jestli hodnotíte ten film jen podle kvality obrazu. Pro mě je to prostě jen film bez nápadu pro masy lidí. Jsem náročnější divák ale občas si rád pustim nějakej ten béčkovej film. Ale tohle pro mě neni ani to béčko. Možná kdyby to natočili před dvaceti lety byl by z toho kult. Ale vylézt s tim dneska? Ode mě to má 2/10. Jeden bod za obraz a druhej za efekty.

Ono taky záleží na tom co si z toho člověk vezme. Řek bych že jsem taky docela náročnej a myslím že je to jeden z nejlepších filmů co sem kdy viděl nebo uvidím. Jo, pokud jdeš vyloženě za příběhem a nebo tě fakt sere sem tam nějaká "americká hláška", neoriginální(ale vůbec ne špatný) příběh či co tak se ti to nejspíš líbit nebude, ale v momentě kdy člověk začne pozorovat ten geniální, do detailů vypiplanej a nádhernej svět tak to je film kterej pomalu nemá obdoby... At už to je ta fauna, kde má každý zvíře jiný chování, parádně přirozeně udělanej pohyb atd, to samý rostliny i samotnej kmen těch Naavi, jejich jazyk, rituály... A ten systém propojení je taky docela novinka... Podle mě se Cameron nesnažil ukázat nějakej genialní příběh, zápletku, whatever, jako spíš ten svět kterej se mu fakt nehorázně poved.

This post has been edited by indexx: 25 December 2009 - 10:33 PM

0

#28 User is offline   Patecek 

Posted 25 December 2009 - 11:01 PM

V kine jsem na filmu byl predevcirem, muj prvni film ve 3D. Vizualne se mi to celkem libilo, vubec mi nevadil roztahanejsi zacatek, aspon jsem se pokochal efektama. Trochu mi vadila ta prehnana vyhlazenost Na'Vi, zadna vraska, nic, ale jinak vazne dobry. U filmu jsem se rozhodne neudil, prestoze trva pres 160 minut, ale na druhou stranu ze by tam byly momenty, kdy bych zvednul zada ze sedacky, nebo udivem ziral s otevrenou hubou a zapominal dejchat, to fakt ne. Proste se mi nechtelo usnout a nehledal jsem si v kine alternaticni zabavu, ale moc silnejch momentu jsem nezaznamenal. Pribeh byl hodne primitivni, cely by se to dalo rict ve dvou rozvitejch vetach, ne v skoro trihodinovym filmu. Z traileru a vseho ostatniho reklamniho materialu to vypadalo, ze jdu do kina na poradny Sci-fi(ktery ale bohudik nebude debilni jako Star Wars), ale dostal jsem pohadku podobnou Pocahontas, kde jsem vedel co se stane za pul hodiny a uz na konci prvni tretiny i jak to cely skonci. Celkove hodnotim 6,5/10 a to jen diky vizualni strance. Ja vim, je to Holywoodskej megafilm, ale tvurci asi predpokladali, ze vsichni divaci budou mit IQ vypnuty automaticky pracky a pribeh na urovni staryho Mortal Combat jim bude stacit.

This post has been edited by Patecek: 25 December 2009 - 11:02 PM

0

#29 User is offline   Nakasharal 

Posted 26 December 2009 - 02:28 PM

View Postindexx, on 25 December 2009 - 10:32 PM, said:

...

Nejde jen o příběh. Ale o to aby byl film zajímavej, zvláštní. A to prostě nebyl.Krásná ukázka toho je Mazací hlava (Eraserhead) od Davida Lynche, za minimální peníze natočenej film na kterej ale do smrti nezapomenete. Uznávám, že svět Avataru byl vytvořenej krásně a efekty úžasný. Ale na druhou stranu kterej holywoodskej trhák to nemá.
0

#30 User is offline   Superion 

Posted 27 December 2009 - 01:11 AM

View PostNakasharal, on 26 December 2009 - 02:28 PM, said:

Nejde jen o příběh. Ale o to aby byl film zajímavej, zvláštní. A to prostě nebyl.

Stím musim nesouhlasit...

Určitě svět jako takovej v Avataru se vryl hodně lidem do paměti včetně mě, protože kdyby to tak nebylo, tak by něměl hodnocení 92% na CSFD
0

#31 User is offline   Miras 

Posted 29 December 2009 - 10:44 AM

Musim vsem podekovat ze sem pisou :-) vcera sem na tom byl v 3D kine a este ted na to nemuzu zapomenout ! proste mrte super bomba film ... Diky ze ste sem o nem udelali topic a diky tomu sem na nej sel do kina :-)
0

#32 User is offline   nirty 

Posted 03 January 2010 - 04:32 PM

View PostMiras, on 29 December 2009 - 10:44 AM, said:

Musim vsem podekovat ze sem pisou :-) vcera sem na tom byl v 3D kine a este ted na to nemuzu zapomenout ! proste mrte super bomba film ... Diky ze ste sem o nem udelali topic a diky tomu sem na nej sel do kina :-)

