Mystiq.org - forum: Kritika Serveru - Mystiq.org - forum

Jump to content

  • 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Kritika Serveru

#1 User is offline   Gotvald 

  • Group: VIP
  • Posts: 678
  • Joined: 07-December 09

Posted 23 July 2014 - 03:42 PM

Ahoj moji milý a drazí přátelé.
Bohužel mi došla trpělivost a pokusím se rozebrat něco co vadí nejen mě ale i té "starší" populaci na serveru,nebo chcete-li jak říkají ti co hrají převážně o prázdninách a jinak nepřijdou jak je rok dlouhý,nám dědkům.

Pokusím se tomu dát nějaký formát aby se to lépe četlo a prosím o konstruktivní kritiku žádný spam i když se tomu pravděpodobně nevyhneme.

1)Podporovat cheatery co používají xray mě opravdu nebaví zvláště pak když mu ještě Mod dopomůže k tomu aby se na server vrátil pod jiným nickem(všichni víme o koho jde).To je vrchol všeho a myslím asi to nejzásadnější.

2)To jak se někteří (Teď mi promiňte to slovo) spratci chovají na serveru je až neuvěřitelné,pokud pominu samou p**u,k*k*t* a další super slova jež tam píší 13ti letí děti to je masakr ale že urážejí ty co jsou poměrně slušní je do nebe volající.Kor když přijde nový člověk a první čeho se mu dostane je tato nadávka...

Ti starší tam už pomalu nehrají se začátkem prázdnin a já se jim vlastně ani nedivím,přitom to byly lidi,kvůli kterým jsem tam vlastně hrál..To je celkem smutné a proto tento topic,protože si nemyslím že to je všem jedno.

3)Špiclování od moderátorů to je taky celkem k smíchu nechápu sice proč to má dotyčný zapotřebí nicméně je to srovnatelné s dobou komančů...Proto se ptám zda by se tu nenašel mezi vámi někdo "normální" než živit takového chudáka.A to je můj osobní názor nikoli urážka.

Neříkám že jsem dokonalí sám bych si někdy dal nejraději mute,bohužel co je moc je moc.Je jasné že Englor nemá vždy čas a co si budem povídat ta práce je tam třeba proto by bylo vhodné najít někoho kdo tam je skoro pořád a má trochu rozumu...

Díky za váš čas pokud jste mladí a máte rozum tak se vás to taky týká,nejsem vyhrazen věkem ale spíš osobnostmi a jejich chováním.Už teď mám v ignore listu celkem dost lidí ale to nic bohužel neřeší.

Edit.: Omlouvám se za pravopis a chyby,Pokud nadále nechcete mít ve světě jen iron golem farmy a podobné zrůdnosti tak se taky vyjádřete.
3

#2 User is offline   Belgon 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 16
  • Joined: 29-July 11

Posted 23 July 2014 - 03:57 PM

Naprosto souhlasím máš ode mě malé bezvýznamné plus.K čemu pak ty pravidla sou když si po banánu uděláš novej účet a hraješ si vesele dál ?
1

#3 User is offline   Irendie Imangan 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 191
  • Joined: 30-August 10

Posted 23 July 2014 - 07:15 PM

Gotvald:
Já s tebou (jako jedna z dalších zkamenělin, které moc nehrají) naprosto souhlasím (a dávám ti kdysi významné, ale v dnešní době naprosto bezvýznamné +). Dřív (ze začátku serveru - rok 2011) jsem tu hrál hlavně kvůli sice malé, ale skvělé komunitě (server byl dost často plný (což nebylo nadbytkem hráčů, ale jejich aktivitou)) - chat byl neustále plný, bylo o čem se bavit, grieferů bylo méně... atd. atd. tráva byla zelenější...
K tvému bodu 1 - dle mě by to vyřešil IP ban. Sice se dá i IP změnit ale je to už složitější.
2 - to že je někomu 13 nikomu nevadí. To že jsou sprostější než dlaždiči už ano. Viděl jsem velké, zahraniční projekty s whitelistem kde za nadávání mutovali, dokonce jsem viděl relativně velký server kde za to dávali permaban (a to to byl server jen pro lidi se zakoupeným MC, takže změnit nick nebylo tak snadné...).
3 - Výběr moderátorů byl na Asurovi, teď na Englorovi a do toho nemám já co mluvit. Ale samozřejmě i Engloroj můžou rupnout nervy a může někoho vyrazit...

To je ode mne vše. Nemám rád moc dlouhé zprávy, takže možná spíš napíšu nějaký dodatek, než vymýšlet jednu zprávu dlouhou jak román...
Omlouvám se, pokud mi někde vypadlo písmeno (nejčastěji asi e) - vynechává mi klávesnice.

This post has been edited by Irendie Imangan: 23 July 2014 - 07:16 PM

1

#4 User is offline   Englor 

  • Group: Minecraft
  • Posts: 196
  • Joined: 14-November 09

Posted 24 July 2014 - 12:43 AM

Ahoj,

říkal jsem si, kdy se tady podobnej topic asi objeví.

Konkrétně k tomu, co tu zaznělo:

Komandossovi (ten s tim xrayem) jsem samozřejmě dal banán na všechny jeho účty a IP. Pravidla platí pro všechny stejně.

Úrověň chování na serveru klesla imho hlavně kvůli přilivu lidí, co se o serveru dozvěděli od hráčů, co udsud natáčí videa. Což je nyní 99,9% přihlášek. Jsou to mladší ročníky a slušný chování a respekt k ostatním se dneska na základkách zřejmě nenosí. Lidi, co nechápou, co je odkaz na fórum, hrajou MC 5-9 let, nechápou, co jsou zkušenosti s JINÝMI online hrami, než MC a neumí gramatiku.

Tukana řeším s ním osobně, takže to tu nebudu rozmazávat. Kdyby s ním byly nějaké další problémy, tak mi to pište do mailu.

-------

Server, tak jak je v současnym stavu, pro mě není dlouhodobě udržitelnej. Jede na něm přes 40 pluginů a stále jsou s některými problémy. Takže ve špičce při bloodmoonu už začíná být server tak vytížený, že se to projevuje lagama ve hře. Takže potřebuje minimálně odtučňovací kůru, viděl bych to tak na konec prázdnin, až skončí "hardcore léto". Touhle akcí jsem si pod sebou vlastně podřezal větev, protože mi přinesla dost problémů a pluginy, které jsem v souvislosti s ní nahrál, server dost vytěžují a některé věci nefungují úplně tak, jak bych si představoval. Taky se projevila moje nezkušenost, když jsem se snažil vyhovět všem, teď je mi jasný, že ne vždy to jde.

