Mystiq.org - forum: Výběr PC - Mystiq.org - forum

Jump to content

  • 3 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Výběr PC click

#1 User is offline   Gotvald 

  • Group: VIP
  • Posts: 678
  • Joined: 07-December 09

Posted 19 October 2013 - 08:25 AM

Ahoj Jak to tak už vypadá rozhodl jsem se pořídit něco málo na hraní,tak mě napadlo že bych mohl stvořit nějaký topič.Protože se tu celkem nic neděje (nepočítaje shout),taky proto že bych rád aby jste mě poradily/utvrdily v mém výběru.No a to ve výběru stolního pc.Co chci:
-Aby to něco zvládlo no na takové to moje hraní (takže žádný high end,nějaký střed)
-Noťas nechci ten používám na jiné věci
-Počítám tak na rok a aby mě to moc nestálo cca kolem 15ti
-asi chci komplet nebyl by problém to složit a nainstalovat ale jsem líný

To je asi tak všechno co jsem zatím našel a zaujalo mě to je asi toto : click

Chci spolehlivost,rok aby to utáhlo nějakou tu hru co má vyjít a to je asi vše :) Jsem ochotný si za lecos připlatit když to bude stát za to,jakékoliv radě se nebráním ;)

Tak jsem vás zbavil 5 minut času a trošku tu oživil forko tak tu spamujte :D
0

#2 User is offline   Xaverius 

  • Hlavní korektor
  • Group: Mystiq Times
  • Posts: 945
  • Joined: 01-November 09

Posted 20 October 2013 - 10:58 AM

http://interlink.tsb...ze_d163888.html

Btw, na ROK?! Ok, až si teda budeš za ten rok kupovat něco nového, klidně mi tenhle pošli, jo? :o :D
0

#3 User is offline   vecernik 

  • Group: WW Moderátor
  • Posts: 1,625
  • Joined: 11-September 08

Posted 20 October 2013 - 12:00 PM

to co tě zaujalo bych nebral. zbytečně vyhozený peníze.

http://www.alfacomp....H011QFL01155I01
takhle to vypadá na alfě, když se to sestaví z stejných (nebo nejlépe odpovídajících) komponent co nejpřesněji dle předlohy.. člověk by čekal že vzhledem k většímu odběru těch HAL počítačů budou sestavy levnější žejo (možstevní sleva na komponenty, rozpočítání ceny návrhu sestavy do všech kusů,sériová výroba na montážních linkách)? Cena za sestavení má být prakticky nulová zvlášť když to zadarmo nabízí i většina prodejců když si objednáš samostatné díly. Tedy... platíš za značku.. Opravdu potřebuješ značkový počítač poskládaný z obyčejných komponent?

Teď se podívejme na samotný komponenty:
CPU - jde o lowendový APU od AMD, což zaručuje 3 věci - Nízkou cenu (to je plus) ale také nízký výkon (vlastně takový silnější atom či průměrný celeron. Nic na hraní.) a především uplně zbytečnou grafickou kartu integrovanou na čipu (a proč platit za něco co nevyužiješ a nepotřebuješ žejo?)
MB - kterej z**** po**** i**** vymyslel módu uATX desek?!? A co třeba chlazení napájecí kaskády? O tom asi nikdy neslyšeli...Vlastně můžeš bejt rád že máš žebrování na chipsetu. Rozšiřitelnost? nulová - ani tu blbou ramku navíc tam nedáš.
Zdroj - levná 350W krabička? no jasně.. utáhne to. Ale kdy odejde? za rok? za dva? a kolik komponent vezme s sebou do křemíkovýho nebe? Navíc bude zbytečně topit protože celá sestava bude na hranici jeho možností. A efektivita? legrační, tvrdí že mají 80plus, ale na oficiálním webu certifikátora model uvedený není... (jen tak mezi náma - zdroje jsou nejčastější příčinou problémů (včetně nestability systému) s počítačema. spousta lidí myslí že to na výkon nemá vliv tak šetří a pak se diví...)

Zbytek se dá protože nejde už o důležité komponenty které by výkonem nějak výrazně měnily pohodlí při práci s počítačem.
Takže co změnit?
Hned ze základu bych vyměnil zdroj. 500W, skutečných 80plus (takže při běžné zátěži 250-300W to bude mít přes 85% s dostatečnou rezervou. Osobně bych trochu připlatil (já sám mám v počítači zdroj za 2k) protože krabička za 600korun prostě nemůže fungovat spolehlivě. To je jako kupovat eurocase...

