Mystiq.org - forum: Obchod - Mystiq.org - forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Obchod

#1 User is offline   Psojed 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 1,037
  • Joined: 16-October 09

Posted 18 January 2012 - 10:18 PM

Quote

Co se týče obchůdků, tak mě napadlo rovnou vytvořit jednu specifickou oblast pro tuhle funkci..


Tak psal Asura ve svém postu, nicméně kolem spawnu časem vyroste spousta pěkných staveb a hlavně protože poslední "tržnice", tedy místo pro obchůdky, dopadla katastrofálně, tak jsem se toho zhostil sám. Na jih ze spawnu lehce nad 200 bloků daleko tyčí se (zatím poměrně hranatá) budova ze sandstone a stone brick o rozměrech rezidence, tedy 40x40, s hotovým jedním přízemním patrem a dosud pouze vykopaným druhým podzemním.

To jest Shop.

Byl bych moc rád, kdyby tato budova byla k užitku všem hráčům - právě jako zmíněné místo pro obchody. Zrušil jsem rezidenční ochranu, takže každý tam může stavět. Momentálně je tam vchod z každé světové strany, z jižní věže u spawnu k ní vede cesta (snadno viditelná na velké mapě), obchod je umístěn vedle pískovny a když jdete po ceste, z dálky je na zdi vidět nápis SHOP.

http://img38.picoodle.com/s51i/psojed/v04o_ac9_ua191.jpg

Sám se budu starat o dostupnost, čili budu procházet shopy a kontrolovat jestli je v obchodech zboží, upozorňovat majitele přes mail a chat a dále případně řešit odstranění dlouhodobě neaktivních nebo zabanovaných obchodů s moderátory.

Pokud byste o tohle místo měli zájem, zde můžeme domlouvat další postup při tvorbě vzhledu, pater i samotných obchodů.

  • Stavba
    - Můj plán byl vystavět max. 1-2 patra nahoru zhruba stejné velikosti co přízemí, s doplněním okrasných prvků na střechu. Dál rozšiřovat pak jen dolů.
    - Vnitřek jsem plánoval stylem jedno patro log/planks, jedno patro cobble/stonebrick, jedno patro z <doplňte bloky>, atd...
    - Určitě schody do dalších pater, podle konečného vzhledu pevné, pistonové ve zdi nebo úplně skryté.

  • Jak si zabrat shop?
    - V obchodu je utvořený grid malých obchůdků (viz. obrázek). Vemte si sebou ceduli a do vybraného místa dejte ceduli se svým nickem.
    - Grid není pevně daný. Klidně spojte dvě nebo víc míst dohromady když to budete potřebovat. Počítejte s tím, že bude místo na případné horní nebo dolní patro.
    http://img38.picoodle.com/s51i/psojed/vv4s_964_ua191.jpg


Pokud se vám nápad líbí nebo ho chcete využít i pro svůj shop, tak se klidně můžete zapojit přímo do stavby objektu + přikládám, další nápady:
1) Počet vchodů. Původně jsem chtěl nechat všechny 4 vstupy a nad vstupy dodělat nápis SHOP na všechny strany, ale na druhou stranu mít jeden vchod dost zjednodušuje uspořádání vnitřku i pater a vzniká víc místa na shopy.
2) Vnitřní "náměstí" - uvažoval jsem o kompletním zastavění (zůstal by jen prostřední sloup ze skla - to je rychlý výtah z nejvyššího do nejnižšího patra). Jednak cesta která spojuje vchody je po obvodu shopu, a ta je tam napevno s lávovým osvětlením, jednak tím vznikne spousta místa pro schody nahoru/dolů a prostředek se opět uvolní pro další místo/další shop.

Vaše další návrhy jsou tu vítány.
0

#2 User is offline   William 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 118
  • Joined: 15-May 11

Posted 08 February 2012 - 11:55 PM

tak uvažuji, zda to má cenu si dělat obchod, hlíny mám často poměrně hodně, ale nevím, zda ji vůbec někdo kupuje, to samé cobblestone, ten možná lidi kupují na vypalování i stavění, sám nevím. Jen jsem koukal, ale moc lidí tedy obchůdek nemají :D. Docela by mi bodlo znát přibližnou cenu materiálů, hlavně železa, plánuji si v nejbližších dnech obchod také udělat, ale vůbec nevím ceny, za kolik se to zhruba prodává, takže bych prosil o info. Prachy se mi teď docela hodí, nemám ani vindru :D.
0

#3 User is offline   Psojed 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 1,037
  • Joined: 16-October 09

Posted 09 February 2012 - 06:26 PM

To kolik lídí si udělá obchod já neovlivním :)
Všechny ceny by měly být stejné nebo vyšší než výkupní ceny serveru. Vem si item do ruky a napiš /worth, dostaneš serverovou cenu itemu a cenu stacku co máš v ruce. Server dává dost málo, takže udělat dobrý obchod na tom nebude problém. Některé itemy serveru prodat nejdou, u těch zapoj fantazii.

Jinak dle mě konečná cena vždycky záleží na kupci. Když nebude nikdo kdo by kupoval, pak je určitě vysoká cena a když ti kupec dá víc než je zdrávo, budeš jenom rád :P
0

#4 User is offline   Psojed 

  • Group: Registrovaný člen
  • Posts: 1,037
  • Joined: 16-October 09

Posted 13 February 2012 - 09:48 PM

Z důvodu nedostatku času na stavbu, WTB/koupím 112 stacků Stone Brick. To bude jenom na stěny muzea :P
To jsou dvě plné dvojtruhly a pár stacků navrch. U muzea (západní portál) je na to malé podzemní skladiště, popř. prostě můžete truhlu hodit volně do muzea. Pomocí "/lock Psojed" bude truhla přístupná jen vám a mě. Díky příspěvatelům na stavbu ;)

Píšu to sem, bo k obchodu stejně nikdo návrhy nemá, a topic má vhodný název - klidně vám poskytnu něco výměnou (dýně :D )
0

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users


TOPlist