Proto jsem měl dneska vizi jedné z možných budoucností serveru. Server by se vrátil do svých kořenů, kdy původní záměr, při jeho zakládání, bylo mít malou, uzavřenou komunitu rozumných lidí, kde se nebude krást, griefovat a bude mít vzájemný respekt. Kde server bude tvořen hlavně lidmi, kteří na něm hrají a nebuou čekat, až jim někdo naservíruje něco pro zábavu (což je podle mě důvod, proč se event land neosvědčil... nikdo nemá chuť dělat něco pro ostatní. Čest výjimkám.). To by znamenalo začít od začátku, na novém světě, žádné přesuny budov ani věcí ze současného světa (často nabugovaných z různých chyb ve hře už od dob, co byl minecraft v betě a začly se věci přesouvat na nové světy). Žádné porty, žádné pohodlnosti, menší svět (tak 2000x2000). Server pouze se základními bezpečnostními pluginy. Rád bych zrušil hodnost "default", protože právě tito hráči jsou nejčastěji zdrojem problémů. V malé komunitě by také mohlo fungovat něco jako veřejný soud, zkrátka hráč, kterého mezi sebou komunita nechce, bude z komunity vyloučen.

Co na to říkáte? Trochu jiný, než to je teď což? Také by to bylo zvládnutelné i v současném stavu aktivity teamu adminů a moderátorů, protože kromě mě a Tukana se na to už všichni vybodli.
2

#5 User is offline   Gotvald 

  • Group: VIP
  • Posts: 678
  • Joined: 07-December 09

Posted 24 July 2014 - 08:24 AM

Předně díky.
Po jednom dni kdy euforie trošku opadla,musím podotknout že jsem byl také dost vytočený.Tak vidím že jsem to taky mohl napsat trošku lépe a jinak.Já osobně to unesu každý tam občas plácne sprosté slovo nebo si chce ulevit,jen bohužel někteří to považují za standard.
Tukana neřeším,dokážu se přes to přenést nicméně prostě mě taky občas rupnou nervy.Problémem chování na serveru je že do toho zatahují i ostatní i já do toho tak trošku zabředl než sem to začal dávat do ignoru.
Poslední dobou je hodně lagů a vůbec je vidět že server má problémy s chodem (každý den se to pravidelně laguje cca 16:00).Vůbec bych se nebál některé přihlášky zamítat [osobně nechápu jak se tam mohl dostat třeba takový creeperking,dvakrát mu říkám že na žádný troll nehraju,stejně mě tam poničí(zastaví místnost) obsidianem].Chápu je mu devět let ale to je celkem dost let na to kdy by měl pochopit že ne je prostě ne...Proč to zmiňuji protože bohužel takových lidí je tam více.

Malá uzavřená komunita by byla fajn,veřejný soud taktéž.S nabugovanými věcmi to je taky smutný příběh,nevadí mi se vzdát veškerých věcí a začínat od začátku(mám toho celkem dost nakopáno a vše poctivě nalezeno),pravda tak snadno se to píše ale vzdát se toho je trošku těžké ;)
Přesuny staveb,pravda je jen málo věcí co si ten přesun zaslouží a tam bych byl určitě za zachování přesunu(pokud se jedná čistě o estetickou stavbu jako je například Dandasův chrám).Teď například stavím taky něco většího a už je to asi měsíc což je celkem dlouhá doba a nepřesunout to by mě taky mrzelo,nicméně asi bych se s tím musel srovnat.

Aktivita mod je mizivá a ano aktivní je pouze Tukan (a to si nic nenalhávejme je jediný kdo tam pořádně opravuje díry atd..Prostě je nejaktivnější),Popřípadě dojde Englor...A vzhledem k tomu že je taky pracující a naproti tomu od některých nemá čas tam být pořád tak je to i pochopitelné.možná by nebylo od věci v budoucnu nechat mod kolovat ať si to každý vyzkouší třeba na měsíc (Pokud ta komunita bude k tomu),alespoň se taky zjistí že to není zrovna práce pro každého a já osobně jí tedy vůbec nezávidím.
Před prázdninami hráli ještě Bubák a Redo,kteří kdykoli pomohli což bylo fajn,nejspíše k tomu mají své důvody teď je to bez nich další práce pro vás.

Některé stavby se dají využít i pro ostatní já osobně mám doma takový minievent pro nově příchozí,truhly doplňuji ze svých zásob nicméně od začátku prázdnin už tak nedělám z již výše psaných důvodů...

Díky za čas omlouvám se za zdržení a směle do toho myslím že od většiny a těch co hrají poměrně často budeš mít plnou podporu i když to přinese své oběti.Snad tam není moc chyb :)
2

#6 User is offline   Englor 

  • Group: Minecraft
  • Posts: 196
  • Joined: 14-November 09

Posted 24 July 2014 - 09:24 AM

Za svůj názor se nemusíš omlouvat ani stydět, konstruktivní kritika mi nevadí, ba naopak. Nejsem bůh, abych viděl všechno, takže když o problému nevim, nemůžu na něm pracovat.

Odhadnout lidi v přihláškách je občas docela těžký. Drtivou většinu jich odmítnu, jak už jsem psal v předchozím postu, ale občas se z člověka, co v přihlášce vypadá rozumně a vyspěle, vyklube ve hře opak. Pak to vypadá, jak to vypadá.

Prank ("troll") má být zábavný pro obě strany a hlavně originální. Zadělat někomu něco obsidiánem už tu bylo tisíckrát a oběti je to jenom pro zlost. Dle mě je to už na hranici griefingu. Uvažuju, že ohledně tohoto přidám něco do pravidel. Pravidla stejně potřebujou aktualizovat, chystám se na to už dýl, ale pořád se mi do toho nechce :-P

Jasně, ten můj koncept neni promyšlenej úplně do detailů, to jsem jen tak střílel nápady od pasu, ale podstata je asi jasná. Přesuny rozdělaných velkých projektů by samozřejmě být mohly, ale přesuny chci omezit. Přesouvat stavbu jenom proto, aby v tom novém světě byla a moh se na ní někdo kouknout... od toho jsou ke stažení staré světy. Nebo posledně, co jsem dělal přesun, tak to bylo, aby se majitel moh kouknout do truhly, jestli tam nenechal náhodou něco zajímavýho, tak to už mě fakt dostalo. Takže mi jde spíš o omezení nesmyslnejch přesunů.

