Jak se vydělává inspirace, když se Vám to stane taky
Posted 26 January 2011 - 02:27 PM
absolutní offtopic, ale musím to někomu říct.
/* Nastínění situace */
Jelikož den má jen 24 hodin a práce je na jakémkoliv bitevním poli (přítelkyně, doma, škola, server atd.) dost, dnes jsem rýsoval celou noc projekt, abych mohl ke zkoušce. Značně unaven jsem tedy jel do školy. Naštěstí do dopadlo dobře a já jsem šel spokojeně ze školy domů. Ale to není to hlavní.
/* Příběh */
Kdo zná Ostravu, pochopí. Kdo ne, udělá si o ní obrázek :D. Tak si to šmáruju ze zastávky Svinov mosty, horní zastávku směrem k nádraží Svinov, abych nasednul na vlak, usl a jel domů. V tom se ke mě zezadu přiblíží exoticky vyhlížející spoluobčan tmavší pleti, budeme mu říkat "obchodník" a začne na mě:
Obchodník: "Hej, ty, parfém, chceš?"
=[v uších mi právě hraje Whiskey in the JAR, ani ho pořádně neslyším, říkám si, asi žebrák]=
Já: "Né díky, nechci."
Obchodník: "Neboj, dobre, dost jich mam. Dam ti."
=[omg, co chce, vytáhnu jedno sluchátko a poslouchám ho napůl]=
Já: "Né, fakt díky, spěchám na vlak."
=[kráčí pořád vedle mě, jako by jsme byli známí a měli stejnou cestu]=
Obchodník: "Som zo Slovenska vieš"
Já: "Slyším no..."
Obchodník: "Hej, vieš co, na, vem si." .. "Ale schovaj to, ať nejsou problémy vieš ne?"
=[vytáhne zabalenou krabičku parfému Boss a cpe mi ji do jedinné volné ruky, v druhé jsem měl projekt]=
Já: "Tak dík no."
=[vzal jsem parfém a hodil ho do kapsy v bundě]=
Obchodník: "Hej vieš co? Na, vem pro tatu nebo bracha."
=[vytáhne druhý parfém a cpe mi ho zas do ruky]=
Obchodník: "Rodinu nemám, nemam komu dat."
=[lol, nemam rodinu, hh, chtělo se mi smát]=
Já: "Hm, dík no."
=[zase jsem vzal parfém a hodil ho do druhé kapsy v bundě]=
Obchodník: "Počkej, nieco mám."
=[vytáhl zabalené hodinky od Rolexu, asi padělek, ale to je jedno]=
Obchodník: "Dej mi nieaky drobak, na cestu vieš. Ti dám hodinky. Sou drahe, švícarky."
=[Nebudu svině, dám mu dvacku, stejně mám plno drobných, sice dvoukaček ale co. Vytáhl jsem peněženku, otevřel ji a z ní se smála pětistovka a v kapsičce na drobáky 3 50tky, dvě 20ky a hromada dvoukaček z hospod :D ... Vytáhnu dvacku a dávám mu ji]=
Já: "Na, ber šéfe."
=[měl jsem sitauci za vyřízenou, hodinky jsem nechtěl, na co, ale dal zas mi je vnutil, tak sem je hodil do kapsy u kalhot, jinde nebylo místo.]=
Obchodník: "Hej, ale tak viděl som, že tam máš dost drobných, nasyp mi je, však? Papírovky nechcu, to si nech, ale ty drobáky mi dej. Sem ti dal hodinky drahé, stojí čtyři tisíckovky."
=[lol, si dělá kozy ne]=
Já: "Však si dostal kámo, nedám ti víc, potřebuju na vlak."
Obchodník: "Tam máš papírovky, to si nech, daj mi ty drobáky a hodinky si nech."
=[To určitě, za co asi budu pít v hospě, rozměnit pětikilo je vražda pro peněženku a játra]=
Já: "Nedám ti nic, dal sem ti za ně 20ku, říkal si, ať dám drobák, dal jsem."
Obchodník: "Ale ony sou za 4 tisickovky."
=[tisíckovky.. lol]=
Já: "No vidíš, si špatnej obchodník, měl by si na sobě zapracovat."
=[Šáhl mi na rameno a zastavil mě, už kousek před nádražím. Toto se mi značně nelíbilo. Být veřejný činitel, bral bych to jako útok.]=
Obchodník: "Tak daj mi hodinky a parfém si nech."
Já: "Nedám, prodals mi je."
=[Už mě s*al, ale vlak mi jel za půl hoďky, neměl sem kam jít. Chtěl sem ho mít z krku. Chytal jsem nervy.]=
Já: "Víš co, prodám ti, kolik máš?"
Obchodník: "Sou moje hodinky. Dajmich (to sem něják nepobral :D )."
Já: "Já je mám v kapse, a ty máš moji dvacku."
=[Blbě na nás koukali lidi, s*alo mě to :D]=
Já: "Dej mi peníze a dám ti hodinky."
=[Měl jsem už rudé před očima... Šmátral chvilu v kapse a vytáhl hrst padesátikaček, dvacek a desítek. Koukal jsem na to jak puk. Začal se v tom přehrabovat.]=
Já: "No dej mi páďo a já ti dám ty hodinky."