Presne tak, nedalo mi to a vcera jsem byla poprve na 3D, film se mi strasne libil, a muzu rict ze je to jeden z nejlepsich filmu co jsem kdy videla a ktery se mi nenavratne vryl do pameti. Nejsem moc narocny divak, a to jestli to ma hollywoodskej konec je mi celkem putna, jak byste to asi chteli zakoncit ze... Aspon ze zadnej hlavni hrdina neumrel, bych potom byla nestastna a uz nikdy bych se na nej nepodivala, jsem totiz strasnej mekota a hned brecim. ... ale takhle... se na nej klidne podivam jeste 100krat.
3decko me vtahlo do deje jako bych tam byla, kolikrat jsem chtela natahnout ruku a dotknout se jich, proste nadhera :) :D
0

#33 User is offline   Miras 

Posted 04 January 2010 - 03:11 PM

View Postnirty, on 03 January 2010 - 04:32 PM, said:

žbluňk

Vzdyt umrela ta pilotka potom doktorka Agostinova a Tsu'tei :-( a hlavne ikran Neytiri
SKoro tomu az verim ze to nekde existuje :-)) a kdybych mel moznost tak urcite letim na pandoru a pridam se k Na'vianum :-) a ze to tak dopadlo je dobre.. bejt na miste "džejk su'liho" tak udelam to same :-)
Tot moje ..... A divat se na to muzu porad ... bude asi muj prvni original film co koupim, za 14 dni na to jdu znova do kina a kdyz bude 2. díl tak na nej pujdu i kdyz se na 2. díly nekoukam

This post has been edited by Miras: 04 January 2010 - 03:12 PM

0

#34 User is offline   vecernik 

• Group: WW Moderátor

Posted 04 January 2010 - 10:18 PM

avatar se mi líbil z technického hlediska.. ovšem příběhově? ani moc ne. celkem hezky to vystihuje tohle:
http://kecy.roumen.cz/JmRmb.jpg
0

#35 User is offline   Miras 

Posted 05 January 2010 - 09:26 PM

View Postvecernik, on 04 January 2010 - 10:18 PM, said:

obrazek

Pocahontas davate za priklad akorat abyste to zesmesnili, ale zkuste zalovit v pameti.. spis v historii, ono stejne jako pocahontas jsou psany skoro vsecky díla stareho recka rima staroveku atd.. (napr. Hercules .. divka jde k herculesovi nedobrovolne a nakonec se zamilujou a zachrani se navzajem)
tak ...Muj nazor na film to nemeni.
0

#36 User is offline   Daft 

Posted 05 January 2010 - 10:00 PM

tak na to, že na scénáři dělal asi 10 let, tak by člověk čekal že tam bude větší invence :) viz.:

James Cameron byl několikrát obviněn z plagiátorství a "opisování". Jako první se ozval tým stojící za animovaným filmem Delgo. V němž se příběhy podobají v příběhu o lásce dvou znepřátelených ras na cizí planetě, hlavní hrdina se poté kvůli lásce přidá k původním obyvatelům, aby jim pomohl vyhrát válku.

Největší rozruch a nejpravděpodobnější oprávněné obvinění vzniklo kvůli povídce Call Me Joe (vydaného roku 1957) od spisovatele Paula Andersona. Příběh se točí okolo postavy Eda Angleseyho, jenž se telepaticky dokáže spojit s uměle vytvořeným tělem, původně vytvořeným za účelem prozkoumání planety Jupiter. Používá nově nabitých schopností při bojích s místními predátory. Postupně si však na prostředí zvykne až do té míry, že se s ním naprosto sžije a přijme ho za své.

Ale jinak filmek to byl supr a zvažuju že si na něj zajdu ještě jednou.

update: AVATAR EXCLUSIVE -BEHIND THE SCENES
0

#37 User is offline   Superion 

Posted 08 January 2010 - 07:39 AM

a co na tom, ten typek z 59 to asi neuměl tak zviditelnit jako Cameron a udělal z toho bomba film ;)
0

#38 User is offline   Janyt 

Posted 08 January 2010 - 07:53 AM

ten film je jedna z nejvetsich brecek co jsem kdy videl. sory ale je to totalne o nicem..

uz jen ten zacatek.. byvalej vojak na vozicku, naproti tomu neuveritelna technologie.. a ja se ptam proc mu nenahradili ty nohy? odpoved je v pulce film nebo kde mu to slibi ten jeho nadrizenej za splneni mise.. GJ.. takze tohle jeden z mnoha detailu ktere me vedly k tomu ze je to brak.

This post has been edited by Janyt: 08 January 2010 - 10:17 AM

0

#39 User is offline   Maník 

• Vyhozen z komunity Mystiq.org

Posted 08 January 2010 - 10:12 AM

Tak ty si emo...
0

#40 User is offline   Vexom 

Posted 08 January 2010 - 01:14 PM

Kdo sleduje South Park, tak určitě viděl epizodu, kde si z Camerona dělali srandu, že je Avatar kopií filmu Tanec s Vlky (scénář) :)

This post has been edited by Vexom: 08 January 2010 - 01:15 PM

0

• 6 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

3 User(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users