Mystiq.org - forum: Když je řeč o noťasech - Mystiq.org - forum

Jump to content

• 10 Pages +
  • « First
  • 8
  • 9
  • 10
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Když je řeč o noťasech doporučení

#181 User is offline   vitamin 

• Group: Registrovaný člen

Posted 06 August 2012 - 10:27 AM

Napis sem o ake notebooky sa jedna, inak nemame ako vediet v com maju problem.
0

#182 User is offline   Zulldruid 

• Group: VIP

Posted 06 August 2012 - 10:35 AM

Pak se poptam, ale jsou to uplne nove notasi v cenach od 15k do 18k, nehlede na to ze moje pritelkyne ma hp za 16k a vypina se a huci jen pri prohlizeni internetu i s chladici podlozkou a dela to uz od koupe, pritelkyne bouzel s reklamaci furt vaha i kdyz to do ni furt hucim, sam sem zvedav co ji reknou

EDIT: me tohle zacal delat nootas po dvou letech hrubeho zachazeni, a po skonceni zaruky sem se do nej pustil, vymenil uplne vypalenou chladici pastua tploty jsou lepsi jak kdyz byl novej, testoval sem tak ze sem na 3 hodiny nechal zapnute bf 3 na max setting a teploty cpu a mb nešli pres 50 stupnu, predtim se dostavali na 95-105, gpu nevim to nema cidlo
0

#183 User is offline   Mufinqua 

Posted 06 August 2012 - 10:52 AM

Janyte - Tak faktura bude primo na me zejo, takze by problem nemel byt. O te nad-zaruce jsem cetl, ale zrovna tenhle probook neni v seznamu podporovanych.

Vitamine - no o nejakych 8mm je vetsi, ale ta vaha je stejna. A oboji maji i5.
1

#184 User is offline   Mufinqua 

Posted 09 August 2012 - 05:01 PM

Takze muj novy bratr pricestoval domu. Vybral jsem nakonec HP 4330s. Po rozbaleni jedno stesti v nestesti - zjistil jsem, ze HP pridava k notebookum i tasku. Ze zkusenosti z minuleho notesu Acer jsem si koupil tasku sam. Takze ted mam dve. No, snad to pujde vratit nebo to nekomu prodam.
Kdyz jsem vzal notes do ruky, tak masakér. Zpracovani prvotridni, dizajn presne usity mne na miru. Klavesnice se ovlada luxusne, tlacitka nezapadavaji ani s nima neni nejmensi problem. Spatne udelany je teda slot na pametove karty, ktery bez nehtu neotevrete ani kdyby jste se rozkrajeli.
Po zapnuti jsem vyplnil nejake zakladni nastaveni win7, pak vyrobni blbosti HPcka, ktere doufam pujdou smazat. Co mi teda celkem vadi je, ze jsou disky rozdeleny na 3 - 1) Mistni disk (641 gb), 2) HP_RECOVERY (16,9 gb) a 3) HP_TOOLS (4,98 gb). Prijde mi to celkem neprakticke, zbytecne a neprehledne. Opet doufam, ze se s tim bude dat neco delat.
Reproduktory fajn, chybi basy, ale co bych chtel, ze. Nechrci ani pri nejkrutejsich d'n'b na maximalni hlasitost.
Displej super, pozorovaci uhly do stran naplno, do vysky tak 45°.

Pozdeji se vrhnu na test nejakych her a dam edit. Zatim prvotridni spokojenost :) .
1

#185 User is offline   Zulldruid 

Posted 09 August 2012 - 05:05 PM

hlavně teploty ve hrách, ikdyž prcních par měsícu si myslím že pošlape
0

#186 User is offline   Mufinqua 

Posted 09 August 2012 - 06:17 PM

Tak u wowka na full detaily pri 120 fps bez adapteru 63°C+/-. Bez zateze kolem 50°C. Tedka stahuju fifu12 a dirt3, tak uvidim tam.

Edit: Fifa 12 nejvys 70°C.
Edit2: Prvni zvlastni vec. Vypnul jsem par programu, restartoval notes a hodilo mi to obnovu systemu a prisel jsem o vsechny herni .exe soubory, zbytek souboru tam normalne zustalo.
EDIT3: Tedka se mi notes jen tak zasekl a neslo nic krome vytahnuti baterie. To jsem ho mel jenom pusteny a stahoval jsem CoD.
EDIT4: Od pocatecnich incidentu slape jak hodinky. Teploty pri hrani nanejvys 73°C.
1

#187 User is offline   Englor 

• Group: Minecraft

Posted 14 August 2012 - 07:32 PM

Zdarec,

po hodně dlouhý době si chci koupit zase nějakej novej stroj, protože moje stará skříň s P4 už hrubě nestačí a jelikož v září nastupuju do prváku na vejšku (FIT), tak by to měl bejt noťas...