Dál, vzhledem k dnešnímu vývoji na trhu bych (i jako zarytej AMDčkař) šel do intelu. AMD prostě zaspalo dobu a jediný co jsou schopní nabízet jsou právě solidní APU (ale to jen díky spojení s ATI a jejich grafickejma čipama) a největší počet jader u dražších procesorů. Výkon pro hry tam prostě chybí.
Co vybrat u intelu? Vyvaroval bych se čistých lowendů (atomy + nejlevnější celerony/pentia). Solidní výkon i na hry se dá sehnat už u i3. Vhodné je dívat se na architekturu (čím novější, tím lepší - větší výkon při stejných GHz, menší spotřeba=méně zahřívání) I obyčejnej i3-3240 nabízí skoro trojnásobnej CPU výkon oproti původnímu A6-3500. Takže si už hry skutečně zahraješ.
K jinému procesoru patří i jiná základní deska. žádné uATX, chipset (z/h/w/b)7(7/5)
osobně bych vybíral z tohodle: http://www.alfacomp....08M0984YC00000T , pokud chceš nutně ušetřit, tak překlopit na stránku 2. Výběr je moc velkej a každej má svýho oblíbenýho/neoblíbenýho dodavatele, takže nemá moc smysl abych tady dával doporučení. Většina je variantou toho stejného. Koukej především na název chipsetu, 4 sloty pro RAM, vhodné je nějaké pasivní chlazení na napájecích tranzistorech a počet sata 6Gb/s konektorů si můžeš vybrat sám (jestli stačí jeden nebo radši dva) Aby byla sestava kompletní tak jsem tam hodil tu hezky barevnou desku od MSI, ale lze to vyměnit za téměř cokoliv v podobné cenové kategorii.

S lepší základní deskou lze koupit i lepší paměti (1600 místo 1333), samozřejmě v červeném provedení aby to hezky ladilo se zbytkem základní desky (když už tam má být v bočnici sklo, tak ať to nějak vypadá, žejo)

Grafická karta? hmhm... záleží na tobě. Na té už není nic závislé. Čím lepší, tím vyšší výkon. To je jasné. Takže jde vlastně jen o cenu kolik do toho chceš investovat. Rozhodně ale doporučuju koukat na paměť ale ne na velikost, nýbrž na typ - Vybírej nejlépe DDR5 a nenech se zlákat na "omg omg 2GB paměti na grafice to musím mít!". Pokud by jsi měl dvě téměř totožné grafiky ve stejné cenové relaci, jednu pasivní druhou aktivní, tak ber pasivní + si na to dokoupíš samostatnej 12cm větráček a budeš mít mnohokrát lepší chlazení, než s těma pidivětráčkama který na grafických kartách bejvaj v základu. (protože jde čistě o tvoji volbu, neměnil jsem ji)

Pevný disk kupodivu měnit netřeba protože už sám o sobě má SATA 6Gb/s (i když to předchozí deska vůbec neuměla)

výsledkem je něco takovéhodle: http://www.alfacomp....4011XQH011RDL01


Tož asi tak...

edit: uh, to jsem to psal víc jak hodinu? no supr... tak nezapomeň k výsledné ceně připočíst ještě 200 pro mě za konzultaci :P
1

#4 User is offline   Xaverius 

  • Hlavní korektor
  • Group: Mystiq Times
  • Posts: 945
  • Joined: 01-November 09

Posted 20 October 2013 - 01:53 PM

View Postvecernik, on 20 October 2013 - 12:00 PM, said:

MB - kterej z**** po**** i**** vymyslel módu uATX desek?!?

Šmarjá, to je mATX? Toho jsem si poprvé ani nevšiml. Ruce pryč, Goty, faaaaast.

Jinak nepodceňuj integrované grafiky, Večerníku. Kdybych neměl procesor s integrovanou, tak od června až do příštího roku nemám použitelné PC :P.

