Mystiq.org - forum: windows - Mystiq.org - forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

windows a jejich renovace misto formatu

#1 User is offline   p4vlik 

• Group: VIP

Posted 05 November 2009 - 08:58 AM

Zdravim,

jsou nejake moznosti pro me par let stare winiky na jejich renovaci/opravu bez toho, abych je musel preinstalovat? posledni dobou uz se cukam na reinstal, ale vzdycky se ukaze ze najednou potrebuju nejakou 2 roky starou vec, a s reinstalem bych o to prisel, a nemuzu delat zalohu poloviny systemu, stejne by mi tam vetsina chybelo xD otazkou je, jestli je jde proste nejak opravit, navratit stabilitu, rychlost, bezproblemovost, protoze to je to, co jim uz docela chybi, mozna je to tema virama ktere uz jsou prolezle systemem, mozna je to 20x preinstalovane vsemozne codecy a drivery, ale ja se s nima proste neci rozloucit :-D nejaka moznost? xD koukam ze se z toho vyklubala hezka slohovka, dobre ja, doufam ze jste to sem docetli a pomuzete :D *MUUUUUUUUUUUCK* :) :-*
0

#2 User is offline   Prasopes 

• Group: Registrovaný člen

Posted 05 November 2009 - 09:03 AM

Urcite jde, je spousta programu ... podivam se ti na to a dodal bych ti odkazy primo na software, ale potrebuji vedet jake mas okna.
0

#3 User is offline   p4vlik 

Posted 05 November 2009 - 09:04 AM

oldschool xp :) dik primo za ten software, to jsem tam zapomnel dodat :-D
0

#4 User is offline   Prasopes 

Posted 05 November 2009 - 09:17 AM

Register Cleaner - vycisti ti registry, vetsinou to zrychli o neco pocitac, pokud mas ty okna 2roky a jeste si toto nedelal (necistil registry) a predpokladam, ze oddinstalovavas vsechno pomoci "uniinstal", tak v registrech budes mit dost bordelu. Doporucuju: Registry Clean Expert ( Shareware na 15 dní, takze si myslim, ze to stihnes za tu dobu:) )

Mluvil si i o virech doporucuji tedy "TUTO STRANKU" stahnes tam program pomoci ktereho vytvoris log a odbornici z viry.cz ti ho zkontroluji, pomaha to pri nalezeni softwaru laicke verejnosti, vetsinou sou to procesy, ktere ti bezi v systemu, take zpomaluji pocitac.
! Jednou za cas davam kontrolu i ja, jsem s tim spokojen (mam win vista a bezi mi uz 3tim rokem bez problemu).

Toto vsak neodstrani uplne vsechny problemy, dalsim problemem by mohl byt spyware. Doporucuji Tento Program
(navod je zde)
! Program pouzivam i ja a jsem s nim spokojen.

Pokud by pocitac jeste zlobil, muze tam byt nejaky zavazny vir, osobne pouzivam na nejakou tu "beznou havet" pripadne proste nejake ty viry Avast Profesional ...
demo muzes stahnout =avast%20professional&g[oz]=4.8]zde
Mam dojem, ze na HOME licency se staci zaregistrovat na jejich strankach, pro tebe by ta HOME verze mozna i stacila.

This post has been edited by Prasopes: 05 November 2009 - 09:18 AM

0

#5 User is offline   Silent 

Posted 05 November 2009 - 09:25 AM

kdyztak potom si hod jeste defragment disku je to :)

// Avast licence jsou zdarma na strankach avastu napises svuj mail blabla a zaclou ti klic na home..Osobne ale doporucuji Aviru antivirus ... je free..
0

#6 User is offline   Janyt 

Posted 05 November 2009 - 09:41 AM

je tu par veci..

1,rekni mi kolik ti zabira slozka Windows
2,mrkni do slozky Windows a smaz obsah slozky TEMP a nasledne smaz adresare a jejich obsahy typu co jsou v ramecku na screenu:
http://freedom2006.ic.cz/win.JPG
to jsou adresare z aktualizaci win atd, takze jestli tam neco mas, tak to dej pryc, zabira to jen misto a je to k prdu
3, program BeClean, cisti spolehlive registry, taky se obcas hodi spustit
4, mrkni do slozky documents and settigs/tvuj acc/local settings/temp >> smazat obsah tempu

a co se tyka samotnyho reinstallu, moh bys dat Inovaci windows, ktera nahrazuje jen soubory windows a ostatni data a programy ti zustanou funkcni a zachovaly...
0

#7 User is offline   Sc0uT 

Posted 05 November 2009 - 10:07 AM

imho u woken tohle reseni utilita oddali jen nezvratnou nutnost ciste instalace.