Stav serveru teď je pro mě časově docela náročný, nefunguje to a nedělá mi radost. Ani se mi už nechce chodit si jen tak zahrát. A to já nechci. Když mě to nebaví, tak pak na server prdim a nestarám se o něj na 100% a to zas nechcete vy. Putovní post moderátora je sice zajímavá myšlenka, ale nebezpečná. Když uvážíš, že mod má pravomoci banovat lidi, uvězňovat, má neomezenej pohyb po světě a hlavně možnost rollbacků (i globálních), čímž se dá ostatní dost poškodit, případně zneužít pro svůj vlastní prospěch... tohle nemůžu svěřit jen tak někomu.
1

#7 User is offline   Izmaill 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 29
  • Joined: 09-July 13

Posted 24 July 2014 - 12:36 PM

Dovolím si také něco přidat do pléna. Ikdyž tady hraji jen rok, bohužel se zde již necítím tak, jako dříve, když jsem se sem dostal - v klidu a bez otravných lidí v chatu / x-rayistů si zahrát MC, popovídat si s lidmi na serveru bez toho, aniž by se snažili využít mé ochoty pomáhat (především novým hráčům) a pokud možno mě okamžitě sházet v chatu za to, že si vůbec dovolím SLUŠNĚ projevit svůj názor a pohled na věc. Pravda někdy bývá těžká - a především hráči, kteří nemají občanku, se přes ni prostě nedokáží přenést. Tím nechci říci, že bych zde nastavil nějakou věkovou hranici, chci tím říci něco trošku jiného (dostanu se k tomu posléze).

Také si myslím, že je pomalu čas udělat na serveru menší revoluci. Nemyslím tím, že je zde zase potřeba naházet tunu pluginů - naopak. Vytyčit si hranici, kterou server snese i při 20 lidech, a která patří mezi to minimum, které je pro šťastné hraní na serveru potřeba. Takže tím chci říci, že by to chtělo zrevidovat nepotřebné pluginy, a prostě je vyhodit. Hardcore léto je možná fajn, ale odrazuje spoustu nových hráčů, kteří se sem již (nikdy?) nepřipojí. Ano, jsou to spíše ti hráči, co tu hledali fajn komunitu a fajn hraní na serveru, protože ti nepoctiví si během hodiny nakopou 64 dia a hned jsou "za vodou".

S malou, uzavřenou komunitou naprosto souhlasím. Ta idea je fajn, a já osobně jsem ještě měl tu čest ji zažít 2 světy zpátky. Jo, to bejvaly doby - moje první diamanty a enchantovaný krumpáč by od Pviperose za to, že jsem mu prakticky postavil celou věžičku ve vesnici Braga. Možná ještě někdo pamatuje. Jakmile někdo se připojil a pozdravil, pozdravil ho prakticky celý server, aniž by dotyčný musel být nějaký admin, moderátor či letsplayer. Panovala zde dle mě naprostá idylka, která se se současným stavem moc dobře srovnat nedá. Díry po creeperech - když jsem našel za 10 minut potuvání po světě 2, 3 - byl to zázrak. Ale spíše člověk nenašel ani 1. A to víte, kolikrát jsem měl choutky ukást "základní kámen" (dia blok) na tom colloseu, či co to bylo u spawnu. Ale nikdy jsem to neudělal. Proč?

1. Ctil jsem pravidla serveru BEZ VÝJIMKY, a myslím si, že stejně nekompromisně by to chtělo postupovat i nyní.
2. Řídil jsem se pravidlem - CO NECHCEŠ, ABY OSTATNÍ DĚLALI TOBĚ, NEDĚLEJ OSTATNÍM. V té době jsem byl hráč, který byl známý používáním nodusu. Tento server, jeho komunita, krásný svět i po roce fungování - prostě jsem si stáhl Mystiq clienta, smazal nodus clienta a od té doby jsem si nodus nikdy nestáhl. Protože tady jsem našel to, co jsem půl roku hledal - MC survival server s volitelným PVP, kde hned u spawnu byla zvířata, stromy, žádné díry po creeperech. Ale dnes? Mám 100 chutí si ten nodus znovu stáhnout, protože pomalu nic mě nemotivuje k tomu, hrát tady ještě fér. Ale furt něco mě ještě něco od opuštění této komunity a opětovného podvádění drží - snad jen ještě tak 5-10 hráčů, kvůli kterým tu jsem a ta naděje, že konečně tu je admin, který je aktivní a zajímá se o dění na serveru a dá server opět "do pořádku". A já ti, Englore, stále věřím - a doufám, že je nás tu víc, kteří ti věří. Protože asi ty jsi poslední naděje, aby se server vrátil tam, kde byl před rokem - do doby, kdy se značně odlišoval od jiných serverů. Tak nás, prosím, těch pár lidí, kteří ještě pamatuji "staré dobré časy", nezklam.

Věřím, že se ti to povede, a bylo by fajn otevřít diskuzi o budoucím směru serveru.
0

#8 User is offline   Izmaill 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 29
  • Joined: 09-July 13

Posted 24 July 2014 - 01:09 PM

S dovolením bych se ještě vyjádřil o tom, co jsi o budoucnosti serveru napsal.

