Mystiq.org - forum: Herní notebook - Mystiq.org - forum

Jump to content

• 3 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Herní notebook koukněte, poraďte :)

#1 User is offline   elgruzz 

• Group: VIP

Posted 13 October 2010 - 04:30 PM

Jelikož jsem se o nějaké PC sestavy a komponenty už dávno přestal zajímat a se svým celeron 3ghz a 1,5GB ram už se mi seká i Firefox, tak bych potřeboval sehnat něco novýho.

Přemýšlel jsem jestli PC sestavu nebo notebook a ten noťas mi nakonec přijde praktičtější.

Co od toho stroje očekávám:
- cena nejlépe do 19 000 Kč - tohle je pro mě dost závažné kritérium a čím levnější, tím lepší
- slušný výkon na hry - tzn. chci si zahrát wowko na full detaily a občas k tomu ještě pustit FRAPS, rád bych tam rozjel i nové hry, ale u těch mi na nějakých max. detailech nesejde, taky bych si konečně rád zahrál GTA IV
- a jelikož ani nevím jakou úhlopříčku má tadyten muj 5 kilovej monitor, tak bych ohledně velikosti displeje taky nějakou radu využil - na filmy koukám dost často, a nechci to mít nějak malý nebo tak
- matný nebo lesklý displej? ntb hodlám používat hlavně doma a ve škole a vzhledem k tomu, že tomu na co koukám se nedá říkat displej, tak se v tom vůbec nevyznám. Já jen jestli těch 15,6 není třeba moc málo :)
- nechci to nijak skládat (jestli to vůbec u notebooku jde) - rád bych si to koupil všechno v celku dohromady
- windows by se hodil :)
- a nakonec asi nějakou slušnou baterku. Koukám, že některý to notebooky mají výdrž 2 hodiny, což mi nepřijde nějak závratně moc.

Pro představu - koukal jsem na tohle http://www.mall.cz/n...mn-lx-pv702-101 , ale jak říkam - opravdu do toho nevidim.
Díky za všechny rady :)
0

#2 User is offline   rewew 

Posted 13 October 2010 - 06:38 PM

Debilnější spojení slov, než "herní notebook" snad ani sám nevymyslím.
0

#3 User is offline   Howkey 

• Group: Registrovaný člen

Posted 13 October 2010 - 06:47 PM

Herní notebooky jsou cenově tak 40 000 a výš ;)

Pokud chceš ale notebook na kterém ti půjdou hry celkem dobře tak počítej že ti zas nevydrží baterka.
Tam jde hlavně o to co s ním budeš dělat:
1) jestli ho budeš nosit jednou týdně do školy a spíš pařit doma hry tak si kup klidně 17 palců Notebook
2) jestli jsi ekonom nebo tak něco a chceš to jen na Excel tak si kup 11 palců notebook
3) jestli jako většina lidí chceš něco mezi tak si koupíš 15,6 palců

Podle toho se musíš rozhodnout, jestli vybereš totiž 1. skupinu, tak ti je vlastně jedno jakou váhu, výdrž - chceš to jen jako PC který občas přeneseš. Takže si koupíš Intel Core i3 nebo i5 s co nejlepší grafárnou a 3 nebo 4 GB RAM.

Když si vybereš 3. skupinu tak se to komplikuje protože tam je hodně modelů a variací :)
0

#4 User is offline   ipaul 

Posted 13 October 2010 - 07:09 PM

no já si kupoval kvůli wotlk před rokem MSI GX623 a jsem spokojen... takže kdybych se rozhodoval v této cenové kategorii teď, vezmu asi MSI GX723X http://www.czechcomp...jsp?artno=72420

není to žádná megabomba, ale na Wotlk s frapsem to stačit bude :-)
0

#5 User is offline   Crixol 

Posted 13 October 2010 - 07:46 PM

no nevim nevim ja mam HPčko AMD Turion x2 2,2ghz , 4gb ram, grafarnu ati radeon 512 mb.. a slape mi wotlk, opera, bezi mi film a jeste konvertuju video jak nic, za 29k..coz cena pred rokem neni spatna..a do dvacitky urco sezenes jaky potrebujes co sem slysel od kluku tak si koupily notasy neco kolem 16k viz Jude Wanish,.
0

