Mystiq.org - forum: WoW v Ubuntu - Mystiq.org - forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

WoW v Ubuntu

#1 User is offline   Sheleronk 

• Group: WW Moderátor

Posted 26 July 2011 - 10:33 PM

Hoy,

již delší dobu mám v Pc Ubuntu 10.04, a také emulátor Wine. Je pravda, že jsem nic jiného přes Wine nespouštěl, ale to je jedno. Můj problém je v tom, že když spustím WoW tak si mi normálně načte, ale v režimtu 256 barev. A to je celkem smutné, protože bych si WoW rád zahrál i z Ubuntu. :)
Neví někdo, jak bych to mohl vyřešit?

Za případnou pomoc děkuji :)

Cya, Shel
0

#2 User is offline   Erthy 

• Group: VIP

Posted 27 July 2011 - 12:48 AM

Já jsem (pravda, 3 roky zpátky) s tímhle experimentoval a ani po třech měsících mé plné snahy jsem to nerozběhal ve větší kvalitě než tetris. Měl jsem na obrazovce tak 4 barvičky, někdy 5, po nějaký postavě ani vidu ani slechu.

(Lenovo C200, integrovaná grafika, dual-core 1.6ghz)

Co virtuál, do něj windows a na těch wowko s nějakým seamless módem?

This post has been edited by Erthy: 27 July 2011 - 12:49 AM

1

#3 User is offline   Palec 

Posted 27 July 2011 - 07:32 AM

W.I.N.E. je skratka z : Wine Is Not Emulator ...
0

#4 User is offline   vecernik 

Posted 27 July 2011 - 07:40 AM

pche :) to já tam to wowko rozběhal v plných barvách, v plným rozlišení... ale: buďto nefungoval antialiasing a mělo to cca 10 FPS (sry, ale na to odmítám koukat) , nebo to jakž-takž jelo, ale zlobily textury - třeba zem nebyla vidět a podobně.
To nemluvím o problémech při přepínání do jiného okna - to jsem pak při návratu do wowka viděl vždy jen kurzor a černou obrazovku.
0

#5 User is offline   tadeas 

Posted 27 July 2011 - 08:32 AM

Ubuntu nemám - OpenSuse - a Wowko jede parádně, s vyšším výkonem (a míň bugama) než ve Widlích.

Každopádně: problém máš na 99% v grafickejch ovladačích. Co máš za grafárnu? Používáš proprietární ovladač od výrobce nebo ne? Já mám NVidii 9500 GT, proprietární ovladač a jede to krásně.

Další věc co stojí za zkontrolování je jestli to pouštíš v OpenGL módu. Direct3D mi jede taky, ale s cca polovičním výkonem (D3D instrukce se ve Wine překládaj na OpenGL a to znamená určitej overhead, nehledě na to, že některý instrukce se překládaj na víc různejch a naopak víc různejch na jednu a tak - je to nekompatibilní).
0

#6 User is offline   Erthy 

Posted 27 July 2011 - 09:31 AM

View Posttadeas, on 27 July 2011 - 08:32 AM, said:

OpenSuse - a Wowko jede parádně, s vyšším výkonem (a míň bugama) než ve Widlích

Heh? To jako fakt? A jen přesw WINE? Nastavovals to nějak speciálně?

0

#7 User is offline   vecernik 

Posted 27 July 2011 - 09:38 AM

jemu to jede protože má Nvidiu.. :D Vím že ovladače GK dělaj hodně, a třeba na ATI není možný pořádně nic sehnat (teda v době kdy jsem to zkoušel tak prostě nic nebylo)
0

#8 User is offline   Asylum 

• Group: Registrovaný člen

Posted 27 July 2011 - 10:05 AM

ati ovladače
http://wiki.ubuntu.c...I%20%28fglrx%29

nastavení
https://help.ubuntu....WorldofWarcraft

jede to uplně bez problemů
0

#9 User is offline   Sheleronk 

Posted 27 July 2011 - 10:37 AM

No takovou reakci jsem fakt nečekal :D

Mám ATI Radeon 4300 mobility, co je to proprietální ovladač fakt nemám páru takže asi ne :) OpenGl jsem tuším něke v těch souborech nastavoval :)

Každopádně, ty ovladače zkusím, ač tedy neumím nainstalovat na Ubuntu skoro nic xD

Do Virtualu se mi nechce, ztratil bych tím výkon ne? :)

Edit: Ještě dotázek :) spouštím to z externího disku, takže to neinstaluji. Není taky v tom problém?
0

#10 User is offline   Erthy 

Posted 27 July 2011 - 10:38 AM

View PostSheleronk, on 27 July 2011 - 10:37 AM, said:

Do Virtualu se mi nechce, ztratil bych tím výkon ne? :)

Jop, je to takovej last resort. Ale jestli tady pánové tvrdí, že to funguje v ubuntu krásně, vyzkoušel bych jejich alternativy :)

This post has been edited by Erthy: 27 July 2011 - 10:39 AM

0

#11 User is offline   tadeas 

Posted 27 July 2011 - 10:52 AM

Otázka je co je to virtual - pokud myslíš VirtualBox tak tam to 100% fungovat nebude.

Asylum postoval dva návody, tak to zkus podle nich a mělo by to fungovat. V zásadě jde o to nainstalovat ovladač od ATI, nepoužívat ten "defaultní" co tam už je. Konfigurace pak možná bude nějaká potřeba, to je popsaný v tom druhym návodu. Já nic dělat nepotřeboval, mě stačilo to spustit, ale já mám jinej počítač...

Heh? To jako fakt? A jen přesw WINE? Nastavovals to nějak speciálně?

Přímo Wine, co si pamatuju tak jsem nic nijak nenastavoval (už je to dýl...) kromě toho, že to spouštim s parametrem -opengl.

EDIT:

Edit: Ještě dotázek spouštím to z externího disku, takže to neinstaluji. Není taky v tom problém?

To by nemělo vadit, jenom je občas problém když se ten disk automaticky uspává, tak se občas hra na pár vteřin zasekne než se zase probudí a roztočí. Ale to se děje ve Windows úplně stejně. Jinak zkopírovaná instalace z Windows je v poho, taky to takhle hraju (nainstaloval jsem to ve Windows 7, zkopíroval na jinej počítač s Linuxem a tam to jde spustit v pohodě).
0

#12 User is offline   Sheleronk 

Posted 27 July 2011 - 02:21 PM

Tak jsem to zkusil, a povedlo se mi to, co říkal večerda :D

Login obrazovka černá, stránka s postavama černá, po nalogování postava není vidět a chybí textury. Do configu jsem vepsal
SET gxApi "opengl"

Attached File(s)

0

#13 User is offline   tadeas 

Posted 27 July 2011 - 02:37 PM

If you experience a problem with missing character and object models, and/or the login windows background is black, add:

SET M2UseShaders "0

Více viz https://help.ubuntu....WorldofWarcraft , jak už postoval Asylum výše :) . Každopádně to je ale bug ATI ovladačů, s Nvidií se mi tohle nestává.

Prostuduj si ten odkaz a uvidíš co se z toho dá vykoumat. Nějaké další informace jsou na Wowwiki a hlavně na stránkách Wine:
http://appdb.winehq....cation&iId=1922
0

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

2 User(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users

TOPlist