EDIT: Skříň sucks ass. Proč je teď v módě ten debilní nápad dávat zdroje dolů?
0

#5 User is offline   vecernik 

  • Group: WW Moderátor
  • Posts: 1,625
  • Joined: 11-September 08

Posted 20 October 2013 - 02:28 PM

nepodceňuju je. zvlášť v případě AMD. Ale jsou zbytečné když k tomu chceš samostatnou grafiku. Pokud by systém dokázal využít obě jádra naráz (integrované i samostatné) a spojit jejich výkon do jednoho, pak oukej.. ale to myslím zatím počítače neumí i když nějaké pokusy na tohle téma byly.

co se týče zdroje dole, to je proto, že se nahoru začínaj dávat samostatný větráky. Dřív byl zdroj nahoře proto, aby rovnou tahal teplej vzduch (stoupá nahoru do horní části case) pryč. To už není nutné. A protože zdroj stejně jako ostatní komponenty raději chladný vzduch, tak se dává dolů, nejlépe tak aby sám nasával vzduch zespodu přes filtr a foukal si ho rovnou ven. Teplý vzduch z komponent prostě zdroji nedělá dobře.
0

#6 User is offline   Gotvald 

  • Group: VIP
  • Posts: 678
  • Joined: 07-December 09

Posted 20 October 2013 - 05:28 PM

Pff masakr :D Jsi to vzal pěkně zkrátka,já nečekal že to bude kdo ví co pořád je to seriově vyrobená krabice že jo...
Právě jsem taky zarytej AMDčkař a Intel mě nejednou dost zklamal.Měl jsem v ruce dva noťase a oba reklamoval...Pravda taky to nebyly žádný zázraky ale stejně by člověk čekal že po dvou měsících nepoletí do krámu...
Taky jsem se v tom tolik štourat nechtěl ostatně je mi asi jedno jestli ta výrobní technologie bude 40nm a nebo uplně jiná,říkám jen na nějaké to obyčejné hraní to musí stačit...Sata je pro mě nutnost a grafika asi pod 2gb ani nemá cenu zas nic drahého že jo...Nvidie asi klasika sic ATI není špatná ale přeci jen jsem zvyklí na svůj standard s grafikama jsem problém kupodivu nikdy neměl.Jestli to bude mít pruhlednou bočnici je mi jedno jen to dobře vypadá.
Popravdě pěkný návrh docela mě to zaujalo štve mě akorád ten Intel no.A za ty prachy to i hezky vapadá...

Taky jsem na záložním (stál cca 2k od kamaráda) Počítači měl integrovanou grafiku a dalo se na tom hrát wowko :D Jinak Xave kdo ví co bude za rok 15 není zas tolik to se vydělat dá tak když nebudu vědět co s tím tak si na tebe vzpomenu :D

Teď mě děsně štve že to tu tak rozpitval a nedá mi to teď spát sem chtěl něco jednoduchého jen přijít vzít a hrát a on tu zase hodí ty jeho argumenty %☺☻♥ A ještě to vypadá tak hezky.
0

#7 User is offline   Mufinqua 

  • Group: VIP
  • Posts: 3,238
  • Joined: 27-August 09

Posted 20 October 2013 - 06:18 PM

Pirmluvil bych se za vecernikuv vyber. Z Intelu mit strach nemusis, ja nikdy nemel nic jineho a taky jsem nikdy nelitoval. Od pentii az po i5. Navic pokud jsi to mel v notebooku, tak je to trochu jiny pripad. A ta i3ka ti bohate postaci.

Osobne bych jeste prikoupil heatpipe chladic na cpu (ja pouzivam tenhle). S original chladicem jsem se spokojil na takove kancelarske prace, ale pri hrani her bych uz bez heatpipe byt nechtel. Teplota neprekroci 40°C. Navic tak i chranis procesor.
1

#8 User is offline   Xaverius 

  • Hlavní korektor
  • Group: Mystiq Times
  • Posts: 945
  • Joined: 01-November 09

Posted 20 October 2013 - 06:40 PM

View PostGotvald, on 20 October 2013 - 05:28 PM, said:

Sata je pro mě nutnost a grafika asi pod 2gb ani nemá cenu zas nic drahého že jo...Nvidie asi klasika sic ATI není špatná ale přeci jen jsem zvyklí na svůj standard s grafikama jsem problém kupodivu nikdy neměl.

Jojo, grafiky zatím bohatě stačí s jedním gigabajtem. Jinak nVidiu, vždycky jedině nVidiu. Radeon jsem měl jeden a je to eldrich abomination :D.

Jestli tě na intelu štve cena, tak to je proto, že ovládají větší procento trhu a výkonově jsou většinou trochu jinde než AMD. Ti teda dřív dominovali (nižší) střední třídě, ale trochu jsem zaspal a netuším jak je to teď :D.
Já začínal na AMD Bartonu (Athlon XP 2500+), což bylo v roce 2003 imba top novinka, a šlape to dodnes. Teď mám i5-3450 a vžůůům, můžu mít spuštěné co chci a nijak se to neprojevuje :D.