S malou komunitkou, kde se krást nebude, podvádění bude přísně trestáno, kde bude fajn atmosféra, ale i vzájemný respekt každého hráče bez ohledu na to, jestli je Moderátor, VIP, či jen obyčejný hráč, určitě souhlasím. Minulý týden jsem se snažil rozpoutat trocha zábavy ve formě eventu. Přišlo 6 lidí, což bylo docela dobré, ale i přes to, že vše bylo dle mě docela dobře vyjasněno na foru, byl záznam z minulého eventu na netu a snažil jsem se pro všechny nastavit rovná pravidla, musím event jednoznačně zhodnotit jako mé osobní zklamání. Z 6 lidí se 2 ani nepokusili začít hledat, a další 2 to vzdali poté, co našli nejjednoduší nápovědu a dále se jim nechtělo hledat na dynmapce, čemu odpovídají zbývající 3 nápovědy. Byť 1 nápověda byla těžší, a musel jsem zbylým 2 kmetům, kteří pamatují starý dobrý server a patří mezi ty lidi, díky kterým tu hraji, mrzelo mě, že jsem na konci rozdal pouze 1. a 2. místo mareonovi a Elliemu. Na TS jsem byl prakticky jen já s mareonem, což byla také škoda. Prostě ikdyž se tu člověk něco snaží udělat pro komunitu, trošku to rozhejbat eventem, byl jsem tím, že ho dodělali jen 2 lidé, docela zklamán a nemám žádnou chuť se namáhat s eventem pro 2 lidi. Takto to žádný smysl nemá. Několik lidí nepřišlo na event, protože jsou moc pohodlní (zakázal jsem porty na spawn, home, ...). Avšak si myslím, že zrušení portů by přes většinu lidí, neprošlo, holt jsme tu moc pohodlní. Zavedl bych nastavení portů 1x za 15 minut minimálně pro neVIP (ikdyž i VIP by mohli mít omezení, byť třeba jen na 5 minut). Na server se dostat pouze přes dotazník, který je docela dobře nastaven, byť by možná mohl být přísněji posuzován. Zároveň bych zde zavedl pro nového hráče zkušební dobu (1-2 měsíce), během které by byl pečlivěji sledován, a komunita by měla mít alespoň 25% vliv na to, zda ho mezi sebou chce, nebo ne. 100% určitě ne, jen ať server zůstane otevřen novým kolegům, i mě trvalo tak 1/4 roku, než jsem se mezi zdejší komunitu "zaběhl".

S těmi přesuny by mě to docela mrzelo, no...nejsem hráč, který by stavěl nějaké veleestetické stavby, svoji sand budovu s věžičkou jsem postavil spíše proto, aby sloužila nejenom mě, ale i lidu (plno automatických farem na jídlo, netherwarty, sugar, kaktusy....) Kvůli tomu jsem svět zpátky bydlel přímu u spawnu, aby noví hráči měli k nim co nejblíže. Bohužel, mnohokrát se mě stalo, že byla čornuta motyka, že sklidil, ale nezasadil, navíc okolí spawnu bylo po 1/2 roce hraní otřesné, neměl jsem náladu to furt opravovat, tak jsem se na to vybodl a svou stavbu jsem přesunul daleko od spawnu tam, kam většina smrtelníků nevstoupí a nebude ničit krajinu, kterou jsem si pro jistotu v okolí své domu i "oplotil". Kdo chce, může ke mě dom dojít pomocí nethermetra, které jsem postavil především kvůli tomu, aby se hráči mohli podívat rychlou cestou i k jiným spoluhráčům, ale plno lidí ani vůbec neví, že nějaké nethermetro tu je, takže příště se na jeho stavbu asi taky vybodnu. Prostě k tomu nemám motivaci. Ale vrátím se k přesunu budov. Dal jsem si se svojí budou docela práci, neustále ji vylepšuji, proto by mě hooodně mrzelo, kdybych o ni přišel. Je to takový můj symbol, moje "dlouholeté" útočiště, a nerad by se jí zbavil včetně skladu věci, které jsem si za tenrok a něco poctivě našel a vykopal. Ale pokud by to nešlo jinak, holt bych se jí zbavit musel, včetně věcí ve skladu, ale pak nevím jestli bych tu dál hrál. Nebyla to přece prvotní myšlenka přesunu budov, obnovovat světy, ale hráčům ponechat své útočiště i nadále?
0

#9 User is offline   mareonCz 

  • Group: Minecraft
  • Posts: 111
  • Joined: 08-April 13

Posted 24 July 2014 - 04:01 PM

Padlo zde spousta dobrých argumentů a ikdyž už bylo vše řečeno, také bych rád přidal svůj názor.

Pokud jde o "pročištění" serveru, není to žádná nová věc, pokud vím, už dlouho se více hráčů, včetně mně, snaží prosadit vanilla server, ale kvůli jistým důvodům to prý bylo nemožné.
Mě by kidně nevadilo, kdybych nebyl zelenej, kdybych neměl porty a kdyby byl novej svět, chci si jen pořádně zahrát, ale pokud zůstanou někteří hráči, co tu teď hrajou a jak bylo výše zmíněno, dělají bordel, bude to k ničemu. Vím, že jsem si to zavinil sám, ale poslední dobou opravdu děkuji bohu za to, že máme na serveru rezidence :D
Také by mě zajímalo, jak... jak se sakra mohl dostat přes náš WL člověk jako je creeperking, sorry, ale prostě mi to hlava nebere :D

Pokud jde o nově příchozí hráče, vím, že jsem za tuto situaci 99% zodpovědný, protože nebýt mě, vypadalo by to na serveru úplně jinak. Odhadnout podle přihlášky, jaký ten člověk je je velmi těžké a 95% přijatých do měsíce přstane hrát, ať už kvůli banu nebo z jiného důvodu, ale najdou se i takoví, kteří překvapí své okolí a dokážou se začlenit, pamatuju například časy, kdy býval i Goty nováček, člověk nevěděl co si o něm myslet a dnes ho beru jako fajn spoluhráče, který k nám prostě zapadl a to samé můžu říct i o spoustě dalších lidí.
Proč to některým jde a některým ne? Důvod je prostý, public servery a inteligence lidí. 99% českých serverů je pro warezáky, většinou kolem 13 let. Aby si udrželi hráče, mají na serverech kdejaké doly na dia (díra plná dia ore), warpy do úplné řiti, minimální ochrany proti cheaterům, které stejně většinou, aby si udrželi hráče, neřeší a pro VIP za 99,- na měsíc ti dají Creative... je jasný, že takovýto člověk, co vyroste na takovémto pohodlí, pak u nás nemá šanci, pokud si neuvědomí, že musí hrát podle našich pravidel. Je to stejný jako byste feťáka odstřihli na měsíc od fetu.

