Angels & Demons kniha vs. film
Posted 26 October 2009 - 05:50 PM
Posted 26 October 2009 - 05:54 PM
Kdo te ma porad poslouchat...na ventrilu, na forku, ve skole argh xD
Btw: Film je lepší xPPP
Posted 26 October 2009 - 07:00 PM
Viděl jsem film bylo to dobrý pokoukání a pak jsem si sehnal knihu ... ještě jsem neměl šanci jí přečíst ale chystám se.
Komu stačí film tak to je jeho věc ne? :D
Posted 26 October 2009 - 08:04 PM
Howkey, on 26 October 2009 - 07:00 PM, said:
Viděl jsem film bylo to dobrý pokoukání a pak jsem si sehnal knihu ... ještě jsem neměl šanci jí přečíst ale chystám se.
Komu stačí film tak to je jeho věc ne? :)
No neco na tom bude. Ja sem chtel jen upozornit na to, jak silene nepresny a zkomoleny sou ty informace a celkove pribeh i postavy. Jakoze udelali z trhaku docela shit podle me. Az prectes knihu budes vedet o cem mluvim. Jasny film vzdycky bude strucnejsi (o ty pocity, emoce, atd..) nez kniha, ale takhle orezanej a doslova zprznejen film sem jeste nevidel. U knihy sem byl celou dobu napnutej kdy sem mohl tak sem cetl porad plnej ocekavani porad znovu prekvapenej a nejvic hustej byl ten konec. Vzivote by me to nenapadlo ze to tak bude koncit. Neni nad ten pocit kdyz najednou pochopis jak to vsechno je a jak to do sebe logicky zapada. Jestlipak se vubec Camerlegno ve filmu upalil na tom balkonu, protoze zjistil ze zabil vlastniho otce(papeze)? BEztak ne ja uz sem nemel naladu divat se na ten konec protoze sem si chtel uchovat aspon tu vznesenou iluzi jaka byla nastinena v knize. U filmu sem jen smutne pokyvoval hlavou a rikal si omg tohle je fakt hodne spatny hodne spatny......Nevim proc me to tak vzalo mozna je to moji zalibou v historii a symbologii a vsech techhle zahadach protoze ja tu knihu pokladam za vrcholne dilo.
Posted 26 October 2009 - 08:52 PM
Vengin, on 26 October 2009 - 05:50 PM, said:
Absolutní souhlas. Nejdřív jsem četl knihu a to je fakt mistrovský dílo. Pro mě nejlepší od Browna :) Od Rollinse se tomu může rovnat snad je Amazonie, což je taky úžasná knížka :( V tom filmu tolik vynechaných postav a všeho, třeba ředitel Konig (neumim přehlasovaný xD) uplně chybí :( Podle mě ale mnohem víc zmrvili Šifru... Filmy jsou špatný, knížky jsou mnohem lepší, skoro bych řekl, že je to úplně jiný příběh. Tak to ale alespoň trošku vynahradili ultimátní hudbou od Hanse Zimmera ;)
This post has been edited by Chronos: 26 October 2009 - 08:53 PM
Posted 26 October 2009 - 08:55 PM
http://www.zpovednice.cz/grafika/3.gif
omfe co mi to urobilo s avatarem?
http://www.zpovednice.cz/grafika/9.gif
Posted 26 October 2009 - 09:11 PM
Posted 26 October 2009 - 09:38 PM
Posted 27 October 2009 - 03:08 PM
Chronos, on 26 October 2009 - 08:52 PM, said:
Sem rad ze se mnou apson nekdo souhlasi XD Hele ja sem od Rollinse cetl: ze sbirky Sigma Force: Poustni boure, Cerny rad, Jidasuv kmen a z nomalnich edici: Amazonie, Podzemni rise, Fantom hlubin a Ledovy ostrov a musim rict ze vsechny se mi hodne libily nejvic asi Amazonie, Fantom hlubin a ze Sigma Force byly vsechny skvely. A ocekavam tedka to Poslendi orakulum a The Doomsday key(zatim jen v anglictine)nevim jak to budou prekladat do cestiny a taky se tesim na tu novou knihu od Browna Ztraceny symbol tak sme zvedav bude tam zase muj oblibeny hrdina Robert Landgon :D
BTW: Ten reditel se jmenoval Maxmilian Kohler :D a hral na konci dost vyraznou roli, protoze to jendu chvili vypadalo ze on je Janus(vudce Iluminatu) pritom byl nevinej a zabili ho zbytecne stejne jako Rochera(zasranej Camerlegno :D)
This post has been edited by Vengin: 27 October 2009 - 03:10 PM
Posted 27 October 2009 - 04:07 PM
Vengin, on 27 October 2009 - 03:08 PM, said:
BTW: Ten reditel se jmenoval Maxmilian Kohler :) a hral na konci dost vyraznou roli, protoze to jendu chvili vypadalo ze on je Janus(vudce Iluminatu) pritom byl nevinej a zabili ho zbytecne stejne jako Rochera(zasranej Camerlegno :()
Já četl Amazonie, Mapa z kostí, Černý řád, Jidášův kmen a Poslední orákulum už mám doma :D Mno a na Ztracený symbol už pukám zvědavostí xD S tím ředitelem jsem se spletl, ještě včera jsem se na to díval, ale prostě se mi nějak zafixovala ta jeho přezdívka Král :D Ten konec s nim byl úplně brilantní, a to mě teda docela naštvali, že ho vynechali http://forum.mystiq....tyle_emoticons/default/rtfm.gif
Btw: Co se týče představení příběhu širšímu okruhu čtenářů: Dneska jsem měl konverzaci v ájině a učitelka se nás ptala na nejoblíbenější knížky. Řekl jsem Angels & Demons, ona prý viděla film and she doesn't like it ! Jde o to že nejlepší má být první dojem a ten film je opravdu špatný první dojem. Když člověk čte knížku tak se mu zatajuje dech napětím, diví se nad spiknutími a mystifikacemi - ale to ve filmu vůbec není. Je to prostě jen ten film kde zabíjej ty kněze.... :/
Posted 29 October 2009 - 01:15 PM
Chronos, on 27 October 2009 - 04:07 PM, said:
Btw: Co se týče představení příběhu širšímu okruhu čtenářů: Dneska jsem měl konverzaci v ájině a učitelka se nás ptala na nejoblíbenější knížky. Řekl jsem Angels & Demons, ona prý viděla film and she doesn't like it ! Jde o to že nejlepší má být první dojem a ten film je opravdu špatný první dojem. Když člověk čte knížku tak se mu zatajuje dech napětím, diví se nad spiknutími a mystifikacemi - ale to ve filmu vůbec není. Je to prostě jen ten film kde zabíjej ty kněze.... :/
Naprosta pravda :) sem rad ze svet jeste nezanikl v pocitacich a filmech a ze se jeste najdou nektere vzdelane duse ktere ctou knihy protoze u knihy se do toho sveta mnohem vic zazijes nez z nejakyho filmu a mam z toho rozhodne lepsi pocit kdyz si prectu knihu co ma 600 stran nez kdyz se podivam na film, trvajici hodinu a pul, ktery ma s knihou spolecny opravdu jen nazev. Prave v Andelech a demonech bylo nejdulezitejsi to pojeti spiknuti a tajemna coz z filmu vubec nevyplyvalo.
Help