Obchodník: "Šak dvacet smi dals."
Já: "To jo, ale ty hodinky stojí 4000 tisíce."
Obchodník: "Hej more, šak sou moje."
=[Začlo mě to bavit :D]=
Já: "Budou, za páďo."
Obchodník: "Se nedostanu dom, za rodinou na Slovensko."
Já: "Si říkal, že žádnou nemáš."
Obchodník: "Brachy atak."
=[Hodně mě to začlo bavit :D :D]=
Já: "Však koupíš ty hodinky za 50 a prodáš je za 4000 tisíce."
=[Začal cosik mrmlat romsky a hrabal se v hrsti drobných.]=
Obchodník: "Na, daj mi hodinky."
=[Vytáhl jsem hodinky z kapsy a dal mu je, když mi dal to páďo.]=
Já: "Dík. Měj se."
=[Šel jsem naproti nádraží do obchodu s páďěm koupit si Kofolu, kterou sem si chtěl už předtím koupit do vlaku. A taky, kdyby náhodou chtěl něco zkoušet.]=
Obchodník: "More, chažďč džarek elor." (Nevím co to bylo, asi "Ahoj, a dobře dojeď. :D :D)
Pokud máte cestu na Svinov, tak ho tam možná ještě potkáte. Malej, exotickej, vousatej, tak kolem třiceti s tou pevnou nákupní taškou přes rameno.
Tak mám doma dva parfémy, kofolu a příjemně na něj vzpomínám. :D :D
Posted 26 January 2011 - 02:36 PM
Posted 26 January 2011 - 02:49 PM
Posted 26 January 2011 - 03:19 PM
Posted 26 January 2011 - 03:20 PM
Posted 26 January 2011 - 03:45 PM
Posted 26 January 2011 - 03:49 PM
rewew, on 26 January 2011 - 03:45 PM, said:
Owned :D
Posted 26 January 2011 - 04:22 PM
Zrovna nedávno jsem takhle postával u automatu a už bylo celkem pozdě k ránu , hospoda skoro prázdná a já zkoušel štěstí , tak jako každý víkend když už jsem vetšinou v hospodě jen s pár známýma .. V tom přišla větší parta romských spoluobčanu a namířili si to rovnou ke mne .. Mne už brali mory že se mi stane něco podobného jako tobě a já mu nakonec nějaké drobné dám aby jsem se ho zbavil a byl klid .. Přišel tedy ke mne a vytáhl z kapsy telefon že prý jestli nechci koupit ( když jsme se zeptal odkud to vzal tak mi řekl že je to špatný dárek z vánoc - hned mi bylo jasné že je to čorka ) Prý potřebuje nutně pro rodinu 500 kč protože všechno prohrál v automatech ( nečekaně ) Chtěl za telefon 700 kč ( nechápu , říkal že potřebuje 500 pro rodinu a chce po mne 700 ? ) Trošku jsem telefon procheckoval a když jsem mu řekl že mu za něj nedám více než 400 tak to zbalil a se svýma kumpánama si to kráčel ven z hospody ( takhle na ně musíš , sice to byl telefon který měl daleko větší hodnotu ale za kradený telefon ehm . ) No netrvalo ani 15 minut a týpek se vrátil s tím že to teda bere i když moc nadšený nebyl ( jeho kamarádi se po mne nedívali zrovna přátelsky ) Vytáhl jsem teda z kapsy peněženku a ty 400 jsem mu dal ( telefon jsem hned na další den prodal za 900 v nejbližší zastavárně takže taky docela podařený kup ) Už se do té hospody docela i těším , člověk se ožere , zahraje si a ještě na tom vydělá ..
No a takhle my tu v Havířově žijem ( určitě to Shalle znáš z Ostravy kde je ta situace dost podobná viz Stodolní )
Škoda že ten tvůj kamarád si to nestaví každé ráno když jezdím do Kunčic do práce :D možná bych sem přidal něco podobného a myslím že kdyby na mne vytasil ty hodinky co jsi mu prodal a já mu řekl to samé co teď čtu od tebe , asi by skočil pod nejbližší vlak
Posted 26 January 2011 - 04:32 PM
Posted 26 January 2011 - 04:38 PM
Radši bych si s Apačema nezahrával, ale ty na to mas asi postavu ze by ses pripadne ubranil :o
Posted 26 January 2011 - 05:29 PM
Shalladan, on 26 January 2011 - 03:19 PM, said:
Používám: "Sry kámo, jsem těžkej kuřák a v krabičce mám posledních devatenáct..."
Posted 27 January 2011 - 12:27 AM
Posted 27 January 2011 - 12:41 AM
Posted 27 January 2011 - 07:22 AM
M4RtH, on 26 January 2011 - 04:22 PM, said:
Posted 27 January 2011 - 07:31 AM
Posted 27 January 2011 - 07:53 AM
MiTiNkA, on 26 January 2011 - 05:41 PM, said:
když už jsme v tý offtopince... to je co za skloňování? :-) bohužel se to nějak rozšiřuje a přitom
shalladan podle vzoru pán
bez shalladana bez pána
shalladanOVA pánOVA historka
jen to neber nic proti tobě, jen bych chtěl vědět, proč se začalo takhle divně skloňovat ;-)