Mystiq.org - forum: Prosba o pomoc - seminární práce - Mystiq.org - forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Prosba o pomoc - seminární práce prosím o vyplnění krátkého jednoduchého dotazníku

#1 User is offline   DrMonok 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 65
  • Joined: 28-December 08

Posted 19 May 2012 - 09:23 PM

Zdravím všechny přátele wow.
Chtěl bych vás velice poprosit o vyplnění tohoto dotazníku http://login.oursurvey.biz/5537
je to jednoduchý dotazník, který má sloužit k výzkumu informovanosti občanů ČR o Číně. Nejedná se v žádném případě o žádnou komerci nebo propagaci. Nasbíraná data mi velice pomohou k tvorbě seminární práce, kdy budou data konfrontována se zkušenostmi lidí, kteří v Číně byli, pracovali, studovali a navštívili ji.
Jedná se opravdu o velice jednoduchý dotazník, který zabere tak 3 minuty. Je samozřejmě anonymní. Velice vás prosím o vyplnění, a pokud se vám bude chtít, můžete ho i šířit, například na facebooku.
Velice by mi to pomohlo. Děkuji za váš čas.
0

#2 User is offline   Kaspic 

  • Group: Moderátor
  • Posts: 841
  • Joined: 05-October 09

Posted 19 May 2012 - 09:41 PM

mas to tam ale chybala mi pri niektorych otazkach moznost neviem/nevim :)

#3 User is offline   Chooze 

  • Daemonica CT - Hunter
  • Group: WoW Tester
  • Posts: 3,604
  • Joined: 02-July 08

Posted 19 May 2012 - 11:44 PM

tjn jako kdyby sme tu měli dotazník o Baráku Obamovi....nevím/nevím/ne/nevím/vlastní odpověď...bys tma měl tyhle možnosti doplnit :)
0

#4 User is offline   DrMonok 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 65
  • Joined: 28-December 08

Posted 20 May 2012 - 07:54 PM

Děkuji za vaši pomoc a spolupráci. Též za vaši kritiku. Ano, dotazník je to nic moc. Je to první výzkum a první dotazník, který provádím. Je takový, nevím jak ho charakterizovat, ale řekl bych že nekompromisní. A o to i více méně šlo, jelikož zprávy o Číně které se objevují v našich sdělovacích prostředcích přesně takové jsou. Jsou velice kritické, vyčítavé, strach vzbuzujíci.
Učel dotazníku není takový, aby si člověk odpověď na každou otázku někde vyhledal, proto, aby jeho odpověď byla co nejvíce podobná opravdové situaci v ČLR. Právě má být vyplňován více méně spontanně, pocitově...prostě by to měl být obraz, představa, jakou o této zemi pomáhají tvořit naše zdělovací prostředky (např. proto jsem tam nikde vyloženě neuvaděl - získávám se zahraničních zdrojů). Má to být více méně vizitka našich sdělovacích prostředků informovat veřejnost a dostatečně vylíčit situaci v nějaké zemi.
Většina zpráv o ČLR je nesena v negativním duchu, snaží se vzbuzovat obavy atd (alespoň většina takových, co se dalí lehce dohledat, a nebo takových , co nám pravidelně nabízejí portály jako je idnes nebo novinky...). Pokud nese zpráva nějaké pozitivní poselství, téměř vždy není zapomenuto podtrhnout že ....nedodržuje lidská práva, že to či ono špatného. Já osobně mám z takových zpráv pocit, že žít v takové zemi se ani nedá, že to je tragedie a běžný občan je jen vystrašená morální troska bojující o holou existenci absolutním popřením svého já. Nepopiratelně musí mít taková represe negativní dopady na společenské vztahy atd. Pokud existuje absolutní cenzura, musí na druhou stranu existovat i absolutní neinformovanost, nebo pokřivený pohled číňanů na dění ve světě.
Jsou to jen teze. Já v ČLR neby, provádím pouze průzkum. Výsledky průzkumu hodlám porovnat s informacemi, které mi poskytli lidé, kteří v Číně byli, studovali, nějakou dobu dokonce žili, pracovali atd.
A výsledkem by mělo být srovnání našeho obrazu a životní reality Číny. Těm lidem, kteří mají osobní zkušenost jsem samozřejmě krom rozhovoru dal i dotazník, a znám jejich výsledky. Když pominu informace z rozhovoru, tak i vyplněné dotazníky se často v mnoha věcech liší od průměru těch dotazníků, které vyplnili lidé bez osobní zkušenosti.

