>>> odkaz na mapu <<<
Asi první věc, která určitě všechny zajímá je,.... KDY bude na serveru Minecraft 1.0,.... jak jsem psal v předchozim příspěvku,... to je jediná otázka na kterou nedokážu odpovědět,.... vývoj stabilní verze je už na dobrý ceště, ale ještě to nějakou dobu potrvá,...a pak ještě přijde vývoj jednotlivých funkcí. Každopádně zase bude připravený klient, s našima texturama, minimapou a upravenych chatem....
Bude několik změn co se týče udržování serveru, přece jenom chceme aby nám už nějakou dobu vydržel, takže za "zněčištování" typu mostů, vežiček a šachet 1 blok velkých, nechávání nepokácených stromů (levitující listí) a podobný projevy lenosti se bude udělovat pobyt ve vězení na několik dní.
Ještě si nejsem jistý jakym způsobem, ale také se budu snažit omezit slepičí farmy,..... protože stovky slepic na jednom místě znemožňují spawnování ostatních mobů. Pravděpodobně se bude pravidelně pročišťovat server od veškerých zvířátek (kromě ochočených vlků).... takže veškěrý farmy budou pravidelně promazávány,...
Potom se zavede určitý styl budování kolem spawnu,... kdekoli dál ve světě si můžete stavět jak chcete, ale u spawnu bysme chtěli vytvořit vzhledově unikátní oblast. Takže tam se budou stavět pouze budovy, které navenek mají jako hlavní materiál kámen, glowstone a sklo,.... zevnitř pokud možno ze dřeva a barevný vlny,.... a nejlepší by byli skleněný kopule namísto střech,.... Prostě a jednoduše, stavby, které "ladí" se spawnem,....
Co se týče portálů, které jsou pod spawnem, ...... prozatím nikam nevedou a budou se vytvářet nas požádání a převážně na veřejný místa,...
Neboli, pokud budete budovat někde ve sněžný oblasti,... tak si řeknete, kam přesně chcete dát "veřejný portál" abyste tam měli jednodušší přístup rovnou ze spawnu,...
Další je na řadě houbový ostrovy, vzhledem že jsou na server pouze dva a jsou dost malinký, tak bude snaha je nějak zpřítupnit všem hráčům,.... neboli, aby tam napřišel první hráč a nezabral celý ostrov pro sebe. Ten co je blíž spawnu bude pravděpodobně vyhlášen jako "chráněná přírodní rezervace", kde bude snaha o zachování této části přírody a ten druhý bude drobet rozšířen a holt se nechá hráčům na pospas,... doufám že tam někdo vytvoří něco pěknýho,..
A v neposlední řadě je tady Nether, jelikož očekávám že se začne stavět hodně i tam (jak znám hráče tak budou obrovský farmy na netherwarts), a bude se hodně prolejzat ta pekelná pevnost, tak chci jen připomenout, aby jste ji moc neničili, a zvlášť ty spawnery na ty lítací ohnivý moby, ze kterých padají ty ingredience na alchymii,... snažte se nahrabat si pro sebe, ale nijak neomezovat možnosti ostatních,....
http://minecraft.mystiq.org/images/minecraft1-0.jpg
A abych přidal nějakou dobrou zprávu a nesypal na Vás jen samý omezení,...... na 1.0 se budu postupně snažit rozchodit tyto funkce:
- vrátím rozšířený funkce pro vozejčky (minecarty), jako jsou stanice, truhličky, výhybky a podobně,...
- znovu PvP aréna, kde by měli být módy deathmatch, team deathmatch a capture the flag. Jednotlivé arény pravděpodobně budou postaveny kolem spawnu
- konečně znovu statitiky, je spousta módů ale většina způsobuje celkem velkou zátěž serveru, ale uvidíme jak to teď půjde...
- webová aukce, neboli už nebudete muset prodávat svůj matroj jen ve hře, ale (pokud se mi ji podaří zprovoznit) budete mít možnost ve hře hodit věci do aukce,...a pak na webu koukat co ostatní prodávaj a vykupovat,...
- Temple of Killjoy 2, neboli dejte sbohem prvnímu a ve volných chvílích budu vytvářet kompletně novou eventovou oblast,... už teď mě napadá hned několik zajímavých mechanismů, které budou výborně sloužit jako různé hádanky a mechanismy,...
Pak tady mám ještě informaci ohledně vyřizování přihlášek, kolega Bubaak se zmínil, že nechává vytvořit rozhraní, které mi to značně zjednodušší a mělo by umožnit patronům, aby se o svoje doporučené hráče starali sami, neboli nemuseli je na server přidávat přeze mě. Ale tohle je zatím spíš jen plán do budoucna, minimálně do nového roku to všechno ještě půjde hóódně pomalu (přeze mě) a tak se všem co stále čekají na odpověďi na přihlášky omlouvám, nějak se mi do toho nechce. Vždycky se do toho jednou týdně zahrabu tak kolikrát je tam někdo, kdo mi napíše tak strašnou ptákovinu, že už vůbec nemám náladu číst něco dalšího...
Jinak už si určitě pomalu dávejte v současném světě předměty, které budete chtít přesunout do nového světa, do haly pod spawnem. Návod jak ukládat věci do truhliček a zamykat je na zdech v hale. Požívejte tam zmíněný příkaz: /lock xcv, neboli jako kdyby jste chtěli zamknout truhlu pro sebe a pro dalšího hráče který má přezdívku "xcv". Takový hráč tady samozřejmě neni, a je to jen kvůli tomu abych takto označené zámky mohl jednoduše vytáhnout z databáze a přesunout do novýho světa. Pokud někoho napadlo takto zamknout i jiný truhly než v hale, bude nakopán do tamburíny, protože mi tim jen přidělá práci.
Tož,... tohle je prozatím všechno co mě napadlo zmínit,..... jdu zase testovat jednotlivý funkce a snad se toho už brzo dočkáme,..