Co chci:
vysokej výkon na kvalitní paření
slušnou výdrž bateri, aby mi nechcípl na přednášce
kvalitní provedení, aby neodpadl po uplynutí záruky

Do oka mi zatím padly dva kousky, a to:
Sony VAIO S15
Lenovo IdeaPad Y580

Vaio je na horní hranici mýho rozpočtu, líbí se mi hliníkové šasi, solidní výdrž baterky, nízká hmotnost a vaio má pověst kvalitních strojů, na druhou stranu Y580 mě zase láká nižší cenou a brutálním výkonem...

Takže co myslíte, že je lepší na tahání do školy a hraní po večerech, případně nějaké jiné návrhy a nebo nemá smysl tolik investovat do NTB?
0

#188 User is offline   Howkey 

Posted 14 August 2012 - 07:43 PM

Na hraní her nepotřebuješ i7, bohatě stačí i5. Na většinu her stačí 4GB RAM ale lepší je 8.
Když si koupíš super grafickou kartu = notebook nic nevydrží skoro (kolem hodiny)
Nejvíce zpomalovat ti to bude disk v notebooku kterej je obvykle 5400 ot/min. Na hraní her je tedy docela vhodný SSD disk na kterým máš systém + hry a filmy a ostatní věci na pevnym.

i7 je procesor na složité výpočty ale ne grafické. Používá se na renderování filmů v 3D grafice. Obchodnící ti ho ale rádi prodají i když ho nepotřebuješ protože jim za to zaplatíš +5000 až +10000 navíc. Jen pro info - málokterá hra stále podporuje více než 1 jádro. Existuje jen zlomek her co podporují 4 jádra a i7 jich má 8. Takže když si vemeš i5 ale high-end (i5 s největší frekvencí) tak je to pro tebe mnohonásobně lepší než i7 s menší frekvencí jelikož tvoje hra potřebuje 1 jádro a u i7 za stejnou cenu bude mít třeba 2,4 GHz a u i5 za stejnou cenu třeba 3,2 GHz. Doufám že jsem to vysvětlil trochu pochopitelně.

Přebytečné peníze bych investoval do toho aby notebook měl SSD disk + normální disk. Rozlišení displeje 1920x1080 dobrou grafickou kartu i5 procesor 8 GB ramky. Na tvém místě bych se tedy ještě podíval na to co opravdu potřebuješ.

PS: Pamatuj že prodejce ti chce prodat to co nikdo chytrej nekupuje - tedy kombinaci věcí která vypadá dobře a "hustě" ale je předražená a ty komponenty nevyužiješ.

PPS: To co ty potřebuješ se dá sehnat kolem 22-25 tisíc. Co se týče firem tak dneska je většina na podobné úrovni. Asi bych si nekupoval
Acer - obvykle špatné provedení plastů a krytů
Apple - velmi slabé stroje, ale zas mají pěkný displej
"Herní PC" - bývá to pěkný podraz v podobě nejdražších komponent co se neprodávají moc tak se vrazí k sobě a prodají draze. Chce to být opatrný

This post has been edited by Howkey: 14 August 2012 - 07:48 PM

1

#189 User is offline   cecilek 

Posted 14 August 2012 - 07:48 PM

Já bych bral určitě to Lenovo. ;) Má dokonce aj SSD, pokud tam šupneš systém a pár aplikací a her co nejvíc používáš, uvidíš jak to pofrčí. :D
0

#190 User is offline   Maran 

Posted 15 August 2012 - 04:43 PM

Ahoj, jestli jdeš na VUT FIT, tak si zjisti, jak je to s podporou Linuxu, nevyhneš se mu. Maximálně do nějaké virtuálky, ale ty aspoň u mě byly vždy dost pomalé.

Jinak pokud možno SSD je dobrá volba, hlavně na NTB - nižší spotřeba, o hooodně rychlejší a nulový hluk. Uvidiíš jak ti bude systém nabíhat do 5 sec :)

Jinak i7 je nanic. HT (2 logická vlákna na 1 jádro) se stejně vypíná na hry, dost her s tím neumí pracovat a jsou pak pomalejší. A jsou zbytečně drahé. i5 i i3 je dobrá volba.

Ale osobně si myslím, že ta kombinace na hraní není nic moc. Chtít výkon + výdrž + odolnost je jako chtít zvládnout tank+heal+dps najednou a sám. Vždycky bude něco "ošulené". Za sebe doporučuji desktop + malý NTB, ale je to tvoje volba. Taky jsem kupovat NTB do prváku no a po Bc. jsem koupil desktop a notebook mám jen do školy. Za ty prachy budeš mít lepší notebook (6hodin+ výdrž, s integrovanou grafikou na CPU) + několikanásobně silnější desktop než ten notebook.