Cílem práce rozhodně není hodnocení situace (a už vůbec né politické situace) v Číně. Nebo její velebení, nabo naopak zatracení. Může to být ale spíš vizitka našich sdělovacích prostředků, našich znalostí...atd. Nemalou čast práce hodlám věnovat i momentům, jak se konkrétně změnil pohled na Čínu před a po návštěvě. V čem byly obavy před cestou, v čem příjemné překvapení, v čem utvrzení atd. Něco málo tam mám i o stylu obchodních jednání, rozdílu mezi ČR a ČLR atd.
0

#5 User is offline   Mufinqua 

  • Group: VIP
  • Posts: 3,238
  • Joined: 27-August 09

Posted 20 May 2012 - 08:27 PM

Ta umyslna neinformovanost nebo zaporna informovanost je dana rezimem, ktery tu mame my. Demokrate odsuzuji komunismus, komuniste odsuzuji demokracii. Osobne si myslim, ze je nejake nepsane pravidlo mezi reporterama atd, aby nevyzdvihovali nebo lidi neinformovali o kladech jineho rezimu, nez je nastoleny v zemi.

Me osobne cina fascinuje delsi dobu a urcite bych se tam rad podival. Jestli budu mit moznost, to netusim.
0

#6 User is offline   DrMonok 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 65
  • Joined: 28-December 08

Posted 20 May 2012 - 09:50 PM

Tak, výzkum a info od lidí co měli tu čest nese protichůdné výsledky. Nebudu to zatím rozebírat.
Něco za tím je, a bude toho dost možná víc. Krom toho, co jsi podotknul to bude možná i dost velká neprofesionálnost žurnalistů. Rozdíl mezi oficialnimi deníky a bulvárem se pomalu ale jistě stírá.

K návštěvě Číny. Ze 110 respondentů odpovědělo na první dotaz - Byl(a) jste někdy v ČLR? , 6 kladně. 4 z nich byli přátelé a mám to potvrzené. Takže, ,statisticky to neni uplně tak nereálné se tam podívat :-))
Jeden z lidí, kteří mi poskytli informace o ČLR, jak se říká, z první ruky byl i otec. Ten byl v ČLR 2x, pracovně. Ale někdy na začátku 80. let. To je taky zajimavé, pro srovnání, jak se Čína vyvíjí v čase. Je to stále socialistická země, ale rozhodně ne nijak rigidní, právě naopak. U nás byl též socialismus, ale rozhodně se nedá říct, že to bylo stejné v roce 48 a v 60 nebo v 70 letech. Proměny jsou neustále.
Ale nemůžu se zbavit poměrně nepřijemného dojmu, že se tímto vrhám na poměrně tenký led. Byť máme svobodu, demokracii a ta by měla být samozřejmě i na akademické půdě, ve vědeckých výzkumech a průzkumech samozřejmé. Nic méně, existují ve společnosti různé vlivy, dogmata, bariéry a nadále nepřekročitelné hranice, při jejich překročení čeká na člověka averze, represe, vyloučení, opovržení... To je vlastní všem společnostem, ať se nazývají demokratické, nebo socialistické, nebo jinak. Otázkou je míra a původ v patrech společnosti, zda se jedná o celospolečenský konsenzus, vycházející z přesvědčení široké veřejnosti a nebo o jakýsi diktát uzké mocenské složky, přímo v rozporu se společností.
0

#7 User is offline   Sherra 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 43
  • Joined: 12-August 11

Posted 22 May 2012 - 09:06 AM

Takhle by dotazník vypadat neměl <_<
Ale vyplnil jsem to, příště se polepši. Chybí ti tam ty alternativy.
0

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users


TOPlist