Mystiq.org - forum: Když je řeč o noťasech - Mystiq.org - forum

Jump to content

• 10 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Když je řeč o noťasech doporučení

#21 User is offline   Chamon 

• Group: Registrovaný člen

Posted 19 May 2012 - 09:27 AM

Ahojte, tiez by som si rad chcel kupit nejaky dobry vykonny notebook na hranie hier a neskor (o rok <_< ) na vysku. Ale hlavne nech je dobry na hry :). Najlepsie by ssom bol za ASUS lebo momentalne mam uz ASUS siesty rok a este mi paradne funguje, akorat uz nezvlada tie hry a aj u wowka mi pri raidoch klesne fps na 5-10 :) Cena by bola najlepsie od 500-650€ ale kludne aj viac :) Dakujem vopred
EDIT: Uvažoval som už o ASUS G74SX a rád by som naň počul váš názor :)

This post has been edited by Chamon: 19 May 2012 - 09:30 AM

0

#22 User is offline   vitamin 

Posted 19 May 2012 - 09:51 AM

Ak sa neponahlas tak pockaj, momentalne sa dostavaju na trh nove procesory (ivi bridge) a grafiky (radeon 7xxx a geforce 6xx).
Dalej doporucujem opytat sa na fore zameranom na notebooky. Napr link1 .
0

#23 User is offline   Gum_Bob 

• Group: Moderátor

Posted 19 May 2012 - 10:15 AM

na ten asus jsem se díval taky, ale nevím z jakého důvodu tam cpou jen gt560m. msi jen v trochu vyšší cenové relaci sice má jen klasiku 15,6 monitor, ale má víc ramek, i7 místo i5 a gt570m, což chtě nechtě je o třídu výš.

jak psal ale vitamin, nedávno vyšla nová řada procesorů a grafik a s ní i nová řada notebooků. takže třebaže si nekoupíš ten nejnovější, ty starší půjdou imho cenově trochu dolů.

tady je to msi o kterém je řeč: http://www.alza.cz/m...0cs-d272403.htm

#24 User is offline   Chamon 

Posted 19 May 2012 - 02:48 PM

Takže nakoniec som sa rozhodol pre Lenovo G770. Tak co myslite?
0

#25 User is offline   vitamin 

Posted 19 May 2012 - 06:08 PM

Neporadim ti presne, ale zaklad je rychla grafika, na porovnanie grafik moes pouzit (orientacne) toto: notebookcheck
Ak chces ten notebook nosit do skoly, tak sa vyhni notebookom s vecsim ako 15" lcd.
Procesor ti bude stacit 2 jadrovy (u intelu).
0

#26 User is offline   rewew 

• Group: VIP

Posted 21 May 2012 - 10:29 AM

nvm, lenovo moc nevěřím a v téhle cenové kategorii bych do toho nešel, jelikož za ty prachy už se dá sehnat kvalitní značka
0

#27 User is offline   Mufinqua 

Posted 21 May 2012 - 12:49 PM

Ty chces rict, ze Lenovo neni kvalitni znacka?
http://darkgoddess.org/wonderland/wp-content/uploads/2012/03/are-you-fucking-kidding-me.jpg

Ja bych teda Lenova radil hned pod jabka na stejnou uroven s Asusem, HP a MSI. Z tech tri pak asi na nejvyssi uroven. S Acerem mam bohuzel dlouhodobe problemy nejen ja, mozna chyba serie, co ja vim.
0

#28 User is offline   Cactus_ 

Posted 21 May 2012 - 01:58 PM

Na úroveň s Asusem bych to řadil taky, ale lichotka to není. :D
0

#29 User is offline   vitamin 

Posted 21 May 2012 - 02:29 PM

Neni lenovo ako lenovo. Treba rozlisovat kategorie:
Idealpad = typicke plastaky ako acer, asus, msi... su lacne
Thinkpad = kvalitne "pracovne" notebooky (konkurencia hp elitebooky, dake delly), su relativne drahe
Thinkpad Edge = nieco medzi Idealpadom a Thinkpadom, vecsinou dobry pomer kvalita/vykon/cena.
0

#30 User is offline   Mufinqua 

Posted 21 May 2012 - 03:56 PM

Pokud s notesem nehazes hod diskem, tak ti ten plastak nevadi. Pokud jsi prase, tak HP :D
0

#31 User is offline   rewew 

Posted 21 May 2012 - 07:02 PM

dneska mi kámoš řekl, za kolik by byl schopný mi složit pc na úrovni noťasu za 15k, takže asi oželím hry a filmy ve škole xD
0

#32 User is offline   Mufinqua 

Posted 21 May 2012 - 08:40 PM

no ja teda radsi hraju na kompu nez na notesu no, mam u toho vetsi pohodli. a za 15k se da slozit slusne delo.
1

