Mystiq.org - forum: Foťák - Mystiq.org - forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Foťák aneb co s tím

#1 User is offline   Saskiel 

• Group: VIP

Posted 15 April 2010 - 11:33 AM

Takže... Pokud to tu čte někdo ze SSSB, tak asi tušíte, o co mi jde XD Jsem už tak zoufalá, že píšu na mystiq forko (sakra..).

No prostě, mám půjčenej foťák, se kterým fotím svojí prái a normálně si ho můžu vzít kam chci. Je to Olympus E-500, víc o něm nevím. No, nějak jsem si hrála s anstavením formátu a nastavila jsem tam (myslím) RAW formát, který mi celou tu várku fotek potom do počítače dal jako formál .ORF ... Zvládnu žít bez těch fotek, ale potom, co jsem je zkopírovala do počítače, tak ten foťák nefotí.. Pořád to tam červeně píše Protect a nebo CF - ochr před záp. - normálně na xD kartu mi fotit jde, ale to je mi na nic, protože má hrozně malou paměť a tak jako tak tohle musím nějak pořešit. Když chci něco vymazat v tom foťáku, tak mi tam začne blikat zelenej klíček, jakože to je locknutý. Ten samej klíček je pod tlačítek AEL/AFL - ale ten, když zmáčku (případně podržím), tak se nic nestane a dál to vymazat nejde.

Když vyjedu zase z prolížení obrázků, tak to může udělat jednu fotku.. Ale ta se nikam do paměti neuloží a když hnedka po tom vyfocení najedu zase do prohlížení, tak tam je tahle jedna fotka a vždycky nějaký čáry nebo prostě něco na způsob nepovedený fotky.. (wtf?)

Fotky mi to ukazuje, že to maže, když jich tlačítkem OK označím víc a jakoby je smažu, ale pořád tam jsou, když se pak znova podívám. V menu jsem prostě nic zajímavýho nenašla, Reset nastavení mám prošedlej, tudíž nepoužitelnej.. Kamarád říkal cosi o tom, že toje tím, že ty fotky mají atribut "jen ke čtení", ale když jsme to zkusila přepsat, tak mi to napsalo ( počítači), že karta je chráněná, nebo něco takovýho. Když jsem ctěla zkusit vzít ty fotky z tý už zkopírovaný složky v počítači a nahrát je do foťáku, tak mi to jenom oznámilo, že tam není dost místa (že je tam asi o 1 GB místa míň, než to potřebuje, s tím, že a složka s fotkama má skoro 2 GB).

Jestli máte někdo nějakej návrh, jak tohle vyřešit, tak prosím sem s tím, protože já už jsem fakt zoufalá, majitelům se mi volat nechce (jsou trochu starší a pochybuju, že tomu rozumí když podlomítku říkaj "ta divná čárka dole, co nevím, jak se tam udělala") a nic jinýho už jsem fakt nevymyslela, ani strejda google mi moc nepomohl, nebo jsem jeno špatně hledala..
0

#2 User is offline   Howkey 

• Group: Registrovaný člen

Posted 15 April 2010 - 11:38 AM

Na kartě máš nastavenou ochranu zápisu. Buďto na ní býval takový malý posuvníček (na kartě) a ten posuň do druhé polohy ... nebo je to SW ochrana zápisu tý karty podle složek ..

This post has been edited by Howkey: 15 April 2010 - 11:39 AM

0

#3 User is offline   Saskiel 

Posted 15 April 2010 - 11:45 AM

Ten posuvníček tam není a to druhý jsem nepobrala...
0

#4 User is offline   Howkey 

Posted 15 April 2010 - 12:04 PM

Dáš tu kartu do PC a potom mrkneš na ty složky jestli nemaj zapnutý zabezpečení (Pravym + vlastnosti)
0

#5 User is offline   Apoix 

Posted 15 April 2010 - 12:22 PM

tezko by se ji to udelalo jen tak z niceho nic ale...to je dost divny
0

#6 User is offline   Saskiel 

Posted 15 April 2010 - 12:24 PM

No, on kamarád zmáčknul to AEL/AFL, myslím, páč nechtěl, abych tam smazala nějaký fotky..
0

#7 User is offline   Elypsa 

Posted 15 April 2010 - 01:26 PM

Ve fotaku odblokuj ochranu pred smazani tech fotek melo by to byt nejspis v prohlizeni fotek tka tam neco zmackni at ti vyjede nabidka a tam to je. Jinak porádne se podivej jetli nemas nejakou tu pojistku primo na te karte a nebo jak rika chodec(teda snad si to jmeno jeste dobre pamatuju z wowka) tak ve vlastnostech karty, ale s timhlej sme se nesetkal a nevim.. Zkus hlavne to odblokovat v tom fotaku
0