Neříkám, že se člověk nemůže změnit, když vemu za příklad sebe, ještě před tímto serverem jsem byl warezák, docela známej cheater, kterýmu neunikl žádný pořádný xray, flyhack nebo speedhack a ban jsem měl skoro na každým českým serveru. Dnes jsem úplně jiný člověk, proč? Co se stalo? Může za to nejspíše víc věcí, že jsem si koupil originální Minecraft, že jsem začal chodit na střední a to že jsem začal dělat videa na Youtube. Takovou hlavní událostí byl, asi 2 roky zpátky, trvalý ban na serveru Overcast Network, kdy mě tato událost dost sebrala a uvědomil jsem si, že přes cheaty cesta nevede a asi na půl roku jsem zmizel ze scény, co jsem v průběhu toho půl roku dělal zůstane záhadou, ale když jsem pak po půl roku opět přišel k sobě, koupil si nový počítač a získal partnerství na youtube, byl ze mě někdo úplně jiný a od té doby jsem nepoužil ani jednou žádný cheat a postupně zjišťuju, jak dobře jsem zvolil a nedávno se mi dokonce podařilo nemožné, získat unban na Overcast Network, díky kterému to celé začalo. Nechci, aby tento příběh někdo špatně pochopil, ale chci tím říct, že čas a usílí člověka, co si to uvědomí, může změnit.

Rád bych se také vyjádřil k prvnímu Gotyho příspěvku na téma: iron golem farmy
Mě osobně hodně baví kopání, daleko víc než stavění, najít pěknou jeskyni je pro mě dobrodružná výprava, kterou si pokaždé užívám a vždy nakopu co je třeba. Zrovna toho ironu, kdo aspoň trochu sleduje dění okolo Minecraft updatů, se oproti starším dobám generuje daleko, daleko víc a nechápu, jak si někdo může stěžovat na jeho nedostatek a musí kvůli pohodlí stavět monstruózní iron golem farmy, aby pak mohl frajeřit že má plný bedny železa. Neříkám že je to na nic, ale stačila by jedna farma u spawnu, ze které by si mohli brát pro začátek trochu železa nováčci a to by bylo vše.

Stejně je to 50:50, že co tu všichni tak důkladně rozebíráme stejně nic neovlivní, prakticky už jsem to zažil, takže by mě opravdu zajímalo, jestli se za Englorovy vlády konečně něco změní, nebo to bude stejný jako za Asury. Nicméně, informace na webu by určitě chtělo obnovit, ať už jde o pravidla, či příkazy, nebo seznam aktivních módů, jsou prostě v katastrofálním stavu.
Co bych možná tak doporučil, přidat do WL nepovinnou kolonku na Youtube kanál, protože pokud přihlášku podá někdo, kdo tam má nějaké fanoušky, tak vám garantuju, že si rozhodně nebude kazit jméno tím, že by první věcí, co na serveru udělá, bylo zapnutí xraye a usnadnilo by to i práci při rozhodování, zda ho příjmout nebo ne.

Edit:
Jsem jedním z lidí, co dost vášnivě sledují dění na serveru mindcrack a když srovnám jejich komunitu s tou naší, dohání mě to s slzám. - viz. Izmaillův event

Edit:
Tím svým příběhem jsem chtěl trochu poukázat na tu věc s Komandossem, klidně ať si hraje za jiný účet, ale když je to pořád stejný debil, tak je mu to na nic, nezměnil se a dobře mu tak.

This post has been edited by mareonCz: 24 July 2014 - 04:19 PM

0

#10 User is offline   Englor 

  • Group: Minecraft
  • Posts: 196
  • Joined: 14-November 09

Posted 24 July 2014 - 05:16 PM

Jsem rád, že se tu rozjíždí takováhle diskuze, jen tak dál. Budu rád za všechny návrhy.

Přesuny budov samozřejmě mohou být, vlastně cokoliv, o co bude zájem. Chtěl jsem je ale omezit o ty budovy, ve kterých nebude nikdo bydlet ani na nich dál pracovat, protože ty jen zabírají místo, i když jsou třeba pěkné. Chci, aby server vypadal tak, jak ho chceme všichni, ne, jak ho chci já. Nestarám se o něj kvůli sobě, dělám to pro vás. Tvoří ho hlavně hráči, takže by také měli mít možnost rozhodovat o jeho budoucí podobě. To, co jsem napsal já byl jen návrh, vůbec ne, že přesně takhle to bude a hotovo. Ale jsem rád, že se líbí.
0

#11 User is offline   Tiff 

  • Group: Hlavní Admin
  • Posts: 102
  • Joined: 08-October 08

Posted 24 July 2014 - 05:40 PM

View PostEnglor, on 24 July 2014 - 05:16 PM, said:

Chtěl jsem je ale omezit o ty budovy, ve kterých nebude nikdo bydlet ani na nich dál pracovat, protože ty jen zabírají místo, i když jsou třeba pěkné.


A na scénu přichází World of Buildings :)

#12 User is offline   Irendie Imangan 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 191
  • Joined: 30-August 10

Posted 26 July 2014 - 12:00 PM

Tož, zase přidám něco já.
Tadyty debaty o změnách serveru už proběhly několikrát. Bylo to v dobách, kdy ještě téměř všichni lidi chodili na forum a proto v nich bylo tolik odpůrců že ke změnám nikdy nedošlo. Čímž přicházím k tomu, že tohle si většina novejch hráčů nepřečtě protože na forum nechoděj (což je dobře protože aspoň neprotestujou).
Já jsem naprosto pro, moje představa serveru je cca taková (samozřejmě je to jen z hlavy zapsaný, kdybych do večera vzpomínal co chci, tak to je promyšlenější):
  • Základní ochrana proti grieferům (zamčení truhel, navíc klidně rezidence). Proti cheaterům co to de...
  • Vytvoření nových, jiných přihlášek (které se dají samozřejmě obejit tím že hráč neodpovídá za sebe, ale tak jak si mysli že má - sice to je bezcharakterní, ale spousty lidí to dělaj), poté nchat všechny hrající hráče "prosít" novou přihláškou, a to jak patrony tak VIP a moderátory.
  • Pokud by to bylo nutné tak udělat nový nábor moderátorů.
  • Porty buď vypnout nebo časově omezit pro všechny, VIP nevyjímaje. Patroni např. cooldown 30 minut, VIP 10-15 minut. VIP porty na hráče omzit taky cooldownem popř. vypnout, ale za to by mě všichni VIP hráči zavraždili...
  • Bukkity omezit na minimum - klidně oddělat i výtahy, brány apod. Dle mne je to moc velkej komfort - sice složitejma a obříma redstone obvodama to de taky (lidi postavili v MC i 16-bitovej počítač takže nevidim problém stavět to ručně).
  • Velký a hezký stavby přesunout, ale klidně z nich odstranit obsah truhel - za to roky co tu hraju sice taky "něco málo" o co bych nerad přišel mám, ale milerád bych začal načisto - největší sranda je to stejně zezačátku, ne když už mimo trolení apod. nemá člověk co dělat (ze zásady netrolim, ačkoliv zatrolit třeba bedrockem co si schovávám z templu by bylo zajmavý...)
  • Farmy klidně, ale veřejný a ne všude. A taky by mohly nějak vypadat...


