Acer eRecovery odborníci pomozte :-D
Posted 18 August 2010 - 03:48 PM
Hledal jsem na internetu a dozvěděl jsem se, že lze obnovu vyvolat i mimo prostředí Windows - při bootu stisknout F8 a následně Opravit počítač (či tak nějak) a doklikat se až do nabídky na obrázku
http://a.imageshack.us/img266/8305/vistah.jpg
Jenže další problém - možnost obnovy tovární instalace mi tam zcela chybí, nevyskytuje se. Někde jsem ještě četl, že obnova systému je možná i stiskem kláves Alt + F10 při bootu, ale obrazovka jež na mě vyskočila to moc nepřipomínala. Nemá prosím někdo nějakej typ jak na to?
Přece jen, jestliže lze obnovu vyvolat programem ve Winu, tak by to snad mělo jít i nějakým příkazem mimo Win, ne snad?
Mimochodem mohla by být spojitost mezi nefunkčností eRecovery a toho, že mi furt Win Update hlásí nějaký problémy s aktualzací .net Framework 3.5?
Díky moc
Posted 18 August 2010 - 04:49 PM
Posted 18 August 2010 - 05:14 PM
http://a.imageshack.us/img841/7266/img1538.jpg
je to něco?
Posted 18 August 2010 - 08:30 PM
Ono když máš Acer, většinou to eRecovery spočívá v tom, že si hned při jednom spuštění vypálíš dvd, které obsahuje přesnou bitovou kopii toho, co tam máš. V podstatě takovou bootovací disketu.
No a při bootování je důležitý, aby sis nechal naběhnout systém z toho DVD (ne z pevného disku), což se dělá v BIOSU. No takový ty klávesy F1 - F? a různý kombinace s SHIFTEM atd, to je individuální u každýho kompu, většinou to máš při spouštění napsaný.
Posted 18 August 2010 - 09:38 PM
no ale kašlu na to - teď jsem stáhle instalačku, takže to udělám normálně po staru
Posted 19 August 2010 - 10:48 AM
Posted 19 August 2010 - 03:13 PM
Nicméně je tu další problém.. když se připojuj přes wifi, tak mi to hlásí, že vypršel čas spojení a kdesi cosi - prostě mě to pošel do piči. Kdežto připojim li se přes kabel, tak vše ok. Nejhorší na tom je, že ještě před chvílí to fungovalo, ale po tom, co jsem doinstaloval jednu z posledních aktualizací (Aktualizace zabezpečení systému Windows Vista (KB981332)), tak to prostě po restartu chcíplo..
A vlastně.. celkově mě to tak nějak začíná vysírat, takže asi zase dáme recovery a vrátíme se na tovární nastavení :-D
Posted 19 August 2010 - 04:32 PM
Ale tím sraním se ti nedivím, taky bych nebyl nadšenej.
Hele, malá rada, když už se takhle mažeš s Vistama, sežeň si spíš Win 7, budeš mít pokoj;)
Posted 19 August 2010 - 04:45 PM
Inak ona ta wifi funguje, v pohodě najde síť, ale jako by jí prostě něco blokovalo v tom, aby se k ní připojila
Posted 19 August 2010 - 06:53 PM
Posted 19 August 2010 - 09:27 PM
Posted 19 August 2010 - 09:29 PM
Test přiřazení
V přehledu testu se zobrazí zpráva Přidruženo nebo Nepřidruženo. Přidružení je navázání a udržování bezdrátového spojení mezi zařízeními. Je-li povoleno zabezpečení, zařízení si vyměňují pouze pověření zabezpečení. Test kontroluje bezdrátové připojení. Test bude úspěšný, pokud bude klient úspěšně přidružen.
Odstraňování problémů
Je-li síla signálu přístupového bodu nízká, použijte níže uvedený test signálu.
Ověřte, zda byl vytvořen profil. Pokud byl vytvořen:
Ověřte, zda se název SSID profilu shoduje se síťovým názvem přístupového bodu (SSID).
Odeberte profil a vytvořte nový.
Ověřte, zda bezdrátová síť není uvedena v seznamu výjimek (vyloučených profilů).
Ověřte, zda v přístupovém bodu nebyla vyloučena adresa MAC.
Nějaká rada, jak vlastně založit nějakej profil? http://forum.mystiq....tyle_emoticons/default/tease.gif
Posted 20 August 2010 - 12:16 AM
To, co jsi tedka postnul, s tím moc nesouvisí...
Najdi si stránky výrobce počítače, často ovladače bývají přímo tam.
To, že ti funguje připojení k internetu přes kabel, znamená, že máš funkční ovladač na síťovou kartu, bez problému. Ale Wi-Fi potřebuje sůvj vlastní ovladač, většinou pod heslem Wireless Network Adapter, nebo tak něco. Ale jak říkám, na stránkách výrobců bys to měl najít. Držím palce:)
Posted 20 August 2010 - 09:36 AM
Fakt - takle to začlo zlobit až po instalaci nějakýho z Win updatu, protože když jsem byl ještě čerstvě na Service pack 2 (může být tak 60 aktualizací nazpět), tak síť fungovala bez problémů. A je li mi známo - další ovladače pro wifi si to snad ani samo nestahovalo.
Mimochodem, to co se psalo výše.. při snaze narvat do toho nejnovější ovladače jsem se nějak dostal i k aplikaci Intel PROSet/Wireless, ve který je mimochodem i jakási diagnostika zařízení, která dopadla asi takto
http://a.imageshack.us/img801/7288/wifiu.jpg
proto ten post výše, protože to mi vyplivla nápověda k tomuto problemu
Posted 20 August 2010 - 10:00 AM
Help