Večerníku, jasně, pokud chceš mít grafiku, tak je vestavěná zbytečná, ale když se na dedikované něco posere, tak se to hodí.

K diskuzi o zdrojích, ano, to, že zdroj dole má samostatný okruh, je fajn, ale nasbírá díky tomu, že je hned u země, taky bažilión prachu. A filtry teda moc nepomáhají. Jinak teda nevím jak ostatní, ale já vždycky měl pod zdrojem větrák, který se staral o horko z prostřední části case, takže zdroj nikdy nebyl moc zatížený. On taky zrovna tímhle ani nějak moc zatížit nejde. Teda pokud je kvalitní :-].
Plus tyhle skříně mají ještě otvory nahoře a těma dovnitř padá bordel :P.

Mufíqu, fuuuu, já mám :P: http://interlink.tsb...nt_d136895.html
(Samozřejmě nejsme barbaři, abychom používali box, žejo :D.)

EDIT: MSi dělá takové cool obrázky na chladičích MBček, jo? :o
1

#9 User is offline   vecernik 

  • Group: WW Moderátor
  • Posts: 1,625
  • Joined: 11-September 08

Posted 20 October 2013 - 07:36 PM

mufi - Originalni chladic v tomhle pripade nebude moc velke omezeni i kdyz samozrejme - lepsi chladic udela lepsi chlazeni. Proc to neni tak dulezite? protoze ten procesor ma blbejch 55W ... Ale je to dalších 600 korun za něco co moc neovlivní výkon. Proto jsem to nezahrnoval. (mimochodem, původní HAL sestava údajně taky jede na boxovým chladiči i když na obrázku maj nějakej hezkej s heatpipama)
To co jsi ukázal mufi je fajn chladič. Sám mám jinou variantu téhož - CM hyper 212+ . V obou případech mají ty chladiče nějaký význam, až když přenáší určité vysoké výkony. Jsou v podstatě určeny na cpu se spotřebou 100 a více wattů. U poloviční spotřeby (a tím i polovičního vyzářeného tepla by mi to skoro přišlo jako škoda peněz. (nehledě na to že se dá dokoupit později pokud by se ukázalo že box neudrží teploty pod 45-50 v zátěži.

gotvald - pardon :) trochu jsem se odvázal :D Jinak to neber jako pevnej řád. Prostě jen jsem sepsal myšlenky který mě k tomu vedly. Co si pořídíš je tvoje věc i když zrovna to co jsi našel není uplně šťastná volba. Věřím že i na AMD platformě by se dalo sestavit za stejnou cenu lepší model (hlavně kvůli tomu cpu). Šlo mi hlavně o to ten pc trochu "umravnit" aby něco vydržel. Vyhodit 15 tisíc na to abys za rok dával další peníze mi přijde strašná škoda. Po tom roce totiž ten počítač prostě nebudeš moct prodat za nějakou rozumnou cenu protože bude mít hodnotu tak sotva 5k (kvůli opotřebení). Stejně tak by byla škoda kdyby ti vlivem nekvalitního zdroje odešel uplně. Já celkem úspěšně praktikuju dědění počítačů - tedy když někomu přestane sloužit, vemu ho, vyčistím, přepastuju, přeinstaluju a předám někomu dalšímu. Třeba babičce, která měla něco uplně stařičkého, kde jely sotva 98čky a teď jí sviští kancelářský PC určený pro visty (takže XP na tom jedou jedna radost). Ale to by samozřejmě nebylo možné, kdyby ten počítač nejel spolehlivě. (prostě jak jednou nejede spolehlivě, dá se to pomalu vyhodit protože najít v domácích podmínkách příčinu je často velký problém)
Ohledně SATA - to má samozřejmě každá deska. Ale jsou pomalé sata (to co mají všichni - 3Gb/s) a nové rychlé sata, které se zatím moc nepoužívají (6Gb/s - a vlastně to zatím komponenty ani neumí plně využít).. Ale pokud máš možnost, aby deska uměla to rychlejší, pak proč to nevyužít. Prakticky každá deska má cca 6 SATA portů. žádný, jeden nebo dva z nich jsou ty rychlejší. Třeba kdybys pořizoval později SSD (rozhodně doporučuju jako systémovej disk, ale aspoň 128GB. Raději 256. Dobrou zkušenost mám s Crucial M4 i když možná už budou novější a lepší) tak je to hodně užitečné protože zrovna SSD bude za rychlejší rozhraní velmi rádo.