#8 User is offline   Saskiel 

Posted 16 April 2010 - 10:40 AM

No, stále ještě to nefotí, prostě v tom foťáku se to odbloknout nechce a fakt netuším proč...
0

#9 User is offline   Mako 

Posted 16 April 2010 - 10:50 AM

nemá to někde malou nenápadnou dírku, tak akorát na špendlík, na reset ?:D
0

#10 User is offline   Saskiel 

Posted 16 April 2010 - 12:35 PM

Nemá.. Nicméně jsem si zavolala na bezplatnou linku Olympusu a už fotí ^^;
0

#11 User is offline   Maník 

• Vyhozen z komunity Mystiq.org

Posted 16 April 2010 - 12:42 PM

co s tím bylo? :D
0

#12 User is offline   Blazek 

Posted 16 April 2010 - 01:58 PM

no ja nejsem expert na fotaky ale podle myho silne neodbornyho nazoru kterej si myslim ze by nebylo spatny ho vzit v uvahu vzhledem k tomu ze mam na hlave kvetak a ten je prece zdrojem sily informaci a celkovyho vedeni ktery rozesila taky do celyho sveta a vlastne i na mars kde jsou takovy ty maly zeleny obludy co maj antenky a oko misto prdele ktery fotakum taky vubec nerozumej proto vlastne sdilime stejnej nazor na dany problem a myslim ze po kratke konverzaci s nima by ti mozna i dokazali poradi ikdyz by to treba nebylo proste ono ale zkusit by jsi to mohla zejo sak uz se dlouho znate, no kazdopadne podle kvetakovyho blazka a malejch zelenejch okoprdelatejch potvurelk.....to mas asi rozbity ne? http://forum.mystiq....tyle_emoticons/default/to_become_senile.gif
0

#13 User is offline   Apoix 

Posted 16 April 2010 - 02:28 PM

View PostBlazek, on 16 April 2010 - 01:58 PM, said:

no ja nejsem expert na fotaky ale podle myho silne neodbornyho nazoru kterej si myslim ze by nebylo spatny ho vzit v uvahu vzhledem k tomu ze mam na hlave kvetak a ten je prece zdrojem sily informaci a celkovyho vedeni ktery rozesila taky do celyho sveta a vlastne i na mars kde jsou takovy ty maly zeleny obludy co maj antenky a oko misto prdele ktery fotakum taky vubec nerozumej proto vlastne sdilime stejnej nazor na dany problem a myslim ze po kratke konverzaci s nima by ti mozna i dokazali poradi ikdyz by to treba nebylo proste ono ale zkusit by jsi to mohla zejo sak uz se dlouho znate, no kazdopadne podle kvetakovyho blazka a malejch zelenejch okoprdelatejch potvurelk.....to mas asi rozbity ne? http://forum.mystiq....tyle_emoticons/default/to_become_senile.gif

ted jsi na to kapnul...nedelas nahodou do politiky trosku? :P
0

#14 User is offline   Blazek 

Posted 16 April 2010 - 02:33 PM

jsem prezident Kosmonos..heaven ti to potvrdi =)
0

#15 User is offline   Lloyde 

Posted 16 April 2010 - 05:47 PM

Je to tak "hrubě" napsáno, takže se dá jen těžko pochopit, o co tu vlastně jde, ale není možné, že když jsi kopírovala ty soubory z foťáku do počítače(toto platí jenom za předpokladu, že to bylo Ctrl+A+X), tak že se ti mohlo podařit vykopírovat i nějaký systém/config soubor z toho foťáku?
0

#16 User is offline   Saskiel 

Posted 16 April 2010 - 07:40 PM

Blážo to mi připomíná mojí přípravnou písemku z češtiny o hustitech.. popsala jsem celou A4 a dostala jsem 4ku za jednu jedinou informaci podle mýho profesora a to byla nějaká knížka a autor, co mi řekl kámoš, co seděl vedle mě xD

jinak měla jsem vlézt do nastavení, zmáčknout tam to první a nad tím prošedlým RESET bylo ještě jedno nastavení a když se vlezlo do otho, tak tam je taková chytrá věc - formátovat kartu... x) co s tím bylo už mě nezajímá xD
0

#17 User is offline   Blazek 

Posted 18 April 2010 - 11:45 AM

kdykoliv budes potrebovat jsem tu pro tebe... http://forum.mystiq....tyle_emoticons/default/to_become_senile.gif
0

#18 User is offline   Saskiel 

Posted 18 April 2010 - 09:36 PM

Beru na vědomí, Květáčku xP
0

#19 User is offline   Blazek 

Posted 18 April 2010 - 09:52 PM

nejkvětáčkovitějšejší
0

Page 1 of 1