Page 1 of 1
WoW v Ubuntu
Posted 26 July 2011 - 10:33 PM
Hoy,
již delší dobu mám v Pc Ubuntu 10.04, a také emulátor Wine. Je pravda, že jsem nic jiného přes Wine nespouštěl, ale to je jedno. Můj problém je v tom, že když spustím WoW tak si mi normálně načte, ale v režimtu 256 barev. A to je celkem smutné, protože bych si WoW rád zahrál i z Ubuntu. :)
Neví někdo, jak bych to mohl vyřešit?
Za případnou pomoc děkuji :)
Cya, Shel
již delší dobu mám v Pc Ubuntu 10.04, a také emulátor Wine. Je pravda, že jsem nic jiného přes Wine nespouštěl, ale to je jedno. Můj problém je v tom, že když spustím WoW tak si mi normálně načte, ale v režimtu 256 barev. A to je celkem smutné, protože bych si WoW rád zahrál i z Ubuntu. :)
Neví někdo, jak bych to mohl vyřešit?
Za případnou pomoc děkuji :)
Cya, Shel
Posted 27 July 2011 - 12:48 AM
Já jsem (pravda, 3 roky zpátky) s tímhle experimentoval a ani po třech měsících mé plné snahy jsem to nerozběhal ve větší kvalitě než tetris. Měl jsem na obrazovce tak 4 barvičky, někdy 5, po nějaký postavě ani vidu ani slechu.
(Lenovo C200, integrovaná grafika, dual-core 1.6ghz)
Co virtuál, do něj windows a na těch wowko s nějakým seamless módem?
(Lenovo C200, integrovaná grafika, dual-core 1.6ghz)
Co virtuál, do něj windows a na těch wowko s nějakým seamless módem?
This post has been edited by Erthy: 27 July 2011 - 12:49 AM
Posted 27 July 2011 - 07:40 AM
pche :) to já tam to wowko rozběhal v plných barvách, v plným rozlišení... ale: buďto nefungoval antialiasing a mělo to cca 10 FPS (sry, ale na to odmítám koukat) , nebo to jakž-takž jelo, ale zlobily textury - třeba zem nebyla vidět a podobně.
To nemluvím o problémech při přepínání do jiného okna - to jsem pak při návratu do wowka viděl vždy jen kurzor a černou obrazovku.
To nemluvím o problémech při přepínání do jiného okna - to jsem pak při návratu do wowka viděl vždy jen kurzor a černou obrazovku.
Posted 27 July 2011 - 08:32 AM
Ubuntu nemám - OpenSuse - a Wowko jede parádně, s vyšším výkonem (a míň bugama) než ve Widlích.
Každopádně: problém máš na 99% v grafickejch ovladačích. Co máš za grafárnu? Používáš proprietární ovladač od výrobce nebo ne? Já mám NVidii 9500 GT, proprietární ovladač a jede to krásně.
Další věc co stojí za zkontrolování je jestli to pouštíš v OpenGL módu. Direct3D mi jede taky, ale s cca polovičním výkonem (D3D instrukce se ve Wine překládaj na OpenGL a to znamená určitej overhead, nehledě na to, že některý instrukce se překládaj na víc různejch a naopak víc různejch na jednu a tak - je to nekompatibilní).
Každopádně: problém máš na 99% v grafickejch ovladačích. Co máš za grafárnu? Používáš proprietární ovladač od výrobce nebo ne? Já mám NVidii 9500 GT, proprietární ovladač a jede to krásně.
Další věc co stojí za zkontrolování je jestli to pouštíš v OpenGL módu. Direct3D mi jede taky, ale s cca polovičním výkonem (D3D instrukce se ve Wine překládaj na OpenGL a to znamená určitej overhead, nehledě na to, že některý instrukce se překládaj na víc různejch a naopak víc různejch na jednu a tak - je to nekompatibilní).
Posted 27 July 2011 - 09:38 AM
jemu to jede protože má Nvidiu.. :D Vím že ovladače GK dělaj hodně, a třeba na ATI není možný pořádně nic sehnat (teda v době kdy jsem to zkoušel tak prostě nic nebylo)
Posted 27 July 2011 - 10:05 AM
ati ovladače
http://wiki.ubuntu.c...I%20%28fglrx%29
nastavení
https://help.ubuntu....WorldofWarcraft
jede to uplně bez problemů
http://wiki.ubuntu.c...I%20%28fglrx%29
nastavení
https://help.ubuntu....WorldofWarcraft
jede to uplně bez problemů
Posted 27 July 2011 - 10:37 AM
No takovou reakci jsem fakt nečekal :D
Mám ATI Radeon 4300 mobility, co je to proprietální ovladač fakt nemám páru takže asi ne :) OpenGl jsem tuším něke v těch souborech nastavoval :)
Každopádně, ty ovladače zkusím, ač tedy neumím nainstalovat na Ubuntu skoro nic xD
Do Virtualu se mi nechce, ztratil bych tím výkon ne? :)
Edit: Ještě dotázek :) spouštím to z externího disku, takže to neinstaluji. Není taky v tom problém?
