Mystiq.org - forum: Warcraft knihy - Mystiq.org - forum

Jump to content

• 3 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Warcraft knihy

#21 User is offline   Howkey 

• Group: Registrovaný člen

Posted 05 October 2010 - 09:21 AM

No ono W1 a W2 zas neni tak příběhově plný, ale určitě tím že si to zahraješ si uděláš dobrej obraz toho, jak to vlastně bylo.
0

#22 User is offline   Luciann 

• Group: VIP

Posted 05 October 2010 - 09:24 AM

no jsem zvedav jak to pojede na vistach, ktere porad smrdi v mem notasu :D
0

#23 User is offline   Chio Chips 

Posted 05 October 2010 - 02:41 PM

nejvetsi kus pribehu, na kterem vetsina veci stavi je w3, jednicka a dvojka je jen jednoduchej pribeh, tehdy o nej moc neslo...
doporucuju si projit nejake ceste shrnuti, pripadne wowwiki, pokud zvladate anglictinu..
0

#24 User is offline   Chooze 

• Daemonica CT - Hunter
  • Group: WoW Tester

Posted 05 October 2010 - 06:24 PM

Začalo to tim že Broxigar před tisici lety prolezl portálem, Sargeras zjistil, že by orkove mohli bejt dobrou zbraní. Za pár tisíc let je objevil na Draenoru (kniha Zrod Hordy). Orkové se napili Mannorothovy krve a vyhladili chudáky Draenejce.
Vzniká tu tak jistej paradox...jako když byl Listr z červeného trpaslíka nalezen pod kulečníkovým stolem a stal se tak svým vlastním otcem :-D

Pak následujou stary hry Warcraft 1-2. Muzem to shrnout tak že Medivh uzavřel pakt s Guldanem, na Azeroth poslal orky (knižka Poslední strážce), orkové měli vyhladit lidskej národ. Následně Khadgar s Lotharem Meda sundali, co udělali s Atieshkou se nikde nepíše, Garona sundala krále Stromwindu (děda toho malýho kluka co nám tam teď stojí). Stromwind vypálen. Lothar požádal severní království o pomoc a král Terenas (otec od Arthase) mu pomohl.

Horda se stáhla k BRD (kniha Tides of Darkness), časem zjistila, že je jen prodlouženou rukou stínové rady, Orgrim Doomhammer radu trošičku pročistil. Prohlásil se náčelníkem potom co svrhl Blackhanda (otec Renda co v BRS jezdí na Gythovi). Horda byla na pokraji porážky, Doomhamer se snažil orky zachránit a vybojovat jim aspon nejake misto k životu na Azerothu, proto uzavřel smlouvu s Guldanem. Ten z mrtvých těl svých přívrženců sestavil první generaci Deadknightů (duše orka v těle človeka) aby pomáhali hroudě.

Poslední bitva pod horou BlackRock. Doomhamer zabíjí Lothara Kladivem Zhouby ale aliance stejne zvítezí. Část orků zahnána do koncentračních táborů v Hillsbradu (za pár let se tam odehraje kniha Vládce Klanů), někteří zůstali v horách Grim Batol (kniha Den Draka), poslední část zahnána skrz temný portál zpět na Draenor (kniha Behind the Dark Portal)...Khadgar s Aleriou (sestrou od Sylwanas) a jejím milým pronásleduje hordu až za tento portál a uzavírají ho aby už další orci nemohli projít. Staví pevnost Honor Hold.

Mezitim Nerzhul kuje svoje plány, otevírá své malé portály, vysíla Terona znovu na Azeroth aby mu přinesl mocné artefakty, ten jeho rozkazy do puntíku plní. Nerzhulovo kouzlo selže a Draenor (i s poslednimi přeživšími Draenejci, Orky a Humany) rozerve na kusy, později této planetě (nvm jeslti tomu můžeme říkat planeta) říkáme Outland. Z Nerzhula se stane Lich King...konec :) pak následuje Warcraft 3 kterej si určitě zahrajte, každej wowkař by to mel projit aposn kuli kampani.