xav - nope. Radeony jsou dobré grafiky. Nabízí lepší poměr cena/výkon než nvidie. Integrovaná grafika je jako záloha taky dobrá ale u APU od AMD tato grafika není vnímaná jako záloha. Naopak - je to jeden z tahounů daného modelu protože nabízí solidní výkon (kterého se naopak u CPU části nedostává). Intel naopak do svých modelů montuje opravdu čistě záložní grafiky, které jsou v praxi nepoužitelné, ale umožní počítač a nějaké to video (nebo dokonce wowko) spustit.
Zdroj dole nenasává prach protože tam je (nebo má být) na case filtr. Ne sranda-filtr, který bejvá na levnejch bednách. Pokud se toho bojíš, můžeš dát zdroj vzhůru nohama, takže bude nasávat vzduch zevnitř a pořád bude chladnější než ten co je nahoře takže to zdroji prospěje.
Zatížit/nezatížit... kdyby tam měl právě tu 350tku tak to zatíží raz dva. A spolu s odváděným teplem (kdyby to bylo nahoře) by se to zbytečně zahřívalo.
Otvor nahoře nepouští prach. Taky jsem z toho měl strach ale není to tak. Když je pc zapnutý, větrák fouká tak, že nic nepustí dovnitř. Když je vypnutý, má obvykle dostatečnou plochu lopatek, že se dovnitř téměř nic nedostane (rozhodně to je "nic" v porovnání s tím co nasaje při běžném provozu v přední dolní části)
1

#10 User is offline   Gotvald 

  • Group: VIP
  • Posts: 678
  • Joined: 07-December 09

Posted 20 October 2013 - 07:52 PM

Jo to souhlas,jinak já jsem rád.Fakt díky za radu/y.Dědečka(rozuměj můj dosavadní pc dám mámě na karty :D ).Zas až takový přehled nemám takže jsem rád když se tu "odborníci" vyjádří.Samozřejmě nejsem milionář a tak chci něco za rozumnou cenu.Dalo by se investovat i víc že jo ale člověk má i jiné priority...
Sem ani nevěděl že jsou sedmičky pořád ještě tak drahý :D Vlastně máš jinak pravdu,jelikož jsem strašně ovlivnitelný člověk tak si nechám poradit od někoho kdo tomu rozumý no.Vím co chci jen mě je třeba občas usměrnit :D Popravdě asi dám na tvojí radu nějaký čas do výplaty ještě mám tak rozhodně mě to v té makovici bude hlodat :) .
0

#11 User is offline   Mufinqua 

  • Group: VIP
  • Posts: 3,238
  • Joined: 27-August 09

Posted 20 October 2013 - 09:34 PM

View Postvecernik, on 20 October 2013 - 07:36 PM, said:

...

Jop, ja se nedival na spotrebu te i3ky, pocital jsem s obdobnou jako i5, co mam ja, a ona je takrka o polovinu mensi. Ja to mam hlavne kvuli renderovani, kde se vykon dostava ke 100% a to chlazeni je potrebne. Navic v mem pripade pokud dam za cpu 5k, tak me nezabije pridat 600 na jeho ochranu no.

Ale jak rikas, v pripade nutnosti se da dokoupit pozdeji. Ale doporucuju si prvni precist cely planek, ja to montoval nadvakrat a nervoval jsem se :D
0

#12 User is offline   vecernik 

  • Group: WW Moderátor
  • Posts: 1,625
  • Joined: 11-September 08

Posted 20 October 2013 - 10:47 PM

to je taky diky tomu ze je to ivy bridge - tedy 22nm architektura. To dela dost velkej rozdil ve spotrebe :)
0

#13 User is offline   Dawy 

  • Daemonica CT - Druid
  • Group: WoW Tester
  • Posts: 288
  • Joined: 28-November 09