Mám ATI Radeon 4300 mobility, co je to proprietální ovladač fakt nemám páru takže asi ne :) OpenGl jsem tuším něke v těch souborech nastavoval :)
Každopádně, ty ovladače zkusím, ač tedy neumím nainstalovat na Ubuntu skoro nic xD
Do Virtualu se mi nechce, ztratil bych tím výkon ne? :)
Edit: Ještě dotázek :) spouštím to z externího disku, takže to neinstaluji. Není taky v tom problém?
Posted 27 July 2011 - 10:52 AM
Otázka je co je to virtual - pokud myslíš VirtualBox tak tam to 100% fungovat nebude.
Asylum postoval dva návody, tak to zkus podle nich a mělo by to fungovat. V zásadě jde o to nainstalovat ovladač od ATI, nepoužívat ten "defaultní" co tam už je. Konfigurace pak možná bude nějaká potřeba, to je popsaný v tom druhym návodu. Já nic dělat nepotřeboval, mě stačilo to spustit, ale já mám jinej počítač...
Přímo Wine, co si pamatuju tak jsem nic nijak nenastavoval (už je to dýl...) kromě toho, že to spouštim s parametrem -opengl.
EDIT:
To by nemělo vadit, jenom je občas problém když se ten disk automaticky uspává, tak se občas hra na pár vteřin zasekne než se zase probudí a roztočí. Ale to se děje ve Windows úplně stejně. Jinak zkopírovaná instalace z Windows je v poho, taky to takhle hraju (nainstaloval jsem to ve Windows 7, zkopíroval na jinej počítač s Linuxem a tam to jde spustit v pohodě).
Asylum postoval dva návody, tak to zkus podle nich a mělo by to fungovat. V zásadě jde o to nainstalovat ovladač od ATI, nepoužívat ten "defaultní" co tam už je. Konfigurace pak možná bude nějaká potřeba, to je popsaný v tom druhym návodu. Já nic dělat nepotřeboval, mě stačilo to spustit, ale já mám jinej počítač...
Heh? To jako fakt? A jen přesw WINE? Nastavovals to nějak speciálně?
Přímo Wine, co si pamatuju tak jsem nic nijak nenastavoval (už je to dýl...) kromě toho, že to spouštim s parametrem -opengl.
EDIT:
Edit: Ještě dotázek spouštím to z externího disku, takže to neinstaluji. Není taky v tom problém?
To by nemělo vadit, jenom je občas problém když se ten disk automaticky uspává, tak se občas hra na pár vteřin zasekne než se zase probudí a roztočí. Ale to se děje ve Windows úplně stejně. Jinak zkopírovaná instalace z Windows je v poho, taky to takhle hraju (nainstaloval jsem to ve Windows 7, zkopíroval na jinej počítač s Linuxem a tam to jde spustit v pohodě).
Posted 27 July 2011 - 02:21 PM
Tak jsem to zkusil, a povedlo se mi to, co říkal večerda :D
Login obrazovka černá, stránka s postavama černá, po nalogování postava není vidět a chybí textury. Do configu jsem vepsal
Login obrazovka černá, stránka s postavama černá, po nalogování postava není vidět a chybí textury. Do configu jsem vepsal
SET gxApi "opengl"
Attached File(s)
-
27072011202.jpg (428.25K)
Number of downloads: 22
Posted 27 July 2011 - 02:37 PM
If you experience a problem with missing character and object models, and/or the login windows background is black, add:
SET M2UseShaders "0
SET M2UseShaders "0
Více viz https://help.ubuntu....WorldofWarcraft , jak už postoval Asylum výše :) . Každopádně to je ale bug ATI ovladačů, s Nvidií se mi tohle nestává.
Prostuduj si ten odkaz a uvidíš co se z toho dá vykoumat. Nějaké další informace jsou na Wowwiki a hlavně na stránkách Wine:
http://appdb.winehq....cation&iId=1922
Page 1 of 1