Posted 13 March 2013 - 12:12 PM
Ještě k tomu Blitzovi. Schovávat za creepama se taky umim, jen mě sere, že se to musí hrát pod tvojí věží, jak píše Mufi. Jakmile by ses dostal na lajně řekněme na úroveň řeky, tak Blitz, pokud není úplný idiot, zapne rychlost a jde si pro tebe - z toho ti vyplynou dvě možnosti
1) začneš utíkat, protože nechceš engage -> dostaneš grab
2) nezačneš utíkat, protože nechceš grab -> dostaneš pěstí a musíš bojovat
A to já zase neříkam, že se proti Blitzovi nedá hrát. Jenže jakmile nastane možnost 2, tak musíš focusnout carry, což dopadá většinou tak, že mu sice nějakej dmg dáš (on tobě taky), ale zase chasovat ho nemůžeš, protože dostaneš grab. Když ho chasovat nebudeš, tak ho nemáš jak odehnat. Celkově si myslim, že Blitz je prostě do těch tradů na lajně jeden z nejlepších supportů, pokud ho umíš fakt dobře zahrát. Má super CC ať už ofenzivní nebo defenzivní, slušnou abilitu na escape/chase a docela slušnou dmg. To jsem se ještě nezačal ani bavit o Učce.
Samozřejmě ho vycounteruješ Alistarem, ale ten už se zase tolik nehraje. Když jsme se o tom bavili s Yotisem, tak jsme došli k názoru, že má vlastně 2CC ability, který ale většinou používáš současně, protože WQ combo je za Alistara základ. A to je tak jediný co umí. Ultimátku má dobrou na tankování a engage, ale na lajně zas tak hustá neni a o jeho "healu" se asi ani nemusíme bavit.
Oproti tomu Morgana support vs. Blitz (nebo Thresh, Elise, Taric, prakticky cokoliv) - dobrý CC z Qčka jako u Lux, sice jen pro jeden target, ale je to prostě CC+slušná dmg. Shitty dmg z W, který ti ale i tak pomůže, protože to můžeš házet za creepy pod jejich carry a nutit ho tak měnit pozici. E, který má sice dlouhý CD, ale vyblokuje ti jakejkoliv pokus o CC. A Učka je i do lane fáze úplně supr, prostě mezi ně sebevražedně naběhneš a když se u nich udržíš + rozhodíš W Q, tak má carry zaděláno na double kill. Nechápu proč se Morgana nehraje víc no :), doporučuju jí třeba s Ezem.