Posted 21 October 2013 - 09:58 AM

níže zmíněný PC jsem kupoval začátkem září:
na platformě, pamětech, zdroji, case,boxovém chladiči, disku se s vecernikem shodneme :)
procesor bych se nebál koupit i5-3350p, jedná se o nejlevnější i5 s ivy bridge, nemá grafické jádro - osobně to vidím spíše jako +, jelikož grafickou kartu budeš kupovat, tak není třeba platit ji 2x. Rozdíl výkonu mezi i3 a i5 je podle mě celkem velký a i přes cenový limit 15k bych se i5 nebál
motherboard - spíše než B75 bych volil H77, i za cenu o trochu vyšší ceny (deska není vhodná komponenta na šetření), krom toho mám radši asus (ale to záleží na každém), osobně jsem ji kupoval za 1950kč i když teď v czc, ani alfacompu ji nemají :-/
grafická karta - otázka, k čemu bude, z mainstreamu mi vyšla s nejlepším poměrem cena/výkon GTX650 Ti Boost, verze od Gigabyte je tichá, v idle má nízkou spotřebu a i v záteži to není vzhledem k výkonu tak hrozné :) (spotřeba celého PC cca 50-60W idle a cca 160W v zátěži typu Crysis 3)
Pokud máš studentskou verzi Windows, nebo krabicovou verzi už doma, tak bych další nekupoval, proto jsem ji nezahrnul do seznamu.
Výkon téhle sestavy by měl držet krok s ostaními rozhodně déle než rok, jak uvádíš :))
Jedinou brzdou této sestavy bude disk, takže doporučuju si odpustit pár piv a za 2k dokoupit SSD (intel chipset H77 podporuje Smart Response)
Ano, vecernik byl levnější, já ale nabízím vyšší výkon :D

http://www.czc.cz/85...g9shsna4/seznam
1

#14 User is offline   vecernik 

  • Group: WW Moderátor
  • Posts: 1,625
  • Joined: 11-September 08

Posted 21 October 2013 - 11:05 AM

Tady vidím rozdíl opravdu jen v dodržování cenové hranice na základě požadavků a v soupisu částí na základě původního návrhu (tedy včetně win a optické mechaniky). Krabicové win určitě doma nemá (znáš někoho kdo si je pořídil? Navíc to by znamenalo že by je musel odebrat ze současného počítače.. co tam dá místo nich?, studentské se dají nainstalovat jen na jeden (v podstatě jakoby oem verze) a když chceš znovu, je s tím spousta vyřizování.
Podle mě jde o dobrou sestavu ale přeci jen za podstatně vyšší cenu Při porovnání cen bez win a optiky se dostáváme na 11432 (já) vs 14629 (ty). To může být pro gotvalda velký rozdíl. A nebo taky nemusí.. záleží na tom jestli opravdu chce počítač na rok a pak ho předat dál, nebo ho mít rok a pak ho vytunit větší ramkou a SSDčkem. (čímž sice zaplatí zpočátku víc, ale ve výsledku ušetří protože bude mít silný základ koupený a nebude nutné to kupovat celé znovu.

Rozdíl v chipsetu není až tak kritický. Osobně si nejsem jistý, jestli má smysl kupovat SSD jako cache nebo si trochu připlatit a udělat z SSD samostatný systémový disk. Nepotřebuješ SSDčkovat videa a hudbu. Potřebuješ jen systém a programy a to si může člověk rozdělit sám a nepotřebuje featurku která za něj sama tahá data na SSD která tam pak můžou (a nemusejí) být když jsou potřeba. Mnohem důležitější u výběru základovky vnímám vyřešené chlazení, konektory a další featurky.

Grafická karta je taktéž lepší... a taky podstatně dražší :D

Co se týče SSD, cenu bych trochu nasadil... za 2k to nebude uplně ideální model, vlastně jen nějaký malinký (nebo pomalý) a v takovém případě se dá použít fakt jen jako cache.

Kdyby šlo o mě, neváhal bych třeba měsíc počkat aby bylo na silnější základ, kterej vydrží podstatně víc a už se v nebude muset obnovovat za pár let.

Ano, dawy nabízí větší výkon ale já nabízím tradici, odpovědnost a prosperitu! A samozřejmě pivo na náměstí zdarma! err.. to jsem se dostal někam kam jsem nechtěl, co?
0

#15 User is offline   Xaverius 

  • Hlavní korektor
  • Group: Mystiq Times
  • Posts: 945
  • Joined: 01-November 09

Posted 21 October 2013 - 01:46 PM

(Nudím se ve škole v programování, tak spamuju :P.)

Já mám třeba krabicová XPčka :D. Sedmičky mám zkopírované... stačí vědět co za aktualizace jsou copyrightové.
A 650 série sux. Boost je sice už nadupaná věc, ale za tu cenu bych si už rovnou za 4k koupil 560 a rochnil se jako prase v žitě :D.
(Jinak, Goty, jestli nechceš kupovat 650Ti+boost a 630 by se ti zdála slabá, tak 650 bude asi ta pravá volba... I guess.)

