Zdravím všechny uživatele mystiq fora !
Sice už tady nehraju,ale myslím,že by mi někteří z Vás mohli poradit xD.
Mám zájem o koupi LCD monitoru s PVA nebo IPS panelem cenově orientován od 10 000 kč do 15 000 kč bez dph.
Momentální práci jsem prováděl na CRT SONY trinitron,bohužel,rok se s rokem sešel a můj CRT monitor pomalu doslužuje a rád bych přešel k monitoru LCD,jak z důvodu šetření zraku,tak z prostorového hlediska.
Co od monitoru očekávám ?
• S-PVA , S-IPS panel
• 22'' - 24'' - velkou plochu
• Kvalitní dobu odezvy grey to grey & black-white-black
• Minimální změny pozorovacích uhlu
• Kvalitní podsvícení
• ergonomický design
• Životnost
K čemu je monitor určen?
Uvedeno od důležitosti od vrchu dolů,Nejvyšší = nejdůležitější.
• modelování v 3Ds max
• Rastrová a vektorová grafika,webdesign,digitální kresba - Adobe CS.
• Sledování filmů
Co naopak nepožaduji ?
• Ultra kvalitní panel ISP pro super věrnost barev,respektive nechci panel pro profesionální úpravu fotografií.
• Raději dám přednost více kontrastnímu PVA.
• Monitor nemusí být 4:3, rád se svezu na vlně moderních 16:10,16:9.
Osobně vybírám z modelů od firmy EIZO,ale narazil jsem též na kvalitní Hewlett Packard.
EIZO S2243W
Hewlett Packard ZR24W
Moc všem děkuji za případné poznatky,komentáře,rady a doporuční.
Page 1 of 1
LCD monitor pro grafiku.
Posted 07 June 2010 - 12:34 PM
EIZO jsou známé hodně a velice kvalitní ... já používám DELL s IPS, ty jsou dražší a v ČR né tak známé.
HP jsem nikdy neměl, v práci používám 2x LG a ty jsou moc přesvětlené s vyšisovanýma barvama.
Pochvaluju si DELL, ale kdybych si ho měl kupovat a vybírat sám tak jdu taky do EIZO.
Modelování (3ds MAX, Revit Architecture, Google sketchup, Inventor apod)
Office práce
Filmy
PS: TN panel nesnáším
HP jsem nikdy neměl, v práci používám 2x LG a ty jsou moc přesvětlené s vyšisovanýma barvama.
Pochvaluju si DELL, ale kdybych si ho měl kupovat a vybírat sám tak jdu taky do EIZO.
Modelování (3ds MAX, Revit Architecture, Google sketchup, Inventor apod)
Office práce
Filmy
PS: TN panel nesnáším
Posted 07 June 2010 - 08:29 PM
Tak Eizo je Eizo, ale já mám od října 2008 HP LP2475w a jsem s ním maximálně spokojený (teda koukám po nějaký 30", ale ještě tak rok-dva počkám :)).
Kvalita obrazu mi přijde super - ale jsem laik, takže barevnou věrnost atd.. ti neřeknu, ale na netu k tomu najdeš dost... Někde jsem si i stahnul barevný profil, kde to nastavoval borec, s hodnotama jasu/kontrastu atd... (BTW: jas musel jít na 25/100, aby se na to v noci vůbec dalo dívat - a i tak, pokud je na obrazovce víc bílé, tak to svítí, jak svině :) - přes den super)
Kvalita obrazu mi přijde super - ale jsem laik, takže barevnou věrnost atd.. ti neřeknu, ale na netu k tomu najdeš dost... Někde jsem si i stahnul barevný profil, kde to nastavoval borec, s hodnotama jasu/kontrastu atd... (BTW: jas musel jít na 25/100, aby se na to v noci vůbec dalo dívat - a i tak, pokud je na obrazovce víc bílé, tak to svítí, jak svině :) - přes den super)
Posted 07 June 2010 - 09:52 PM
Jinak varuju ... holky vidí barvy jinak než chlapi, takže se neptejte přítelkyň jestli jsou barvy dobré =))))
Posted 08 June 2010 - 12:44 AM
Jo, jo - jsme jako Windows 3.11 v základním grafickém rozlišení - rozeznáváme stejných 16 barev a nevíme, jakej je rozdíl mezi meruňkovou a skořicovou :)
Ten barevnej profil dělal nějakej chlap s tím udělátkem, co měří věrnost barev (zaboha si nevzpomenu na název...)
Ten barevnej profil dělal nějakej chlap s tím udělátkem, co měří věrnost barev (zaboha si nevzpomenu na název...)
Page 1 of 1
Help