#6 User is offline   elgruzz 

Posted 13 October 2010 - 08:03 PM

No každý den do školy na poznámky a doma na wowko. Musí mi to nahradit PC, protože to je hrozná šunka.
U toho notebooku, co postoval ipaul je ta cena na mě moc :). Okolo těch 16k jak píše Crixol by to bylo nice.
0

#7 User is offline   Howkey 

Posted 13 October 2010 - 08:28 PM

No vyber si hlavně úhlopříčku jako první ... 15,6 se dá nosit ale 17tka je už celkem kráva velká :)
0

#8 User is offline   Chooze 

• Daemonica CT - Hunter
  • Group: WoW Tester

Posted 13 October 2010 - 08:31 PM

Sestra si koupila notebook tak za 15k před rokem. 4GB ramky davaj snad u všeho, grafika naka prumerná do notasu ale wowko na plny detaily na tom taky jde, samo o sobe tka naročny na grafiku neni, dalo se na tom rozjet i Dragon Age nebo Masseffect takže ani na ostatní hry nebude tak špatnej. Za rok technologie určitě pokročila...

Kterejkoliv notebook do 20k bude na wowko stačit, stačí snad o půlku levnější. Baterka ti vydrží třeba 4 hodiny když budes dělat ve Wordu, při hraní se ti vypne tak do hodinky a půl takže by si musel bejt stále připojenej do sítě, taky ti to bude topit tak že nebudes muset v pokoji pouštět topení a zachvíli budeš mít připečený zápěstí...notebook bych volil jen když se chci flákat o přednáškách nebo jezdil 2 hodiny vlakem do školy. I tak si třeba mužu o přednáškách číst knížku a v autobuse spát takže notas treba tolik nepotřebuju.

Pokud byh chtel hrát hlavne doma tka koupim normální počítač, levnějc jak notebook. Na normálnim kompu se hraje rozhodně pohodlnějc, monitor klávesnici i myš si můžeš dát do polohy jak ti vyhovuje, u nootebuku maš vsecko spojený s monitorem takže když si ho budes chtít dát dál zase nedošáhneš na klávesnici.
Klavesnice u noťasů stojej za prd, nedá se na tom hrát, věčně se ti plete ESC místo F1 a CTRL místo tlačítka FN, bojíš se na tlačítka pořádně máčknout ptze je to jen chatrnej stroj. Na PVP určitě ne, pokud chodíš jen do dungu tak se stim nějaká jednotlačítková klasa zahrát dá :-D

Nebo kup notebook a k tomu nakej pořádnej externí monitor, externí klávesnici nebo si to přes HDMI napoj na televizi...15,6 notebooky sou do školy nebo do vlaku dobry ale když to chces použivat jako domácí počítač tak bych volil už pořádnej monitor, apson nejakou 17".
Dávej bacha na "extrémě" širokoúhlý notasy, z toho bys pak byl celkem neštastnej jelikož se ti tma pak ve wowku nenarvou všecky adddony (omeny dmgmetry + ikonky vsech 25 lidí v raidu) i když na filmy si to nebudeš moct vynachválit :)
Acera byhc nekupoval ale to je asi jen osobní nedůvěra vůči levnejm Acerům...kdyžtak už Aušuse nebo Lenovo http://forum.mystiq....tyle_emoticons/default/sarcasm.gif
0

#9 User is offline   Howkey 

Posted 13 October 2010 - 08:37 PM

No proti tomu co píše Aribeth o klávesnici můžu konkurovat :)

Já si koupil Notebook 16" s kompletní klávesnicí a normálním uspořádáním takže se mi to neplete :(
(Bohužel nespadá do tvojí kategorie pač stál 24k a to díky i7 procesoru který je tobě nanic)