No nic, jdu se připravit na impending doom v podobě požadavků na písemku :D.
0

#16 User is offline   Nixxis 

  • Group: VIP
  • Posts: 1,814
  • Joined: 27-December 09

Posted 21 October 2013 - 04:14 PM

Odečti si 2 litry za Windows a kup si nějakou novou lepší grafiku, třeba AMD/ATI - R9 270x má lepší poměr cena/výkon než GTX 760 :) sice přijdeš o podporu PhysX, ale zas získáš podporu Mantle (což má být nové API) :D, nebo R7 260X, ta je cenově i výkonově srovnatelná s GTX 650 - ale osobně si myslím, že je to spíš o preferencích, která firma se ti víc líbí, já bral do PC GTX 760 s novým Twin Frozrem, protože to je jedna z nejtišších karet na trhu jak v zátěži tak v iddle, pokud nepočítáš nějaký pasivy ...

Případně za ty dva litry kup SSD - Crucial M4 128GB, nebo Intel SSD 120GB

U klasického HDD bych si připlatil 200kč za notebookovou 2,5 verzi - tišší provoz a menší spotřeba. Sice má teda menší kapacitu, ale hm to mě tolik netrápí.

Procesor bud pošetřit a vzít i3 a časem bez problémů vyměnit za i5, nebo rovnou i5 - nejlevnější "p" verzi bez integrované grafiky. Případně 6ti jádrová Vishera je celkem solidní a ne o moc slabší náhradou za Intel, ve výkonu na jedno jádro je Intel sice o kus napřed, ale pokud používáš aplikace, které využijí všechny jádra, tak získáš malou výhodu ... a například s FX6300 nebudeš mít problémy se žádnou hrou a za cenu 2500Kč krása ...

A btw - dneska ještě někdo používá optickou mechaniku? .. zbytečných 500kč ...

AMD + AMD grafika
http://www.czc.cz/5ihlvpa6r8j5p89170gqlbknm2/seznam


AMD + nVidia
http://www.czc.cz/6mosjujn9giu48n2150ap8fphe/seznam


Intel + AMD grafika
http://www.czc.cz/a6h9ribprshu9b9tpv1nvph39b/seznam


Intel + nVidia
http://www.czc.cz/9v3e4t7034ii48qfhvfem9i4e9/seznam


Toto jsem bral já a zatím po 2 měsících spokojenost.
http://www.czc.cz/di1u61ej8ahtsa4d3g6mo6e9u5/seznam


K těm sestavám - pokud finanční limit dovolil dával jsem k tomu chladič procesoru - GELID Solution Tranquillo rev2 - mám ho ozkoušenej na více sestavách a jsem s ním spokojen, ale hlavně ze začátku a pokud nemáš v plánu taktovat, tak ti bude stačit BOX chladič bez problémů - občas vyfoukáš prach a jedeš. Pár stovek se dá ušetřit jak už jsem psal i na disku - já mám rád notebookové a nepotřebuju tolik místa, takže pokud je nahradíš klasickým HDD, tak ušetříš pár stovek a získáš i GB navíc. U Intel sestav jsem investoval trochu víc do MB, protože je parádní a máš prostor pro budoucí upgrade procesoru z i3 na i5, nebo i7. Grafický karty Ti budou stačit bez problémů na všechny hry ve fullHD rozlišení, jedinou brzdou systému bude HDD - vyplatí se SSD, časem bude ztrácet dech i procesor.

Navíc jak jsem psal nepoužívám do sestav optickou mechaniku - dělá to randál a DVD má dnes každej stejně jen na výstavu ...

A k tomu SSD - já měl do ted normální 160GB harddisk na PC i na NTB, a neomezovalo mě to, takže ted když mám SSD 128GB, kde mám Widle + WoWko a to je vše, tak si pískám ... na data mám normální disk, případně externí ...