No, možná sem během dne ještě něco přidám. Jsem dost ovlivněn tím, že mám rád vážně velkou obtížnost (old-school gamer ;) ). Dřív sem rád chodil na MystiQ - skvělá komunita o málo lidech, ale o to víc zábavy. Teď si spíš pustim můj hardcore svět v singlu...
Když by se zavedly změny (ne všchny co chci, ale aspoň ty na kterejch se tu shodnem), tak asi začnu znova aktivně na MystiQu hrát...

PS: Omlouvám se za gramatické chyby a vynechaná písmena, ale právě jsem po několika dnech dorazil unaven domů, a ještě k tomu mi vynechává klávesnice...
1

#13 User is offline   Gotvald 

  • Group: VIP
  • Posts: 678
  • Joined: 07-December 09

Posted 27 July 2014 - 07:24 AM

Tak tu pravidelně chodím,přemýšlím a koukám na názory ostatních co sem přispěli a to je moc fajn.
Koukám většina co zde psali se shodne na věcech co tu padla.Takže sem se rozhodl ještě přidat post kde vypíši pro Englora asi to nejzásadnější co tu padlo a do závorek?!Přidám svůj osobní názor jež se nemusí plně shodovat s tím co tu bylo psáno.

vanilla server s minimem pluginu (bezva :D )


omezit porty pro všechny,nebo alespoň pro non VIP - ( No přiznám se že tady jsem zpohodlněl jak psal Izmaill,určitě já osobně jsem za prodloužení pro non VIP taky jsem tu hrál s 15min CD portem a prostě dalo se to vydržel jsem tu...Kromě toho to podporuje turistiku :D )


zachování budov minimalizovat - (já bych byl za zachování v rozumné míře,pokud by šlo o hezkou využívanou stavbu,nebo stavbu jež používá minimálně ten hráč asi bych byl pro zachování přesunu.Taky bych se s něčím nerad loučil.Dost by záleželo na okolnostech a koneckonců pak posouzení člověkem co ty přesuny dělá...)


Poupravení pravidel hlavně co se Trolení týče - (ať si to praktikují mezi sebou to je mi uplně jedno ale pokud to udělají člověku co s tím fakt nesouhlasí normálně bych to bral jako ničení cizí stavby)


Pokud možno udělat náročné "výběrové řízení" pro nově příchozí - (jsem jedině pro)


Farmy pouze takové aby jich nebylo milion a veřejně přístupné... - (když se teď podívám tak jen na dynmapě najdu minimálně 4 a to se vsadím že některá bude zamčená, a když už tak jí alespoň mohou zamaskovat nějakým hradem nebo něčím...)


Žádné výjimky.cheatery tu myslím nikdo nechce tak hold si musí dvakrát rozmyslet jestli jim stojí za to podvádět či nikoli a pokud ano smůla žádná druhá šance není - ( záleželo by samozřejmě na okolnostech nelze zase každé pravidlo dodržovat do puntíku ale rozhodně bych je tam já osobně nerad viděl)


No snad je to vše jinak veřejný soud se mě moc líbil,pokud bych to vzal ze svého pohledu a něco bych provedl tak přeci jen když mě odsoudí většina lidí a ne jen jeden člověk alespoň mam tu jistotu že chyba je opravdu u mě.Docela dobrý nápad do budoucna,jen je to dáno do odstavců takové to podle mě nejdůležitější co tu padlo aby člověk nemusel prolézat celé vlákno...

Ještě bych rád doplnil že popravdě když jsem přišel ze starého světa na nový tak Nether metro je fajn ale vůbec jsem o něm nevěděl a pak je strašně nepřehledné :D Když bylo ještě na 1.6 metro na světových stranách spawnu bylo myslím daleko více využíváno.
0

#14 User is offline   Tiff 

  • Group: Hlavní Admin
  • Posts: 102
  • Joined: 08-October 08

Posted 27 July 2014 - 10:15 AM

Abych taky trochu přispěl do diskuze, tak přidám svůj názor. To okolo tukana a tak podobně tady řešit nebudu, to jaká populace tady hraje, za to může dnešní doba a v 90% i čeští LP. Abych byl upřímný, tak zrovna mareon ne, ikdyž ti lidi co to tady kur*í jsou tu kvůli němu, tak za to, že jsou děcka bez mozku co umí jen farmu na iron, barak z oaku a coblu můžou ti známější, co si o sobě myslí bůhví jak nejsou skill, ale přitom jsou to totální lamky (taky z toho důvodu sleduju jen 2 české). S úrovní hraní těch lidi co ovlivnují tím jak hrají další desetitisíce lidí, ale nejspíš nic neuděláme. Bohužel, jedna populace vyrostla a šla pracovat a změnila své zájmy a přichází nová, mladá,"inteligentní" a nějak se s tím musíme popasovat. (jak říkal Asura: "musím si ho vychovat").

1. Server co nejvíc vanila. Jednoznačně jsem pro, k tomu ani není víc co říct.

2. Porty. Zrušit uplně, pro všechny, co jediné bych nechal, tak pro VIP je příkaz /back, hlavně z toho důvodu pokud by tu byla vyplá regenerace, tak přece jen by to VIP mělo mít nějakou výhodu. Ono když si to tak vezmete, tak ty porty zapříčinují i to, že se nevyužívá to nether metro jak tady psal izmail. Pro nás je jednodušší napsat /spawn /home, pro lidi je jednodušší somrovat o port než aby si těch několik stovek metrů prošli netherem /ikdyž je moc lidí neportuje, pořád somrují). Tohle by omezilo somrování, Goty: podpořilo turistiku a aspon já, bych byl happy. Čím víc vanila, tím líp.

3. Nepřenášet věci/stavby? S tímhle nesouhlasím, ano je pravda, že mám taky několik itemu nabugovaných z minulé verze, potíž je v tom, že si u te bedny dia můžu stejně maximalne honit ptáka a nic víc, taky si třeba vemte, jak by goty, koudy a jini co staví pod vodou, realizovali ty sve stavby, kdyby tu nebyly ty nabugované sponge (jo, něco málo někdo měl z minulých verzi, kdy padaly (padají) v templu ale určitě ne několik stacku). Vždycky to není jen o tom, že to zvýhodní druhé, ono taky záleží jak se k tomu ten člověk co těch itemu takhle má postaví, jestli bude křeček, nikomu nic a jen machrovat, nebo bude půjčovat ostatním věci (sponge, stavět beacony atp)
Co se týče staveb, tak je tu pořád ta možnost udělat novou mapu, kam by si to majitelé nechali přesunou a dotvořili si okolí k obrazu svému.

