Mystiq.org - forum: Asriel na Ubuntu - Mystiq.org - forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Asriel na Ubuntu Rady tipy triky

#1 User is offline   Asriel 

• Insomnia Team
  • Group: Registrovaný člen

Posted 01 September 2012 - 10:12 AM

Zdravím všechny,
Jako odrost na Windowsech sem si řekl a dost a nainstaloval jsem si linux, něco jsem googlil ale řekl jsem si že si třeba i nechám poradit. Povedlo se mi na linuxu rozjet Photoshop, Blender ale zajímalo by mě jestli to například jde i se Sony Vegas, či Adobe After Effect. (Wine mám)
Taky kdyby někdo měl nějakou užitečnou radu nebo tak budu jen rád. Nějaké šikovné prográmky, tipy jak rozjet hry atp. atp.

Mám Ubuntu 12.0.7
0

#2 User is offline   Frenkie 

• Group: VIP

Posted 01 September 2012 - 10:25 AM

taky jsem si hrál chvíli s ubuntu (měl jsem na počítači 2 systémy současně, abych to testnul a neomezovalo mě to) a po tom co se mi nepodařilo ani nastavit změnu klávesnice na alt + shift, tak jsem se na to vykašlal...jinak na ubuntu se mi fakt líbil ten terminál...
0

#3 User is offline   knedlosak 

• Daemonica Tester
  • Group: WoW Tester

Posted 01 September 2012 - 10:33 AM

Jediny co jsem na Linuxu vždycky rozjel a nastavil byly grafické efekty na ploše :D
0

#4 User is offline   Asriel 

• Insomnia Team
  • Group: Registrovaný člen

Posted 01 September 2012 - 10:37 AM

JJ taky mám oba vzhledem ktomu že mám legální 7čky by bylo škoda je nemít :D ale řekl sem si že vždycky když sem na 7mičkách dělám kraviny a né to co chci tak sem si sehnal něco kde se téměř nedá rozjet nějaká Gamesa a resetovat PC na přepnutí windowsu je moc práce tak snad budu dělat co mám :D
0

#5 User is offline   Mufinqua 

Posted 01 September 2012 - 10:50 AM

View PostAsriel, on 01 September 2012 - 10:37 AM, said:

ale řekl sem si že vždycky když sem na 7mičkách dělám kraviny a né to co chci tak sem si sehnal něco kde se téměř nedá rozjet nějaká Gamesa a resetovat PC na přepnutí windowsu je moc práce tak snad budu dělat co mám :D

Taky jsem to tak mel, ale vytvoril jsem si dva uzivatelske ucty, normalni a na praci :D . V tom na praci jsem nemel prava prakticky na nic krome office, BCI, PSPad a podobnych veci do skoly, taky jsem mel zablokovane urcite webove stranky (forko a fb :D ).

Tedka uz se ceklem ovladam a kdyz neco musim udelat, tak to udelam a hraju si pak :D .
0

#6 User is offline   Solmyr 

Posted 01 September 2012 - 01:00 PM

hmmm... jako prvni z veci na linux si nainstalovat wine. Nevim no. Myslim jsi preskocil tu fazi, kdy si polozis otazku Proc? Aktivne pouzivam Linux, Windows i MacOS. Kazdej pro specificky vyuziti. Linux na serveru, MacOS v praci (na nicem jinym se pro iOS vyvijet neda) a Winy pro desktop. Pokud potrebujes tyhle veci co jsi vypsal, tak se vrat zpet k Winum, protoze s linuxem se budes akorat trapit. Znam par lidi co delaj jen na linuxech a ty se daj striktne rozdelit do dvou skupin. Vyvojari, a i ti maji nekde vedle nainstalovany Winy (je to jednodussi nez je emulovat) a ti co maji linux jen aby se odlisili.
3

#7 User is offline   Solmyr 

Posted 01 September 2012 - 04:25 PM

zajimava reakce :D (bylo na spam ktery uz tu neni)

jinak co se tyce linuxu. prvni vec tak urcite rozchodit ssh a klice. pokud mas verejnou ip tak frwardnout porty.
a z takovejch tech kravinek treba dost vyuzivam mpd. (dal uz tam mam jen vyvojarsky a serverovy veci)
0

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

TOPlist