Je to jen tkaovej nástřel, urcite sem se nekde sekl...až se mi podaří někde sehnat hry W1,W2 a datadisky tak urcite zjistim že se v leccčems mejlim :)

This post has been edited by Chooze: 05 October 2010 - 06:29 PM

1

#25 User is offline   Luciann 

Posted 06 October 2010 - 07:41 AM

diky dost veci mi to osvetlilo, ale porad nechapu rpoc den draka v tom pripade je prvni kniha, kdyz je to vlastne teprve v pulce pribehu...porad totiz treba nic nevim o deathwingovi :)
0

#26 User is offline   Lamka 

Posted 06 October 2010 - 09:27 AM

View PostChooze, on 05 October 2010 - 06:24 PM, said:

Začalo to tim že Broxigar před tisici lety prolezl portálem

toto je pokud se nepletu v trilogii Válka prastarých
0

#27 User is offline   Luciann 

Posted 06 October 2010 - 09:37 AM

jaj tak co mam vlastne zacit cist? koupil jsem si den draka protoze jsem myslel ze to byla prvni kniha :)
0

#28 User is offline   Chio Chips 

Posted 06 October 2010 - 09:41 AM

View PostLuciann, on 06 October 2010 - 07:41 AM, said:

diky dost veci mi to osvetlilo, ale porad nechapu rpoc den draka v tom pripade je prvni kniha, kdyz je to vlastne teprve v pulce pribehu...porad totiz treba nic nevim o deathwingovi :)

neni prvni z hlediska pribehu, ale prvni vydana...vem si tolkiena..prvni pokud se nemylim vysel prvni hobit, pak lotr a az pak nedokoncene pribehy...

View PostLamka, on 06 October 2010 - 09:27 AM, said:

toto je pokud se nepletu v trilogii Válka prastarých

presne tak
0

#29 User is offline   Luciann 

Posted 06 October 2010 - 10:04 AM

ajajaj takze s cim mam zacit panove?
0

#30 User is offline   Ymeris 

Posted 06 October 2010 - 10:19 AM

Já třeba jsem si o prázdninách koupil taky jako první Den Draka, výborná kniha ale třeba co je to přístavní město HUSIC zač ? :D Nikde nic víc, nicméně fajn kniha, tedka sem dočetl Vládce Klanů a hrát i W3, doted mě vlastně nenapadlo, že Archimond je vlastně mrtvej, nedošlo mi že je to v Caverns of time, takže pomáhá ochránit Strom Světa :D Jinak až budou prachy koupím stopro dálší knihu, jsou moc fajn :)
0

#31 User is offline   Luciann 

Posted 06 October 2010 - 10:31 AM

no prave...je tam spousta veci, ktere mi absolutne kazi dojem z te knihy, protoze ja ty knihy chci cist prave kvuli poznani toho sveta :D
0

#32 User is offline   nemak 

Posted 06 October 2010 - 02:24 PM

View PostLuciann, on 06 October 2010 - 10:31 AM, said:

no prave...je tam spousta veci, ktere mi absolutne kazi dojem z te knihy, protoze ja ty knihy chci cist prave kvuli poznani toho sveta :)

Jestli chces opravdu poznat svet wowka, tak dohraj kampane W3, pak si udelej novyho alta jak u hordy tak u ali a delej Q a pri tom ty Q cti , ne jen tu cast "zabij 10 vlku" :). Jinak taky doporucuju cist knihy primo ve wowku, treba ve stratlu jsem se ja osobne poradne dozvedel, jak to bylo s Nerzhulem atd. V neposledni rade je dobra wowwiki, treba o Sargerasovi je tam ucinenej sloh, ale je to anglicky no. Ty knihy jsou fajn (docet jsem vcera 5. knihu - Valku prastarych 2. cast to byla) ale jsou dost odkloneny od pribehu wowka v urcitych hlediskach. Hlavne se mi libi, ze jakmile se v ty knize obevi nejaka zla postava (Sargeras, Deathwing, Illidan - ten je ve skutecnosti kladny hrdina, jen je nepochopen :D, atd.) tak vlastne neni zla, ale je posedla "silenstvim". Tim padem jsou vsechny bytosti na svete hodne, jen nektere maji tu smulu, ze zesili xD (a jiny zase maj tu smulu, ze je ty sileny zabijou :) ). No jsem zvedav, jestli to bude nejak rozvedeno to "silenstvi". Jako Stary bohove ala Hakkar atd jestli to treba nedelaj oni no :). Ale treba dobry je, ze Illidan mel zlaty oci, misto stribrnych jako ostatni elfy, coz ma byt znameni toho, ze to bude jednou boss v instanci ci co :D ("je predurcen k velkym skutkum" :) ). Ale pri tom ve wowku maji zlaty oci vsichni playeri, co maj Nelfa male :). No sry za sloh a hodne zabavi pri cteni.
0

#33 User is offline   Lamka 

Posted 06 October 2010 - 02:33 PM

View PostLuciann, on 06 October 2010 - 10:04 AM, said:

ajajaj takze s cim mam zacit panove?