4. Trollení. Nechápu, nepobírám, kazí mě to hru, obtěžuje mě to, podle mě ničení stavby. Ted mluvím hlavně o tom nesmyslnem zaskladání cizího pozemku obsidianem, coblem a podobné kraviny. V době kdy tohle píšu, tak má ondra_lp na svém pozemku rozhazené oak planky. Když už trolit, tak v takové míře aby to bylo unosné a nejlíp i nechat člověku nástroj kterým to odstraní. Ikdyž tohle je asi každého věc, pokud je někdo vystříkaný z toho, že druhemu postaví kolem rezidence obsidian stěnu, tak mu to přejme, kolik málo stačí ke štěstí.

5. Přihlášky podle mě změnit nejde, nicméně pokud je někdo tak aktivní, mohl by sem napsat konkrétní svou ideu o tom jak je ztížit. Každopádně každá přihláška se dá napsat tak, aby prošla. Problém vidím spíš v tom, jak se lidi pak chovají, proto bych byl pro tvrdší udělování mute, popřípadě vězení, v krajním připadně banu za nedodržování pravidel chatu. Lidi by si pak rozmysleli jestli napíšou :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD a nebo :D, smajlík který má stejný význam. Zase budu citovat Asuru: "musím si ho vychovat".

6. Farmy. Tohle téma se týká především iron golem farem. Na dynmapě jsem napočítal 11 věží. Nechci být rasista, ale řekl bych, že jsou i mezi námi!!! K tomu jak by podle mě měli ideálně vypadat, poukážu na listrův hrad. CO myslíte, že má v těch 4 velkých věžích? ano spravně, 4 iron věže, jenže pokud to umyslně nehledáte a nevíte, že tam jsou, tak ani nejdou moc vidět, naopak ten jeho hrad/zámek je ještě pěknější. To stejné dělá v4pno, staví kolem toho další mrakodrap. Já na minulé verzi kolem iron farmy postavil strom (ikdyž ten byl stejně hnusný, tak to efekt mělo stejný :D).
Ostatní farmy jako takový problém nevidím, je fajn, že ted u spawnu je jedna na jídlo všeho druhu (tam ale zase lidi šlohnou i iron hoe z item framu na který musíte jumpnout, aby jste tam dostali, to mě přivádí znovu k myšlence, že jsou mezi námi!!!). Taky bych podotknul, dotyčný by snad neměl nic proti tomu, že se staví továrna na jídlo (nevím jak to bude fungovat, minimálně však jde udělat automatická v tom, aby se vajíčka, pumkiny a suger schromaždovali do 1 chesty a pak si lidi jenom crafili koláče). A pro rejpali, ne 200 zvířat nelaguje server, v první řáde jich bylo 130 a ve druhé by lagoval už dobré 3 měsíce v kuse. Zvířata jsou stejně omezená na 1 chunk (80 kusů co vím).

7. Cheaty nemá smysl ani řešit, banoval bych za menší kraviny než za co se banuje standartně ted.

Jak probíhal event a podobné věci co tu zazněli komentovat nebudu.

#15 User is offline   Dandas 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 245
  • Joined: 15-May 11

Posted 27 July 2014 - 02:05 PM

Taky něco přidám... podotýkám že sem vše nečetl takže možná napíšu něco co napsal už někdo jiný....

Na serveru teď nehraji téměř vůbec a to kvůli brigádě kdy nestíhám. Za poslední měsíc sem se připojil asi 2x a vydržel sem na serveru max 5 minut protože to chování je opravdu otřesné a radši hned zase zmizím. Komunita se s novými hráči opravdu zhoršila... Vzpomínám na staré dobré časy kdy nás tu hrálo celkem asi 40 a online bylo vždy max tak k 15 lidem. Ten server byl prostě boží. každej s každým se znal, věděl co kdo umí co kdo staví, zato dnes půlku lidí neznám a mam na ně úsudek jen díky nadávkám. Nevim jak ostatním ale mě ta uzavřenější komunita chybí... Uzavřená komunita s nějakými společnými cílemi, to byl starej dobrej MystiQ.

Co se týče nového serveru na ten se opět vrátím a sem pro čistou vanilu s absolutně novým začátkem :)Pokud bude po prázdninách tak je aspoň čas něco vymyslet, nějaký další kousek na ozdobu severu ode mě :P
1

#16 User is offline   Bubaak 

  • Minecraft Admin
  • Group: Minecraft
  • Posts: 186
  • Joined: 20-October 09

Posted 01 August 2014 - 02:47 PM

A jeje, nejakou dobu neni cas na hru a uz se tu objevi problemy :) Moc rad bych si zahral, bohuzel s tim ze chodim 12ctky denni a nocni smeny, tak mam malo casu uz tak, a jeste kdyz je leto tak clovek rad uzije aspon trochu toho volneho casu na relax od psychicky narocne prace.
To ze tu nehraji starsi je dlouhodoby problem, ja napriklad pres minule prazdniny taky nemohl, budu hrat zas pres podzim, zimu, ale ne kazdy mame cas, extra kdyz jsme pracujici. Viz Asura, clovek ktery by zemrel pro to aby se hracum zavdecil, ale proste prace mel az nad hlavu.

No takze. poporade.

1) Nevim o tom ze by slo uzivat Xray. Proti tomuto hacku mel asura VZDY plugin, ktery ho spolehlive zjistil, tyto hrace jsme okamzite banovali. O nekom ze by nejaky mod pomohl se vratit nic nevim, ale kdyz si nekdo poda prihlasku znova, s jinym jmenem, mailem zabranit nejde. A ip ban taky neresi vse. Konkretne ja mivam doma pri kazdem zapnuti pc o neco jinou IP, na me by to asi moc nezabralo.
Pokud nefunguje ci neni plugin na xray, je cas to resit.

2) Vulgarity na chatu porušuje základní pravidla proti demenci, lidi bych mutoval, kickoval, banoval. Bez kompromisu, bez litosti. 10 jich zabanujes, zbytek se zklidni nebo pude taky.