Registry se nedaj uklidit nikdy poradne, soubory se smazat daj ale nekdy tam bezej veci ktery si clovek mysli ze uz davno nema.

Resival jsem to tim ze jsem si udelal cely system tak jak chci ( nastaveni, sw... ) a udelal zalohu disku ( sysrescueCD ,ghost..) . A pak jen nahodil ze zalohy.

Poslednich par let ale neresim. Vim co potrebuju a co pouzivam takze system ok i nekolik let protoze tam proste necpu veci co nepatri. A jednou za 2 roky 2-3 hodky instalce cisteho...
Pokud teda mam okna a ne jiny OS u ktereho toto netreba resit nikdy.. :)

A Avira je free ale necetl jsem moc pozitivnich veci...
0

#8 User is offline   Nakasharal 

Posted 05 November 2009 - 04:04 PM

Teď nedávno vydal Microsoft antivirus Security Essentials. Je zdarma ale mám s ním zatím samé dobré zkušenosti. Jinak mít na to prachy tak celý windows odinstaluju, instalační dvd spálim a koupim si nějakej počítač z appstoru. Windows a Mac os se nedá srovnat. Ale stejně je obdivuhodná politika microsoftu. Vždycky něco okopírujou od applu, ani jim to nefunguje jak má ale dokážou lidi přesvědčit, že oni to udělali první a že to je nejlepší věc na světě. :rolleyes:
0

#9 User is offline   Sc0uT 

Posted 05 November 2009 - 05:02 PM

Nejen od jablicka kopirujou...
0

#10 User is offline   Necro 

Posted 05 November 2009 - 06:16 PM

že zas prudim, ale to je asi jako kdybys opravil tu naší panelovou D1 další vrstvou panelů... http://forum.mystiq....tyle_emoticons/default/usd.gif
0

#11 User is offline   Prasopes 

Posted 11 November 2009 - 10:39 AM

Chtel jsem se zeptat nekoho, kdo rozumi nejak vistam, nejak se v tom tedka stouram a premyslim zda "win/TEMP" funguje stejne jako v XP a ostatnich windowsech a jeho obsah se muze pravidelne promazavat bez jakychkoliv nasledku ...
Rad bych nekoho s nejakou zkusenosti, kdo to jiz takto praktikuje nejlepe a muze mi 100% rici, ze to tak funguje.

Dale bych se chtel zeptat zda uz ma nekdo zkusenost s win7 a zda na win7 existuje stejny pocet ovladacu jako na visty, protoze dle meho jelikoz je to nastavba na visty resp. "novy patch" jak ve wow a melo by to fachat velice podobne, tak jestli proste facha 99.9999999% aplikaci uz pres 7 a ovladace na to jsou stejne a tak.
Nechci to instalovat tedka vsechno pres virtualbox abych to jen ozkousel :D

Predem dik /prasopes.
0

#12 User is offline   Nakasharal 

Posted 11 November 2009 - 11:18 AM

View PostPrasopes, on 11 November 2009 - 10:39 AM, said:

Chtel jsem se zeptat nekoho, kdo rozumi nejak vistam, nejak se v tom tedka stouram a premyslim zda "win/TEMP" funguje stejne jako v XP a ostatnich windowsech a jeho obsah se muze pravidelne promazavat bez jakychkoliv nasledku ...
Rad bych nekoho s nejakou zkusenosti, kdo to jiz takto praktikuje nejlepe a muze mi 100% rici, ze to tak funguje.

Dale bych se chtel zeptat zda uz ma nekdo zkusenost s win7 a zda na win7 existuje stejny pocet ovladacu jako na visty, protoze dle meho jelikoz je to nastavba na visty resp. "novy patch" jak ve wow a melo by to fachat velice podobne, tak jestli proste facha 99.9999999% aplikaci uz pres 7 a ovladace na to jsou stejne a tak.
Nechci to instalovat tedka vsechno pres virtualbox abych to jen ozkousel :D

Predem dik /prasopes.

Temp na vistách pravidelně promazávám. Žádný následky jsem za ty 2 roky nepozoroval :D
0

#13 User is offline   Prasopes 

Posted 11 November 2009 - 12:39 PM

Diky naka, muj ma uz neco kolem 1GB, takze sem si rekl, ze by bylo dobre s tim neco provest :) ikdyz to asi neni moc, ale i tak.
0

#14 User is offline   Nakasharal 

Posted 11 November 2009 - 05:02 PM

View PostPrasopes, on 11 November 2009 - 12:39 PM, said:

Diky naka, muj ma uz neco kolem 1GB, takze sem si rekl, ze by bylo dobre s tim neco provest :) ikdyz to asi neni moc, ale i tak.

Nz. Tyjo.....pro mě v tý záplavě seriálů co v compu mam, je i ten 1GB dobrej. :D
0

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

TOPlist