#33 User is offline   Xaverius 

• Hlavní korektor
  • Group: Mystiq Times

Posted 22 May 2012 - 12:50 AM

Univerzální rada: Nevěřte Radeonům. Just... no.
1

#34 User is offline   Kefan 

Posted 22 May 2012 - 07:26 AM

a Nějaký univerzální důvod??...
Tj jak Univerzální rada Neveřte I corům...
0

#35 User is offline   vecernik 

• Group: WW Moderátor

Posted 22 May 2012 - 07:33 AM

řekl bych že je to myšlený tak, že někteří prodejci řeknou, že je v notebooku "grafický čip radeon xxxx" , takže to vypadá jako by měl dedikovanou grafiku, a přitom to ATI/AMD integruje do procesoru. Díky spojení těch dvou firem mají možnost dávat prakticky plnohodnotná grafická jádra do procesoru, ale přístup k paměti je stále omezený, takže se to s dedikovanou grafikou nedá dost dobře srovnat.
Tím pádem člověk může omylem koupit notebook s integrovanou grafikou místo dedikované a může se to stát prakticky jen u radeonu.
Jinak ale nevidím důvod proč by měl být radeon nedůvěryhodný. Na stolním PC si to nemůžu vynachválit, už mám druhej v řadě a žádné problémy.
0

#36 User is offline   Mufinqua 

Posted 22 May 2012 - 10:20 AM

Ja mam radeonku 6850. Kupoval jsem si ji kvuli nekompromisnimu pomeru cena/vykon. Zezacatku s ni byly problemy, divny obraz, prehrivala se apod., ale po precteni diskuzi na netu jsem ji nastavil na nejoptimalnejsi nastaveni a nemam s ni problemy.

Pokud se clovek rozhoduje a musi davat pozor na cenu, tak bych rekl, ze maji navrch radeonky, protoze se tam najde vice kusu grafik s lepsim pomerem cena/vykon.
Pokud clovek chce vykon a necumi na penize, tak ty nvidie.

Ja osobne bych priste sel do nvidii, pokud teda radeonky neprijdou s necim OP, co zastini nvidie.

Rada: nenastavujte otacky chladice na 10%, pak na to zapomenete, jdete hrat hru a divite se :D .
2

#37 User is offline   Xaverius 

• Hlavní korektor
  • Group: Mystiq Times

Posted 22 May 2012 - 04:14 PM

View Postvecernik, on 22 May 2012 - 07:33 AM, said:

Na stolním PC si to nemůžu vynachválit, už mám druhej v řadě a žádné problémy.

V okamžiku, kdy ti na ten model přestanou vydávat obladače a budeš chtít rozjet něco novějšího data než je jejich poslední verze, tak ti pomáhej Bůh :D.

Já takhle třeba na AH3450 nerozjedu Minecraft, poněvadž si to není schopné vyřešit openGL, které sice podporuje, ale ovladače to řádně neřeší.
Fuuuu, OT.
0

#38 User is offline   Gum_Bob 

• Group: Moderátor

Posted 22 May 2012 - 04:55 PM

View PostXaverius, on 22 May 2012 - 04:14 PM, said:

Já takhle třeba na AH3450 nerozjedu Minecraft, poněvadž si to není schopné vyřešit openGL, které sice podporuje, ale ovladače to řádně neřeší.
Fuuuu, OT.

taky že je to tisíc let stará agp sběrnice, to je jak kdybys chtěl po škodovce, aby vyráběla fungl nové motory do stopětky.

btw rád bych viděl tvou vizi kvalitního notebooku Cactus_, když jsi vyřadil i asus a lenovo ;) acer a packard bell, co?

#39 User is offline   Cactus_ 

Posted 22 May 2012 - 05:45 PM

Jak kvalitní notebook? Bavíme se o značce a ne o konkrétním výrobku omg... Kvalitní značka je taková, u které nemusím hledat recenze, protože vím, že ten notebook bude použitelný a jediné co mě zajímá jsou technické parametry. Každý větší výrobce má dobré modelové řady, takže o tom to není. Problém je, že třeba Asus vyrábí hromadu levného šrotu, který se začne po roce rozpadat, topí to jak svině, je to hlučné, reálný výkon je dost někde jinde, než jaký je výkon na papíře... Ten má u těch levných ntb dost mizerné dílenské zpracování. Vem si třeba Dell. Tam zpravidla cokoliv vybereš to budeš spokojeně používat alespoň 3-4 roky. Tomu říkám kvalitní značka. Nemusím se starat o to jakou kupuju modelovou řadu, ale jenom o to, jaké má ntb parametry a cenu. Ona je tu celkem otázka co považujete vy za nekvalitní značky.
-1

#40 User is offline   vitamin 

Posted 22 May 2012 - 07:36 PM

Kvalitny nb je taky u ktore ho je moznost dokupit si zaruku na 3-5 rokov + nbd (pripadne je uz v cene). Znacka je nepodstatna.
0

• 10 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

2 User(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users

TOPlist