Dobrý den, tak po delší době neaktivity jsem opět zde. Jelikož jsem neměl PC a známej mi skládal nový, tak jsem tu nemohl být tak často, teď PC mám a vypadá to, že RAMka zlobí... Jedná se o RAM Kingston hyper X 4GB(2x2GB) 1066Mhz KHX8500D2K2/4G a základová deska Gigabite GA-EP45-UD3LR.(OS Win 7 Ultimate 64bit).Problém je v tom, že buď při spuštění hry a příliš velké nastavení detailů( testováno pouze uz Crysis Warhead ), ale i na ploše PC spadne do modré smrti a konec, potom se napíše "Memory dump něco a načítají se procenta do 100" a restartuje se. Přehříváním to není, protože všechno je na minimální teplotě. v BIOSu je rychlost pamětí nastaven na 5, 5, 5, 18 a napájení 2,2 V podle toho co je u těch pamětí napsáno. Celkem mě to štve, protože se mi po skoro třech letech povedlo vychytat chybi na starem PC, který převzal taťka a teď znova :) tak doufám, že někdo nějak poradí.
Druhý problém je teď už na mém starém PC, který šel k taťkovy. Když jsem PC měl u sebe tak se mi na Win 7 64bit Ultimate ukazovala paměť normálně 4GB, ale teď po reinstalu Winu a přeflashování BIOSu na nejnovější se ukazuje paměť "4GB (použitelné 3,12GB)". Celkem mě to štve, protože je to přece jenom 1GB RAM a to už je dost.
Základová deska - MB ASUS s.775 P5W DH DELUXE, i975X, 2x PCIe x16, 4x DDR2 800
RAM - DIMM DDR2 Kingston HyperX 2048MB(kit 2x1GB) PC900 BOX
- DIMM DDr2 Kingston HyperX 2GB (kit 2x1GB) 1066 MHz BOX
Byl bych vážně moc rád, kdyby mi tu s tím někdo poradil... Když už ne s tím druhým tak aspoň s tím prvním :D. Dík všem za rady
Page 1 of 1
PC sestava problém RAMka zlobí a ja nevím co s tím...
Posted 13 December 2009 - 08:56 AM
ten blue screen nemusi bejt ale vubec pamětí :D mužu byt aj wifi kartou pokud ji más v desce (ne integrovanou) ... pak zkus vylučovací metodu :) rozjed hru s jednou pamětí a pak z druhou :)
Posted 13 December 2009 - 12:05 PM
j, vypada to ze je bud vadna ramka, protoze memtest mi vyhodil na 3% pres 80 erroru nebo spatne ovladace na grafiku, protoze mi sem tam vypadne obraz, musim chvili pockat a pak naskoci...
btw prehral jsem ovladace na chipsety jak tu nekdo psal a errory ubylo o 50%
btw prehral jsem ovladace na chipsety jak tu nekdo psal a errory ubylo o 50%
Posted 13 December 2009 - 12:17 PM
Zkus to specifikovat na určitou ramku a pak jí reklamuj.
Druhý PC přeflashuj zpět, nebo na novější fw. Pokuď ses teda nekoukal na stránky výrobce desky a hledal problém tam.
Druhý PC přeflashuj zpět, nebo na novější fw. Pokuď ses teda nekoukal na stránky výrobce desky a hledal problém tam.
Posted 13 December 2009 - 12:21 PM
ja ten BIOS nedelal, to delal odbornik :), ten jisty bios ma i na svem pc s podobnou deskou a nema problem... ale taky moznost, promluvim s nim o tom
Posted 13 December 2009 - 07:21 PM
Takze problém první vyresen, vadna RAM, vymenena za tu samou, ale testovanou a funguje to v pohode, takze vyreseno a na ten druhej problem nez flashovat bios zase zpet, tak se na to radsi vykaslu... ale dik za napady, hlavne mi pomohl memtest
Page 1 of 1
Help