Klidne ty knizky cti jak byly vydany, protoze treba kdyz neprectes Den draka, tak potom nebudes chapat zacatek Valky prastarych.
0

#34 User is offline   Luciann 

Posted 06 October 2010 - 02:38 PM

jaj to bude jeste vesele...no ja mel tu smulu, ze me ve 4. tride teply na zkladce na nemcinu, protoze jsem v te dobe byl nemocny a rekli se, ze malej luciann proste pude na nemcinu, urcite nebude chtit anglictinu, takze jsem v anglictine samouk, i kdyz moje svetaznala pritelkyne me pry bude doucovat :)
0

#35 User is offline   nemak 

Posted 06 October 2010 - 03:09 PM

View PostLuciann, on 06 October 2010 - 02:38 PM, said:

jaj to bude jeste vesele...no ja mel tu smulu, ze me ve 4. tride teply na zkladce na nemcinu, protoze jsem v te dobe byl nemocny a rekli se, ze malej luciann proste pude na nemcinu, urcite nebude chtit anglictinu, takze jsem v anglictine samouk, i kdyz moje svetaznala pritelkyne me pry bude doucovat :)

Ja mel na zakladce anglictinu, ale nenaucil jsem se z ni nic. Pak jsem na stredni zacal koukat na anime kde byly k dispozici jen aglicky titulky a maturoval jsem z Anglictiny za 1 :D. Jako anglicky se nejlip uci z filmu a serialu no. Jako je jasny, ze musim mit nejakej zaklad jako sloveso "byt" atd, ale to se naucis za tyden s trochou vule. A kdyz mas jeste takhle ochotnou soukromou ucitelku, tak jsi vubec za vodou :).
0

#36 User is offline   Luciann 

Posted 13 October 2010 - 07:18 AM

den draka precteny a uz se velmi tesim na dalsi dil, je objednany ;)
0

#37 User is offline   Alci 

Posted 13 October 2010 - 12:49 PM

Ja uz jsem docetl vsechny knizky co byly prelozeny do cestiny a musim rict ze mne vsecky bavily az na Kruh nenávisti kde člověk furt čeká na finální bitvu která ani nenastane. Takový to vyvrcholení jako mají všechny předešlý knihy. Nejvíc mě asi bavila Trilogie. Zrod hordy je docela dobrá kniha a pomáhá k pochopení historie warcraftu. 90% lidí co hraje wowko ví jen že jsou tam ňáký wárové a roguny ale nevi za co se mlati ve WSG AB a tak :D ja jsem rad kdyz vim vo co go
0

#38 User is offline   Azurebird 

• Vyhozené GM

Posted 13 October 2010 - 07:02 PM

Alci - Ano souhlasím s tebou všechny knihy jsou zajímavé a stojí za to si je přečíst. Já jsem je četl nedávno a jsem alespoň o něco chytřejší co se týče světa world of warcraft http://forum.mystiq....tyle_emoticons/default/sorcerer.gif

This post has been edited by Azurebird: 13 October 2010 - 07:03 PM

0

#39 User is offline   Luciann 

Posted 15 October 2010 - 07:47 AM

Ja diky tomuto "blogu" jsem taky o neco chytrejsi tady...zjistoval jsem na wowwiki treba kde je pristav Hasic atd. docela sranda, jeste ze umim aspon trosku anglicky.
0

#40 User is offline   Leito 

Posted 18 October 2010 - 08:27 PM

Sorry, necital som cely topik... len sa chcem opytat, ci tie knihy na seba nejako nadvezuju... alebo je jedno ktorou zacnem?...
popr. ak by to malo nejaky postup, mohol by sem hodit niekto uplne prvu knihu, ktorou to vsetko "cely ten svet" zacalo?" Vopred vdaka...

a mimochodom.. pekna zbierka;-)

This post has been edited by Leito: 18 October 2010 - 08:28 PM

0

• 3 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

3 User(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users

TOPlist