PS:
Na filmy ti stačí akorát těch 15,6"
Na hry některý to taky stačí ale zrovna u wowka, kde je potřeba velká plocha, bych si koupil asi notebook a k tomu bych si připojil externí periferie doma ... tedy klávesnice+myš+notebook a můžeš v klidu pařit na 15,6 s 22" monitorem a výkonem toho notebooku. A pak to odpojíš a půjdeš s tim do školy.
0

#10 User is offline   GruPyk 

Posted 13 October 2010 - 08:38 PM

OD konce srpna mam http://www.alza.cz/l...lenovo-produkty Mafia 2 pohoda COD4 na full, pustim 3 wowka na plny detaily. Zatim velice spokojen.
0

#11 User is offline   Chooze 

• Daemonica CT - Hunter

Posted 13 October 2010 - 08:45 PM

View PostHowkey, on 13 October 2010 - 08:37 PM, said:

...

Nemyslel sme jen uspořádání, je hrozně plochá, taky musí bejt jinak by byl notebook velkej jak kráva a v batohu bys ho neunesl...normalní klaveska ma pěkný vysoký tlačítka z pořádnbýho matroše :)
0

#12 User is offline   Howkey 

Posted 13 October 2010 - 08:49 PM

Jo, něco podobného mam taky, ale bacha na tu klávesnici ... někomu to hodně vadí prostě :)

IBM (Lenovo)
HP
Toshiba
Dell

do jinýho bych asi dneska nešel

This post has been edited by Howkey: 13 October 2010 - 08:59 PM

0

#13 User is offline   Chooze 

• Daemonica CT - Hunter

Posted 13 October 2010 - 08:54 PM

View PostHowkey, on 13 October 2010 - 08:49 PM, said:

...
HO
...

HP? :-D
0

#14 User is offline   Howkey 

Posted 13 October 2010 - 08:59 PM

Aspoň vidíte že i na normální klávesnici se splete člověk :)

Samozřejmě myslim HP :(
0

#15 User is offline   knedlosak 

• Daemonica Tester

Posted 13 October 2010 - 09:03 PM

wowko rozfacháš teď na všech noteboocich v době dvou jader a grafiky s vlastni pametí, takže už zbejvá vybrat ten správnej na míru. Ale jak tu někdo řikal, jestli na tom budeš víc pařit než dělat něco do školy/prace, tak ten stolní pc bude asi lepší.
0

#16 User is offline   elgruzz 

Posted 13 October 2010 - 09:25 PM

Já právě ten stolní PC nechci. Zaprvé tu jeden doma mam. Zadruhé za rok mi končí střední a na vysokou se ten notebook asi hodí a nebudu kupovat teď PC a pak zas notebook.
To Lenovo je pěkný, díky za tip.
0

#17 User is offline   ipaul 

Posted 13 October 2010 - 09:31 PM

já teda vím, že je to o zvyku... ale bez numpadu bych se asi zbláznil :-)
0

#18 User is offline   elgruzz 

Posted 13 October 2010 - 09:35 PM

Když teda Lenovo, tak
http://www.czechcomp...jsp?artno=79934
http://www.czechcomp...jsp?artno=79271
jsou tyhle použitelné? :)
0

#19 User is offline   Janyt 

Posted 13 October 2010 - 09:39 PM

View PostGruPyk, on 13 October 2010 - 08:38 PM, said:

OD konce srpna mam http://www.alza.cz/l...lenovo-produkty Mafia 2 pohoda COD4 na full, pustim 3 wowka na plny detaily. Zatim velice spokojen.

to se mas cim chlubit, nejvic asi tou zarukou 1 rok, hodne stesti s pracovni stanici, k nicemu
0

#20 User is offline   Kefan 

Posted 13 October 2010 - 09:53 PM

View Postelgruzz, on 13 October 2010 - 09:35 PM, said:

Když teda Lenovo, tak
http://www.czechcomp...jsp?artno=79934
http://www.czechcomp...jsp?artno=79271
jsou tyhle použitelné? :)

bral bych ten druhej, lepsi grafika, ATI 5470 neni moc silna na hry :-)
0

• 3 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

5 User(s) are reading this topic
0 members, 5 guests, 0 anonymous users

TOPlist