Server zase běží, ale co teď s nim... debata o budoucnosti minecraft serveru
Posted 27 August 2012 - 10:57 AM
Já na to nějak nepospícham, když vidim jakou máš práci se serverem
Posted 03 September 2012 - 08:09 AM
Posted 03 September 2012 - 07:33 PM
Posted 03 September 2012 - 10:00 PM
Posted 07 September 2012 - 08:53 AM
Jako první vás bude asi zajímat KDY bude v provozu 1.3.2:
Původně jsem doufal, že server zprovoznim před víkendem, ale včera jsem narazil na celkem nepříjemnou chybičku.
Po určité době hraní server přestane klientovi posílat data, a tak se hráčovi přestane načítat svět, ale server pořád běží.
V takové situaci se může statát že kvůli této "neviditelné" oblasti hráč umře, třeba na něj vyskočí creeper... nebo když
by tam spadnul,.... klient začne blbnuo, a server by hráče mohl vyhodit ze serveru za flyhack... a podobně...
Každopádně takhle chyba je náhodná a většinou se stačí jen relognout, ale nějak si nejsem jistej jestli bych měl server
v takovym stavu pouštět mezi hráče... Jinak ostatní funkce vypadají již funkčně. Budu ještě zkoušet a uvidim jak mi to vyjde,
v "nejlepšim" případě by to mohlo v neděli jet,....ale spíš až příští týden.
Co náš čeká se změnou verze:
Spousta našich původních funkcí je již neaktuální, ale kupodivu se mi podařilo najít vhodné ekvivalenty k původním
pluginům. Zamykání truhliček se ovládá úplně stejně, napsaním /lock a klliknutím na truhle, ale je to úplně jinej plugin,
kterej je bohužel zatím jen v angličtině. Dál funkce jako mosty [bridge], se chovají trošku jinak, protože teď ze současnýho
pluginu FalseBook, který už nikdo neudržuje, přejdeme na původní plugin CraftBook, který se zase rozjíždí. K tomu budu
muset ještě přidat návody na web, protože se některý funkce chovají úplně jinak, než na co jsme zvyklí.
Dál to budou spíš drobnosti, že rezidence se nebudou vybírat pomocí dřevěného meče, ale pomocí klacku (stick). Možná
pár drobností v ekonomice, drobnější omezení v používání portů, a tak,...
Pak teda tady byla debata zda dělat portály po světě. Zatím je teda ze začátku dělat nebudu, uvidíme jak se uchytí nápad,
vytvořit metro.
Jinak ostatní věci by měli zůstat, tak jak jsou nyní.... ještě se tedy snažít vytvořit novej zajímavej spawn, ale pravděpodobně
udělám jen základ a detaily budu dolaďovat až za běhu serveru.
A je možné, že se jednou za čas bude restartovat Nether, teď si to už můžeme dovolit, protože netherwarty lze již pěstovat
v normálním světě. Ale tohle neni jistý, uvidíme jestli nether bude v budoucnu působit nějaké potíže.
Posted 08 September 2012 - 02:43 PM
Posted 09 September 2012 - 07:48 AM
Dandas, on 08 September 2012 - 12:56 PM, said:
Seed je pořád stejnej,... a k čemu by ti byl?
Kaos, on 08 September 2012 - 02:43 PM, said:
Času máš ještě dost, bohužel to dneska už nestihnu, takže se to pokusim připravit na přístí víkend.
Do odletovky se dostaneš přímo ze spawnu severním portálem.
Posted 09 September 2012 - 09:17 AM
Asura, on 09 September 2012 - 07:48 AM, said:
Chci si prohlídnout okolí jak snadno nebo těžko pujde uskutečnit muj projekt
Asura, on 09 September 2012 - 07:48 AM, said:
Stačí když máme bedny ve stavbě která se má přenést?
Posted 09 September 2012 - 10:11 AM
ale jelikož nás MCEDIT zklamal, (prográmek na rozsáhlou editaci světa, kterým sme chtěli zjednodušit přesun větších staveb)
budeme to muset udělat až pomocí WorldEditu a pravděpodobně až za běhu serveru. Takže možná by neškodilo si do odletovky
dát aspoň jednu bedničku s nářadím a výbavou, aby jsi měl něco ze začátku než se dokopem k přesunu větších baráčků...
Posted 09 September 2012 - 12:17 PM
Posted 09 September 2012 - 12:39 PM
Posted 16 September 2012 - 09:34 AM
EDIT: O.K.,.....server běží
This post has been edited by Asura: 16 September 2012 - 12:06 PM