Zdravim. Kedze som v poslednom rocniku skoly, na ktoru chodim a jednou z mojich povinnosti je napisat absolventsku pisomnu pracu na mnou zvolenu temu, dovolujem si sem postnut jej uryvok. Chcel by som zistit, ci tomu urvyku budete chapat aspon z casti (odborne vyrazy s ktorymi ste sa nestretli samozrejme chapat nemozte), no staci napisat ze si viete zaradit co patri k comu :D. Je to cisto informacne, nech viem, ci pisem aspon trochu zrozumitelne :D
Uryvok:
"Keďže na začiatku dielu Andante pravá ruka hra melódiu v oktávach zároveň s harmonickou výplňou a ľavá ju podporuje rozloženým akordom, je potrebné prepojiť melódiu tak, aby v danej harmónii nezneli alikvoty z predchádzajúcej, ale zároveň na seba nadväzovala aj po zvukovej a obsahovej stránke, čo mi robí značný problém keďže potrebujem zachytiť celý rozložený akord v ľavej ruke spolu s melódiou v pravej, ktorá sa však napája z harmonickej výplne, ktorú tvoria tóny akordu danej harmónie."
Page 1 of 1
Uryvok z mojej absolventskej prace alebo test fungovania mozgu
Posted 04 January 2010 - 02:46 PM
pochopit sa to da ale podla mna je to moc dlha veta.. rozdelil by som ju na 2 plus to posledne ktora ktoru.. mozno by tam bolo lepsie ta ktoru :)
Posted 04 January 2010 - 02:53 PM
No po druhym přečtení sem pochopil o co de. Nás učitelka učila, že se nemaj dělat dlouhý souvětí, možná kdyby to celý nebylo jedna věta dodalo by to tomu na srozumitelnosti? Toť můj názor.
Posted 04 January 2010 - 04:01 PM
Redwall, on 04 January 2010 - 01:55 PM, said:
"Keďže na začiatku dielu Andante pravá ruka hra melódiu v oktávach zároveň s harmonickou výplňou a ľavá ju podporuje rozloženým akordom, je potrebné prepojiť melódiu tak, aby v danej harmónii nezneli alikvoty z predchádzajúcej, ale zároveň na seba nadväzovala aj po zvukovej a obsahovej stránke, čo mi robí značný problém, keďže potrebujem zachytiť celý rozložený akord v ľavej ruke spolu s melódiou v pravej, ktorá sa však napája z harmonickej výplne, ktorú tvoria tóny akordu danej harmónie."
Este si tam oprav gramaticke chyby...a ako ti uz pisali...rozdelit na viac jednoduchsich viet.
Posted 04 January 2010 - 05:33 PM
o chybach viem, pisem vsetko bez gramatiky a je to zatial bez druheho precitania a opravy chyb. preto to chcem nechat ako taku dlhu vetu pretoze sa jedna o jeden problem a zaroven to musi byt na urcitej urovni, ktora zodpoveda ukonceniu skoly :(
Posted 04 January 2010 - 06:28 PM
neviem teda ako sa pise taka praca ale neriesi sa to skor odstavcami ako jednou vetou?
Page 1 of 1
Help