3) Spiclovani od moderatoru jsme uz parkrat resili, je to zbytecne, neucine, a pokud nema moderator duvodne podezreni, bral bych to i jako naruseni moji svobody ve hrani.
Problem moderatoru je, ze je malo kandidatu. Moderator musi umet s par pluginama, byt casto online, a hlavne byt ferovy. Sverit nekomu tuto funkci znamena poznat ho, coz je ne vzdy jednoduche. Bohuzel, nejvyssi prioritu ma dnes to, aby byl mod online. A ne kazdy clovek co hraje denne, to chce delat, mame i par Modu co uz s tim radsi sekli.

4) iron a gold farmy a jine farmy jsem nikdy nemusel, stejne jako asura. Nicmene nejak se to uvolnilo a lidi chteli XP farmu, gold farmu, blabla farmu, tak to mate. Bejt to na me, smazu to, pokud to nevypada k svetu. Mozna by nebyl spatny napad zaridit obcas nejake hlasovani jak to bylo driv, podavat navrhy na smazani budov, a lidi by mohli rozhodnout demokraticky.

5) Jedna prakticka - Tenhle server byl zalozen s tim, ze prakticky nebude wipe, ze se hraci nebudou muset bat ze s novou verzi ztrati i vse co maji. Nemoznost presunu by me mrzela, svou stavbu stavim par let, a par let sem doufal ze jeste budu, protoze to je docela velke sousto pro jednoho pokud clovek neni absolutni maniak. Nicmene pokud by se mazaly bedny to bych prezil, ale smazani stavby bych asi nerozdejchal, to bych radsi uplne skoncil. Jinak si nemyslim ze ma moc lidi neco nabugovaneho, spis jako z predeslych verzi, kde to bylo legalni ziskat.
Novy svet - Nevim zdali neco vyresi, vlastne ted novy stale mame.

6) Troll - prank : Tohle jsem nikdy nepochopil, asi nejaka moda pro pubertaky, beru to jako griefing. Jelikoz si to delali lide kteri jsou sousedi, dal jsem jim vzdy na vyber, zdali to chteji resit dale jako prestupek - cili zabanovat autora. Vzdy se mi dostalo odpovedi ze to poresi sami. Tudiz tady problem nevidim, pokud to decka neprezenou. Udelat to nekdo me, tak bych se asi moc nepobavil :)
Nicmene kdykoli to hrac nahlasi jako griefing a chce to resit, musime mu vyjit vstric.

7) pluginy apod. Ja jsem byl vzdy pro skoro vanila. Bohuzel kvuli grieferum potrebujem minimalne residence. Portovani atd. bych nechal na te urovni ze /home a /spawn, portaly po svete nepotrebujem, ja napriklad je rad nemam protoze jsem rad co nejdal od lidi. Nebyl bych proti srazit pocet pluginu na naproste minimum.

Jinak nic neslibuji, ale po prazdninach tu snad budu vice, a na podzim uz standartne jako driv. Pokusim se co nejcasteji objevit i ted, a trosku asi nastolime poradek spolecnymi silami.
1

#17 User is offline   mareonCz 

  • Group: Minecraft
  • Posts: 111
  • Joined: 08-April 13

Posted 01 August 2014 - 07:38 PM

Moudrá slova jako vždy :)

Já osobně se teďka kvůli práci na serveru také moc neobjevím, až ku podzimu, takže bych rád dodal pár věcí.
Souhlasím s Bubakem, co se týká těch farem - Iron Farmy jsou zbytečné a hnusné a zakázal bych je (až na pár vyjímek, které jsou díky jejím majitelům pěkně zamaskované)... musím ale říct, že například gold farmu, se kterou si Ellie dal dost práce a navíc je umístěna v netheru nad bedrockem, kde opravdu nikomu nijak nevadí, bych ponechal.
Řekněme si popravdě, jde hlavně o to, že to na mapě vypadá hnusně, vliv na běh serveru to v tom nehraje roli, takže bych do pravidel, někde pod ty farmy připsal řádek, že když si někdo bude chtít postavit Iron farmu, musí nějak vypadat a musí být do 2 týdnů hotová (Když se někdo rozhodne to stavět, očekává se, že na serveru bude aktivní a bude mít velkou spotřebu železa, jinak by mu to bylo na nic)
Ovšem pokud by se ukázalo, že to má vliv na běh serveru, nebo by na toto pravidlo hráči "srali"... zakázat, železa je všude habaděj.

Pokud jde o Xray.. je zbytečný tu něco řešit, to je stejný jako když zakazujou kouřit, ale stále vyrábí ve velkém cigarery.

Troll... pokud se vytrolí kámoši, lidi co na serveru v poho vycházej, neřešil bych to, ale když někdo neoriginálně vyskládá zahradu hnusným obsidianem u úplně cizího člověka a hodí tam jednu podělanou ceduli, prostě bych ho banoval bez milosti, na forku se pak můžou zkoušet obhajovat, příště už by si dali, ti chytřejší, pozor. To samé s tím mute na vulgaritu, jako každýmu semtam uklouzne sprostý slovo, ale když někdo spamuje a opakovaně nadává, jednoznačně mute, pokud bude takovej debil, že po skončení mute bude pokračovat.. perma.

Pokud jde o pluginy.. nechat multi-verse pro přístup do templu, ponechat craftbook pro gate, bridge, lift, switch, pipe, home a spawn, ochrany proti šmejdům (Rezidence, LWC...).
Hotovo
0

#18 User is offline   Dandas 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 245
  • Joined: 15-May 11

Posted 14 August 2014 - 08:56 AM

chtěl bych se zeptat jak to vypadá s konečným rozhodnutím, bude v blízké době nový svět, nebo si necháme tenhle?
0

#19 User is offline   Englor 

  • Group: Minecraft
  • Posts: 196
  • Joined: 14-November 09

Posted 14 August 2014 - 09:55 AM

S novým světem bych rád počkal na 1.8, s koncem prázdnin pravděpodobně dojde jen k odebrání některých pluginů, kvůli snížení zátěže serveru.
0

#20 User is offline   Dandas 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 245
  • Joined: 15-May 11

Posted 14 August 2014 - 03:46 PM

A o možnosti udělat menší svět teď na konci a pak zvětšit hranice s příchodem 1.8 jsi nepřemýšlel?
0

  • 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users


TOPlist