Xave: Za 4k máš 660 :D s Twin Frozrem
0

#17 User is offline   Mufinqua 

  • Group: VIP
  • Posts: 3,238
  • Joined: 27-August 09

Posted 21 October 2013 - 05:46 PM

View PostNixxis, on 21 October 2013 - 04:14 PM, said:

Navíc jak jsem psal nepoužívám do sestav optickou mechaniku - dělá to randál a DVD má dnes každej stejně jen na výstavu ...

to jsem si taky rikal, pak jsem koupil fifu a bum nemam, jak ji nainstalovat. Posral se mi win, jdu to preinstalovat oh crap, bezel jsem do obchodu rychle pro nejakou nejvic sux mechaniku :D .
0

#18 User is offline   Xaverius 

  • Hlavní korektor
  • Group: Mystiq Times
  • Posts: 945
  • Joined: 01-November 09

Posted 21 October 2013 - 06:30 PM

View PostNixxis, on 21 October 2013 - 04:14 PM, said:

Xave: Za 4k máš 660 :D s Twin Frozrem

Djo vlastně, ono to teď nedávno kleslo.... JÁ bych si stejně koupil 560. Šestistovky jsou hnusně krátké :D.

A mít optickou mechaniku je nutnost. Kam mám sakra zálohovat všechny hry a hudbu (nemluvě o opětovné instalaci kterékoliv z těch 200 her co mám)? :P
0

#19 User is offline   Gotvald 

  • Group: VIP
  • Posts: 678
  • Joined: 07-December 09

Posted 21 October 2013 - 06:37 PM

:D Moc díky,každý spam vítán alespoň není nuda ;) O SSD jsem taky přemýšlel ono ta hlučnost občas to leze na nervy,já už si zvykl :D Říkám připlatit si není problém zatím mě opravdu nejvíc láká a i když to nerad říkám :P Večerníčkovo rada a musím konstatovat k nezaplacení.
Nixx jak jinak člověk co mě jeho rady nikdy nezklamaly a připlatit si není zas až takový problém sic nějaký čas bych musel pošetřit ale to je to nejmenší.
Sedmičky samozřejmě nemám :lol: Tak už z toho důvodu bych koupil origoš aby byly...
Když to půjde a nebudu mít tu potřebu tak ho ani za rok měnit nebudu můj děda mi vydržel cca 6 let přibližně sic ve své době stál randál ale už je to znát no i přesto na něm dneska Skyrim například pustím :D Mechaniku chci na nějaký ten filmec no ono mám teď cca 1,5 Tera ve věech discích ale že bych chtěl skladovat každý film na HDD...
A zas takový znalec nejsem já držel krok s dobou jéje to už je let pak jsem začal makat a po dlouhé době kouknu do krámu a ejhle to se toho změnilo :) .
0

#20 User is offline   Nixxis 

  • Group: VIP
  • Posts: 1,814
  • Joined: 27-December 09

Posted 21 October 2013 - 07:15 PM

Tak ono když nepotřebuješ AntiAliasing, Teselace a další podobný machrovací "fičury" tak ti bude ten PC stačit bez problémů na X let, pokud nepřijde nějaká revoluce, což je vzhledem ke konfiguraci nových konzolí spíše fantasy :)

Já mám sice sbírku her, ale nějak nemám čas si je znovu instalovat ... nové hry, když nepočítám WoW už kupuji jen na Steam/Origin a WoWko se stahuje :)
Windows mají funkci instalace přes USB flash disk.
Jediný problém by byl, kdyby nešel internet, to bych měl ku+va problém.

Já mám Pc hlavně na práci, ale hraju i dost her, takže jsem stavěl herní PC, kterej mi všechny grafický a CAD programy rozjede bez problémů, hlavní podmínka byla aby byl tichej, jelikož nezřídka si maluju ještě nad ránem :)

DVDček mám doma asi už jen 6 celkově, nebo na kolika se dodává wowko a to jen kvůli tomu, že to vypadá parádně na poličce s těma artbookama,ale to už je offtopic :)

Ta Večerníkovo sestava je pěkná a pokud plánuješ koupit Widle, tak i když počkáš, neušetříš. Akorát ta 630 si myslím, že už je o krok pozadu

Xave: Jestli chceš "dlouhána" tak jdi do R9 270X Toxic :) pokud máš prosklenou bočnici, tak vypadá parádně a má 30cm! :)
http://www.czc.cz/sapphire-r9-270x-toxic-2gb-gddr5-with-boost/138476/produkt

http://extrahardware.cnews.cz/sites/default/files/styles/ehw-galerie/public/pictures//clanky/ehw/2013/10rijen/sapphire-radeon-r9-270x-toxic-test-recenze-review/foto//18.jpg?itok=7eISmXZB
http://extrahardware.cnews.cz/sites/default/files/styles/ehw-galerie/public/pictures//clanky/ehw/2013/10rijen/sapphire-radeon-r9-270x-toxic-test-recenze-review/foto//17.jpg?itok=v4UlzL3K
0

  • 3 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users


TOPlist