This post has been edited by Maran: 15 August 2012 - 04:44 PM

0

#191 User is offline   vitamin 

Posted 15 August 2012 - 05:00 PM

Ak sa vasa FIT podoba obtiznostou STU FEI/FIIT tak ti doporucujem daco s integrovanou grafikou aby si zbytocne nehral hry :)

edit:
Ak budes aj tak chciet daco na hry aj na tahanie na prednasky tak by sa oplatil:
http://www.alza.cz/l...54g-d335390.htm
Prezie to zle zaobchadzanie a velkost a vaha je tiez dobra.
Dokupit SSD a RAM. Pripadne aj zaruku NBD.

Thinkpady maju dobru podporu linuxu, takze si usetris plno nervou.

Hlavne sa vyhni 4 jadrovym procesorom, v 15" nb sa zle chladia a ak je nb hlinikovy...

edit:
Lepsie je ale pockat az zacnes chodit do skoly a potom si vybrat nb. Za 35k mas super nb na nosenie do skoly a doma alebo na internate mozes mat poriadne desktopove delo co zvladne vsetko.

This post has been edited by vitamin: 15 August 2012 - 06:19 PM

0

#192 User is offline   Englor 

• Group: Minecraft

Posted 15 August 2012 - 06:35 PM

Dík za odpovědi, moc jste mi to ale neusnadnili :-D

Howkey: tohle o těch jádrech jsem taky četl, ale tak dva roky dozadu, tak jsem čekal, že situace dneska je už jinde...
ten Ideapad prodávaj i s core i5(2,5GHz, 3,1 s TB) o 5tis. levnějc, ale zase bez SSD a s taktem na jádro o tom není o moc líp než varianta s i7 (2,3 GHz, 3,3 s TB)
líbí se mi u něj hlavně ta grafická karta, která je na NTB v kategorii 20-30k parádní
jinak kdybys měl nějaký konkrétní tip, tak šup sem s nim

u většiny noťasů, který jsem viděl, je nepoměrně slabší GPU vzhledem k CPU, což je na hry k prdu a mimo her stejně takovej výkon procesoru člověk nepotřebuje, takže tam je investice do lepšího procíku nanic

Maran: o kombinaci menšího NTB+desktopu jsem už uvažoval, ale nechce se mi ho skládat a hotový sestavy v obchodech stojí většinou za prd

PS: na výběr mám čas do začátku září, tak třeba se na trhu vyloupne ještě něco novýho
0

#193 User is offline   vitamin 

Posted 15 August 2012 - 06:48 PM

Bacha na ten idealpad, v plnej zatazi ma klavesnica (nie procesor) teplotu aj 50 stupnov :)
Samozrejme ten notebook je na hry uplne super, len by sa mi nechcelo nosit na prednasky skoro 3 kg monstrum...

Procesorovy vykon vyuzies napr pri kompilacii programu alebo konvertovani videa, v matlabe pri takych genetyckych algoritmoch tiez pomoze.
0

#194 User is offline   Maran 

Posted 15 August 2012 - 08:19 PM

No ohledě skládání, každý obchod ti to poskládá, například v CZC.cz to dělají zdarma. Není to bůhví co, ale stačí to. Zároveň mají dobré ceny. Ohledně té kombinace promysli, chce to nějakou cenu, a vytvořit si několik možností, jako jen NTB a NTB+PC, a potom si vybrat. PC bude ale vždycky výkonnější za stejnou cenu, ale potřebuješ k tomu monitor (tak 3k min), ale ten zase bude mnohem větší a WOW na něm vypadá líp:). Ale sám jsem zvádl cataclysm raidy na mém Dell Studio 1555 (P8400 procák a ATI 4570 grafika, na dnešní poměry dost slabé).
0

#195 User is offline   Mufinqua 

Posted 02 September 2012 - 09:53 PM

Tak po nejake dobe plne zateze me lasky davam screen o teplotach CPU. Je to mereno pres celou sichtu (12 hodin) a zahrnuje:
  • 15 minut na plose bez otevrenych programu
  • brouzdani na internetu
  • 8 misi Mafie II.
  • 3 mise CoD 4
  • asi hodinu hrani NFS:MW

http://i48.tinypic.com/2887dz.png

4.11.2012, program nebyl spusten hned pri startu, ale az v prubehu hrani mafie, proto je minimalni teplota o tolik vyssi.
  • brouzdani na internetu
  • hafec misi Mafie 1
  • 3 hodiny football manager 2012
  • chvilka NFS:MW
  • zbytek cumeni na filmy

http://i48.tinypic.com/2cerua.png

2.1.2012
Teploty se drzi uplne na stejnych hodnotach (min. 35°C, max. 80°C), takze problemy s prehrivanim zadne. Maximalni spokojenost.
0

• 10 Pages +
  • « First
  • 8
  • 9
  • 10
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

2 User(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users

TOPlist